The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
redrum
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.03.2024, 09:52. 23 kolejka, Arka Gdynia - Wisła Kraków, 8 marca 2024, 20:30
Nadchodząca kolejka:

Tabela:

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.03.2024, 10:01
Trzeba ten mecz w jakiś sposób przepchnąć kolanem.

Przegrana w tym meczu oznacza, że jedno z miejsc premiowanych awansem bezpośrednim będzie już raczej poza naszym zasięgiem, a kto wie czy nie oba (przypominam o fatalnym bilansie bezpośrednim z Tychami, w ich przypadku musimy ich przeskoczyć o 1 punkt).

Oglądałem drugą połowę meczu Tychy:Arka i Arka tak naprawdę nie pokazała w nim nic oszałamiającego, równie dobrze mogła ten mecz przegrać, tak jak my mogliśmy równie dobrze wygrać z Tychami. Zdecydowało jedno dośrodkowanie.

Stawiam optymistycznie 1-3, ale remis akurat na tym terenie też nie będzie tragedią.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 04.03.2024 o godz. 10:05.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Maine_Coon
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 04.03.2024, 10:09
Remis ok, Wygrana zajebista, ale cos mi mowi porażka 2:1
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 04.03.2024, 10:10
Minimum remis. Tym bardziej, że za plecami jest sporo chętnych do 6 stki.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.03.2024, 10:12
Wbrew opinii wielu niedowiarków z forum uważam, że ten mecz wygramy
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 04.03.2024, 10:32
Nie no, nie ma podstaw do twierdzenia, że się w tym meczu nie zesramy. Do tej pory absolutnie KAŻDY ważny mecz bądź mecz z kimś z czołówki przegrywaliśmy badz remisowalismy jeśli to byl mecz z kims slabszym. I nie widzę podstaw do twierdzenia że teraz będzie inaczej. Poza tym, licząc puchar polski wygraliśmy już 2 mecze z rzędu a to jak wiadomo jest szczyt Wisły więc w piątek przegrana, jeśli będziemy mieć fart to może remis.

Arka jest liderem, leci po awans. My to wciąż średniak który jeśli przyfarci to obroni baraze.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 04.03.2024, 10:38
To oni będą mieli większe ciśnienie.

Nie sądzę, że Arka organizacją gry może nam zagrozić. Mecz powinien być otwarty, a to plus dla nas. Obawiam się tylko sędziowania.

2:3
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 04.03.2024, 10:48
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Oglądałem drugą połowę meczu Tychy:Arka i Arka tak naprawdę nie pokazała w nim nic oszałamiającego, równie dobrze mogła ten mecz przegrać, tak jak my mogliśmy równie dobrze wygrać z Tychami. Zdecydowało jedno dośrodkowanie.

Stawiam optymistycznie 1-3, ale remis akurat na tym terenie też nie będzie tragedią.
My też jednak nic nie gramy oszałamiającego, a jednak Arka wygrała z Tychami, a my z GKSem zasłużone bęcki.

Nie wiem czy Arka zagra otwarcie z nami, każdy w lidze widzi, że piłka nam nie przeszkadza tylko do pewnego momentu, nie ździwi mnie gra Arki podobna do Odry.

Może duo Sobczak, Rodado od początku
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.03.2024, 10:59
fansorina napisał(a):Wyświetl post
My też jednak nic nie gramy oszałamiającego, a jednak Arka wygrała z Tychami, a my z GKSem zasłużone bęcki.
Ja bym nie nazwał przegranej z GKSem zasłużonymi bęckami. Mogliśmy ten mecz przynajmniej zremisować, jeśli nie wygrać, bo mięliśmy ku temu kilka okazji. Zawiodła skuteczność i daleki byłbym od twierdzenia, że Tychy wygrały zasłużenie, broniąc się rozpaczliwie w ostatnich 15 minutach meczu.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 04.03.2024, 12:18
To może być nie tylko mecz kolejki, ale być może mecz sezonu dla nas. A już na pewno mecz który będzie miał swoje konsekwencje dla całej czołówki.

Jeśli to wygrany uwierzę w awans bezposredni, na dziś dalej obstawiam jednak miejsce barażowe.

Typuje w piątek 2-2
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 04.03.2024, 12:19
Po tym meczu (jeśli wygramy) będzie można myśleć znowu realnie o bezpośrednim awansie. Jesli przegramy, nie ma co panikować - tylko szykowac formę na baraże

A tak na poważnie fajnie byłoby wygrać, ale jesli nie - to chociaż zremisujmy.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
bzyku33
Junior Member

Od: 08.2006

Stary 04.03.2024, 12:25
Też uważam że z Tychami spokojnie mogliśmy wygrać niestety zabrakło w środku pola Carbo i przez to w tym sektorze boiska nie istnieliśmy. Ile znaczy Carbo pokazały dwa ostatnie mecze.Duda tez gra dużo lepiej gdy na boisku jest Hiszpan.
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 04.03.2024, 13:27
3 żółte kartki do kolejnej pauzy Carbo...
Oby nie na baraże.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 04.03.2024, 13:31
Świnia nas nie wpuści.
Mam nadzieję, że dostaną standardowy wpier*ol 5:1
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.03.2024, 13:35
Jeśli uważacie, że spokojnie mogliśmy wygrać z Tychami to chyba nie widzieliście tego meczu.

Tychy po zaległym spotkaniu, po którym odpoczywały chyba 2 dni, zagrały spokojnie, wyrachowanie nie dopuszczając nas do sytuacji bramkowych.
Tychy stwierdziły, że wystarczy spokojnie nam przeszkadzać, a sami z tyłu też zrobimy błąd.

Bramka strzelona przez Tychy zadaje kłam narzekaniom (niby słusznym), że jak się ma z przodu niziołków (nie mylić trendsetterem w zakresie fryzur z Odry) to nie ma sensu robić wrzutek w pole karne.
A bramkę strzelił nam chyba najniższy na boisku - główką. Ewidentny błąd naszej obrony i nauka dla Rude, co robić w fazie ataku.

My natomiast graliśmy a-skutecznie i wręcz naiwnie będąc bezradnymi wobec spokojnie ustawionego w narożniku boksera, który wszystkie próby ciosów przyjmuje z uśmiechem na gardę po czym wyprowadza jeden cios, po którym rywal leży na deskach i pyta: co się stało?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 04.03.2024, 13:42
bzyku33 napisał(a):Wyświetl post
Też uważam że z Tychami spokojnie mogliśmy wygrać niestety zabrakło w środku pola Carbo i przez to w tym sektorze boiska nie istnieliśmy. Ile znaczy Carbo pokazały dwa ostatnie mecze.Duda tez gra dużo lepiej gdy na boisku jest Hiszpan.
Na dzisiejszy skład osobowy/zdrowotny to absencja kogokolwiek z duetu Carbo-Duda może być decydującą o losach spotkaniach. Pozycje na które nie mamy absolutnie satysfakcjonujących zastępców.

Miał być jakaś alternatywa Sapała (w końcu Rude piał z zachwytu nad jego forma - a w końcu trenera trzeba słuchać ),ale okazało się że jest jak zawsze i nie mamy.

Na każdej innej pozycji mamy jakąś alternatywę i pojedyncza absencja może nie być tak odczuwalna.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.03.2024, 13:59
Mamy zastępstwa ale też ci do wyjściowego składu są ogólnie słabi. Np Krzyżanowski - młody chłopak, który prędzej gra z blaku laku niż dlatego, że wiele może dać klubowi. Za niego może wejść jeszcze słabszy Eneko. Jaroch - Szot. Kolejny duet gdzie najlepiej by się było pozbyć obydwu i sprowadzić chociaż jednego super obrońcę i jednego sredniego. I tak właściwie można wymieniać cały skład.

Jaro znowu doprowadził do tego, że mamy rozdmuchaną kadrę, połowa ma kontuzje bo kupują kaleki (i jeszcze kolejną kalekę chcieli) albo grubasów bez kondycji, a reszta wiadomo, jeden młody niedoświadczony, drugi formę ma lub nie ma. Nazwisk 40, przychodzi co do czego, nie ma 11 do gry.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.03.2024, 14:13
@FraMat - oglądałem mecz z Tychami u siebie, mógł tutaj paść każdy wynik - trochę skuteczności i (chyba to był główny problem) zimnej krwi pod ich bramką i równie dobrze mogło być 2:1. Gorszy występ Ratona i mogło być 3-4 w plecy. Remis nie byłby niczym szokującym.

Mecz był słaby w naszym wykonaniu, ale taki Ruch wygrał awans dzuęki punktowaniu w meczach w których wyglądał tragicznie. Jakby nasi wepchnęli na koniec 1-2 bramki to (poza hejterami których tutaj pełno) kibice Wisły mieliby w dupie dobry mecz Tychów.

Życzę żebyśmy następny taki mecz, kiedy nam nie idzie - przepchnęli. Może być z Arką. I w dupie mam pajaców narzekających po każdym zwycięstwie - liczy się awans.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.03.2024 o godz. 14:17.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.03.2024, 15:07
Jak dla mnie to mogą przepychać do końca sezonu.Na jakąś wielką poprawę w jakości gry nie liczę.Może w końcu Rude wcieli w życie plan-byle jak byle by awansować bo jak wiadomo Sobol mógł wygrywać ale byle jak to nie chciał
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 04.03.2024, 15:29
wolfy napisał(a):Wyświetl post
@FraMat - oglądałem mecz z Tychami u siebie, mógł tutaj paść każdy wynik - trochę skuteczności i (chyba to był główny problem) zimnej krwi pod ich bramką i równie dobrze mogło być 2:1. Gorszy występ Ratona i mogło być 3-4 w plecy. Remis nie byłby niczym szokującym.
OK, ale takie stwierdzenie dotyczy absolutnie wszystkich naszych tegorocznych meczów i wszystkich naszych przeciwników...

Ostatecznie liczy się tylko wynik do tabeli, ale przebieg praktycznie każdego meczu można tak podsumować. Wystarczyłby jeden drobny niuans dotyczący skuteczności czy zimnej krwi piłkarzy Wisły, Stali, Tychów czy Opola i inny wynik nie byłby niczym szokującym.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.03.2024, 15:39
Dostaniemy trójkę tak samo jak ze świnią jak i z Lechią niestety.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 04.03.2024, 18:22
To będzie mecz prawdy w kontekście gry w barażach o ekstraklasę. Jeżeli dostaniemy tęgie lanie a Arka jest w gazie nie będzie już żadnych złudzeń co do potencjału tej drużyny i snów o potędze wg algorytmów Królewicza.
Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 04.03.2024, 19:29
Obstawiam remis.
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Od: 03.2021

Stary 04.03.2024, 19:49
1:3, ad meczu z tyskimi ciotami, to nie tychy wygraly a my przez fatalna skutocznosc nie zdobylismy chociaz punkcika. Ktos tu jakis kawal opowiedzial, ze tychy nie dopuszczaly nas do sytuacji bramkowych(sic). Kilka setek, w ktorych nasi z paru metrow obijaja bramkarza!
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Od: 03.2021

Stary 04.03.2024, 19:51
oczywiscie moje 1:3 to prognoza wyniku; swinia-Wisla
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 04.03.2024, 19:58
Arka na pewno przed własną publicznością nie wyjdzie murować.

Nie będzie też grać z przeciwnikiem, który się wypruł z sił grając z nami w poprzedniej kolejce.

Obstawiam optymistycznie - pewną wygraną 1:3 lub 2:4.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 04.03.2024, 20:16
Mecze z Arką zwykle przebiegają wbrew logice przedmeczowej, więc wiem, że nic nie wiem.
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Od: 03.2018

Stary 04.03.2024, 22:26
Zawsze ich lejemy to i teraz tak będzię
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 04.03.2024, 23:50
swiety37 napisał(a):Wyświetl post
3 żółte kartki do kolejnej pauzy Carbo...
Oby nie na baraże.
Trzeba bedzie kombinować by sie wykartkował przed barażami.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 04.03.2024, 23:59
Nie mam pojęcia jak gra Arka. Licze na meczycho, czas idealny - Piątunio wieczorem.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów