|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2014
Online |
|
Powiem tylko ogólnie - są zakazy ROZSĄDNE I RACJONALNE oraz zakazy NIEROZSĄDNE I NIERACJONALNE. ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Przede wszystkim - projekt tej uchwały jak i potem komunikacja ws. wymogów została absolutnie położona przez ZTP i Kuliga. SCT to bubel nie tylko dlatego, że obejmuje cały obszar miasta (co zresztą wytknął WSA), ale również dlatego ze wymagano jakichś naklejek których koszt to dziesiątki milionów, a równocześnie zakupiono system kamer, który nie wiadomo czy zadziała...
I moim zdaniem macie rację z tymi starszymi, zadbanymi samochodami - i tutaj akurat ŁG wspólnie z Polskim Alarmem Smogowym zaproponował w styczniu rozwiązanie. Wszystkie samochody, które mieszkańcy Krakowa zarejestrowali do końca 2023 niech do swego kresu mają prawo jeździć po ulicach miasta. Dzięki temu ty @patryko i pewnie kilkaset osób (no może kilka tysięcy) w mieście nie będzie miało żadnego problemu, a założenia SCT czyli wyeliminowanie największych truciceli oraz ograniczeniu ruchu wjazdowego do miasta i tak zostanie spełnione. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Ktoś chce sobie kupić kolekcjonerskie auto z 1992 roku w doskonałym stanie technicznym? Proszę bardzo, jeśli przejdzie pozytywnie badanie techniczne. Kompletnie nie rozumiem czemu ma o tym decydować Gibała, Miszalski czy jakaś grupa ekologicznych oszołomów.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 12.04.2024 o godz. 11:28.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No to zaraz - jesteś kolekcjonerem czy masz zadbane, 30 letnie auto? Bo kolekcjonerzy mają łatwą możliwość zarejestrowania swoich "flot" i szeroko z niej korzystają.
I to chyba oczywiste że musi być jakaś graniczna data - inaczej nie pozbędziemy się na potęgę ściąganego szrotu z zachodu, gdzie jest wycofywany... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W tym momencie mam jeden taki samochód, ale czemu mam mieć w zasadzie zabronione kupno kolejnego np. w 2026?
Skoro jest ściągany szrot, to nie przejdzie przeglądu i pójdzie do zgniatarki, to jest chyba proste do zrozumienia? Według mnie cała ta SCT to jest walka z problemem tam, gdzie go nie ma. Wszystko pod naciskiem pseudoekologów, którzy z ekologią mają niewiele wspólnego. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Jak czytam takie bzdury, że auto z 1998 jest idealne technicznie tak samo jak 2 czy 3-letnie to nie wiem czy się śmiać czy płakać... Auta tańsze niż porządna komórka... wiadomo igła, Niemiec do dzisiaj płacze, że sprzedał 20 lat temu.
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jedną wielką bzdurą to jest ten post. Posiadasz zerową wiedzę na temat samochodów klasycznych, więc nawet nie będę próbował Cię przekonać do moich racji.
|
|
|
Hanys
Offline |
|
Takie brednie zawsze wygłaszają Ci co nowe auta widują w galerii handlowej jak jakiś salon wstawi demo lub nawet jak mają już styczność z nowymi autami (rodzina, znajomi, car sharing), a z powodów finansowych na takie ich nie stać to sobie wmawiają, że przecież te ich 20-letnie auto jest tak samo zajebiste.Zresztą jest chyba jakiś taki wyścig zlombol czy jakoś tak, tam wyjeżdżają stare auta i maja dojechać do miejsca X, które jest dość daleko oddalone. Rozumiem, że wszystkie dojeżdżają? Skoro są w dobrym stanie technicznym to nie powinny mieć problemu. Bo z tego co wiem, bardzo dużo z nich odpada, część jest naprawiana po drodze, tyle są warte te klasyki. Jak ktoś chce niech kolekcjonuje, ale nie wmawia mi, że te auto jest sprawne technicznie tak samo jak 2-letnie auto. Osobiście czekam na czasy, że te wszystkie stare auto pójdą od nas w piz.du. Samochody, które kupuje się za jedną wypłatę, warte mniej niż porządna komórka, z przeglądami podbijanymi za flaszkę. Czekam kiedy przeglądu nie będzie szło podbić za 2 dychy, kiedy OC będzie tak drogie, że nie będzie warto takiego auta mieć wtedy jest szansa, że na drogach pojawia się auto sprawniejsze i bezpieczniejsze. P.S. Nowe Volvo ma poduszkę dla pieszego w razie potrącenia, osobiście gdyby mnie już miało coś potrącić to zdecydowanie wolałbym, żeby to było najnowsze Volvo niż stare "sprawne jak 2 letnie auto" BMW.
Ostatnio edytowane przez nero : 12.04.2024 o godz. 13:50.
![]()
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Człowieku - ja nie mówię o rozlatujących się autach z przebiegiem 600 000 kilometrów.
Mówię o doinwestowanych egzemplarzach, które są używane przez swoich właścicieli jako drugie, trzecie auto do niedzielnych przejażdżek. Uwierz mi, że bardzo często są one w kondycji technicznej zbliżonej do auta kilkuletniego, bo po prostu ich właścicieli stać na utrzymanie ich w takim stanie. Pierwszy akapit tylko pokazuje, że nie masz zielonego pojęcia na ten temat. Nie kompromituj się więcej, bo nie wiesz o czym mówisz. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
nie używałbym Złombola jako argumentu tam nie jeżdżą zadbane auta z końca lat 90tych, lecz trupy z PRL-u które już fabryke opuszczały jako gruz
![]()
|
|
|
|
Hanys
Offline |
|
Ty jednak broniłeś starych trupów, które są gó.wno warte i powinny być zezłomowane. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bronię możliwości wjazdu, bo czemu by miały nie móc wjechać? Są sprawne, z ważnym przeglądem technicznym, czemu jakiś ekoterrorysta ma decydować, czy mogę nim wjechać do centrum, czy też nie? Naucz się czytać ze zrozumieniem. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Hanys
Offline |
|
Stare auto to w 99% stare auto, ten 1% klasyków jak nie wjedzie, albo wjedzie jak dostaną żółte tablice to końca świata nie będzie. Każdy zakaz, przepis można przypisać pod ograniczenie wolności. Dlaczego na autostradzie tylko do 140 km/h? Dlaczego prowadzić mogę, gdy mam nie więcej niż 0.2 promila, a w UK (jak nie zmienili) mogę jak mam 0.8 promila. Mnie przeraża to jak ludzie zacięcie bronią samochodów, które niejednokrotnie są starsze niż oni sami i w dodatku uważają, że to są świetne i sprawne auta. Tak sprawne, że większość jak jedzie z Krakowa nad może to pożycza nowsze od rodziny albo śmiga pociągiem bo nie jest pewna czy dojdzie. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Poddaję się.
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pisze jak troll
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Nie ma to jak 2-3 letnia Skoda Octavia z wyprutym DPF-em po docieraniu przez przedstawiciela handlowego.Okaz zdrowia i idealnego stanu technicznego,no i wiadomo w papierach Euro 6.
Nero znowu się zacietrzewiłeś a wygląda na to że nie bardzo masz pojęcie o czym piszesz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
W temacie kandydatów. Z tych 2 wybieram Miszalskiego z 3 powodów. Po pierwsze lepiej dla Krakowa gdy Prezydentem jest ktoś z opcji rządzącej bo jest wtedy szansa na więcej kasy z centrali. Po drugie Prezydent musi współpracować z Rada Miasta i tam PO ma samodzielną większość. Gibała ma tylko 7 radnych a bez Rady nic nie zrobi. Powód 3 może najważniejszy. Miszalkiego co jakiś czas widuje na meczach a jego rywala to nie wiem czy raz był.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Online |
|
|
Co ciekawe, Miszalski dostał ostatnio poparcie od Drewnickiego, co jest dość nieoczekiwanym fikołkiem.
|
|
|
|
Hanys
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Który by nie wygrał to moim zdaniem wszystko na co możemy liczyć to że będzie herb Krakowa na rękawie i za to 100 czy 200 tys niższa opłata za stadion w skali roku. Ale dobre byłoby i to.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jeżeli Szydłowa i fanatyczka religijna Nowak popiera Gibałę, to wybór jest prosty.
Popieram kandydaturę Aleksandra Miszalskiego w wyborach na Prezydenta Krakowa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Wbrew temu co mówisz tych samochodów jest sporo i ciągle ich przybywa.Nie każdy chce je rejestrować jako zabytki i nie każdy może właśnie też dlatego,że nie ma w nich odpowiedniej ilości części oryginalnych bo technologia poszła tak do przodu można skorzystać z rzeczy w tamtych latach niedostępnych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez Markus : 16.04.2024 o godz. 07:25.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Fakt lepiej zagłosować na Gibałę, którego popiera fanatyczka religijna, która by najchętniej wprowadziła coś na wzór szariatu i obowiązkową policję religijną jak w krajach muzułmańskich.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 15.04.2024 o godz. 22:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Szydło była już premierem: to od kiedy mamy ten szariat, który miała możliwość 1000 razy wprowadzić, gdy była przy władzy? A w ogóle dlaczego przy wyborach prezydenta Krakowa mam brać pod uwagę opinie jakiejś Szydło? Lampka ostrzegawcza zapala się, gdy do głosowania na Miszalskiego namawia całkowicie oderwany od rzeczywistości komunistyczny fanatyk i skrajny lewak, gloryfikujący czasy PRL-u. Koalik to taka sfanatyzowana "Babcia Kasia" do kwadratu, połączona z Galopującym Majorem i modląca się do Jerzego Urbana, do tego jeszcze na grzybkach.
Ostatnio edytowane przez Markus : 16.04.2024 o godz. 09:13.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Online |
|
|
Widać tony dojczmark popłynęły do Krakowa.
Całe miasto w banerach i plakatach Masztalskiego. Szkoda jednak, że wyretuszowali mu z czółka te 8 gwiazdek... Bardziej autentyczny by był... Poza tym internety "uśmiechniętego soku z buraka " pracują na całość. Jeżeli by wygrał to majchrowszczyzna wzrośnie 5 razy. A prawo (dla deweloperów) będzie rozumiane tak jak ma być rozumiane. Dlatego ( aż się sobie dziwię, że tak mówię) tylko Łukasz Gibała !!! Tu choć jest szansa ( szansa a nie pewność), że coś się zmieni. ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ten gość ma być prezydentem?
To na czole to ma być jego program dla Krakowa? I jeszcze "mano cornuta" Dla mnie nie do przyjęcia. ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Hehe
Osiem gwiazdek - zawsze i wszędzie. |
|
|