![]() |
25 kolejka, Chrobry Głogów - Wisła Kraków, 30 marca 2024, 17:30
Nadchodząca kolejka*
https://i.ibb.co/9qsYFft/glog1.png Aktualna tabela* https://i.ibb.co/6mm8hyZ/glog2.png :TS: *grafiki i kursy (z dnia zakładania tematu) od sponsora tytularnego rozgrywek |
Tylko zwycięstwo, bez kartek i kontuzji.
Oby tylko nie zlekceważyli rywala, o resztę jestem w miarę spokojny. 0-2 Rodado, Alfaro |
Typowy mecz pułapka. Niby przeciwnik niżej notowany, ale jednak w gazie (7 punktów w 3 ostatnich meczach, tuż przed przerwą pokonanie Tychów), a przed nami półfinał PP i mecz z Motorem, więc aż się prosi o wybieganie myślami do tych spotkań. Mam nadzieję, że podejdziemy na poważnie, bez podejścia "jesteśmy Wisłą, na pewno ich rozjebiemy, nawet na stojaka", tylko w pełni skupieni. Musimy zdobyć 3 punkty, szczególnie że czołówka ma trudne mecze (Lechia z Odrą, Arka w Legnicy z Miedzią i Tychy w Lublinie z Motorem) i bardzo możliwe, że znowu ktoś straci punkty
|
Chrobry przed kadrą zaskoczył wygrywając z GKSem w Tychach.
Ale może dlatego nikt w Wiśle nie pozwoli sobie na zlekceważenie rywala. Statystycznie potrzebujemy jeszcze 22 punktów - 7 zwycięstw i remis. |
Ah te wielkanocne wyjazdy do drużyn teoretycznie słabszych :D oby demony sprzed roku się nie objawiły. Klasyczny mecz pułapka, szczerze? Zebranie w palnik zupełnie by mnie nie zdziwiło. Mam nadzieję, że ta drużyna z tym trenerem w przeciwieństwie do zeszłorocznej pokaże jaja i udowodni, że idzie pewnie po awans. Trzymam kciuki, a jak będzie to się okaże w sobotę.
|
Smacznego jajka
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie ukrywam obaw, zwłaszcza że Chrobry ma dobrą serię ostatnich trzech meczy z puknięciem Tychów. Zwycięstwo będzie bardzo ważnym krokiem w stronę awansu, zwłaszcza że pewnie nastąpią przetasowania w czołówce i peletonie. |
Boję się tego meczu, mam przeczucie, że zlekceważymy przeciwnika.
Spodziewam się remisu 1:1 Niespodzianką dla mnie to będzie zwycięstwo i dobry prognostyk, że w końcu przestaniemy tracić pkt z niżej notowanymi rywalami. |
To jest Wisła.
Tutaj frajerzymy. 3 pkt dla Chrobrego, nie przewiduję innego scenariusza. EDIT: powyższy wpis powstał przed informacją o kontuzji Rodado. Koniec sezonu dla Wisły. Koniec dla klubu. |
Bez Rodado to juz sezon na luzie dogramy. Nie spadniemy i nie awansujemy.
Remis fajny |
Nawet bez Rodado (kontuzja?, kartki?) jeśli zagramy skoncentrowani to powinniśmy wygrać. Dużo zależy od koncentracji naszych piłkarzy.
|
Omrani nas poprowadzi do awansu. To jest moment na który czekał :D
|
Omrani od początku, w przerwie 15 minut na OIOMie i w drugiej połowie wrzuca 6-ty bieg.
Żarty na bok. Wypada najważniejszy zawodnik przed najważniejszą częścią sezonu. Marnie to widzę :( Nie ma piłkarza w Wiśle, który jest go w stanie zastąpić. |
Brawo Zaskroniec. Markus, drozd, do dzieła, lizać, lizać.
|
No szkoda, rano słyszałem szampany z Gliwic.
|
Tak dobry trener - analityk jak Rude ma na pewno przygotowane kilka różnych opcji na wypadek tego, że zabraknie mu nagle jednego z ważnych piłkarzy*.
Oczywiście nie chodzi tu tylko o pozycję napastnika, bo Rodado był też pierwszym defensywnym pomocnikiem. Co prawda, w meczu z Tychami przy braku Carbo nie wyszło - zastępstwo przez Sapałe nie dało wiele, żeby nie powiedzieć, że nic, ale Rude uczy się tej ligi i uczy się na własnych błędach, więc sądzę, że braku Rodado nie odczujemy aż tak radykalnie. W tym momencie na wysokości zadania musi chyba stanąć Goku - oby zrobił to udanie. ____________ * Wbrew podejrzeniom Markusa, czy wolfy'ego to nie sarkazm z mojej strony - nie hejtuję to Rude |
Moze sie uda kogos sciagnac, te okienka transferowe juz skonczone ? To mozna tylko darmowych bez klibu brac ????....Pawel Brozek :) :) .....odbudowujemy Ormaniego i odpalamy atak na Twin Towers -Sobczak-Ormani
|
Koniec sezonu oficjlanie w takim razie, moze za rok! Wynik meczu z Chrobrym nieistotny w tym momencie bo tak czy srak bez Angela na awans nie ma sznas.
|
W napadzie mamy, poza Rodado:
Sobczak - 6 goli w lidze + 2 w pucharze Żyro - grał dogrywkę z Widzewem i 5 minut z Miedzią - w poprzednim sezonie 4 bramki Sarga, Bartoń - obaj z rezerw i rekonwalescent Omrani Dodatkowo Goku mógłby coś postrzelać - ma 10 goli w tym sezonie. Na Chrobrego może wystarczy |
Cytat:
|
To forum jest niepodrabialne. Nie wiemy jeszcze ile potrwa absencja Rodado a tutaj pełna histeria.
Oczywiście to gigantyczna strata, nasz najlepszy piłkarz, nie do zastąpienia z obecną kadrą. |
jestem spokojny o gładkie 0:3
|
Najlepszy mecz w tamtym sezonie zagraliśmy jak zabrakło Fernandeza.Brak Rodado nie może być żadnym usprawiedliwieniem przed meczem z Chrobrym.Problem natomiast może być z tym na co wydaje sie bardzo mocno postawił Królewski czyli Puchar Polski
|
Goku potrzebny w formie na wczoraj.
Strasznie szkoda Rodado - w tym sezonie pewnie nie zagra. Cytat:
Sobolewski po stracie Fernandeza nigdy juz tej druzyny nie poukladal. Bardzo ciężko się gra bez najlepszego zawodnika i ta kontuzja jeszcze w momencie jak wszystko zaczęło klikać... My nie mamy już zwyczajnie czasu szukać, próbować, ustawiać, ogrywać. |
Teraz dopiero się okazuje czy grubasa podpisali słusznie czy nie. Jest też inne pytanie, kto tak wyciął Rodado, że aż urwał bark.
Może Goku w tej sytuacji zacznie myśleć o drużynie a nie tylko o własnych ambicjach. Czasem takie wypadki działają mobilizująco na cały zespół. Oby teraz też tak było. Całe szczęście, że mecz jest przed "jajeczkiem" a nie po. Wygramy. |
Cytat:
Tak więc - nie. Jop nie ogarnie - jest asystentem. To Rude musi ogarnąć. |
Cytat:
Moim zdaniem jak glowny asystent jego punkt widzenia moze się przydać dużo bardziej i jego pomysly nie będą storpedowane przez trenera tak jak to nam sugerowales stalo się podczas jednago z meczów. Tak miało, to jak się zakreciłeś odnośnie Rude to jeden z grubszych mindfuckow w ostatnim czasie wiec będe Ci to wypominał. Tu tez dokladnie widać co robisz xD |
Cytat:
Cóż, oby uraz nie okazał się poważny, ale straszny pech nas prześladuje. Uraz mechaniczny barku kiedy akurat dobrze szło naszego najlepszego zawodnika. |
Cytat:
No i skoro Jop nie ogarnia to niby dlaczego Rude powinien go słuchać :). Na każdym kroku wychodzi jak krótkowzroczne i podszyte niechęcią są komentarze sceptyków. Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl