|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
@Karherop
Zwróć uwagę jak z problemem Fernandeza próbował radzić sobie Grabowski - wyrzucając go na 9. Znamienne, że przynosiło to bardzo ciekawe efekty. Dwie wygrane i porażka 2-5 z Sosnowcem, która jest statystyczną pułapką bo Gdańszczanie kończyli ten mecz w dziewięciu. Nawet jeśli zliczymy te wszystkie 3 mecze to wychodzi nam średnia 2.0, więc jeśli wyrzucimy je ze statystyki to punktowanie Lechii z Luisem wygląda jeszcze tragiczniej.
Jeśli Twoja ocena zawodnika sprowadza się do tego, że w trzeciej tercji w fazie ofensywnej schodzi do środka w związku z tym nie ma znaczenia czy gra na 10 czy skrzydle to spoko. Nie ma znaczenia pierwsza/druga tercja, faza defensywna, faza przejściowa, pressing, zbieranie drugich piłek, zachowanie po stracie w rozegraniu. Nic nie ma znaczenia. Przy takim podejściu jasne, że wychodzi ci, że Fernandez był zajebisty i basta. Też mi tak wychodzi, tylko to kompletnie nie ma sensu. Ogólnie nie rozmawiamy o Jopie. Rozmawiamy o tym, że Rude mógł zacząć pracę z punktu, w którym zakończył ją Jop. Mogł też spróbować czegoś zupełnie nowego. Tymczasem on cofnął drużynę o pół roku i obrał drogę, która zaprowadziła Sobolewskiego kompletnie donikąd. To nie jest kwestia geniuszu Jopa, ale bardzo prostego faktu, że przez pół roku obserwował tą drużynę na treningach znając dodatkowo kontekst jej bieżących problemów w ligowych potyczkach, a kiedy już ją objął dzięki temu doświadczeniu umiejętnie zostawił z pracy Sobola to co uznał za przydatne i wprowadził poprawki tam gdzie uznał je za konieczne. To nie żaden geniusz, ale zwykłe jebane DOŚWIADCZENIE, które dla Rudego powinno być punktem wyjścia kiedy rozpoczynał pracę z drużyną. Po to zresztą Jop został włączony do sztabu. Twój problem polega na tym, że kompletnie nic nie rozumiesz. Nie rozumiesz co się dzieje na boisku. Nie rozumiesz na czym polega ciągłość pracy z drużyną, którą trzeba zachować nawet przy wymianie sztabu. Nie rozumiesz co piszą inni. Chyba nawet nie do końca rozumiesz co sam piszesz. Bo kiedy próbujesz wykonywać logiczne fikołki to wychodzi Ci z nich bezwględna krytyka Rudego, czym pięknie przy tych fikołkach rozdupcasz sobie ryj i jeszcze udajesz niesamowicie z siebie zadowolonego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Goku mógłby być dużo lepszy gdyby wybił sobie z głowy, że jest gwiazdą drużyny, gdyby dostając piłkę widział gdzie są koledzy itd. Teraz kiedy nie ma Rodado może zejdzie z niego ciśnienie i zacznie wreszcie grać w piłkę, a nie gwiazdorzyć.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
jest zero zero, największy paradoks jest taki że gramy tak ryzykownie w obronie a tak asekuracyjnie i bezpłociowo w ataku, to jest nonsens
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Online |
|
Trzeba liczyc na staly fragment albo ze sie ktorys koncertowo obetnie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
no i dobrze, ze sie dwoch obcielo. Brawo Szymon.
Ostatnio edytowane przez As : 30.03.2024 o godz. 18:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Niech im Joseph jeszcze z 3 piłkarzy znokautuje w 2 połowie to wygramy 4:0
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nie farta tylko Ratona na bramce. To że któryś trafił w poprzeczkę to cóż.
Mam wrażenie że Gogu zupełnie nie rozumie o co chodzi. Co podanie to do nikogo. Duda fajnie dograł Sobczak wziął chłopa na plecy i mamy wynik do przerwy. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Nie chce się nawet tego oglądać...
Jak jeszcze słucham, ze oni mieli 3 dni wolnego...
Ostatnio edytowane przez Levis88 : 30.03.2024 o godz. 19:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Graliśmy słabiej w tym sezonie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Proponuję po tym meczu tydzień wolnego na "regenerację".... a nie czekaj, teraz pora na blamaż z Piastem.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Krzyżanowski ława po tym meczu.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Dramatycznie gramy druga polowe. Mielismy zle mecze w przeszlosci ale tak bezplciowego to nie widzialem juz od paru lat.
Wysrali sie koncertowo na te poltorej banki od kibicow. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Tyle z awansu XDD ależ to będzie piękna sraka w środę XDDD 33k kibiców dostanie danie główne serwowane na Reymonta od kilku lat, mianowicie świeżo wycisniete szczyny z mokrej szmaty prosto do mordy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zaangazowanie pilkarzy w tym meczu to jest skandal
![]()
"to miasto zawsze było Semper Fidelis.."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Dobrze że chociaz mamy fajnego hiszpańskiego trenera.
Spodziewam się wielu pochwalnych postow po tym meczu naszego fan Rude Klubu. Taktyka z jednym strzałem na mecz musiała zdać egzamin |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Czuje się jakby ktoś mi nawet nie na pluł na ryj, nawet nie naszczal tylko od razu nasrał..to co się odpierdala w tym klubie to jest taka szopka.. tragikomedia pilkarska, taki brak zaangażowania, takie błędy, taki brak umiejętności... to się nie dzieje po prostu. Co wyście ....y zrobili z naszym klubem
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Pilkarzyny graja jakby nie dostali kasy albo w szatni był kwas. Innego wyjaśnienia na to człapanie i olewanie nie widzę. Oni powinni wiedzieć zw gra w tym klubie ma być na maxa. A jak się komuś taki aproach nie podoba to droga wolna.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Trener z Erasmusa, dyrektor z pastwisk, bramkarz turysta.
A wy chcecie wyników. Z kim? Z tymi amatorami? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Nie rozumiem jak można równocześnie wystawiać Carbo i Dudę w pierwszym składzie
Żaden nie zdobywa przestrzeni, żaden nie wbiega w pole karne Tzn co w ogóle robi Duda poza byciem młodzieżowcem to trudno powiedzieć Mecz katastrofalny Poza Sobczakiem i Ratonem reszta równie beznadziejna ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Typowe wielkanocne spotkanie, na które piłkarze wyłożyli lachę. Zagraliśmy gówno i zostaliśmy za to ukarani.
Sprawa awansu bezpośredniego jest już raczej rozstrzygnięta. Strata Angela jest nie do odrobienia z materiałem ludzkim siedzącym na ławce, ten człowiek jest głową i płucami naszej ofensywy. On haruje jak wół cały mecz od pola do pola karnego i tego dzisiaj bardzo brakowało. Ławka po tym meczu należy się zdecydowanie Urydze i Krzyżanowskiemu, zagrali dziś w obronie absolutny kryminał. Alan przez brak dynamiki jest objeżdżany przez napastników jak dziecko i coraz częściej jest po prostu spóźniony z interwencjami. Raton bohaterem meczu.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 30.03.2024 o godz. 19:34.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podwójny post do usunięcia
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 30.03.2024 o godz. 19:37.
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Kompromitacja
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Lata lecą, trenerzy się zmieniają a poreprezentacyjna chu.jnia jak była tak jest...
![]()
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Wisełko nasza coraz dalej ekstraklasa!
Przy dzisiejszej wygranej Arki, nie ma co się oszukiwać. Nie zajmiemy 1-2. Ciężko będzie o baraże, a jak już zagramy to kto wie czy przypadnie nam wyjazd... Emocje właśnie opadły. Nawet półfinał PP nie cieszy |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Tylko Sobczak pokazuje ze mu zależy. Reszta out
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Raton bohaterem meczu i to niestety nie jest żart. Krzyżanowski najgorszy na boisku, ławka mu się należy.
Niestety miałem dobre przeczucie. Brak Rodado strasznie widoczny. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Tragedia, całe momentum i pozytywny klimat sprzed przerwy poszedl w ....
Tu nawet nie chodzi o to ze przegrali ale o styl a w zasadzie jego brak. Przeciez jakby Chrobry strzelil 6 czy 7 to nie można by mieć pretensji. Nadzieje upatruje w rozwiazywalnych szybko kwestiach jak : - rozjebani mentalnie po kontuzji Rodado (ktos ich mentalnie ogarnie na Chrobrego nie zdążyli bo kontuzja w ostatniej chwili) - dojebani (znowu fizycznie w przerwie, złapią świeżość po Piaście) - cichy protest bo zaleglosci są blizej 2.0 niż 1.0 (Prezes wyplaci zaleglosci w tym tygodniu) Jakakolwiek jest przyczyna to moje pozytywne nastawienie do tej druzyny właśnie wyparowało niczym Rodado ze składu. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|