The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.04.2024, 11:12
nero napisał(a):Wyświetl post
No dobra... zatem, dlaczego rower nie może jechać na autostradzie, przecież to ewidentnie zamach na wolność. Zakaz poruszania się autem w danym obszarze z powodu parametrów jakie posiada nie różni się niczym jak zakaz poruszania się z powodu wyznaczonych stref w Krakowie. Jest tak co nie? Po pewnej strefie nie mogą jeździć wszyscy, dlaczego? Ty masz Audi, ja mam Audi Ty możesz wjechać do strefy, a ja nie mogę to nie jest zamach na wolność?
Jeśli chcesz sprowadzić dyskusję do takiego poziomu że mam Ci wyjaśniać dlaczego rowerem nie można jeździć po autostradzie to ja ... odpuszczam.
Powiem tylko ogólnie - są zakazy ROZSĄDNE I RACJONALNE oraz zakazy NIEROZSĄDNE I NIERACJONALNE.
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
Błaszczu_WIŚLAK
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2011

Stary 12.04.2024, 11:16
Przede wszystkim - projekt tej uchwały jak i potem komunikacja ws. wymogów została absolutnie położona przez ZTP i Kuliga. SCT to bubel nie tylko dlatego, że obejmuje cały obszar miasta (co zresztą wytknął WSA), ale również dlatego ze wymagano jakichś naklejek których koszt to dziesiątki milionów, a równocześnie zakupiono system kamer, który nie wiadomo czy zadziała...

I moim zdaniem macie rację z tymi starszymi, zadbanymi samochodami - i tutaj akurat ŁG wspólnie z Polskim Alarmem Smogowym zaproponował w styczniu rozwiązanie. Wszystkie samochody, które mieszkańcy Krakowa zarejestrowali do końca 2023 niech do swego kresu mają prawo jeździć po ulicach miasta. Dzięki temu ty @patryko i pewnie kilkaset osób (no może kilka tysięcy) w mieście nie będzie miało żadnego problemu, a założenia SCT czyli wyeliminowanie największych truciceli oraz ograniczeniu ruchu wjazdowego do miasta i tak zostanie spełnione.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 12.04.2024, 11:26
Błaszczu_WIŚLAK napisał(a):Wyświetl post
Wszystkie samochody, które mieszkańcy Krakowa zarejestrowali do końca 2023 niech do swego kresu mają prawo jeździć po ulicach miasta.
Kolejny irracjonalny zakaz, który tak naprawdę uniemożliwia kolekcjonerom aut rozbudowę kolekcji. Skoro są to przypadki incydentalne, to czemu nie zostawić tego problemu diagnostom na stacjach diagnostycznych?

Ktoś chce sobie kupić kolekcjonerskie auto z 1992 roku w doskonałym stanie technicznym? Proszę bardzo, jeśli przejdzie pozytywnie badanie techniczne. Kompletnie nie rozumiem czemu ma o tym decydować Gibała, Miszalski czy jakaś grupa ekologicznych oszołomów.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 12.04.2024 o godz. 11:28.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Błaszczu_WIŚLAK
Socios Wisła Kraków

Stary 12.04.2024, 11:40
No to zaraz - jesteś kolekcjonerem czy masz zadbane, 30 letnie auto? Bo kolekcjonerzy mają łatwą możliwość zarejestrowania swoich "flot" i szeroko z niej korzystają.

I to chyba oczywiste że musi być jakaś graniczna data - inaczej nie pozbędziemy się na potęgę ściąganego szrotu z zachodu, gdzie jest wycofywany...
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 12.04.2024, 11:48
W tym momencie mam jeden taki samochód, ale czemu mam mieć w zasadzie zabronione kupno kolejnego np. w 2026?

Skoro jest ściągany szrot, to nie przejdzie przeglądu i pójdzie do zgniatarki, to jest chyba proste do zrozumienia?

Według mnie cała ta SCT to jest walka z problemem tam, gdzie go nie ma. Wszystko pod naciskiem pseudoekologów, którzy z ekologią mają niewiele wspólnego.

[35/54]

Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 12.04.2024, 13:23
Jak czytam takie bzdury, że auto z 1998 jest idealne technicznie tak samo jak 2 czy 3-letnie to nie wiem czy się śmiać czy płakać... Auta tańsze niż porządna komórka... wiadomo igła, Niemiec do dzisiaj płacze, że sprzedał 20 lat temu.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 12.04.2024, 13:30
Jak czytam takie bzdury, że auto z 1998 jest idealne technicznie tak samo jak 2 czy 3-letnie to nie wiem czy się śmiać czy płakać... Auta tańsze niż porządna komórka... wiadomo igła, Niemiec do dzisiaj płacze, że sprzedał 20 lat temu.
Jedną wielką bzdurą to jest ten post. Posiadasz zerową wiedzę na temat samochodów klasycznych, więc nawet nie będę próbował Cię przekonać do moich racji.

[35/54]

Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Stary 12.04.2024, 13:47
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Jedną wielką bzdurą to jest ten post. Posiadasz zerową wiedzę na temat samochodów klasycznych, więc nawet nie będę próbował Cię przekonać do moich racji.
Stare auto to stare auto i grupa paru zapaleńców śliniących się na jakiś tam konkretny model nazywając go "kultowym" tego nie zmieni. Stara beta po kij wie ilu właścicielach, najeba.nych kilometrach będzie w takim samym stanie technicznym jak 2 letnie auto Takie brednie zawsze wygłaszają Ci co nowe auta widują w galerii handlowej jak jakiś salon wstawi demo lub nawet jak mają już styczność z nowymi autami (rodzina, znajomi, car sharing), a z powodów finansowych na takie ich nie stać to sobie wmawiają, że przecież te ich 20-letnie auto jest tak samo zajebiste.

Zresztą jest chyba jakiś taki wyścig zlombol czy jakoś tak, tam wyjeżdżają stare auta i maja dojechać do miejsca X, które jest dość daleko oddalone. Rozumiem, że wszystkie dojeżdżają? Skoro są w dobrym stanie technicznym to nie powinny mieć problemu. Bo z tego co wiem, bardzo dużo z nich odpada, część jest naprawiana po drodze, tyle są warte te klasyki.

Jak ktoś chce niech kolekcjonuje, ale nie wmawia mi, że te auto jest sprawne technicznie tak samo jak 2-letnie auto.

Osobiście czekam na czasy, że te wszystkie stare auto pójdą od nas w piz.du. Samochody, które kupuje się za jedną wypłatę, warte mniej niż porządna komórka, z przeglądami podbijanymi za flaszkę.
Czekam kiedy przeglądu nie będzie szło podbić za 2 dychy, kiedy OC będzie tak drogie, że nie będzie warto takiego auta mieć wtedy jest szansa, że na drogach pojawia się auto sprawniejsze i bezpieczniejsze.

P.S. Nowe Volvo ma poduszkę dla pieszego w razie potrącenia, osobiście gdyby mnie już miało coś potrącić to zdecydowanie wolałbym, żeby to było najnowsze Volvo niż stare "sprawne jak 2 letnie auto" BMW.
Ostatnio edytowane przez nero : 12.04.2024 o godz. 13:50.

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 12.04.2024, 14:04
Człowieku - ja nie mówię o rozlatujących się autach z przebiegiem 600 000 kilometrów.
Mówię o doinwestowanych egzemplarzach, które są używane przez swoich właścicieli jako drugie, trzecie auto do niedzielnych przejażdżek. Uwierz mi, że bardzo często są one w kondycji technicznej zbliżonej do auta kilkuletniego, bo po prostu ich właścicieli stać na utrzymanie ich w takim stanie.

Pierwszy akapit tylko pokazuje, że nie masz zielonego pojęcia na ten temat. Nie kompromituj się więcej, bo nie wiesz o czym mówisz.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 12.04.2024, 15:33
nie używałbym Złombola jako argumentu tam nie jeżdżą zadbane auta z końca lat 90tych, lecz trupy z PRL-u które już fabryke opuszczały jako gruz
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Stary 12.04.2024, 15:38
Człowieku - ja nie mówię o rozlatujących się autach z przebiegiem 600 000 kilometrów.
Mówię o doinwestowanych egzemplarzach, które są używane przez swoich właścicieli jako drugie, trzecie auto do niedzielnych przejażdżek. Uwierz mi, że bardzo często są one w kondycji technicznej zbliżonej do auta kilkuletniego, bo po prostu ich właścicieli stać na utrzymanie ich w takim stanie.

Pierwszy akapit tylko pokazuje, że nie masz zielonego pojęcia na ten temat. Nie kompromituj się więcej, bo nie wiesz o czym mówisz.
Skoro to drugie czy trzecie auto zatem po co tak bardzo bronisz konieczności wjazdu tych samochodów do Krakowa? Ładne, zadbane auta nie są kompletnie problemem, najczęściej są wożone na lawecie lub robią mało kilometrów, często też posiadają żółte tablice.

Ty jednak broniłeś starych trupów, które są gó.wno warte i powinny być zezłomowane.

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 12.04.2024, 15:55
Skoro to drugie czy trzecie auto zatem po co tak bardzo bronisz konieczności wjazdu tych samochodów do Krakowa? Ładne, zadbane auta nie są kompletnie problemem, najczęściej są wożone na lawecie lub robią mało kilometrów, często też posiadają żółte tablice.

Ty jednak broniłeś starych trupów, które są gó.wno warte i powinny być zezłomowane.
Wskaż miejsce, w którym bronię zdezelowane, stare auta. Wręcz przeciwnie, jestem za złomowaniem aut, które stanowią zagrożenie dla innych uczestników ruchu drogowego.

Bronię możliwości wjazdu, bo czemu by miały nie móc wjechać? Są sprawne, z ważnym przeglądem technicznym, czemu jakiś ekoterrorysta ma decydować, czy mogę nim wjechać do centrum, czy też nie?

Naucz się czytać ze zrozumieniem.

[35/54]

Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Stary 12.04.2024, 16:10
Wskaż miejsce, w którym bronię zdezelowane, stare auta. Wręcz przeciwnie, jestem za złomowaniem aut, które stanowią zagrożenie dla innych uczestników ruchu drogowego.

Bronię możliwości wjazdu, bo czemu by miały nie móc wjechać? Są sprawne, z ważnym przeglądem technicznym, czemu jakiś ekoterrorysta ma decydować, czy mogę nim wjechać do centrum, czy też nie?

Naucz się czytać ze zrozumieniem.
Jak się nie mylę będzie mógł wjechać na żółtych tablicach, a takie rozwiązanie Ci nie pasowało.
Stare auto to w 99% stare auto, ten 1% klasyków jak nie wjedzie, albo wjedzie jak dostaną żółte tablice to końca świata nie będzie.

Każdy zakaz, przepis można przypisać pod ograniczenie wolności. Dlaczego na autostradzie tylko do 140 km/h? Dlaczego prowadzić mogę, gdy mam nie więcej niż 0.2 promila, a w UK (jak nie zmienili) mogę jak mam 0.8 promila.

Mnie przeraża to jak ludzie zacięcie bronią samochodów, które niejednokrotnie są starsze niż oni sami i w dodatku uważają, że to są świetne i sprawne auta. Tak sprawne, że większość jak jedzie z Krakowa nad może to pożycza nowsze od rodziny albo śmiga pociągiem bo nie jest pewna czy dojdzie.

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 12.04.2024, 16:22
Poddaję się.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 12.04.2024, 16:31
pisze jak troll
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 12.04.2024, 17:21
Nie ma to jak 2-3 letnia Skoda Octavia z wyprutym DPF-em po docieraniu przez przedstawiciela handlowego.Okaz zdrowia i idealnego stanu technicznego,no i wiadomo w papierach Euro 6.

Nero znowu się zacietrzewiłeś a wygląda na to że nie bardzo masz pojęcie o czym piszesz.
Odpowiedz cytując
Armin
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 12.04.2024, 18:34
W temacie kandydatów. Z tych 2 wybieram Miszalskiego z 3 powodów. Po pierwsze lepiej dla Krakowa gdy Prezydentem jest ktoś z opcji rządzącej bo jest wtedy szansa na więcej kasy z centrali. Po drugie Prezydent musi współpracować z Rada Miasta i tam PO ma samodzielną większość. Gibała ma tylko 7 radnych a bez Rady nic nie zrobi. Powód 3 może najważniejszy. Miszalkiego co jakiś czas widuje na meczach a jego rywala to nie wiem czy raz był.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 12.04.2024, 18:58
Armin napisał(a):Wyświetl post
W temacie kandydatów. Z tych 2 wybieram Miszalskiego z 3 powodów. Po pierwsze lepiej dla Krakowa gdy Prezydentem jest ktoś z opcji rządzącej bo jest wtedy szansa na więcej kasy z centrali. Po drugie Prezydent musi współpracować z Rada Miasta i tam PO ma samodzielną większość. Gibała ma tylko 7 radnych a bez Rady nic nie zrobi. Powód 3 może najważniejszy. Miszalkiego co jakiś czas widuje na meczach a jego rywala to nie wiem czy raz był.
j/w zdecydowanie , choć ideologicznie to nie moja bajka
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 13.04.2024, 08:14
Co ciekawe, Miszalski dostał ostatnio poparcie od Drewnickiego, co jest dość nieoczekiwanym fikołkiem.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Stary 13.04.2024, 08:47
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Nie ma to jak 2-3 letnia Skoda Octavia z wyprutym DPF-em po docieraniu przez przedstawiciela handlowego.Okaz zdrowia i idealnego stanu technicznego,no i wiadomo w papierach Euro 6.

Nero znowu się zacietrzewiłeś a wygląda na to że nie bardzo masz pojęcie o czym piszesz.
A te 20-letnie to wiadomo, że jedynie Niemiec pod kocem trzymał, dlatego jest lepsze od 3 letniej Skody od przedstawiciela

Odpowiedz cytując
Błaszczu_WIŚLAK
Socios Wisła Kraków

Stary 15.04.2024, 08:16
azor napisał(a):Wyświetl post
Co ciekawe, Miszalski dostał ostatnio poparcie od Drewnickiego, co jest dość nieoczekiwanym fikołkiem.
Przecież to bzdura. Drewnicki (swoją drogą też Wiślak i lata temu aktywny użytkownik tego forum) jest szefem krakowskich struktur PIS i w zeszłym tygodniu napisał list, że zachęca wyborców do głosowania oraz zniechęca do głosowania na Miszalskiego
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 15.04.2024, 08:39
Który by nie wygrał to moim zdaniem wszystko na co możemy liczyć to że będzie herb Krakowa na rękawie i za to 100 czy 200 tys niższa opłata za stadion w skali roku. Ale dobre byłoby i to.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 15.04.2024, 17:09
Jeżeli Szydłowa i fanatyczka religijna Nowak popiera Gibałę, to wybór jest prosty.

Popieram kandydaturę Aleksandra Miszalskiego w wyborach na Prezydenta Krakowa.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 15.04.2024, 18:32
A te 20-letnie to wiadomo, że jedynie Niemiec pod kocem trzymał, dlatego jest lepsze od 3 letniej Skody od przedstawiciela
No i to jest właśnie to o czym pisał Patryko.My mówimy o samochodach- i ja tu posunę się jeszcze dalej z oceną-niejednokrotnie w lepszym stanie technicznym niż opuszczały fabrykę a ty o klamotach zwożonych przez handlarzy które nie powinny nawet przejść badania technicznego ale wiadomo pan Staszek diagnosta nie takie cuda podbijał.
Wbrew temu co mówisz tych samochodów jest sporo i ciągle ich przybywa.Nie każdy chce je rejestrować jako zabytki i nie każdy może właśnie też dlatego,że nie ma w nich odpowiedniej ilości części oryginalnych bo technologia poszła tak do przodu można skorzystać z rzeczy w tamtych latach niedostępnych.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.04.2024, 21:50
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli Szydłowa i fanatyczka religijna Nowak popiera Gibałę, to wybór jest prosty.

Popieram kandydaturę Aleksandra Miszalskiego w wyborach na Prezydenta Krakowa.
No cóż, skoro lewicowy i komunistyczny fanatyk Koalik namawia do głosowania na Miszalskiego, to wiadomo, że głosowanie na niego będzie złym ruchem. Więc ja na pewno tego nie zrobię.
Ostatnio edytowane przez Markus : 16.04.2024 o godz. 07:25.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Stary 15.04.2024, 22:03
Fakt lepiej zagłosować na Gibałę, którego popiera fanatyczka religijna, która by najchętniej wprowadziła coś na wzór szariatu i obowiązkową policję religijną jak w krajach muzułmańskich.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 15.04.2024 o godz. 22:20.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.04.2024, 08:49
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Fakt lepiej zagłosować na Gibałę, którego popiera fanatyczka religijna, która by najchętniej wprowadziła coś na wzór szariatu i obowiązkową policję religijną jak w krajach muzułmańskich.
Kolejny bełkot. Szydło czy Nowak tak chcą wprowadzać w Polsce szariat i obowiązkową policję religijną, jak PiS wysadzić stadion przy Reymonta, a komunistyczni zbrodniarze Jaruzelski i Kiszczak są ludźmi honoru.

Szydło była już premierem: to od kiedy mamy ten szariat, który miała możliwość 1000 razy wprowadzić, gdy była przy władzy?

A w ogóle dlaczego przy wyborach prezydenta Krakowa mam brać pod uwagę opinie jakiejś Szydło?

Lampka ostrzegawcza zapala się, gdy do głosowania na Miszalskiego namawia całkowicie oderwany od rzeczywistości komunistyczny fanatyk i skrajny lewak, gloryfikujący czasy PRL-u.

Koalik to taka sfanatyzowana "Babcia Kasia" do kwadratu, połączona z Galopującym Majorem i modląca się do Jerzego Urbana, do tego jeszcze na grzybkach.
Ostatnio edytowane przez Markus : 16.04.2024 o godz. 09:13.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 16.04.2024, 10:00
Widać tony dojczmark popłynęły do Krakowa.
Całe miasto w banerach i plakatach Masztalskiego.
Szkoda jednak, że wyretuszowali mu z czółka te 8 gwiazdek...
Bardziej autentyczny by był...
Poza tym internety "uśmiechniętego soku z buraka " pracują na całość.

Jeżeli by wygrał to majchrowszczyzna wzrośnie 5 razy.
A prawo (dla deweloperów) będzie rozumiane tak jak ma być rozumiane.

Dlatego ( aż się sobie dziwię, że tak mówię) tylko Łukasz Gibała !!!
Tu choć jest szansa ( szansa a nie pewność), że coś się zmieni.
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.04.2024, 15:19
Ten gość ma być prezydentem?
To na czole to ma być jego program dla Krakowa?
I jeszcze "mano cornuta"
Dla mnie nie do przyjęcia.

To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Stary 16.04.2024, 16:00
Hehe

Osiem gwiazdek - zawsze i wszędzie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów