The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.03.2024, 19:39
Jedyne co mi się nie podobalo to organizacja gry w obronie po strzeleniu 2 bramki. Odra się otworzyla i potrafila coś wykreować.

P.s. Ten autobus zaparkowany przez pierwsze 50 minut w polu karnym OO to Sindbad byl?
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.03.2024, 19:39
Nie będzie żadnego awansu z miejsc 1-2. Nie da się w nieskończoność jechać na takim farcie. Po drugiej bramce zamista ich dobić to zaczeła się rozpaczliwa obrona, nawet pół akcji nie zrobiliśmy.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 02.03.2024, 19:41
A dlaczego to Raton faulował, a nie tamten? Ani jeden ani drugi nie dotknęli piłki. Kidy bramkarz mija się z piłką przy wrzutce, zawsze kogoś dotyka i to od dzisiaj mają być karne? Zaczyna się kręcenie. Po bramce dla Odry Sobczak dwa razy był faulowany, a ten gwiżdże w drugą stronę.

Mam nadzieję że to drużynie uświadomi jak to wszystko będzie wyglądało.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.03.2024, 19:44
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Karherop, FraMat, Jaroo1, MaLk - i co pajace? Nadal nie widać różnicy, co?
Co? Znowu Asperger ci się odnowił?
Naprawdę nie możesz rozmawiać nie obrażając innych?

Co do meritum: naprawdę widzisz jakąś znaczącą różnicę w grze?
W rozwiązywaniu ataku pozycyjnego, gdzie nasze dwa gole to obcinki obrońców Odry?
Oczywiście, cieszę się ze zwycięstwa i punktów, ale w II połowie Odra pokazała, że nadal jesteśmy słabi.

Mając niecałe 40% posiadania piłki stworzyła o wiele więcej groźnych sytuacji niż my.
Naprawdę: tak ze Stalą jak i dzisiaj z Odrą mieliśmy dużo szczęścia - dwie bramki z dupy, a w końcówce obrona Częstochowy.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Drozd napisał(a):Wyświetl post
A dlaczego to Raton faulował, a nie tamten? Ani jeden ani drugi nie dotknęli piłki. Kidy bramkarz mija się z piłką przy wrzutce, zawsze kogoś dotyka i to od dzisiaj mają być karne? Zaczyna się kręcenie. Po bramce dla Odry Sobczak dwa razy był faulowany, a ten gwiżdże w drugą stronę.

Kiedyś graliśmy z Koroną. Ich bramkarz Sokół- taki niespełniony talent, gdzieś tam na ławce w Anglii siedział- wyszedł do piłki i zamiast w piłkę to piąchę sprzedał naszemu. Też był karny
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Nagonka narkecona przez Widzew, sedziowie beda sie bać i stykowe stuacje pójdą w druga strone (czytaj przeciw nam).

Raton faktycznie zjebal z tym piastkowaniem ale co tez wyciągnął to jego.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

@Patryko - myślę że kilka osób się zamknie z tym Olejarką który jest po prostu do dupy. Karherop go chciał za Alfaro
To już Kutwa miał więcej dobrych zagrań.
Olejarka chyba wrócił po kontuzji?

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 02.03.2024, 19:46

Statystyka punktów z trzech meczy:
Sobolewski: 0.33 pkt na mecz
Rude: 2 pkt na mecz

No nie widać różnicy, ni chuja.

@Patryko - myślę że kilka osób się zamknie z tym Olejarką który jest po prostu do dupy. Karherop go chciał za Alfaro
To już Kutwa miał więcej dobrych zagrań.
Ja czekam aż Jaroo1 zacznie znów pisać, że zatrudnienie Rude to był strzał w kolano.

Gra nie była zbyt dobra, ale dopóki środkowi pomocnicy mieli siły i nie pojawił się na boisku Olejarka, kontrolowaliśmy grę. Jednak zaraz po wyjściu Dawida zaczęliśmy grać de facto w dziesiątkę, bo to co on wyprawiał w tym meczu, notując prawie same złe zagrania, to był jakiś dramat.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
RAPH
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.03.2024, 19:47
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Nie będzie żadnego awansu z miejsc 1-2. Nie da się w nieskończoność jechać na takim farcie. Po drugiej bramce zamista ich dobić to zaczeła się rozpaczliwa obrona, nawet pół akcji nie zrobiliśmy.
A ja bym chętnie wygrał resztę po 2:1 i kiepskiej grze....Lepiej narzekać na grę niż na wynik...
cięzko jest lekko żyć.........
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.03.2024, 19:48
Cytat:
Wolfy ty szmaciarzu, przecież Sobol rok temu tej porze to miał średnią pkt 3.0. I tak aż w 7 meczach pod rząd
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
redrum
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.03.2024, 19:48
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
P.s. Ten autobus zaparkowany przez pierwsze 50 minut w polu karnym OO to Sindbad byl?
SzwagrOPOLE
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 02.03.2024, 19:49

Może dlatego, że tamtem wyskoczył pionowo w górę, a Raton wpadł w niego?
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 02.03.2024, 19:50
Są 3 pkt trzeba sie cieszyc. Dawniej nie przepychalismy takich meczow. Rude przywiozl talizman z Kostaryki

Trzeba punktowac takich pasterzy i wybic im gre o awans. Polska Ekstraklasa nie potrzebuje wiecej takich druzyn. Niech sobie wykoncza ten stadion, zeby wstydu nie bylo.
Ostatnio edytowane przez Skawa Wadowice : 02.03.2024 o godz. 19:52.
Odpowiedz cytując
RAPH
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.03.2024, 19:50
Czy ja dobrze widzę że Arka w terminarzu dostaje dobrze wybiegane drużyny po nas
cięzko jest lekko żyć.........
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 02.03.2024, 19:52
RAPH napisał(a):Wyświetl post
A ja bym chętnie wygrał resztę po 2:1 i kiepskiej grze....Lepiej narzekać na grę niż na wynik...
Ja też, tylko problem w tym ze to niemozliwe.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 02.03.2024, 19:53
Markus napisał(a):Wyświetl post
Jednak zaraz po wyjściu Dawida zaczęliśmy grać de facto w dziesiątkę, bo to co on wyprawiał w tym meczu, notując prawie same złe zagrania, to był jakiś dramat.
Generalnie nie wyobrażam sobie jego szybkiego powrotu na boisko po dzisiejszym "występie", chyba że dotknie nas jakaś plaga kontuzji. Mecz był pod naszą całkowitą kontrolą do momentu zmiany Olejarki. Od tego momentu przegrywaliśmy większość piłek w środku i robił się z tego po prostu smród. Rude na bank to zauważył i pewnie to skoryguje.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 02.03.2024, 19:53
Ja dodam ze kolejny raz nie mogę patrzeć na to co prezentuje Alfaro. Zdaje sobie sprawe ze na to skrzydlo nie ma zbyt wiele lepszych opcji i Baena nas nie zbawi ale to jest chyba najgorzej obsadzona pozycja w tym zespole.
Krzyzanowski tez dzisiaj mnie czesto irytowal nieudanymi zagraniami, za duzo kombinowal pod presja i bylo z tego niepotrzebne ryzyko.

Mecz wygralismy zasluzenie. Kondycyjnie tez nie bylo dramatu, czego sie troche dzisiaj obawialem.
DysoN
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 02.03.2024, 19:55
Uff.. 3 lub 4 pkt do miejsca 2.
Aby do piątku.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Chorynatrzykolory napisał(a):Wyświetl post
Niepotrzebne nerwy w meczu przez Ratona..on jest tragiczny.jak przy takim wyjściu można tak nie trafić w piłkę z wypiastkowaniem , zajebał ręką w twarz piłkarzowi przeciwnej drużyny..jak nie potrafi to niech nie wychodzi w ogóle na przedpole.. jak zagramy w barazach a nie bezpośrednio to nam bramkarz zawali sezon..
Czym? Ręką? Niewidomy jesteś tak jak sędzia? Zderzyli się w walce o piłkę. Raton nie wykonał żadnego ruchu ręką w jego stronę. Więc przestań bredzić tylko po to żeby się móc przyp.... do Ratona. Który w każdym meczu pokazuje, że Broda jak się wyleczy to nie powącha placu, bo jest o klasę słabszy. Raton dzisiaj złapał strzał który broni bardzo niewielu bramkarzy i należą mu się gratulacje, a nie przyp... się własnych kibiców.

Szneka napisał(a):Wyświetl post
Kiedyś graliśmy z Koroną. Ich bramkarz Sokół- taki niespełniony talent, gdzieś tam na ławce w Anglii siedział- wyszedł do piłki i zamiast w piłkę to piąchę sprzedał naszemu. Też był karny
A to nasz sprzedał tamtemu piąchę? Wszyscy oślepliście? Był ruch ręki w stronę głowy? No nie. Zderzyli się w wyskoku, a że głowa chłopa z odry była na wysokości pachy Ratona to uderzył głową w ramię Ratona i tyle. Żaden karny to tamten wdupczył się w naszego bramkarza przeszkadzając mu w interwencji w polu bramkowym. Przez to Raton nie trafił w piłkę .
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Panowie co się dzieje z Tokarczykiem? Był na obozach, grał w sparingach a nawet na ławę się nie łapie.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 02.03.2024, 20:00
Dla mnie z obecną formą to Goku nie ma miejsca w tej drużynie.
Owszem, nadaje się do gry z kontrataku, gdzie trzeba szybko coś zrobić z piłką, ale w takiej grze jak dzisiaj zwłaszcza do 60 minuty przeciwko Odrze jest hamulcowym.
Mimo tego, że strzelił gola (z wydatną pomocą graczy Odry).
O wiele lepiej gramy z lekko cofniętym Rodado i Sobczakiem z przodu.

Rude chyba zrozumiał, że wrzutki w pole karne nic nie dają, więc wybrał kolejne nieskuteczne rozwiązanie w postaci prób wjechania z piłka do bramki rywala.
Mam nadzieję, że z tego też się wyleczy - tak można grać z drużyną, która nie ustawia autobusu przed polem karnym i w nim.

Oby ten Omrani szybko się odbudował i zaczął wnosić jakieś zagrożenie z przodu.

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 02.03.2024, 20:16
Jedyne czego brakuje to próba strzału z za pola karnego, ale nie jak Bregu Panu Bogu w okno tylko jak raz próbował Duda, dołem na wysokości pasa. Po takim strzale bramkarz nie widzi piłki z za autobusu, rykoszet to gol albo rożny, czyli spokój w tyłach. Drugi deficyt to próba kiwania, jak już ktoś jest w polu karnym przodem do bramki i szukania faulu.

Wygraliśmy dlatego, że w pierwszej połowie była gra, a nie spacer.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 02.03.2024, 20:29
Nie wiem, nie oglądałem meczu, dopiero wróciłem do domu. Nie jestem w stanie ocenić przebiegu meczu ani jakości naszej gry.

Na tę chwilę odwijam sobie akcje bramkowe i widzę, że jedną bramkę przeciwnik sam sobie strzelił po słabiutkim strzale, drugą bramkę przeciwnik sam nam podał, na dodatek dwukrotnie w jednej akcji. I były to według statystyk nasze jedyne celne strzały w meczu, w którym podobno przeciwnki przez większość czasu tradycyjnie postawił autobus i miał 5 celnych strzałów, w tym 3 w pierwszej połowie, w której my mieliśmy 0 celnych strzałów, ale za to 71% posiadania piłki.

Natomiast straconą bramkę, w ramach solidarności i zgodnie z tradycją, rywalowi oddał Raton "do takiej piłki Broda nawet by nie wyszedł".

Jeśli odwinę mecz, to może będę w stanie coś ocenić, na tę chwilę jednak nie sądzę, żeby mi się chciało.

Cytat:
Statystyka punktów z trzech meczy:
Sobolewski: 0.33 pkt na mecz
Rude: 2 pkt na mecz
Na wiosnę jakby trochę inna była ta statystyka, ale kto by się czepiał szczegółów.

BTW - statystycznie średnia 2.00 pkt/mecz nie daje nam awansu.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.03.2024, 20:37
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, nie oglądałem meczu, dopiero wróciłem do domu. Nie jestem w stanie ocenić przebiegu meczu ani jakości naszej gry.

Na tę chwilę odwijam sobie akcje bramkowe i widzę, że jedną bramkę przeciwnik sam sobie strzelił po słabiutkim strzale, drugą bramkę przeciwnik sam nam podał, na dodatek dwukrotnie w jednej akcji. I były to według statystyk nasze jedyne celne strzały w meczu, w którym podobno przeciwnki przez większość czasu tradycyjnie postawił autobus i miał 5 celnych strzałów, w tym 3 w pierwszej połowie, w której my mieliśmy 0 celnych strzałów, ale za to 71% posiadania piłki.

Natomiast straconą bramkę, w ramach solidarności i zgodnie z tradycją, rywalowi oddał Raton "do takiej piłki Broda nawet by nie wyszedł".

Jeśli odwinę mecz, to może będę w stanie coś ocenić, na tę chwilę jednak nie sądzę, żeby mi się chciało.

Na wiosnę jakby trochę inna była ta statystyka, ale kto by się czepiał szczegółów.

BTW - statystycznie średnia 2.00 pkt/mecz nie daje nam awansu.
Nie rżnij głupa, porównujemy ten sezon (w którym nie ma Fernandeza, Muli i Igbekeme) i te same mecze które grał Rude. Albo rżnij, jeśli musisz.

Ja oglądałem ten mecz i tak się składa że do wejścia Olejarki dominowaliśmy.l na boisku. Ale tak to jest jak się nie zna kontekstu dla statystyk.

@ciacho - jeśli nie awansujemy, to przez kochanego tutaj najwybitniejszego taktyka który wyciągnął chorą średnią, a nie Ratona, Rude czy Jopa.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 02.03.2024, 20:39
I super. Zaczynamy biadolenie...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.03.2024, 20:41
Oczywiście. Nie ma Legendy na ławce, nie grają młodzi Polacy, zamiast ściągnąć kolejnego drewniaka jako talent biorą wysokiego napastnika.
I z czego tu się cieszyć? Z 6 punktów w trzech meczach, z czego dwa na wyjeździe i dwa z czołówką?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.03.2024 o godz. 20:56.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 02.03.2024, 20:47
wolfy, bez przesady, Stal to czolowka?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.03.2024, 20:47
Cytat:
Wolfy:
Cytat:
Oczywiście. Nie ma Legendy na ławce, nie grają młodzi Polacy, zamiast ściągnąć kolejnego drewniaka jako talent biorą wysokiego napastnika.
I z czego tu się cieszyć? Z 6 punktów w trzech meczach, z czego dwa na wyjeździe i dwa z czołówką?
Po 1 połowie, też wolfy:
Cytat:
Jaki ten mecz to jest gówno.
Jaka ta Odra jest żenująca piłkarsko.
No debil na debilu. Wcześniej wolfy po jednej fartownej wrzutce Bregu ze Stalą był pdniecony, że to super jakość w dośrodkowaniach.

Markus z kolei, który podniecał się rok Hiszpanami, dzisiaj może podniecać się już tylko Carbo i trochę Rodado. Nic o Baenie, Alfaro czy Goku, Eneko itd nie mówi. Nie powie, ze Hiszpanie są chujowi
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 02.03.2024, 20:53
DysoN napisał(a):Wyświetl post
Ja dodam ze kolejny raz nie mogę patrzeć na to co prezentuje Alfaro. Zdaje sobie sprawe ze na to skrzydlo nie ma zbyt wiele lepszych opcji ....
Można tam postawić choćby jakiś pachołek. Efekt będzie ten sam.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.03.2024, 20:56
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
wolfy, bez przesady, Stal to czolowka?
Tychy i Odra.
Graliśmy dwa mecze z czołówką, dwa na wyjeździe. To nie były te same mecze.
Stal to leszcze z którymi Sobolewski zdołał zremisować, a nie przegrał - jak z Podbeskidziem...
Dziwnym trafem - wtedy, po kompromitacji ze Stalą wymienieni przeze mnie znawcy tak się nie pultali, taki FraMat wciskał nawet że bardzo dobry mecz, tylko pechowy Dobre statystyki w nim mieliśmy

Za Rude na wyjeździe statystyki ze Stalą i Odrą o wiele gorsze, bez znaczenia że 6 punktów.
Na razie chłopaki stoją w blokach, mamy trudny terminarz, Rude musi w końcu przegrać. Może już z Arką...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.03.2024 o godz. 21:03.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów