|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Żartujesz chyba. Zmiażdżyliśmy Estonię do przerwy. Czego chcieć więcej.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
dawać Francje !!!
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Mbappe vs Bednarek... ależ to będą pojedynki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Gratulacje za awans.
Na ME pewnie będzie wstyd, ale tym będziemy się martwić(?) za 2,5 miesiąca. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
|
Group D: Poland, Netherlands, Austria, France
Patrząc na to jak grali to Austria nadal w zasięgu, Holandia jak będą mieć gorszy dzień ![]() ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Zobacz na wyniki Austrii z ostatnich miesiecy ;p
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Jak ktoś narzeka na naszą grupę, to niech zerknie na grupę Albanii
![]() Myślę, ze mecz otwarcia z Holendrami rozstrzygnie wszystko. Przegrana raczej kończy naszą przygodę w turnieju, bo Francja nas po prostu zniszczy. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
Bo dla mnie wstydem byłby bilans 0 punktów, 0 goli strzelonych, a 10 straconych. Wszystkie drużyny w grupie są od nas lepsze, Francja i Holandia kilka klas lepsze, liczę na coś pozytywnego, jakiś fajny moment na tym turnieju, nic po za tym, na awans z grupy nawet nie patrzę. |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Gratuluję Michałowi Probierzowi.
Pokazał, że zarabiając kilkanaście razy mniej od poprzednika można uzyskiwać lepsze wyniki i zrealizować oczekiwany cel jakim był awans na tegoroczne Mistrzostwa Europy. Brawo Michał! Po raz kolejny okazało się, że zagraniczne nie znaczy lepsze, a bardzo często oznacza gorsze lub dużo gorsze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
3 pkt mogą dać awans z grupy - nie jest to nierealne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
@Koalik Trochę zaszarżowałeś z tą kilkanaście razy wyższą płacą Santosa. Co do zagranicznych selekcjonerów - jak się wybiera na zasadzie, że kolega kolegi powiedział na kolacji, że Sousa jest extra to go wezmę albo bierze starszego nasyconego pana do drużyny, którą trzeba przebudować = mieć energię - latać po świecie - oglądać mnóstwo meczy na żywo i w tv żeby znaleźć nowych piłkarzy i rozwiązania to dla mnie bardziej oznacza, że wybierający są matołkami niż że trenerzy w całości do d.py.. Zobaczymy jaka będzie opinia o pracy Probierza po finałach ME. Oby się nie skończyło jak z Cześkiem po MŚ.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 27.03.2024 o godz. 18:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
Na selekcjonera to nie ma co brać ludzi z zagranicy bo to jest na tyle eksponowane stanowisko, ze jeśli wynajdziemy jakąś trenerską perełkę to moment go zabiorą do reprezentacji/klubów na zachód albo przekupią kasą jakieś Turasy czy inne Araby do klubów/repry.
Z kolei nikt na topie tu nie przyjdzie bo mamy za słabą reprezentację a jakby przyszedł ktoś mocny to patrz wyżej, też zaraz go zgarną gdzie indziej. Przykłady typu Santos to z kolei stare dziadki, którym się już nie chce. A mamy taki roz....... w kadrze, w kraju, ze żeby tu pracować to albo trzeba być Polakiem albo desperatem, który z gówno kadrą, gówno dziennikarzami i działaczami będzie się użerał przez swoje lata selekcjonerowania - stąd pewnie taki Sousa wolał wy.......ić z tego ....idołka. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem czy ktoś zauważył, że wczoraj przez 120 min nie oddaliśmy celnego strzału. Grając z Walią. Przepraszam. Jeden który bramkarz mógłby złapać siadając zadkiem na piłce.
Widać było chęci i koncentrację, ale awans zawdzięczamy tylko słabości przeciwnika. Walijczycy są szybcy ale w piłkę grać nie potrafią.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 27.03.2024 o godz. 16:26.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
|
https://www.oefb.at/oefb/Teams/Maenn...atistik/Gesamt
No i? Estonię pokonali 2:0 w listopadzie. My 5:1 w marcu. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moim zdaniem tym razem jeszcze można było oczekiwać drugiego miejsca, a 1 pkt w dwumeczu z Mołdawią to kompromitacja z tym składem. Oczywiście bez Lewandowskiego i Szczęsnego będziemy słabsi i na poziomie Mołdawii, Gruzji czy Luksemburga.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
jutro godzina 15:00
czy to bedzie ostatni mecz o stawke na tym euro ? kursy: ![]() mój faworyt: bednarek strzeli conajmniej jednego samobója ))![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Polska przegra wszystko- kurs 4,35, może się skusić?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Można chociaż z Austrią remis może jakoś wyszarpiemy. Jeden głupi samobój czy jakiś farfocel i masz po pieniądzach.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
A ja obstawiam wyjście z grupy i ogólnie niezły wynik w całym turnieju
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Bardzo dobry mecz naszej Reprezentacji z Holandią, mimo przegranej. Z przebiegu remis byłby sprawiedliwy, ale pomarańczowi zaznaczyli swoją przewagę jakościową golem na 2:1.
Awans z grupy średnio widzę, ale to było wiadome przed pierwszym meczem, jednak tak grając - wstydu nie będzie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.06.2024 o godz. 15:59.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Holendrzy mieli w portkach. Okazuje się że bez Lewandowskiego można grać. Muszę pochwalić Probierza za skład. Było trochę szczęścia w obronie, ale w przodzie niewiele. Wynik dobry, bramki będą się liczyć w tabelce trzecich drużyn.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Wynik lepszy niz gra. Holendrzy mogli zamknac mecz juz w pierwszej polowie, ale mascili okrutnie. W drugiej mozna bylo wycisnac cos wiecej, ale bronienie remisu skonczylo sie jak zwykle. Z Francja wiadomo, w dekiel. Z Austria mozna o cos powalczyc, bo to mniej wiecej nasz poziom.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Jest na kim budowac. Zalewski, Urbanski, Buksa, Moder, Piotrowski, Kiwior, Szymanski - wszystko mlode chlopaki a dali rade z bardzo trudnym rywalem - powiedzialbym top 10 swiata. W USA bardzo fajnie gra tez Bogusz i mysle, ze w eliminacjach bedzie powolywany. O bramke tez nie musimy sie martwic. Najgorzej to wyglada nasza obrona i perspektywy zastapienia tych ktorzy sa.
Nie lubie Probierza, ale trzeba mu przyznac, ze dobrze poukladal druzyne i nie ma wstydu jak za Portugalczykow. Uwazam tylko, ze zbyt malo odwagi jest w nas. Mamy jakosc z przodu. Trojkaty Szymanski-Zielinski-wahadlowy bardzo ladnie pracowaly pilka. Frankowskiemu brakuje co prawda dryblingu zeby minac rywala, ale w trojkatach ladnie gral. Zobaczymy co pokaze Austria. To bedzie kluczowy mecz, ktory i tak moze nam nie dac awansu. Bardzo szkoda dzisiaj tego punktu, bo w przypadku ewentualnej wygranej z Austria mielibysmy awans pewny. A tak zdecyduja bramki. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chyba przeszacowałem potencjał Holendrów, ale i tak przegraliśmy. Jutro zobaczymy na co stać Austrię.
Innym zespołem, który mnie dziś rozczarował jest Dania. DK-SLO to był moim zdaniem jak dotąd najsłabszy mecz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
Kolejny mecz pokaże na coś nas stac. Dzisiaj z Holandią było jak na nas bardzo ok ale następny mecz pokaże czy to był wyjątek na plus czy na minus. Póki co można mieć nadzieję na wygraną z Austria i awans z 3 miejsca a co będzie dalej to myślę że się wyjaśni z początkiem I połowy z Austrią
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Mecz był słaby w naszym wykonaniu i tylko dzięki Holendrom zawdzięczamy, że mieliśmy jakieś emocje. 6-7-8 sytuacji 100%, w których powinni zamknąć spotkanie. Widać też było wyraźnie, że nie jest to czołówka światowa i trudno to nawet porównywać do meczów z Argentyną i z Francją, bo to zupełnie inny poziom. Momentami grali strasznie wolno, ale i tak za szybko dla naszych obrońców. Porażka jak chyba każdy w kraju zakładał(ze względu na selekcjonera i też dalej brak optymalnego składu). Uniknęliśmy jedynie kompromitacji, a to dla mnie trochę mało... a już cieszyć się z 1 : 2
W pierwszych 15 minutach to szliśmy na jakiś rekord strat w tym turnieju, bo celnych podań, jak na lekarstwo. Do tego TRAGICZNE(przez całe spotkanie) wznowienia/podania Szczęsnego. Po tym meczu można ogólnie tylko wyróżnić Buksę i to wszystko, bo obrona grała na swoim poziomie, czyli dawała się ogrywać, a środkowi pomocnicy naszym stoperom nie pomagali. Zieliński cień piłkarza, ale można się było tego spodziewać. Powodów do optymizmu przed Austrią nie ma, bo i to lepszy od Holendrów zespól, a i my nie mamy na kim się zaczepić, bo gol Buksy ze stałego fragmentu gry to trochę mało. Ile strzałów oddali Zalewski, Frankowski, Urbański, Zieliński? Austria na spokojnie 2 : 0 i do domu. Probierz oczywiście zostanie i będzie się kompromitował w LN. W ogóle my zeszliśmy już do piwnicy, bo żadnych oczekiwań nie ma, a jednak trochę sensownych piłkarzy w tej kadrze jest. Tyle, że od lat nie znaleźliśmy właściwego szkoleniowca, który sobie przepracuje te 4 lata. Ktoś kiedyś, jak zobaczy kogo my zatrudnialiśmy na najważniejszym stanowisku trenerskim w Polsce, to będzie się pukał w głowę i nie uwierzy... Takie asy, jak Brzęczek, Michniewicz i teraz Probierz, dostawali tę pracę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Tak, Szczęsny świetnie bronił i pewnie wyjąłby 1. bramkę, gdyby nie rykoszet, ale fatalnie wznawiał grę. Zgadzam się też, że Holandia nie ta co kiedyś i nie ten poziom co światowy top. Nie podobały mi się słowa członków sztabu, że będą zadowoleni z porażki na swoich warunkach (cokolwiek miałoby to znaczyć).
Niemniej nie mamy obrony i mamy pół defensywnego pomocnika na środek, więc wynik należy traktować w kategoriach osiągnięcia. Jestem zaskoczony, jak dobrą zmianą okazał się trener o osobowości i warsztacie Probierza. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Za Michniewicza z tą samą Holandią zremisowaliśmy.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|