The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.03.2024, 12:36
Jeeeeeee......Piast
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 01.03.2024, 13:18
Wycieczka na narodowy juz naprawdę prawdopodobna.
Odpowiedz cytując
redrum
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.03.2024, 13:26
Ja bym jeszcze nie bukował biletów na Narodowy. Paradoksalnie teoretycznie łatwiejszy przeciwnik zwiększa presję na naszych kopaczy, a wiadomo jak to na nich działa. Z Widzewem nie musieli, ale mogli, a teraz oczekiwania robią się takie jakby to była oczywistość, że Piasta przejdziemy.
Odpowiedz cytując
3cytryny
Junior Member

Od: 07.2011

Stary 01.03.2024, 13:52
Dla mnie najgorsze możliwe losowanie, wiem że Pogoń i Jaga na papierze są w gazie, ale grają też otwarcie, widowiskowo itp. z takim przeciwnikiem łatwo o mecz na wymianę ciosów a wtedy mamy sporą szansę coś wcisnąć, albo przynajmniej sprawić że będzie trochę chaosu na boisku. Piast to taka mega niewdzięczna drużyna, potrafią zabić każdy mecz, mistrzowie remisów itp. ale mają coś czego brakuje Pogoni i Jagielloni, dużo większe doświadczenie, sporo ludzi którzy już albo grali w pucharach, albo docierali do finałów. Wg mnie nie pójdą na wymianę tylko będzie takie męczenie buły i szybkie wypady do przodu + SFG, a wiadomo że z takimi drużynami nie jest Wiśle łatwo. Do tego na trybunach to nie będzie to samo co z Widzewem, bez gości (tego jeszcze nie wiem), nawet przy komplecie publiczności mecz trochę traci. Jak szybko strzelimy gola to jestem pełen optymizmu, ale im dłużej będzie 0:0 i brzydki mecz w stylu Piasta tym gorzej. Wiadomo że nie ma co gdybać bo na tym etapie nie ma już łatwych przeciwników i takiej szansy możemy długo nie mieć. Obyśmy mogli otwierać szampana, ale coś czuje że to będzie brzydki i męczący do oglądania mecz, oby przepchnięty nawet kolanem
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.03.2024, 14:06
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Dalej podtrzymuje to co pisałem wcześniej, tzn że skompromitowałeś się w początkowej ocenie CARBO pisząc o nim, że o zgrozo może być nawet TOP zawodnikiem w eklapie na swojej pozycji O byciu najlepszym w 1lidze nawet nie wspominam. Niestety tego nie da się odzobaczyć.
Carbo jak na nasze możliwości jest przyzwoitym zawodnikiem, ale robienie z niego drugiego Cantoro jest po prostu żałosne.
Koalikowi mogę jedynie podziękować za bycie żywym dowodem na to do jakiej abnegacji umysłowej prowadzi gloryfikowanie Jerzego Urbana i komunistycznych, skrajnie lewicowych poglądów.

Jego pojęcie o piłce jest zerowe. Za to w uprawianiu hejtu i manipulacji przewyższa nawet Jaroo.

W pełni podtrzymuje swoje zdanie o Carbo, że jest nie tylko najlepszym defensywnym pomocnikiem pierwszej ligi, ale i byłby w topie najlepszych defensywnych pomocników Ekstraklasy. Uprawnia mnie do tego nie tylko obserwacja jego obecnej roli w zespole Wisły, ale przede wszystkim wyszkolenia, które prezentuje.

Jest zbyt dobry technicznie, zbyt skuteczny w odbiorze i destrukcji, zbyt dobrze umie podać, zbyt wiele widzi na boisku, aby było inaczej. Mam nadzieję że już w przyszłym sezonie się o tym przekonamy właśnie w Ekstraklasie, do której liczę że Wisła awansuje, albo gdy zostanie od nas wykupiony przez jakiś ekstraklasowy klub (to wolałbym, aby się nie stało).

Skompromitowali się jedynie ci, którzy wbrew moim słowom mówili, że jego brak będzie wzmocnieniem, a nie osłabieniem w meczu z Tychami. Pokazali tym samym jakie mają pojęcie o piłce i jak umieją prawidłowo oszacować piłkarską wartość i znaczenie zawodnika. Najzabawniejsze, że pokazując to dalej próbują wmawiać, że to nie oni się skompromitowali, lecz ci, którzy mieli zdanie do nich przeciwnie.

No ale jak dla kogoś Koalik jest idolem, to nic dziwnego, że takie rzeczy opowiada i serfuje na falach absurdu.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 01.03.2024, 14:49
O ja cie! Piast !!! Mega !!!
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Stary 01.03.2024, 14:50
My się cieszymy, że to Piast i najłatwiejszy przynajmniej na papierze rywal - to samo Piast, wszyscy zadowoleni i już się meldują w maju w Warszawie

Faworytem nie jesteśmy, także lepiej z pokorą podejść do tematu i traktować awans jako miłą niespodziankę, a nie żaden mus.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Stary 01.03.2024, 14:52
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
My się cieszymy, że to Piast i najłatwiejszy przynajmniej na papierze rywal - to samo Piast, wszyscy zadowoleni i już się meldują w maju w Warszawie

Faworytem nie jesteśmy, także lepiej z pokorą podejść do tematu i traktować awans jako miłą niespodziankę, a nie żaden mus.
Wy macie te pierd.olenie w genach? Miła niespodzianka, żaden mus... ja pier.dole urodzeni przegrywy. Dostaliśmy najsłabszego rywala i mamy awansować, a nie pier.dolić, że to żaden mus.

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.03.2024, 14:58
Cytat:
Nijak mają się setki Bregu, do tego czy jest obecnie w dobrej formie czy nie. Wg mnie nie jest i będzie potrzebował jeszcze czasu aby do niej dojść. Jego ruchy są jak na mocno zwolnionych obrotach, a celność wrzutek jest dużo gorsza niż można było oczekiwać.
Przecież wolfy powiedział, ze po tej fartownej wrzutce na Urygę i fartownym golu w końcówce ze Stalą, Bregu to mistrz dośrodkowań, wszystko było specjalnie tak kopniete i on robi różnicę - a będzie jeszcze lepiej
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 01.03.2024, 15:01
Oczywiście że Piast z wszystkich był najlepszym losowaniem ,ale to nie znaczy że będzie łatwo,
Jestem jednak dobrej myśli
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
redrum
Senior Member

Stary 01.03.2024, 15:27
Cytat:
Łódzki klub złożył protest do Polskiego Związku Piłki Nożnej ws. środowego (28 lutego) meczu Fortuna Pucharu Polski. O krokach podjętych przez Widzew poinformował na platformie X rzecznik prasowy Marcin Tarociński.

Widzew Łódź złozył protest do PZPN w związku z przebiegiem meczu 1/4 finału Fortuna Pucharu Polski. Podstawą była błędna decyzja sędziego, który wypaczył wynik spotkania. Klub wnosi o powtórzenie meczu, w celu wyłonienia zwycięzcy w sportowej rywalizacji.

https://radiolodz.pl/widzew-lodz-w-p...rotest,356466/

Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Stary 01.03.2024, 15:34
Mają fantazję

Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 01.03.2024, 15:37
Markus napisał(a):Wyświetl post
Koalikowi mogę jedynie podziękować za bycie żywym dowodem na to do jakiej abnegacji umysłowej prowadzi gloryfikowanie Jerzego Urbana i komunistycznych, skrajnie lewicowych poglądów.
To wszystko prawda i na pewno świadczy o tym człowieku.
Jednak nie może uciec fakt, że to realny troll wystrugany z KAŁU ŻYci, którego celem jest sianie tutaj zamętu.
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 01.03.2024, 15:38
nie wiem czy praktykuje sie powtarzanie meczów nawet przy ewidentnym bledzie sedziego

natomiast faktem jest że poza kibicami Wisły, nie spotkałem ANI JEDNEJ opinii że bramka Rodado była OK, a komentowane to było szeroko
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 01.03.2024, 15:41
nero napisał(a):Wyświetl post
Mają fantazję
Drugi mecz z Widzewem? Znowu pod 30 koła? Klub zaciera ręce

A tak poważnie to mocno upadli tam na głowę.

Losowanie PP uważam za dość korzystne, ale w gruncie rzeczy żaden rywal nie jest z gatunku "łatwych". Z Piastem na Reymonta bukmacherzy będą dawać 50-50% szans na awans
Ostatnio edytowane przez Karherop : 01.03.2024 o godz. 15:43.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.03.2024, 16:17
Nie ma co się cieszyć na losowanie, bo Piast to przecież takie Tychy tylko lepsze. O ile nie wystrzelimy formą za miesiąc, to nas wypunktują na luzie swoimi kontrami, a nasze 150 dośrodkowań i strzały powyżej 20 metrów będą co najwyżej wyglądać fajnie tylko w statystykach. Wolałem Jagę, bo jak już odpadać, to po emocjonującym meczu i wymianie ciosów z liderem Ekstraklasy, a nie męcząc bułę.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Stary 01.03.2024, 16:33
Od przegrywów to sobie ojca obrażaj. Ktoś Cię tu obraża?
Nie jesteś na ławce z piwem pod blokiem z patologią, więc się ogarnij człowieku.

Tak - wyobraź sobie, że nic nie musimy, nic nie mamy. Jesteśmy dalej zespołem z pierwszej ligi, który może zrobić niespodziankę. Po jednym meczu z Widzewem, w którym też mieliśmy sporo szcześcia, nic się w tym temacie nie zmieniło.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 01.03.2024, 16:41
Do meczu z Piastem pewnie balon zostanie nadety w podobnym stopniu co przed barazem z Puszcza 30k na stadionie, z czego połowa juz kupione bilety na pendolino do Warszawy i bookniete airbnb na 2 maja i wtedy wchodzi drużyna cała na brązowa, zbiera bęcki a na trybunach SZOK I NIEDOWIERZANIE

Polecam nie mieć oczekiwań i podchodzić do tej całej pucharowej przygody z dystansem.
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 01.03.2024, 16:53
Cos w tym jest, bo po meczu z Tychami a przed meczem z Widzewem wszyscy zakladali ze nas rozwiaza jak gnoj po polu. Na chwile obecna sinusoida w gorze, wiec w opolu kubel zomnej wody xD
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 01.03.2024, 16:59
Skawa Wadowice napisał(a):Wyświetl post
Cos w tym jest, bo po meczu z Tychami a przed meczem z Widzewem wszyscy zakladali ze nas rozwiaza jak gnoj po polu. Na chwile obecna sinusoida w gorze, wiec w opolu kubel zomnej wody xD
Odra nie będzie z nami grała wesołego futbolu jak Widzew więc trzeba się zaopatrzyć w ibuprofen na ból zębów.

Na pewno będą z nami grać tak samo jak przy R22. Staną cała drużyną z tyłu i będą czekać na kontry. My będziemy mieli 1906% posiadania piłki i jakąś mierną liczbę strzałów na bramkę.

Ponad 50 meczów w 1 lidze, był czas się przyzwyczaić.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 01.03.2024, 18:00
A po strzeleniu bramki co robił Widzew? Stanął całą drużyną z tyłu i czekał na kontry trwało to 25 minut. A potrafiliśmy sytuacje stwarzać. To samo będzie z Odrą, jeżeli będziemy grać aktywnie, a nie plażowo to sytuacje będą.

Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
nie wiem czy praktykuje sie powtarzanie meczów nawet przy ewidentnym bledzie sedziego

natomiast faktem jest że poza kibicami Wisły, nie spotkałem ANI JEDNEJ opinii że bramka Rodado była OK, a komentowane to było szeroko
Faul na Sobczaku też nie był OK a karnego z tego nie było. i nie było to wyimaginowane popchnięcie, tylko złapanie dwoma rękami za tułów i przewrócenie na ziemię. Więc niech sobie pitolą.

Z drugiej strony Łasicki tylko dlatego odepchnął tego ciecia z Widzewa ze ten cofając się wpadł na Łasickiego i odepchnięcie było odruchem a nie żadnym faulem. O "spalonym" szkoda nawet gadać.

A, że nie ma opinii to nic dziwnego. Wisła w finale to będzie problem dla bagienka.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 01.03.2024 o godz. 18:07.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.03.2024, 18:04
Dobre, dobre

Ale poważnie - wolałbym Jagiellonię albo Pogoń. Piast to drużyna grająca futbol który nam nie leży i nigdy nie leżał jak graliśmy w Ekstraklasie.

Oby było to 30 tys. Klub potrzebuje pieniędzy.

@Drozd - po faulu na Szocie powinna być czerwona kartka.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.03.2024 o godz. 18:09.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 01.03.2024, 18:36
As napisał(a):Wyświetl post
Odra nie będzie z nami grała wesołego futbolu jak Widzew więc trzeba się zaopatrzyć w ibuprofen na ból zębów.

Na pewno będą z nami grać tak samo jak przy R22. Staną cała drużyną z tyłu i będą czekać na kontry. My będziemy mieli 1906% posiadania piłki i jakąś mierną liczbę strzałów na bramkę.

Ponad 50 meczów w 1 lidze, był czas się przyzwyczaić.
Odra jako jeden z nielicznych zespolow grala z nami w miare otwarty futball w zeszlym sezonie. Nie wiem jak teraz.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.03.2024, 19:49
Elendil napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co się cieszyć na losowanie, bo Piast to przecież takie Tychy tylko lepsze. O ile nie wystrzelimy formą za miesiąc, to nas wypunktują na luzie swoimi kontrami, a nasze 150 dośrodkowań i strzały powyżej 20 metrów będą co najwyżej wyglądać fajnie tylko w statystykach. Wolałem Jagę, bo jak już odpadać, to po emocjonującym meczu i wymianie ciosów z liderem Ekstraklasy, a nie męcząc bułę.
Dokładnie. Wypunktują nas jak Widzew. Można się rozejść.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 01.03.2024, 21:05
Jeszcze nie planujcie wyjazdu na finał, bo nawet jak ew. wygramy z Piastem, to mamy zakaz wyjazdowy na dwa mecze z poprzedniego sezonu PP .
A nie jesteśmy gospodarzami meczu.
Patrząc co się obecnie dzieje z naszymi wyjazdami, jest wielce prawdopodobne, że ew. mecz finałowy, będziemy oglądać przed TV.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.03.2024, 21:35
Ale w gestii kibiców Wisły na meczu finałowym legijni mąciciele nie mają nic do gadania a już tym bardziej ich pazie pokroju śląska czy ŁKSu.

Swoją drogą ciekawe, czy kibice Piasta dołączą do tej żenującej paranoi i nie wesprą swojej drużyny w tak ważnym meczu

Ach i co do frekwencji w ostatnim meczu to fanów Widzewa było ponad 3 tysiące, więc minimum tyle odejmijcie. 30 koła nie stuknie, nie ma szans, ale ze 22 też byłoby zacne.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 01.03.2024, 22:02
Zależy jak będzie szło w lidze. Jeżeli będzie gra to kibice też będą.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.03.2024, 22:24
Co Wy się napalacie na jakiś wyjazd na Narodowy? Nie pamiętacie jak w 2011 roku miał być SPP z Legią i psy zrobiły tak, ze mecz się nawet nie odbył? - a już nawet bilety były sprzedawane.

Także skoro cała Polska sra w majtki, nie chce nas wpuszczać na mecze, Legia ....a i inne pseudo honorowe ekipy kopią dołki pod Wisłą, to jakim cudem mówicie, ze ktoś nas wpuści na Narodowy?

Jeszcze może z Jagą. Legia na mieście, Jaga i Wisła wroga Legii (i sobie już też heh) w liczbie 2 x 10 koła. Na pewno milicja i inne decyzyjne zjeby tego sobie życzą.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.03.2024, 00:48
Ja tylko przypomnę,że Piast dupnął 3 Rakowowi.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 02.03.2024, 07:54
nero napisał(a):Wyświetl post
Wy macie te pierd.olenie w genach? Miła niespodzianka, żaden mus... ja pier.dole urodzeni przegrywy. Dostaliśmy najsłabszego rywala i mamy awansować, a nie pier.dolić, że to żaden mus.
Mus tj. awansować do ligi bo tam leży kilkanaście baniek i może jacyś nowi sponsorzy się znajdą inaczej szlag to trafi w lecie.
Za PP do którego zresztą i tak wciąż daleko nie utrzymamy nawet takiej kadry jaką mamy dziś.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 02.03.2024 o godz. 08:10.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów