The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.03.2024, 09:56
No co zwykła trwała bo nie przypuszczam że tupecik
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 03.03.2024, 10:20
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Tak i sędzia powinien tą bramkę anulować.

Wtedy byłoby więcej pretekstów do przyp... się.

Mam złą wiadomość. Z każdym meczem będziemy coraz lepsi bo zawodnicy czują i widzą że warto słuchać trenera. A po konferencji Rude już myśli jak efektywniej radzić sobie z autobusami.
Oj jaroo1 i inni malkontenci się załamią. Na co będą psioczyć?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 03.03.2024, 10:33
Skawa Wadowice napisał(a):Wyświetl post
Mecz pokazal dlaczego Olejarka siedzi na lawie. Pora zaufac trenerowi jesli chordzi o dobor skladu. Kazdy z nas chce Szota w wyjsciowej 11, ale skads sie to bierze ze nie gra
I oczywiście że słusznie Olejarka jest rezerwowym, ale jednocześnie nasza kołdra jest węższa niż się większości wydaje. Nie możemy sobie pozwolić żeby chłopaka już skreślać, przy naszej przetrzebionej kontuzjami kadrze, bo lada moment Olejarka może się okazać że będzie grał z konieczności w 1 składzie.

Szot dopiero co rozegrał 140 minut w PP. On spokojnie w tej rundzie zrobić ponad 50% możliwego czasu gry, bo ma zdrowie do biegania, pressingu i może grać na obu flankach.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.03.2024, 10:36
Nie no, ja też się cieszę, że tę bramkę zaliczono Goku.

On zrobił wszystko świetnie: strzelił w środek, gdzie stał bramkarz, dla większej zmyły nie patrzył w stronę bramki, ale miał nieustannie opuszczoną głowę gapiąc się w murawę, przy czym jednocześnie zwodem lewego kolana zmusił obrońcę do wystawienia w tamtą stronę nogi, wiedząc, że po odbiciu się piłki od niego ta wturla się przy słupku do bramki.

Normalnie nikt by tego nie zauważył, tak to było wypracowane.
Mistrzostwo świata - Gogu do Realu.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 03.03.2024, 11:01
FraMat napisał(a):Wyświetl post

On zrobił wszystko świetnie: strzelił w środek, gdzie stał bramkarz, dla większej zmyły nie patrzył w stronę bramki, ale miał nieustannie opuszczoną głowę gapiąc się w murawę, przy czym jednocześnie zwodem lewego kolana zmusił obrońcę do wystawienia w tamtą stronę nogi, wiedząc, że po odbiciu się piłki od niego ta wturla się przy słupku do bramki.

Mistrzostwo świata - Gogu do Realu.
Ale gdyby strzał był potężny mierzony w widły i po drodze odbiłby się od kostki, biodra, kolana, pleców, dupy, głowy jednego z 11 przeciwników i ze 4 naszych i wyszedł za bramkę, to wtedy byłbyś zadowolony?

Jak ktoś ma złą wolę to zawsze znajdzie pretekst żeby się przyczepić. Nawet najbardziej kuriozalny.

To że Goku gra słabo to wszyscy widzą, ważne że mimo to wygrywamy. Może jak strzeli ze dwie bramki to zejdzie z niego ciśnienie i na większym luzie zacznie grać lepiej. Bo odkąd przyszedł pokładanych w nim nadziei raczej nie spełnił.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.03.2024, 11:21
Co za różnica w jaki sposób strzelił. Ważne, że oddał strzał w kierunku bramki, tego typu goli po rykoszetach padły setki.
Ważne jest, żeby właśnie takie sytuacje prokurować, żeby dać szansę tej piłce na rykoszet, albo bramkarzowi na fatalną interwencję. Im więcej takiego kotła w polu karnym, tym większe szanse na wciśnięcie bramki rywalowi stojącemu przed linią piłki w dziesięciu.

Czy tego chcemy, czy nie, Goku jest w tym momencie zawodnikiem pierwszej jedenastki, bo ludzie na ławce są jeszcze słabsi niż on. Jeśli ktoś woli za niego w pierwszej jedenastce Olejarkę, to ja nie mam pytań.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.03.2024, 12:22
Gol jest golem i liczy się tak samo bez względu na urodę.
Dlatego tym bardziej wkuurwia mnie, że my często próbujemy wejść z piłką do bramki zamiast dać się wykazać sie bramkarzowi.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.03.2024, 12:28
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Tak po prawdzie to Goku, jak to Goku od dłuższego czasu, oddał chu.owy strzał w środek bramki.
Jak dla mnie to może nawet ch***m strzelać. Jak wpada to będę go chwalił.
Oczywiście zgadzam się, że po jego sezonie w Podbeskidziu to można było sobie wyobrażać nie wiadomo co, ale przód należy rozliczać z bramek.
M.in. dlatego, jak patrzyłem po internecie, to Goku ma lepsze oceny niż Rodado za ten mecz.

FraMat napisał(a):Wyświetl post
(...)
Mistrzostwo świata - Goku do Realu.
Za Lewego do Barcy

Mam dobry humor po wygranej więc mnie śmieszy.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 03.03.2024 o godz. 12:30.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 03.03.2024, 12:48
wolfy napisał(a):Wyświetl post
@MaLk - Twoje żałosne teorie nijak się mają do rzeczywistości, gdzie cały peleton gra gówno jak Odra, która aktualnie ma też sporo kontuzji.
Znowu postanowiłeś się uprzeć i za wszelką cenę dyskutować z rzeczywistością, żeby tylko nie przyznać, że może trochę przestrzeliłeś?

Analogiczny okres 10 ostatnich meczów dla góry tabeli:
Arka - 7W-2R-1P 2,3 pkt/mecz
Tychy - 6-0-4 1,8
Motor - 7-1-2 2,2
Lechia - 7-1-2 2,2
Wisła - 5-2-3 1,7
Miedź - 3-4-4 1,3
Łęczna - 3-4-3 1,3
Płock - 5-3-2 1,8
Katowice - 5-2-3 1,7

Nikt z czołówki, peletonu czy jak zwał, tak zwał, nie gra ostatnio tak słabo jak Odra. Najsłabsi w tym gronie mają prawie dwa razy większą średnią...
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.03.2024, 13:01
MaLk napisał(a):Wyświetl post
...
Analogiczny okres 10 ostatnich meczów dla góry tabeli:
(...)
Nikt z czołówki, peletonu czy jak zwał, tak zwał, nie gra ostatnio tak słabo jak Odra. Najsłabsi w tym gronie mają prawie dwa razy większą średnią...
Dzielenie sezonu na fragmenty i porównywanie tego ze sobą jest mocno ryzykowne, bo nie oddaje ani tego z kim grali, ani nie daje pełnego obrazu.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 03.03.2024, 13:15
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Dzielenie sezonu na fragmenty i porównywanie tego ze sobą jest mocno ryzykowne, bo nie oddaje ani tego z kim grali, ani nie daje pełnego obrazu.
Czekam na bardziej adekwatny sposób oceny tego, jaka jest obecna realna siła Odry Opole.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.03.2024, 13:54
Bardzo fajna analiza taktyczna meczu z Twittera. Pokazuje model gry dzisiejszej Wisły, odmienny od tego, co było za Sobolewskiego.

https://twitter.com/AdamSurdek/statu...57154066743714

Warto też podkreślić raz wtóry ogromną zmianę na plus w stosunku do Sobolewskiego w zarządzaniu meczem, reagowaniu przez Rude na sytuację na murawie. W tym elemencie jest kosmos w stosunku do tego, co było parę miesięcy temu. Sobolewski nie potrafił nic zmienić, kiedy zespół sobie nie radził.

A potem przyjdzie taki Jaroo1 i będzie opowiadał o strzale w kolano, albo MaLk, że trener powinien być nauczony ligi, bo jak nie jest, to źle i nie może punktować od samego początku.

Komedianci.
Ostatnio edytowane przez Markus : 03.03.2024 o godz. 14:30.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 03.03.2024, 14:12
Markus napisał(a):Wyświetl post
Bardzo fajna analiza taktyczna meczu z Twittera. Pokazuje model gry dzisiejszej Wisły, odmienny od tego, co było za Sobolewskiego.

https://twitter.com/AdamSurdek/statu...57154066743714

Warto też podkreślić raz wtóry ogromną zmianę na plus w stosunku do Sobolewskiego w zarządzaniu meczem, reagowaniu przez Rude na sytuacja na murawie. W tym elemencie jest kosmos w stosunku do tego, co było parę miesięcy temu. Sobolewski nie potrafił nic zmienić, kiedy zespół sobie nie radził.

A potem przyjdzie taki Jaroo1 i będzie opowiadał o strzale w kolano, albo MaLk, że trener powinien być nauczony ligi, bo jak nie jest, to źle i nie może punktować od samego początku.

Komedianci.
Możesz to skopiować i wrzucić tutaj?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.03.2024, 14:13
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Możesz to skopiować i wrzucić tutaj?
Za dużo tego i są też grafiki
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 03.03.2024, 14:44
@Arkadiusz.Czerepach wrzuć proszę zawczasu temat meczowy z Arką, zapowiada się gorący mecz i fajnie byłoby trochę wcześniej o nim podyskutować

[35/54]

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.03.2024, 15:00
Cytat:
No akurat taka ocena na przestrzeni ostatnich 10 meczów (oczywiście teraz też jest to opieranie się na meczach z tamtego roku co po zimie też większego sensu nie ma) jest myślę bardziej ok niż na podstawie tego, że ktoś miał wystrzał formy jak wtedy Odra albo dołek jak teraz ktoś inny.
Bardziej do mnie przemawia to, że z Odrą jest teraz łatwiej wygrać bo ma kryzys, niż z Tychami, które są na fali, a w tabeli są blisko Odry.

I raczej na takich mikrocyklach powinno się skupiać bo to jest bardziej miarodajne w meczu tu i teraz niż patrzenie na cały sezon. Np. teraz mamy mecz z Arką, która jest w formie i można powiedzieć, że gramy z pełnoprawnym liderem i na tę chwilę najmocniejszą ekipą w I lidze.

Za Sobola póki była seria 7 wygranych to też byliśmy mocni i można było mówić, że jesteśmy wtedy najlepsi w lidze. Później jak przyszły mecze gdzie zaczęliśmy przegrywać to na pewno już się nas tak nie bano i nasza gra też siadła jak się okazało, że da się nas rozpracować.

Cytat:
Warto też podkreślić raz wtóry ogromną zmianę na plus w stosunku do Sobolewskiego w zarządzaniu meczem, reagowaniu przez Rude na sytuację na murawie. W tym elemencie jest kosmos w stosunku do tego, co było parę miesięcy temu. Sobolewski nie potrafił nic zmienić, kiedy zespół sobie nie radził.
Ojejku markusik, i co masz z tego kosmosu za pożytek? Strzelanie na farcie ze Stalą czy po rykoszecie i babolach obrońców z Odrą?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.03.2024, 15:00
Powiedzcie mi jak myśmy z taką Odrą mogli przegrać jesienią? Jak takie indywidua mogły przez chwilę walczyć o awans?
Co to za jebane topory bez pojęcia o piłce nożnej XXI wieku.
Taki obrońca o nazwisku Spychała, no żywcem oderwany od pługa, chamidło świńskie co tylko umie kopać, aż sprawdziłem czy urodził się na jakimś zadupiu i się nie myliłem.
Potem zaskoczenie, że beniaminki spadają.
Spierdalajmy stąd czym prędzej.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 03.03.2024, 15:08
A jak mysmy mogli z nimi zagrac tak jak wczoraj i drzec o dobry wynik do konca? Odpowiem, tak samo.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 03.03.2024, 15:17
Pulpet napisał(a):Wyświetl post
Powiedzcie mi jak myśmy z taką Odrą mogli przegrać jesienią? Jak takie indywidua mogły przez chwilę walczyć o awans?
Co to za jebane topory bez pojęcia o piłce nożnej XXI wieku.
Taki obrońca o nazwisku Spychała, no żywcem oderwany od pługa, chamidło świńskie co tylko umie kopać, aż sprawdziłem czy urodził się na jakimś zadupiu i się nie myliłem.
Potem zaskoczenie, że beniaminki spadają.
Spierdalajmy stąd czym prędzej.
Za tamten mecz można podziękować Sapale, który zachował się w nim jak debil. Myśmy tam od chyba 15-tej minuty grali w 10-tkę.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 03.03.2024 o godz. 15:23.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 03.03.2024, 15:25
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Za tamten mecz można podziękować Sapale, który zachował się w nim jak debil. Myśmy tam od chyba 15-tej minuty grali w 10-tkę.
Na dokładke nawet dobrze się broniąc, bramkę na 1-1 podarował rywalom Ratón po bodaj najgorszym jego meczu na jesień.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 03.03.2024, 15:29
Zagraliśmy podobnie jak w 1. i 2. meczu, ale w 1. połowie dobrze na to wychodziło. Jeśli w kolejnym zagramy znów będziemy kontrolować grę i coś wturlamy, to dobrze.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 03.03.2024, 16:03
Pulpet napisał(a):Wyświetl post
Odra w tamtym okresie złapała okres magicznej formy ponad potencjał. Klepała (prawie) wszystkich. Niezależnie już od tego, że nasz mecz był rozwalony przez czerwoną kartkę.

Poprzedni sezon i dalsza część obecnego pokazuje, że tamta forma Odry była wyłącznie epizodem. A liga ma to do siebie, że w dłuższym fragmencie takie epizody się niwelują.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów