The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.04.2024, 17:26
KOALIK , Twój kolega remikee prosił żeby ci przekazać żebyś skrzynke pw opróżnił
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.04.2024, 17:59
Nie no dyskusja Markusa i Koali to złoto.Wygląda na to,że chłopaki nadają na tych samych falach i wzajemnie się uzupełniają.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 16.04.2024, 18:15
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Nie no dyskusja Markusa i Koali to złoto.Wygląda na to,że chłopaki nadają na tych samych falach i wzajemnie się uzupełniają.
Poglądy i podejście niewątpliwie takie same, jedyne co się zmienia, to preferowany biegun. Czy to w polityce, czy to w narodowości sportowców/menedżerów/trenerów.
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Od: 03.2021

Stary 16.04.2024, 18:17
mialem odpuscic play off, co to za roznica; dzuma czy cholera. Jednak koala mnie zmotywowal, gibalo.... masz krzyzyk ode mnie.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 16.04.2024, 22:31
Zagłosujesz na Gibałę, a z kapelusza wyskoczy Antek Smoleński z wizjami smoleńskimi.

Hardcore.
Odpowiedz cytując
jedenzero
Member

Od: 08.2010

Stary 17.04.2024, 00:57
Nie wiem jeszcze na 100%, ale raczej Miszalski.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.04.2024, 07:41
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Zagłosujesz na Gibałę, a z kapelusza wyskoczy Antek Smoleński z wizjami smoleńskimi.

Hardcore.
A jaki związek Gibała ma z Macierewiczem? Jak zostanie prezydentem, to zrobi Antka swoim zastępcą?

Ach, te grzybki…

Godzillę też sprowadzi, by zniszczyła Wawel, jako burżuazyjną siedzibę królów, którą już dawno powinny zrównać z ziemią komunistyczne masy pracujące?
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
redrum
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 17.04.2024, 09:29
Wyciekł jakiś list otwarty "środowiska sportowego" z poparciem dla Miszalskiego.

https://twitter.com/WojciechMucha/st...99985676615689

Cytat:
Dotarłem do "listu otwartego środowiska sportowego w Krakowie w sprawie drugiej tury wyborów na prezydenta miasta Krakowa", w którym wzywa się do głosowania na Aleksandra Miszalskiego.

Jest to skandal i mieszanie sportu z polityką. Kluby są wciągane do walki politycznej. List jest prawdziwy, informacja jest potwierdzona u władz dwóch Klubów (do wiadomości).

List ten dostają np. rodzice dzieci, które uczęszczają do klubów. Nie został chyba jeszcze opublikowany. Data jest dzisiejsza.

Z moich informacji wynika, że część przedstawicieli Klubów miała usłyszeć, że jeśli tego nie podpiszą, to dotacje z Ministerstwa Sportu będą minimalne. Część odmówiła podpisania i ulegania szantażowi.
https://pbs.twimg.com/media/GLWPrWpW...jpg&name=large

Nie ma tam podpisu największego klubu w Krakowie czyli Wisły.
Ostatnio edytowane przez redrum : 17.04.2024 o godz. 09:37.
Odpowiedz cytując
redrum
Senior Member

Stary 17.04.2024, 10:54
List otwarty prezesa zarządu TS Wisła do kandydatów na urząd Prezydenta Krakowa

https://www.tswisla.pl/list-otwarty-...nta-krakowa-2/

https://twitter.com/jazdzynski/statu...32978172432635
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 17.04.2024, 12:00
redrum napisał(a):Wyświetl post
List otwarty prezesa zarządu TS Wisła do kandydatów na urząd Prezydenta Krakowa

https://www.tswisla.pl/list-otwarty-...nta-krakowa-2/

https://twitter.com/jazdzynski/statu...32978172432635
Dobry list. Podoba mi się, że prezes TS-u go wystosował, ładnie opisuje rzeczywistość krakowskiego sportu i jego potrzeby. Czekam z niecierpliwością na reakcje obu kandydatów na prezydenta i ich odpowiedzi na zawarte w nim pytania.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 17.04.2024, 12:18
Mozesz sie nie doczekac
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 17.04.2024, 12:28
Też myślę,że nawet się nie zająkną na ten temat
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 17.04.2024, 12:52
Zignorowanie takich listów i brak jakiejkolwiek reakcji czy nowej deklaracji też będzie coś pokazywał.
(...)
"
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 17.04.2024, 15:04
No tak,ale jak zignorują obydwaj to można im naskoczyć.Szkoda że taki list nie wyszedł przed pierwszym terminem
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 17.04.2024, 15:10
Za późno ten list, przynajmniej o 2 tygodnie.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 17.04.2024, 16:57
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Fakt lepiej zagłosować na Gibałę, którego popiera fanatyczka religijna, która by najchętniej wprowadziła coś na wzór szariatu i obowiązkową policję religijną jak w krajach muzułmańskich.
A Masztalski się przyznał, że z tą fanatyczką religijną umawiał się na kawę
Hehe
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.04.2024, 19:11
https://wiadomosci.onet.pl/krakow/ja...gibale/73x0656

Majchrowski będzie głosował na jebaćpiśca.
Jasne jest więc chyba na kogo nie można zagłosować.
No chyba, że komuś podobały się rządy Jacusia z Kałuży.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 17.04.2024 o godz. 19:20.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 17.04.2024, 19:47
A co ma Jacuś tym sterować z bujanego fotela?

Jak żul spod biedronki odda głos na Gibale to ma być go argument za głosowaniu przeciwko niemu bo ma poparcie żulerni?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 17.04.2024, 21:17
Zdaje się, że Jacuś mimo tego, że już nie będzie prezydentem, nadal zabiegać może o interesy deweloperów w Krakowie.
W o wiele większym stopniu "niż żul spod biedronki".
Innymi słowy: Jacuś będzie głosował na tego, kto zapewni ciągłość interesów.
Chyba że nie znam się na ludziach.

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 18.04.2024, 07:39
Jacuś to ma 77 lat i jak dalej będzie ta starość postępować to kilka lat i telefonu sam nie wybierze. Nikt już się z nim nie będzie liczył, a w zasadzie to już teraz tak jest
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 18.04.2024, 18:21
redrum napisał(a):Wyświetl post
Wyciekł jakiś list otwarty "środowiska sportowego" z poparciem dla Miszalskiego.

https://twitter.com/WojciechMucha/st...99985676615689

https://pbs.twimg.com/media/GLWPrWpW...jpg&name=large

Nie ma tam podpisu największego klubu w Krakowie czyli Wisły.
Coś z tym listem nie pikło do końca - https://twitter.com/Zamoyski1/status...560605292?s=19

Dlatego trzeba przewietrzyć w końcu to miasto.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
redrum
Senior Member

Stary 19.04.2024, 09:52
Pojawiła się odpowiedź Miszalskiego na list otwarty TJ.

https://twitter.com/OlekMiszalski/st...39580361941456

https://pbs.twimg.com/media/GLg79JXX...jpg&name=large
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 19.04.2024, 10:06
O to jestem zaskoczony.Tylko że z tego listu nic nie wynika.Potwierdza tylko to co wcześniej deklarował jeśli chodzi o sport amatorski młodzieżowy i rekreacje.W sprawie sportu wyczynowego ogólniki i lanie wody z podkreśleniem,że budżet nie jest z gumy i w kiepskiej kondycji.
Jakby to napisała Biedrzycka "Kto ma wierzyć ten wierzy" ja bym się nie dał nabrać.
Ciekawe czy odpowie teraz Gibała
Odpowiedz cytując
Obserwator
Member

Od: 01.2004

Stary 19.04.2024, 10:06
Też myślę,że nawet się nie zająkną na ten temat
A jednak.

Ważne jest w jakiej formie się pyta, kiedy się pyta i (często) kto pyta
Ostatnio edytowane przez Obserwator : 19.04.2024 o godz. 10:09.
Odpowiedz cytując
Obserwator
Member

Od: 01.2004

Stary 19.04.2024, 10:08
O to jestem zaskoczony.Tylko że z tego listu nic nie wynika.Potwierdza tylko to co wcześniej deklarował jeśli chodzi o sport amatorski młodzieżowy i rekreacje.W sprawie sportu wyczynowego ogólniki i lanie wody z podkreśleniem,że budżet nie jest z gumy i w kiepskiej kondycji.
Jakby to napisała Biedrzycka "Kto ma wierzyć ten wierzy" ja bym się nie dał nabrać.
Ciekawe czy odpowie teraz Gibała
Jest tam znacznie więcej, a że mamy w mieście całą armię wychowanych przez poprzedniego prezydenta "pożytecznych idiotów" zwalczających jakiekolwiek wsparcie dla klubów, to nie może być wprost.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 19.04.2024, 10:22
Faktycznie Tomku może to napawać lekkim optymizmem, jednak osobiście troche przeraża mnie szukanie poparcia (skuteczne) przed drugą tura wśród właśnie ludzi obecnego (poprzedniego) prezydenta, co może jednak prowadzić do utrzymania status quo
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 19.04.2024, 10:41
Obserwator napisał(a):Wyświetl post
Jest tam znacznie więcej, a że mamy w mieście całą armię wychowanych przez poprzedniego prezydenta "pożytecznych idiotów" zwalczających jakiekolwiek wsparcie dla klubów, to nie może być wprost.
Szacunek z wyjście i z inicjatywą i zmuszenie przynajmniej jednego z nich do jakichkolwiek odpowiedzi i deklaracji.
Wydaje się,że Gibała musi teraz też odpowiedzieć.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 19.04.2024, 11:09
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Faktycznie Tomku może to napawać lekkim optymizmem, jednak osobiście troche przeraża mnie szukanie poparcia (skuteczne) przed drugą tura wśród właśnie ludzi obecnego (poprzedniego) prezydenta, co może jednak prowadzić do utrzymania status quo
Oczekiwanie że Miszalski będzie utrzymywał status quo po Majchrowskim jest takim samym oczekiwaniem jak to że córka Cupiala będzie dalej wspierać Wisle bo przecież jej tatuś ją wspierał.

To nie ma żadnego logicznego uzasadnienia. Jedynie chciejstwo/gdybologia.

Po czym będzie można poznać Misztalskiego to po jego słowach i czynach, a za czasów Majchra nie miał żadnej funkcji z jakiej można go rozliczyć. Teraz będzie już o to prościej.

Żeby równiez nie było, Gibale również będzie można rozliczyć (choćby z tego jak to nie podniesie Wiśle czynszu), choć w jego przypadku obietnic było już tyle że nawet na realizację 10% szans nie ma ani możliwości technicznych, ani tym bardziej budżetu.

Warto z tego miejsca przytoczyć też to co napisał niedawno Mazur, wiceprezydent Krakowa, o ile wygra Miszalski

Cytat:
Cieszę się, że miałem możliwość spotkania z @jarokrolewski i rozmowy o bieżących problemach usiłującego wyjść z kryzysu klubu. Z pewnością miasto ma swoją rolę do wykonania w kontekście pomocy z powrotem klubu na należne mu miejsce. Trzeba pamiętać, że @WislaKrakowSA to nie tylko marka, ale też niezwykle ważna część życia, uczuć i emocji wielu krakowian. Z drugiej strony, emocje nie mogą przesłaniać realiów finansowych.

Obiecanki dotyczące tego, czy i o ile powinien być obniżony lub utrzymany koszt wynajmu stadionu traktuję jednak jako skrajny populizm. O cenie wynajmu decydują koszty, nie widzimisię prezydenta. Twitter to nie jest miejsce na takie deklaracje - jest nim za to okrągły stół, przy którym powinny znaleźć się władze miasta, klubu, być może także organizatorzy rozgrywek, z pewnością kibice. Na pewno najwyższy czas skończyć z chowaniem głowy w piach przez miasto. Nie będę Państwu obiecywał ile będzie kosztował wynajem stadionu jeśli wybralibyście mnie na prezydenta Krakowa. I proszę nie wierzyć nikomu, kto takie długoterminowe deklaracje składa.

Miasto powinno dostać jasny komunikat o tym, na jakiej drodze rozwoju jest Wisła, w jaki finansowy lub pozafinansowy sposób może wesprzeć klub, a dopiero później ustalać, jak powinna wyglądać opłata za wynajem stadionu. Biorąc pod uwagę także to, że obiekt był, jest i będzie domem klubu. Celem miasta nie powinna być redukcja kosztów, tylko stworzenie warunków dla rozwoju klubu (np. także przez rozwój sportu młodzieżowego) i zwiększenia wpływów (np. w postaci znalezienia sponsora tytularnego obiektu). Dzięki mądrym działaniom możemy przyspieszyć odbudowę Wisły, złymi decyzjami natomiast doprowadzimy do tego, że stadion będzie skarbonką bez dna.
Reszta oceńcie sobie sami.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 19.04.2024 o godz. 11:17.
Odpowiedz cytując
Armin
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 19.04.2024, 11:51
Jako ciekawostkę warto wspomnieć że przed chwila pani poseł Wassermann w oświadczeniu mocno odradza głosowanie na kandydata Gibałę - spore zaskoczenie dla wyborców PIS którzy sa w tej chwili kropce i zapewne zostaną w domu.
A co do Miszalskiego, powtarzam jeszcze raz - widziałem go nie raz na meczach a jego rywala nie wiem czy raz. Po drugie chyba lepiej żeby Prezydentem został ktoś kto ma za sobą w większość w Radzie Miasta i nie trzeba się będzie układać do każdej sprawy. Klub Gibały to tylko 7 radnych. Prezydent bez większości w Radzie to tylko kłótnie spory i negocjacje.Ostatnia sprawa to centrala - chyba bardziej wspierać faceta od nich np. jeśli chodzi w wsparcie finansowe. Tak wiem nie powinno tak być ale sami wiecie jak jest... Nie głosowałem na żadnego z nich w pierwszej turze ale patrząc z boku choćby dla dobra naszego Miasta lepiej żeby wygrał Miszalski. Dość już sporów w Radzie Miasta, niech rządzą i pokażą co potrafią.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 19.04.2024, 12:30
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Jacuś to ma 77 lat i jak dalej będzie ta starość postępować to kilka lat i telefonu sam nie wybierze. Nikt już się z nim nie będzie liczył, a w zasadzie to już teraz tak jest
Dziwię się, że nie zrozumiałeś tej sytuacji.
Wypowiedź Majchrowskiego o tym, że Miszalski jest kandydatem, z którym można się dogadać nie jest wypowiedzią odchodzącego na emeryturę staruszka, lecz de facto wypowiedzią tych wszystkich środowisk, na których pasku Majchrowski był przez ostatnie kadencje, czyli deweloperów, w tym tych wszystkich Strabagów, które mając Majchrowskiego na posyłki mogły robić interesy w Krakowie, a potem umieszczać na przystankach przed I turą informacje i plakaty dyskredytujące Gibałę.

Miszalski jest co prawda z PO, lecz jak większość członków KO wynika to tylko z tego, że chce z "niewielką pomocą przyjaciół" (jak prawie wszyscy w PO) robić własne interesy, kręcić lody, a wysoka funkcja tylko temu sprzyja.
Twierdzenia Majchra,
Cytat:
że wybierze kandydata, [który] przychodzi ze świata polityki, ale "daje gwarancję współpracy na rzecz miasta z wieloma środowiskami i nie zamyka się na niczyje argumenty"
są ukrytym przekazem, że powinno być jak było, czyli miastem będą rządzili deweloperzy, a wszystkie ważne decyzje będą rezultatem ich dążeń i ich interesów.
Są wskazaniem niby kandydata spoza układu (no bo przecież Kulig już odpadł), ale kandydata, który wręcz przebiera nóżkami, żeby do tego układu wskoczyć.
Jak dla mnie to "pocałunek śmierci", ale obawiam się, że spora część krakusów będzie myślała jak ty, że to nowy człowiek, który wniesie coś nowego do Krakowa.
Nie wniesie. Zabetonuje poprzedni układ, który aferą z plakatami przeciw Gibale wskazał, że posunie się do wszystkiego, do kłamstw, oszczerstw, oby nie więcej, żeby tylko poważnego kontrkandydata zagrażającego interesom układu udupić.

Nie jestem zwolennikiem Gibały. To nie moja bajka. Ale nie mam ochoty przyłożyć ręki do zabetonowania na lata poprzedniego chorego układu w Krakowie.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów