The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.04.2024, 10:59. 29 kolejka, Resovia Rzeszów - Wisła Kraków, wtorek 23.04,2024, 20:30
Oby tym razem obyło się bez emocji.

Z ciekawostek - gramy bez Urygi, przekonamy się czy Łasicki jest równie wolny i niezborny jak nasz kapitan. Pardon, zapomniałem że to Raton zawalił bramkę...

Czerepach jak się ogarnie może wrzucić statystyki i kursy, ja przedstawię tylko pokrótce rys historyczny naszego rywala:

nic nie znaczący klub, nie ma się czym interesować, ale ostatnio puknęli GKS Tychy i mają nóż na gardle więc są groźni.

Tyle ode mnie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 21.04.2024, 11:27
Naszych kibiców również nie wpuszczą.
Matematyczne szanse na top2 są tylko i wyłącznie po zwycięstwie z Resovią.

Ciekawe czy będzie konferencja prasowa w poniedziałek. Już raz nie było między meczami tak blisko siebie. Choć do Rzeszowa jest dość blisko więc mógłby klub ją zrobić w poniedziałek rano.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 21.04.2024, 12:19
To będzie bardzo trudny mecz. Resovia walczy o wyjście ze strefy spadkowej, więc pewnie dadzą z siebie 120%. Jeśli nasze gwiazdy podejdą do tego meczu, jak do meczu z Chrobrym, to go po prostu przegramy.

Dla nas oczywiście 3 punkty to kolejny krok do zdobycia trzeciego miejsca w sezonie zasadniczym i rozegrania meczów barażowych na Reymonta.

1-2 2x Rodado

Ktoś wie w jakim stanie jest boisko w Rzeszowie?

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.04.2024, 12:54
Patryko napisał(a):Wyświetl post

Ktoś wie w jakim stanie jest boisko w Rzeszowie?
Murawa w Rzeszowie w bardzo dobrym stanie. Ogólnie chyba aktualnie jedna z lepszych w lidze pomimo tego że graja na niej i Stal i Resovia.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.04.2024, 12:57
Kolejny mecz gdzie tylko wygrana się liczy. Po jakiej grze, czy od stanu 0-2 do 3-2, czy tez gładkie 5-0 - nie ma znaczenia.

Gramy o 3 punkty żeby byc w barazach. Nieważne jak wywalczonych. Margines na błedy sie skończył.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Cymes
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 21.04.2024, 13:00
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Jeśli nasze gwiazdy podejdą do tego meczu, jak do meczu z Chrobrym, to go po prostu przegramy.
Nie sądzę. Ewidentnie widać, że Rude po pierwszym zderzeniu z ligą, w trakcie przerwy reprezentacyjnej przewartościował masę rzeczy w swoim rozumieniu tych rozgrywek, a w przerwie miała miejsce duża korekta jeśli chodzi o pracę z zespołem i to jak drużyna ma grać. Naturalnym w takiej sytuacji jest, że drużyna złapała chwilową głupawkę. Mimo wszystko facet wygląda na ogarniętego co pokazał w meczu ze Zniczem gdzie w przerwie sprawnie przemeblował niezbyt trafione wyjściowe ustawienie taktyczne i zgarnął 3 punkty. Myślę, że z meczu na mecz będzie już tylko lepiej.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 21.04.2024, 15:29
Optymistycznie zakładam, że zagramy bez wymyślania koła na nowo i na lewej obronie będzie grał lewy obrońca, na prawej prawy, a na środku obrony środkowy obrońca. W tym upatruję szanse.

Mecz zapowiada się trudny, jak zawsze kiedy trzeba się bić z drużyną walczącą o utrzymanie (nie dotyczy Wisły w sezonie spadkowym), więc nie interesuje mnie kompletnie styl, tylko wynik.
Odpowiedz cytując
buczo85
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 21.04.2024, 15:36
Normalnie bym powiedział, że łatwe 3 punkty, ale Resovia walczy o byt w I lidze. Ktoś wie czy w przypadku takiego krótkiego wyjazdu nasi jadą dzień wcześniej z noclegiem czy odpowiednio wcześniej z rezerwą tego samego dnia co mecz?
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 21.04.2024, 17:41
Trzeba się już oszczędzać na PP + serie zwycięstw dla tego zespołu są nieosiagalne więc obstawiam remis 2:2
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 21.04.2024, 18:06
Cholerą wie o co chodzi z tą Wisłą.
Nikt nad tym nie panuje, Rude może sobie wałkować taktykę na Znicz przez tydzień po czym wychodzą panny i oddają swój wianek każdemu chętnemu.
Resovia będzie walczyć o życie, a Wisła jest fatalna w tego typu sytuacjach.
Dlatego obstawiam zwycięstwo gospodarzy. I wracamy do punktu wyjścia...
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 21.04.2024, 18:19
Malk napisał(a):
Optymistycznie zakładam, że zagramy bez wymyślania koła na nowo i na lewej obronie będzie grał lewy obrońca, na prawej prawy, a na środku obrony środkowy obrońca. W tym upatruję szanse.

To jesteś dość sporym optymistą, bo my znów pewnie wyjdziemy 3 stoperami i 2 wahadłowymi.

Łasicki nie grał na boku obrony, tylko był 3cim stoperem, jeśli ci to umknęło.
Za to z Villara wahadłowy jak z koziej pipy kaloryfer.

Trener ma ulubioną taktykę pod którą nie ma materiału.
Pod względem ustawienia drużyny jak zwykle jestem pesymistą.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 21.04.2024, 18:46
Wyszedłbym : Raton Jaroch Łasicki Colley Junca Baena Carbo Kutwa Alfaro Rodado Żyro. Sobczak i Duda , Miki też. Ile można męczyć się oglądając człapiącego Dudę.
Na ławce Czikan Krzyżanowski Eneko Szot Sapała Bregu Miki Duda Sobczak. Ewentualnie za Krzyżana Olejarka. Po meczach z Chrobrym i w Pruszkowie trzeba wyjść na pełnej qrwie i zamknąć mecz w 1 połowie.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 21.04.2024, 19:10
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Trzeba się już oszczędzać na PP + serie zwycięstw dla tego zespołu są nieosiagalne więc obstawiam remis 2:2
Nie bardzo jest gdzie się oszczędzać, bo zespoły 4-7 mają tyle punktów co my. 8 Odra ma 2 punkty straty, 9 WPłock - 3, a 10 Miedź 4.
Zostało 6 kolejek do baraży więc j***ć puchar.

Szneka napisał(a):Wyświetl post
Wyszedłbym : Raton Jaroch Łasicki Colley Junca Baena Carbo Kutwa Alfaro Rodado Żyro. Sobczak i Duda , Miki też. Ile można męczyć się oglądając człapiącego Dudę.
Na ławce Czikan Krzyżanowski Eneko Szot Sapała Bregu Miki Duda Sobczak. Ewentualnie za Krzyżana Olejarka. Po meczach z Chrobrym i w Pruszkowie trzeba wyjść na pełnej qrwie i zamknąć mecz w 1 połowie.
Junca i Żyro mogą nie być gotowi na 90 minut.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 21.04.2024, 22:19
s1mone napisał(a):Wyświetl post
To jesteś dość sporym optymistą, bo my znów pewnie wyjdziemy 3 stoperami i 2 wahadłowymi.

Łasicki nie grał na boku obrony, tylko był 3cim stoperem, jeśli ci to umknęło.
Za to z Villara wahadłowy jak z koziej pipy kaloryfer.

Trener ma ulubioną taktykę pod którą nie ma materiału.
Pod względem ustawienia drużyny jak zwykle jestem pesymistą.
Nie oglądałeś meczu - nie pisz. Łasicki grał klasycznego prawego obrońcę, co lepsze był bardziej aktywny niż Szot. Potem w przerwie zmieniliśmy nie tyle ustawienie co sposób gry, a gwiazdeczki po o.......u zaczęły biegać.

W czterech ostatnich meczach zagraliśmy w trzech różnych ustawieniach - faktycznie, Rude ma ulubioną taktykę

Wraca Jaroch więc albo będziemy grali z klasycznymi bocznymi obrońcami, albo trójką z tyłu i wahadłowymi, ew. zmienimy w trakcie meczu na to jeśli Rude będzie chciał uszczelnić obronę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.04.2024 o godz. 00:32.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 21.04.2024, 22:23
Określenie, że Łasicki cokolwiek grał to jednak spore nadużycie.
Był na boisku - tutaj mogę się zgodzić.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 21.04.2024, 22:29
Jaroch z Junca na bokach obrony otwieraja inne mozliwosci gry z przodu. Oczywiscie Junca nie ma sily na 90 minut wiec w 1wszej polowie bedziemy pewnie grać asynetrycznie i 85% ataków prawą stroną, natomiast po wejściu Junci gra się zmieni i prawdopodobnie bedzie to to co chce grać Rude kiedy może atakowac 2 stronami oraz środkiem.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.04.2024, 22:32
Wchodzi etap gry co 3 dni i mam nadzieję że Rude myśli o rotacjach, bo jakoś nie wyobrażam sobie abyśmy mieli wszystko zagrać 12-13 zawodnikami.

Fajnie że w obronie zobaczymy Łasickiego na swojej pozycji i wracającego Jarocha. Junce bym jeszcze oszczędzał. Można by spróbować nawet od początku zagrać z Gogółem (za Dudę) czy Baena (za Villara).

Jestem trochę spokojny o ten mecz, ale to głównie dlatego że w Rzeszowie mają fajna płytę a Resovia ostatnio wygrała więc zeszło z niej "jakieś" ciśnienie. Przynajmniej te związane z motywowaniem przez "kibiców".
Ostatnio edytowane przez Karherop : 21.04.2024 o godz. 22:37.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 22.04.2024, 00:35
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Wchodzi etap gry co 3 dni i mam nadzieję że Rude myśli o rotacjach, bo jakoś nie wyobrażam sobie abyśmy mieli wszystko zagrać 12-13 zawodnikami.

Fajnie że w obronie zobaczymy Łasickiego na swojej pozycji i wracającego Jarocha. Junce bym jeszcze oszczędzał. Można by spróbować nawet od początku zagrać z Gogółem (za Dudę) czy Baena (za Villara).

Jestem trochę spokojny o ten mecz, ale to głównie dlatego że w Rzeszowie mają fajna płytę a Resovia ostatnio wygrała więc zeszło z niej "jakieś" ciśnienie. Przynajmniej te związane z motywowaniem przez "kibiców".
Gogół to wraca po jeszcze poważniejszej kontuzji niż Junca (operacja kolana), nie liczyłbym że da radę wyjść w pierwszym składzie (niestety). Fajnie jakby z Resovią dał radę zagrać pół godziny.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 22.04.2024, 07:21
Junca to po 20 minutach w Pruszkowie łapał się za boki, dobrze to widać w powtórce po golu Urygi.
Gogół może wejść na 10-15 minut max.

Także skład będzie klasyczny, boki z Jarochem i Szotem a na środku Łasicki zamiast Urygi.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 22.04.2024, 07:24
Junca pewnie wejdzie w drugiej połowie na "napoczętego" rywala. Żyro też pewnie jeszcze nie jest gotowy na 90 minut.

Tak to widzę:

Raton
Jaroch - Łasicki - Colley - Szot
Duda - Carbo
Villar - Rodado - Alfaro
Sobczak

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.04.2024, 07:24
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Czerepach jak się ogarnie może wrzucić statystyki i kursy, ja przedstawię tylko pokrótce rys historyczny naszego rywala:

nic nie znaczący klub, nie ma się czym interesować, ale ostatnio puknęli GKS Tychy i mają nóż na gardle więc są groźni.
Brzmi jak przepis na wpierrdol
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 22.04.2024, 07:55
"Fajnie że w obronie zobaczymy Łasickiego na swojej pozycji i wracającego Jarocha.".
Gratuluję sporej dawki optymizmu. Nie umiem w sobie zebrać go na tyle, żeby cieszyć się z oglądania Łasickiego, niezależnie od miejsca, w którym się znajduje.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 22.04.2024, 08:25
GRAMY SWOJE, także spokojnie wygramy 4:1
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.04.2024, 09:25
Resovia złapała wiatr w żagle po efektownym wyjazdowym zwycięstwie, ich szanse na utrzymanie wzrastają, daleki byłbym od lekceważenia ich. Będą walczyć o zwycięstwo. Obawiam się, że nasi kopacze dadzą ciała. Niestety po tym co widziałem ostatnio, nie jestem pełen optymizmu.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.04.2024, 12:51
Resovia kojarzy mi się z ostrą fizyczną grą,ostra i fizyczna ponad standardy tej ligi.Lepiej żebyśmy coś szybko strzelili bo obawiam się polowania na nogi naszych hiszpańskich gwiazd.Tu nie ma co szukać wymówek strata choćby 2 pkt w 3 kolejnych meczach to będzie kompromitacja.
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.04.2024, 14:13
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Resovia kojarzy mi się z ostrą fizyczną grą,ostra i fizyczna ponad standardy tej ligi.Lepiej żebyśmy coś szybko strzelili bo obawiam się polowania na nogi naszych hiszpańskich gwiazd.Tu nie ma co szukać wymówek strata choćby 2 pkt w 3 kolejnych meczach to będzie kompromitacja.
Dodatkowo zmobilizowani przez kibiców transparentem o konsekwencjach ewentualnych porażek będą u siebie jeździć na tyłkach podwójnie. Już to przerabialiśmy. Kluczem będzie to czy podejmiemy fizyczna i ambicjonalna walkę z nimi. Piłka do ziemi i niech Resovia za nią biega to w 2 połowie będą wypompowani jak Znicz. Kluczem będzie żeby nie przegrać środka pola i nie dać się zdominować fizycznie. Sędzia też powinien mieć na uwadze ostrość gry i temperować od startu takie zapędy gospodarzy.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.04.2024, 14:44
Jeśli nic nie zmienimy w grze to kluczem dla nich na zwycięstwo będzie biegać przy Junce w 2 polowie, kopać go po kostkach i kryć ile wlezie. Jak mu nie dadzą miejsca i czasu na dośrodkowania to prawdopodobnie nic nie strzelimy.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 22.04.2024, 14:45
Konferencja prasowa przed meczem:
https://youtu.be/6XCm6ktJt5c?si=kFAyjUWTp9CMdmMK

Junca i Żyro - nie powiedział czy zagrają od początku
Za Urygę są 3 opcje - Igor Łasicki, Eneko S i Mariusz Kutwa

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 22.04.2024, 15:22

wg buka - pewniaczek
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member