The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WildDog
Senior Member

Od: 03.2021

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.03.2024, 10:47
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Omrani dojdzie do formy.
Basha i Junca wyzdrowieją.
Sapała stanie się liderem środka pola.
Raton przestanie walić babole.
I awans pewny
W zasadzie; gdyby to ostatnie nastapilo jakies pol roku temy, bylibysmy zdecydowanym liderem tej ligi!

PS. W sumie to Twoja przedostatnia linijka. Ostania dotyczy awansu.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 09.03.2024, 11:20
Czemu się ludzie czepiają Ratona? Gola wpuścił ale strzał był mocny, celny i gdyby piłka nie skozłowała tuż przed nim to by to wyciągnął. Oprócz tego chłop miał 3 lub 4 interwencje takie, że utrzymały nas w grze. Obwiniać za gola należy obrońców bo to kryminał, że sobie chłop od tak wbiegł i doszedł do pozycji strzeleckiej.

Za wiele występów można mu coś zarzucać ale tutaj nie ma o co się czepiać.

*tylko nie powinni mu pozwalać grać nogami a jak się trafi okazja ściągnąć w przyszłości bramkarza na podobnym poziomie, który umie zrobić ze 20 kapek to trzeba Ratona wymienić.
Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Stary 09.03.2024, 11:30
Uryga lawa w nastrpnum meczu , przy bramce to tragikomedia, przy setce gdzie uratował nas Baena też ograny jak dziecko, do tego przegrywa masę pojedynków powietrznych , z Miedzią powinien grać Lasicki , jest szybszy , lepiej czyta grę i wyprowadza piłkę.Goku ława , Bregu mnie w tym meczu zawiodł. Raton jak zawsze i Szot słabiutko.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.03.2024, 11:40
Nasz topowy transfer zimowy Bregu - cienki.
Hiszpanie pod wodzą Rodaka, ciency.
Raton cienki ale i tak lepiej niż można było od niego oczekiwać. Prawa obrona tragedia. Krzyżanowski wiele nie wnosi ale wstydu sobie nie robi. Rodado cienki ale Sobczak lepszy niż był oceniany. Colley dobry. itd itp.

Generalnie nie tak to miało wyglądać. Wyniki mamy super jak na tę forme, gra też o dziwo momentami lepsza niż forma pojedynczych piłkarzy. Ale niestety nie powalają zrobione transfery, nie powala forma piłkarzy i styl gry. Gościu 3 miesiace w klubie, wiele nie zmienił, miał być bogiem, nie jest.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 09.03.2024, 11:59
Uryga ma dokładnie ten sam problem, co schyłkowy Głowacki - dynamika wozu z węglem. Różnica jest taka, że u Arka to się działo w wieku 35+ lat, u Alana wystąpiło w wieku lat 30.
Arek pod koniec kariery ratował się dobrym ustawieniem i czystą siłą fizyczną, natomiast musiał się już uciekać często do gry faul na pograniczu żółtej kartki, bo go po prostu rywale objeżdżali.
Dlatego też Uryga będzie mieć problemy w każdym meczu, gdzie są szybcy, ruchliwi napastnicy. Wczoraj nie popisał się przy kilku interwencjach. W I lidze tak tego jeszcze nie widać, natomiast Ekstraklasa może być brutalną weryfikacją.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 09.03.2024 o godz. 12:21.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 09.03.2024, 12:11
Właśnie dokładnie tak to musi wyglądać. Stopniowy regularny progres. Jedziemy do lidera, który jest w gazie i jest narzekanie na remis. O czym to świadczy? O tym, że rośnie nasz potencjał. Oczywiście są problemy, czy to z kontuzjami czy z postawą części środowiska, któremu zależy na porażce projektu Rude. Pozytywy to fart, negatywy wina Rude. Chłop powyżej wyliczył że od 7.01 do 8.03 minęły trzy miesiące. Dokładnie tak samo prawdziwy jest opis i ocena tego co się dzieje. Sraczka od samego początku, biadolenie snucie bez przerwy dramatycznych wizji. W jednym od samego początku znanym celu. Sabotować.

Jaki jest powszechny odbiór zmian zachodzących w klubie to widać po ilości biletów sprzedawanych na mecze.

Dlatego ze spokojem i do przodu.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.03.2024, 12:28
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Właśnie dokładnie tak to musi wyglądać. Stopniowy regularny progres. Jedziemy do lidera, który jest w gazie i jest narzekanie na remis. O czym to świadczy? O tym, że rośnie nasz potencjał. Oczywiście są problemy, czy to z kontuzjami czy z postawą części środowiska, któremu zależy na porażce projektu Rude. Pozytywy to fart, negatywy wina Rude. Chłop powyżej wyliczył że od 7.01 do 8.03 minęły trzy miesiące. Dokładnie tak samo prawdziwy jest opis i ocena tego co się dzieje. Sraczka od samego początku, biadolenie snucie bez przerwy dramatycznych wizji. W jednym od samego początku znanym celu. Sabotować.

Jaki jest powszechny odbiór zmian zachodzących w klubie to widać po ilości biletów sprzedawanych na mecze.

Dlatego ze spokojem i do przodu.
Akurat narzekanie na punkt z Arką świadczy tylko że mamy bardzo aktywnych hejterów. A teraz jeszcze FraMat dołożył do bajeczki nowy wątek, że ten punkt to tylko dzięki przebogatemu pierwszoligowemu doświadczeniu Jopa a nie tego leszcza - Rude Umówmy się że nawet jakbyśmy wygrali to styl byłby zły albo to byłby to tylko fart.

Jeśli odsiejemy hejterów takich jak Karherop, FraMat, Jaroo1 czy ciacho, którzy są bardzo aktywni - to nie jest już tak źle. Progres jest widoczny w wynikach, grze i taktyce. Statystyki które tak kłują w oczy niektórych to pokazują. Nie pokazują wszystkiego - Stal z którą Sobolewski zremisował u siebie była wtedy czerwoną latarnią ligi, Arka - miała problemy z wypłatami i niepewną sytuację etc., Odra miała absolutny szczyt formy... No ale lepiej nie da się tego zrobić.

Jeżeli progres będzie stały, bez kryzysów - to raczej awansujemy. Jesteśmy gdzie jesteśmy również przez histeryczne reakcje i oczekiwanie że od pierwszego meczu będziemy nejlepsi w lidze, że wszystko od razu będzie grało.

Na razie Rude solidnie zbiera punkty i co najważniejsze - odblokował naszych piłkarzy mentalnie.

@Patryko - nie wiem czy nie czas już na Łasickiego. Uryga popełnia dużo błędów w obronie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.03.2024 o godz. 12:45.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 09.03.2024, 12:45
Właśnie dokładnie tak to musi wyglądać. Stopniowy regularny progres. Jedziemy do lidera, który jest w gazie i jest narzekanie na remis. O czym to świadczy? O tym, że rośnie nasz potencjał.
Myślę że to świadczy o tym, że ludzie oglądając mecze widzą tylko Wisłę a przeciwnicy to jest tylko tło potrzebne do rozegrania meczu. Taktyka przeciwnika? Ich cele? Ich umiejętności? A po co się tym zajmować?

Widać to z resztą po tym jak przez wielu użytkowników forum oceniany jest występ drużyny i decyzję trenera po każdym meczu w totalnym oderwaniu od tego co grał poszczególny przeciwnik, jaką taktykę narzucił, warunki pogodowe etc.
Ostatnio edytowane przez As : 09.03.2024 o godz. 12:47.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 09.03.2024, 12:49
wolfy napisał(a):Wyświetl post
@Patryko - nie wiem czy nie czas już na Łasickiego. Uryga popełnia dużo błędów w obronie.
Póki co raczej nie ma o tym mowy. Jest to kapitan, do tego to chyba jego pierwsze, wyraźnie słabsze spotkanie (chociaż Karcz dał mu za ten mecz 6, więc chyba się po prostu nie znamy). Myślę, że w jego przypadku jedno zawalone spotkanie (czyli popełniony błąd kalibru Szota z wczoraj) też niczego nie zmieni. Zmiana na Łasickiego nastąpi po 2-3 słabych lub bardzo słabych meczach Alana pod rząd.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 09.03.2024, 12:54
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Póki co raczej nie ma o tym mowy. Jest to kapitan, do tego to chyba jego pierwsze, wyraźnie słabsze spotkanie (chociaż Karcz dał mu za ten mecz 6, więc chyba się po prostu nie znamy). Myślę, że w jego przypadku jedno zawalone spotkanie (czyli popełniony błąd kalibru Szota z wczoraj) też niczego nie zmieni. Zmiana na Łasickiego nastąpi po 2-3 słabych lub bardzo słabych meczach Alana pod rząd.
Nie wiem czy Rude tak do tego podchodzi. Zobaczymy. Na pewno naturalnym momentem zmiany są kartki.
Raczej Szot nie wyjdzie w pierwszym składzie w następnym meczu.

Łobodziński po meczu:

Cytat:
- Czy obawa? Nie obawy nie mam, bo my mamy za sobą też terminarz. My mamy za sobą mecz z Tychami, mamy mecz za sobą z Wisłą. Lechia, która może się z nami zrównać, to terminarz wiadomo jaki ma, bo ostatnie osiem kolejek grają z samą górą. Dalej uważam, że to Wisła jest głównym faworytem do awansu, zresztą wiedziałem i mówiłem o tym, że piłkarzy ma wyjątkowych, jak na tę ligę, no ale to sami piłkarze i ich jakość nic nie znaczy. Muszą stanowić kolektyw. Oni to zresztą - czy to w meczu pucharowym, czy dziś w drugiej połowie to pokazywali, więc Wisła na pewno będzie się liczyła do końca - zakończył trener Łobodziński.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.03.2024 o godz. 12:59.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 09.03.2024, 13:04
As napisał(a):Wyświetl post
Myślę że to świadczy o tym, że ludzie oglądając mecze widzą tylko Wisłę a przeciwnicy to jest tylko tło potrzebne do rozegrania meczu. Taktyka przeciwnika? Ich cele? Ich umiejętności? A po co się tym zajmować?

Widać to z resztą po tym jak przez wielu użytkowników forum oceniany jest występ drużyny i decyzję trenera po każdym meczu w totalnym oderwaniu od tego co grał poszczególny przeciwnik, jaką taktykę narzucił, warunki pogodowe etc.
Ewentualnie kiedy gra wygląda dobrze to dlatego, że przeciwnik nic nie gra, albo słaby. Tak jak po Widzewie. To nie Wisła dobrze zagrała tylko Widzew nic nie pokazał..
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 09.03.2024, 13:13
Ewentualnie kiedy gra wygląda dobrze to dlatego, że przeciwnik nic nie gra, albo słaby. Tak jak po Widzewie. To nie Wisła dobrze zagrała tylko Widzew nic nie pokazał..
Tak jak mówię, tło
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 09.03.2024, 13:43

Jeśli odsiejemy hejterów takich jak Karherop, FraMat, Jaroo1 czy ciacho, którzy są bardzo aktywni - to nie jest już tak źle. Progres jest widoczny w wynikach, grze i taktyce. Statystyki które tak kłują w oczy niektórych to pokazują.
Dokładnie. Jest progres w stosunku do tego, co było kilka miesięcy temu zarówno w sposobie jak i organizacji gry oraz w bieżącym reagowaniu na sytuację na boisku. Dzisiaj mamy pressing, wymuszamy błędy przeciwników, zespół jest ustawiony pod ich atuty, nie panikujemy już przy każdym stałym fragmencie gry dla rywali, punktujemy, a nie tylko przegrywamy z czołówką tabeli, młodzi wreszcie się rozwijają, a nie stoją w miejscu lub cofają.

Karherop pisze, jakoby Łobodziński zjadł taktycznie Rude. Tymczasem to my byliśmy ustawieni tak, że wytrąciliśmy Arce wszystkie ich największe atuty i skutecznie paraliżowaliśmy ich grę. Rozegranie na Czubaka zostało przeczytane i zablokowane przez nas, ich najlepszy strzelec był bezradny. Ustawieniem blokowane były też ich kontry, czy próby szybkiego rozegrania akcji od tyłu. Raton ładował piłki po autach, ale ich bramkarz również co chwilę zaliczał złe podanie.

Rude skutecznie ich sparaliżował od strony taktycznej. Gola strzelili tylko dlatego, że podarował go im kretyńskim zagraniem Szot, a największe zagrożenie stwarzali za sprawą ociężałego Urygi, który przez to źle się ustawiał i nie nadążał z kryciem. Więc jeśli ktoś kogoś zjadł, to bardziej Hiszpan Łobodzińskiego. Arka była zneutralizowana w konstrukcji akcji.

Myślę, że tylko kwestią czasu jest, aż do pierwszego składu wróci Łasicki, ponieważ przy tak wolnej parze stoperów jaką mamy obecnie każdy szybszy rywal już na wstępie będzie miał nad nimi dużą przewagę i jak stracimy piłkę w środku pola, bardzo łatwo będzie nas skarcić prostopadłym podaniem.
Ostatnio edytowane przez Markus : 09.03.2024 o godz. 13:47.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.03.2024, 13:49
Akurat narzekanie na punkt z Arką świadczy tylko że mamy bardzo aktywnych hejterów. A teraz jeszcze FraMat dołożył do bajeczki nowy wątek, że ten punkt to tylko dzięki przebogatemu pierwszoligowemu doświadczeniu Jopa a nie tego leszcza - Rude
Aleś teraz .......nął - pokaż mi w którym miejscu napisałem, że "ten punkt to tylko dzięki przebogatemu pierwszoligowemu doświadczeniu Jopa a nie tego leszcza - Rude", albo zamilknij po tym jak przeprosisz.

Moja teza jest taka, że Jop zna lepiej realia polskiej piłki i zawsze może Rudemu zwrócić uwagę na coś, czego ten nie dostrzega, lub lekceważy.
Jeśli Rude jest mądry, skorzysta z tych uwag.
I tylko o to chodzi a nie o twoje wyobrażenia.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 09.03.2024, 13:57
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Moja teza jest taka, że Jop zna lepiej realia polskiej piłki i zawsze może Rudemu zwrócić uwagę na coś, czego ten nie dostrzega, lub lekceważy.
Jakich konkretnie realiów polskiej piłki w trakcie meczu nie widzi lub nie może zobaczyć Rude, a które widzi lub może zobaczyć tylko Jop, bo lepiej zna te realia polskiej piłki? W jakich konkretnie elementach lepsze recepty na grę i taktyczne neutralizowanie atutów rywali ma Jop niż Hiszpan, bo lepiej zna realia polskiej piłki, rozwiniesz skoro o czymś takim wspominasz?

Czasem trochę bawi mnie ta maniera upartego promowania polskich młodych szkoleniowców, o niemal zerowym doświadczeniu i bardzo wątpliwym warsztacie, ale będących związanymi z polską ligą i Wisłą, mimo iż w ostatnim czasie przez ponad rok ich przedstawiciel, Sobolewski, był w naszym klubie trenerem z tragicznym skutkiem. Nawet naczelny hejter forum, Jaroo, uważa zatrudnienie i uparte trzymanie takiego szkoleniowca za główny błąd Królewskiego, ale jednocześnie niektórzy chcą po raz kolejny zrobić to samo, co zrobiono przy Sobolewskim...
Ostatnio edytowane przez Markus : 09.03.2024 o godz. 15:07.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 09.03.2024, 14:32
Aleś teraz .......nął - pokaż mi w którym miejscu napisałem, że "ten punkt to tylko dzięki przebogatemu pierwszoligowemu doświadczeniu Jopa a nie tego leszcza - Rude", albo zamilknij po tym jak przeprosisz.

Jeśli Rude jest mądry, skorzysta z tych uwag.
I tylko o to chodzi a nie o twoje wyobrażenia.
Twoja teza jest bezsensowna, bo Jop nie ma doświadczenia w żadnej lidze poza okręgową. Jeżeli już, to Rude powinien sluchać Kmiecika, bo to on ma większe doświadczenie w polskiej piłce JAKO TRENER

Bredzisz jak potłuczony, budujesz legendę kolesiowi który poprowadził drużynę W DWÓCH MECZACH pierwszej ligi - byle tylko hejt się nadal lał, byle tylko nasikać Rude na buty.
Żenujące.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 09.03.2024, 14:50
Twoja teza jest bezsensowna, bo Jop nie ma doświadczenia w żadnej lidze poza okręgową. Jeżeli już, to Rude powinien sluchać Kmiecika, bo to on ma większe doświadczenie w polskiej piłce JAKO TRENER

Bredzisz jak potłuczony, budujesz legendę kolesiowi który poprowadził drużynę W DWÓCH MECZACH pierwszej ligi - byle tylko hejt się nadal lał, byle tylko nasikać Rude na buty.
Żenujące.
Chyba nie ma sensu rozmawiać z kimś, kto nie stara się nawet o zrozumienie słowa pisanego.
Napisałem wyraźnie, w innym temacie, ale widocznie nie umiesz czytać, że:
- "Naprawdę nie mam nic przeciwko Rude - chciałbym tylko, żeby "uczył się" szybciej."
- "I jeszcze raz, może w końcu dotrze do ciebie: Nie jestem przeciwko trenerowi Rude. Doceniam, co robi, ale w przeciwieństwie do niektórych widzę tez popełniane przez niego błędy i to, że nie do końca spełnia oczekiwania jakie zostały wśród kibiców wzbudzone przez choćby takiego Markusa jak teza o tym, że do hiszpańskiego zaciągu potrzebny jest jeszcze hiszpański trener i wszystko zacznie hulać jak nigdy. I nie hula.
Jeśli zwracam uwagę na to, że widać Jopa podchodzącego do Rude i mówiącego mu coś w trakcie meczu (nie wiem, może Twoim zdaniem umawiają się na piwo?) to dlatego, że sądzę., że taki Jop naprawdę może udzielać Rudemu cennych wskazówek - nie co do jego warsztatu, ale co do typowych polskich rozwiązań w polskiej piłce, niezależnie od poziomu rozgrywkowego. Może mu zwrócić uwagę na rzeczy, których Rude nie do końca dostrzega w polskiej piłce, bo nadal "się uczy". Jeśli jest mądry to z takich uwag Jopa skorzysta.
I nigdzie nie twierdziłem, że to Jop ograł Arkę.
Lubisz komuś wtłaczać poglądy, których dana osoba nie ma, a potem z tymi poglądami bohatersko walczyć
."

Jop ma za to doświadczenie grania w polskiej lidze i znajomość jej realiów, znajomość piłkarzy, co dla Rude jest sporą nowością.
Inaczej po co by go wsadzano do sztabu I drużyny?
A Kmiecik nigdy nie był trenerem, chyba ze honorowym, dla picu, żeby był ktoś z licencją.
Jedynym pełnoprawnym trenerem był od 1 lipca 97 do 10 listopada 97 w ... Grecji.
Całe 4 miesiące...
Tak więc może doradzać co najwyżej w Grecji. (pomijam Dalin, Płonień czy Garbarnię)

Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.03.2024, 14:55
As napisał(a):Wyświetl post
Czemu się ludzie czepiają Ratona? Gola wpuścił ale strzał był mocny, celny i gdyby piłka nie skozłowała tuż przed nim to by to wyciągnął. Oprócz tego chłop miał 3 lub 4 interwencje takie, że utrzymały nas w grze. Obwiniać za gola należy obrońców bo to kryminał, że sobie chłop od tak wbiegł i doszedł do pozycji strzeleckiej.
A tak dokładnie to jedną.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 09.03.2024, 15:04
Po pierwsze asystenci są od tego zeby doradzać.
Po drugie moze mi ktoś wytłumaczyć co takiego mitycznego jest do uczenia w 1 wszej lidze czego 1wszy trener (majacy analitykow, wideo i rozegrane kilka meczy) nie jest w stanie zauważyć?
Po trzecie pisanie w stylu poniżej to jest nadużycie, manipulacja oraz jakieś dziwna próba udowodnienia swojej stronniczej racji.

No tak, poza tym widać było jak Jop coś mu tłumaczył (w mojej opinii - co mamy grać z taką drużyną jak Arka).
Jeśli Rude jeszcze nauczy się słuchać Jopa to może coś z tego będzie.

Ty tez pisaleś ze w meczu z GKSem Jopa nie posłuchał wiec przegraliśmy czy to inny odklejony xD
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 09.03.2024, 15:22
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze asystenci są od tego zeby doradzać.
Po drugie moze mi ktoś wytłumaczyć co takiego mitycznego jest do uczenia w 1 wszej lidze czego 1wszy trener (majacy analitykow, wideo i rozegrane kilka meczy) nie jest w stanie zauważyć?
Po trzecie pisanie w stylu poniżej to jest nadużycie, manipulacja oraz jakieś dziwna próba udowodnienia swojej stronniczej racji.

No tak, poza tym widać było jak Jop coś mu tłumaczył (w mojej opinii - co mamy grać z taką drużyną jak Arka).
Jeśli Rude jeszcze nauczy się słuchać Jopa to może coś z tego będzie.

Ty tez pisaleś ze w meczu z GKSem Jopa nie posłuchał wiec przegraliśmy czy to inny odklejony xD
Ja też nie rozumiem jaką to magiczną, insajderską wiedzę posiada Jop, biorąc pod uwagę że prowadził przede wszystkim drużynę rezerw (składającą się z młodych piłkarzy) przeciwko pół amatorskim zespołom. Jakby Rude prowadził zespół rezerw to faktycznie mógłby mu Jop sprzedawać takie nowinki jak "Ci z Gnojownika mieli dzień wcześniej dożynki więc dzisiaj pewnie są na kacu", ale co takiego może mieć do przekazania w meczu z Arką?
Żeby kryć Czubaka? Robiliśmy to od pierwszej minuty, totalnie wyłączony z gry.
Żeby pressować na połowie rywala? Robimy to co mecz.
Żeby wpuścić Sobczaka na zmianę? Jak wyżej...

A ten fragment który zacytowałeś to jest dokładnie to o czym pisałem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 09.03.2024, 15:50
Próba antagonizowania Jopa i Rude jest dziwna. Przecież oni wszyscy jadą na tym samym wózku. Jop zagrał fajnie dwa mecze, ale już w trzecim błysk się skończył i punkty były tak samo szczęśliwe jak w Rzeszowie. Więc tak Rude może się czegoś nauczyć od Jopa, bo Jop jest 10 lat starszy i grywał na poziomie o którym Rude może pomarzyć, jak Jop może się czegoś nauczyć od Rude, bo Rude miał w szatni i trenował zawodników których Jop widział tylko w TV. Oby z korzyścią dla Wisły.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 09.03.2024, 16:42
Przecież nikt ich nie antagonizuje.
A co do wiedzy "insajderskiej" - chodzi choćby o mentalność piłkarzy w polskiej lidze i mentalność trenerów takich jak Łobo.
Rude całe życie spędził w innej kulturze i choć niektórzy mówią, że futbol ma uniwersalny język, to jest to tylko slogan.
Jop ma pewnie teorię futbolu słabszą od analityka Jopa, ale może dostrzegać sposoby prowadzenia zespołu przez trenerów typu Łobo, Banasik, Nocoń, Zub... sposoby, które nie są może topowe, ale przez to specyficzne dla tej ligi i w ogóle dla Polski, i które dla Rude mogą być dziwne.

Z drugiej strony wcale się przy mojej opinii nie upieram: pewnie Jop jest tylko po to, żeby było, że ktoś z Polski jest też w sztabie i tak naprawdę Rude go nie potrzebuje i traktuje jak piąte koło u wozu.

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 09.03.2024, 17:52
Kolejna ciekawa analiza taktyczna meczu:

https://twitter.com/AdamSurdek/statu...06089221095551
(...)
"
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 09.03.2024, 18:04
A możesz wyjaśnić dlaczego z góry zakładasz, że coś nie gra między nimi? Do tego co sobie zobaczysz w TV dorabiasz teorię najczęściej w złym świetle stawiającą Rude, a Jopa gloryfikującą. Najprawdopodobniej całkowicie fałszywą.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Greg25
Senior Member

Od: 08.2018

Stary 09.03.2024, 18:45
Przecież nikt ich nie antagonizuje.
A co do wiedzy "insajderskiej" - chodzi choćby o mentalność piłkarzy w polskiej lidze i mentalność trenerów takich jak Łobo.
Rude całe życie spędził w innej kulturze i choć niektórzy mówią, że futbol ma uniwersalny język, to jest to tylko slogan.
Jop ma pewnie teorię futbolu słabszą od analityka Jopa, ale może dostrzegać sposoby prowadzenia zespołu przez trenerów typu Łobo, Banasik, Nocoń, Zub... sposoby, które nie są może topowe, ale przez to specyficzne dla tej ligi i w ogóle dla Polski, i które dla Rude mogą być dziwne.

Z drugiej strony wcale się przy mojej opinii nie upieram: pewnie Jop jest tylko po to, żeby było, że ktoś z Polski jest też w sztabie i tak naprawdę Rude go nie potrzebuje i traktuje jak piąte koło u wozu.
Przecież Rude to oficjalnie niedawno przyznał, że korzysta z pomocy Jopa, ba nawet stwierdził, że jest dla niego nieocenioną pomocą, więc nie potrzeba tu tworzyć jakiejś tajemnej wiedzy "insajderskiej", bo każdy zdrowy, inteligentny, normalny facet potrafi zasięgnąć opinii innych osób, zwłaszcza takich, którym klub płaci za to niemałe pieniądze... Tak samo, jak każdy, kto nosi spodnie, potrafi przyznać się do błędu...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 09.03.2024, 18:52
A możesz wyjaśnić dlaczego z góry zakładasz, że coś nie gra między nimi? Do tego co sobie zobaczysz w TV dorabiasz teorię najczęściej w złym świetle stawiającą Rude, a Jopa gloryfikującą. Najprawdopodobniej całkowicie fałszywą.
To do mnie?
Nie, tego nie zakładam.
Choć chyba w jednym z poprzednich meczów była taka sytuacja, kiedy Jop podchodzi do Rude i chce mu coś pokazać, co się dzieje na boisku, ale ten zdaje się go w tym momencie ignorować. Mowa ciała Rude brzmi: nie, nie, nie masz racji. Oczywiście piszę o moich odczuciach i interpretacjach. Patrz na mój podpis.

Jednak nie zakładam, że coś nie gra, że się kłócą.
Cały czas usiłuję wyjaśnić, że moim zdaniem Jop może w pewnych elementach, które w Polsce są Rudemu obce, wspomóc trenera.
Dziwi mnie doszukiwanie się w moich odczuciach jakiejkolwiek złej woli i chęci dyskryminowania Rude.
Nie jestem ani jego przeciwnikiem w Wiśle, ani jak na razie nie jestem zagorzałym fanem.

Pewnie dlatego krytykują mnie jego fani i jego przeciwnicy ;-)

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 10.03.2024, 09:21
drozd
Cytat:
Właśnie dokładnie tak to musi wyglądać. Stopniowy regularny progres. Jedziemy do lidera, który jest w gazie i jest narzekanie na remis. O czym to świadczy? O tym, że rośnie nasz potencjał
Pozostaje się tylko zaśmiać. W Wiśle w I lidze, czy za Brzęczka, czy od razu za Sobola, czy w tej rundzie wiosennej Sobola lub w tym sezonie za Sobola, cały czas wymagania są jednakowe, mamy wygrywać z każdym, czy lider, czy nie lider. Mamy wygrywać i awansować bezpośrednio.
Także dobre bajeczki, że nagle za Rude jest progres bo jest niezadowolenie z remisu.
Z tymże tu też oczywiście kłamiesz, bo niezadowolenie to jest z 1 pkt., przez który wiele nie odrabiamy do TOP2, nie tyle co z samego faktu, że zremisowaliśmy z liderem na ich boisku, bo w normalnej sytuacji gdzie nie musimy gonić i jest więcej niz 11 kolejek do końca, jest to dobry i satysfakcjonujący wynik.

Cytat:
Debilizm w najczystszej postaci. Póki co nie ma danych aby stawiać takie tezy. Oczywiście zaraz będziesz pieprzył, że na PP po 30 tys ludzi przyszło ale to jest anomalia, jedyne emocje i sukcesy/potencjalne sukcesy jakie można zobaczyć w Wiśle od kilku lat + rywale ekstraklasowi. Równie dobrze można by powiedzieć, że mecz ze Stalą Rzeszów na początku sezonu przyciągnął dzięki Sobolowi albo nawet nie wiadomo dlaczego, 31 tys ludzi. No ale wiadomo, dlatego, ze Kuba grał pożegnalny mecz.
Zagraliśmy u siebie jedynie z Tychami, było 16 tys kibiców na meczu. W tym sezonie średnia jest około 14-15 tys. No rzeczywiście progres w ilości kibiców dzięki bajkom o AI niesamowity.

wolfy
Cytat:
Na razie Rude solidnie zbiera punkty i co najważniejsze - odblokował naszych piłkarzy mentalnie.
Mamy trudny terminarz ale 2 wygrane z cieniasami i remis i porażka z TOPką to nie jest solidne zbieranie punktów. Można powiedzieć, że to takie minimum przyzwoitości. A w naszej sytuacji, gdzie punktować trzeba ze 2,2 średnio, to punktowanie 1,75 (średnia się zwiększy teoretycznie jak terminarz będzie teraz łatwiejszy ale każda strata jak z Tychami czy Arką, sprawia, ze do tej średniej 2,2 może nigdy nie dobić) jest zwykłą stratą szans na gonienie top2.

Odblokował piłkarzy mentalnie tak, że nie umieją wejść w mecz przez pierwsze 45 minut.

markus
Cytat:
punktujemy, a nie tylko przegrywamy z czołówką tabeli, młodzi wreszcie się rozwijają, a nie stoją w miejscu lub cofają.
Tabela się zmienia co chwilę, szczególnie na początku sezonu ale dla ułatwienia przyjmijmy, ze obecne top 6 to ta stała czołówka.
Zdobyte punkty w tym sezonie z czołówką:
Arka dom 5:1
Miedź wyjazd 1:1
Motor w 1:4
Lechia w 0:0
Porażka jedynie z Tychami - to wyniki za Sobola

Średnio 1,6 pkt na mecz. Rude Remis i porażka czyli 1 pkt czyli 0,5 pkt na mecz
Problemem Sobola w tym sezonie było to, że tragicznie punktował ze słabymi rywalami. Akurat z czołówką to wyglądało
Nawet zaliczając do czołówki Katowice, Płock, Odrę i Łęczną (szczególnie chyba tam na początku sezonu Łęczna była wysoko a graliśmy z nimi własnie na tym początku) na 4 mecze Sobol zdobył 5 pkt. Jop dołożył jeszcze z Łęczną wygraną.
Także na bardzo małej więc niemiarodajnej próbie ale Rude wychodzi tutaj tragicznie.

W tamtym sezonie Sobol miał w 7 meczach z top6, 8 pkt. Także też lepiej niż Rude teraz.

Tak jak mówię, 2 mecze Rude to zbyt mało żeby to jakoś ocenić pod tym kątem ale wysmażyłeś idiotyzm więc skomentowałem. Generalnie no super punktujemy z czołówką, rzeczywiście lepiej niż wczesniej

Co do rozwoju piłkarzy, młodych i nie tylko młodych, bo też się często od lizodupców przewija na forum, ze piłkarze taki progres zrobili, że hoho.

Lepiej grają:
Colley
Krzyżanowski
Duda

Raton - chociaż on już raczej obniża loty do swojego poziomu
Sobczak, tutaj bym go nie umieścił. On już miał mecze gdzie dosłownie błyszczał, miał mecze gdzie dawał fajne zmiany i strzelał gole po kilku minutach od wejścia, był katywny w grze, a później mijał tydzień i chłop nie istniał na boisku. To samo jest póki co teraz, na początku roku też tu było po nim jechane, że gdzie on do pierwszego składu, póki co złapał formę na 2 mecze i zobaczymy czy ją utrzyma.
Carbo - trzyma swój poziom, jeśli juz to zaczyna ciagnać w dół zamiast do góry

Gorzej grają:
Rodado - na 5 meczów 1 bramka. On kiedyś był bardziej pod grą, był bardziej aktywny, więcej miał sam okazji i więcej pomagał innym
Alfaro
Olejarka
Goku - dramat
Szot
Jaroch

Można by też tu dodać Baenę.
Do tego cienki Bregu.

Rzeczywiście, drużyna zrobiła niesamowity progres.

Po raz kolejny merytorycznie wyjaśnieni manipulatorzy. Napisać można wszystko ale fakty sa takie jakie między innymi podałem powyżej.

Drużyna gra lepiej, więcej biega ale ogólnie albo nam coś wychodzi albo nie istniejemy na boisku. Rude wprowadza dobre zmiany ale najpierw przez 45 minut nas nie ma. Kilku piłkarzy gra lepiej ale jeszcze więcej gra gorzej. Miało nie być transferów, a jednak były. Problem polega na tym, że znowu nie wiadomo po co te transfery, Dziedzic na trybuny, Omrani do dietetyka a Bregu miał się chyba dłużej odbudowywać ale musi grać bo nie ma komu innemu tego robić i też jako ten mocny transfer, to póki co nic z niego nie ma pożytku.
Co do awansu bezpośredniego, bo taki był cel na ten rok i jak rozumiem cały sens zatrudniania na szybko kolejnego po Wuju i Sobolu strażaka, to punktujemy tragicznie (trudny terminarz póki co) ale tu też na terminarz nie ma co patrzeć, bo każdy wiedział jaki on jest. Abstrahując od rozpiski meczów, to takie punktowanie nie da nam na 100% awansu bezpośredniego.

Dalej mamy do czynienia z wmawianiem przez markusa, drozda i wolfyego jak jest super. Tymczasem jest podobnie jak za Sobola (lepiej niż za późniego Sobola, trochę lepiej a może identycznie jak ogólnie za Sobola).
Mówić można wszystko, że frekwencja lepsza, że Sobol gorzej punktował z czołówką - w sumie wstyd by było przy bilansie z czołówką Rudego 0-1-1 nawet coś takiego napisać. Tylko, że jak się spojrzy na liczby, fakty, nasze obecne wyniki i to czego potrzebujemy aby awansować, to sytuacja jest bardzo słaba.

Zobaczymy co dzisiaj zagra Lechia, bo może ta sytuacja być właściwie tragiczna za chwilę. 6 pkt straty do top2 oznaczało by, że na 11 meczów tak 8, najlepiej 9, a może i 10 trzeba by wygrać. Bo wtedy Lechia i Arka jeśli wygrają 8 na 11 to mają 24 pkt + ta 6 pkt strata obecna, sprawia, że musimy wygrać 10, przy ich 7 wygranych musimy wygrać 9 - nie chce mi się bawić w małe tabele, plus minus to wypisuję teraz.
Nawet wygrać 8/11 to właściwie musimy tę serię Sobola powtórzyć, to jest punktowanie na poziomie 2,18 - i tak to nam nawet teraz pewnie nic nie da, a już np potrzeba bilansu 8-1-2 to punktowanie na poziomie 2,27 na pewno tak będzie skoro teraz Rude punktuje 1,75

Także powoli zbliżamy się do kresu możliwości matematycznych... Póki co to bliżej do katastrofy niż sukcesu. Baraże beda niczym rzut monetą. 2 lata w I lidze, dalszy byt Wisły postawiony na szali w 1-2 meczach. Nic tylko pogratulować Krlewskiemu jeśli tak będzie znowu.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 10.03.2024, 11:14
Skoro Wisła nie wygrywa seriami, to walczy o awans przez baraże, nie bezpośredni awans. A tym stanie rzeczy trzeba remis z drużyną lepiej grającą traktować jako sukces.

Obecnie szczyt możliwości Wisły to szczęśliwe awanse przez baraże do ekstraklasy i spadki w kolejnym sezonie.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 10.03.2024, 11:28
Musiałem to ględzenie czytać na trzy razy w sumie to niezła metoda. Tak intensywnie biadolić żeby samo czytanie obniżało nastrój. Propagandysta się rozwija.

Ja kłamię, bo narzekanie nie jest na remis z liderem na wyjeździe tylko na 1 punkt który nie wiele nam daje. Hmm mistrzowskie.

Średnią z dwóch meczów porównywać do średniej z czterech meczów, można bo pasuje do tezy. Ale o średniej z dwóch meczów z Rzeszowem i Opolem już ne porówna. Ciekawe dlaczego.

Lista poprawiających się czy słabnących jest tak kabaretowa że nawet ciężko się odnosić.

Krzyżanowski Duda czy Coley grają o klasę lepiej.

Reszta też się poprawiła, są oczywiście tacy którzy kopią się po czole jak dawniej, Goku, Sapała są najbardziej w tym widoczni. Tyle, że to nie jest regres tylko pozostanie na starym mizernym poziomie. Po prostu tło czyli poprawa gry całości drużyny uwypukla słabsze ogniwa.

Podobno, albo nam coś wychodzi, albo nie istniejemy na boisku. Bardzo jestem ciekawy kiedy to nie istnieliśmy na boisku?

Nikt nie mówi że jest super. Gdyby było super to Vilar strzeliłby z Tychami 200 % sytuację, Sobczak wpakowałby w Gdyni na 2:1. Rude miałby 5 wygranych na 5 meczów. Ja mówię, że jest dobrze z tendencją do bardzo dobrze. Jeżeli wygramy z Miedzią, jest dwa tygodnie bez meczu, sytuacja zdrowotna powinna się poprawić, a każdy tydzień treningu będzie przynosił progres.

Ale tutaj można przeczytać, że sytuacja jest tragiczna. 6 pkt straty do top2. Armagedon. Ale top2 gra mecz między sobą. To ile jest tych punktów straty w rzeczywistości? 4? czy 3? Czy to jest tragiczna sytuacja jeżeli zostało 30 pkt do zdobycia?

No i jeszcze baraże. Zdaniem naczelnego defetysty, to jest rzut monetą . Czy w takim razie cały puchar Polski to seria rzutów monetą? Wziąwszy pod uwagę, rzut w którym już wzięliśmy udział poszło nam całkiem nieźle.

Jednym słowem usilne malowanie obrazu dramatu, tragedii jest zwyczajnie męczące i nie wytrzymuje zestawienia z rzeczywistością. Zwłaszcza kiedy trwa od pierwszego dnia po ogłoszeniu nazwiska nowego trenera. Zafiksowanie postąpiło już tak daleko, że propaganda zaczęła walczyć z kalendarzem. Otóż od 07.01 do 8.03 minęło już trzy miesiące i efektów pracy trenera nie widać
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 10.03.2024, 12:06
Postawienie drugi rok z rzędu kwestii awansu przez baraże to jest dla Wisły dramat. Tak, to rzut monetą dla klubu, który gra tak nierówno, mota się, z topem za Rudego ma 1 pkt zdobyty, raz już odpadliśmy mając lepszą ekipę niż obecna przez baraże, a Rude już 3 razy nie ogarnął kwestii baraży. Póki co to Rude nie umie wygrywać z topką a baraże chyba będa grane z topką.
Po 4 kolejkach - jeśli Lechia dzisiaj wygra - to tracimy więcej pkt do top2 niż przed tymi 4 meczami. Jednocześnie do gonienia zostanie nie 15 a 11 meczów.
Pewnie wg ciebie łatwiej jest gonić jak się ma mniej meczów, bo rywal się zdekoncentruje i straci czujność.

No sukcesy niesamowite hahaha

O porównywaniu średniej z 2 meczów zamiast 4 itd i reszcie bezsensownych wysrywów, szkoda gadać. Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Byłot o odniesienie do bzdur markusa, który się jara, że Rude punktuje z czołówką gdzie to punktowanie to 0,5 pkt na mecz i nawet nie zbliża się z tym do Sobola. Gdzie sam piszę, że te 2 mecze to za mała próba ale jak markus takie coś wysrał to warto odnotować, że to kolejna głupota, manipulacja i kłamstwo.
Wmawianie sobie i innym czegoś czego nie ma.

Jeszcze wspominasz o średniej z Opolem i Stalą gdzie mówię, że problemem Sobola to było tragiczne punktowanie z druzynami z poza top6 xd

Ty może zamiast czytać coś na trzy razy, to zacznij czytać 3 razy żebyś cokolwiek zrozumiał, bo jak widać tam w główce niezła odklejka i siano jest.
drozd:
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów