The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.02.2024, 10:50
TommyTSW napisał(a):Wyświetl post
Jednak jak jest motywacja to grać potrafią, tak właśnie się wszyscy na nas spinają, Widzew w tym meczu to nasze ligowe odbicie.
Dokładnie. Jakbyśmy grali z takim zaangażowaniem z każdym przeciwnikiem jak wczoraj, awans byłby kwestią bardziej realną.

Karherop, pomylić się w przewidywaniach -ludzka rzecz. A jechać po Wiśle w każdym poście i mieć z tego satysfakcję jak jaroo1, to zupełnie inna sprawa.

Jaroo1 zostałeś dodany do listy ignorowanych, więc już nie widzę twoich postów. Produkuj się dalej imbecylu dla innych, któremu nie lezy na sercu dobro Wisły.
Markus, Drozd, sugeruję zrobić wam to samo. Nie wdawać się z palantem w dyskusję, a życie będzie piekniejsze ,
Ostatnio edytowane przez leszekpw : 29.02.2024 o godz. 10:57.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.02.2024, 11:14
Oj Lesiu, Lesiu, jak się nie ma argumentów to się ucieka. W Wiśle nigdy nie będzie dobrze dopóki Zaskroniec jej przewodzi, bo to śliski człowiek, który nic nie ogarnia od 5 lat, a uważa, ze wszystkie rozumy pozjadał, do tego celebryta, który już nie raz pokazał, ze dla niego ważniejszy jest fejm i eksperymenty na Wiśle, niż dobro Wisły.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.02.2024, 11:25
Karherop napisał(a):Wyświetl post
A to oczywiste. Uryga podejmuje wiosna sporo złych decyzji i wypada żeby w kolejnych bojach sprawdzić parę Łasicki - Colley. Tym bardziej że Igor chyba się ogarnął ze swoją formą, a Colley jest i tak naszym numer 1 na ten moment

@wolfy

Juz nie mów że podszedłeś do tej sytuacji z tak małymi emocjami

Życzę sobie nie mieć żadnych obiekcji do naszej gry i wyniku w meczu z Odrą. Ba, tu nawet nikt nie ma wątpliwości że nasza gra pod wodzą Rude się zmieniła, pytanie czy to adekwatna taktyka na takich rywali jakich mamy w 1 lidze.

Życie pokaże, na pewno łatwo nie będzie.

PS. W półfinale życzę sobie Jagielloni lub Pogoni.
W odróżnieniu od wielu tutaj obecnych - uczę się. Tak jakby Lis, Biegański czy Kieszek nie ładowali baboli. Tego ostatniego kozłowanie piłki z Piastem było jednym z gwoździ do trumny przy spadku. Tak jakby to miał być pierwszy frajersko przegrany mecz w ostatnich - bo ja wiem - dziesięciu latach. Dlatego zareagowałem tak jak zareagowałem. Mecz Pucharu Polski który generalnie mi zwisa, szkoda tylko ciężkiej pracy piłkarzy - bo naprawdę się starali, ale w porównaniu do mokrej szmaty na ryj jakim były baraże za Sobolewskiego. Przepraszam, napisałem "baraże", liczba mnoga...

Nikt nie ma wątpliwości że gra za Rude się zmieniła? Mam przytoczyć te posty że gramy to samo albo gorzej niż za Sobolewskiego? Mam tutaj wkleić rozmówki Karcza, Knury u Rudnickiego? Ja może mam krótką pamięć, ale bez jaj...

Jednak VAR zareagował, teraz Ty, Jaroo i FraMat musicie się wstrzymać z hejtem przynajmniej do soboty. To jest dobra rada - dajcie sobie siana.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.02.2024 o godz. 11:31.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 29.02.2024, 11:40
za pół godziny losowanie

Wolfy zwisa ci ?

słabo

zwisać PP to nam mógł gdy seryjnie robiliśmy Mistrza

teraz to jedyna szansa na jakies większe emocje, klasowe drużyny, mecze o stawke itp

wczorajszy mecz pokazał że potrzeba nam tego jak kani dżdżu

także PRowo

takim finał na narodowym...

a może nawet europa ?

rozmarzyłem sie , obym w Opolu nie musiał zejść na ziemie
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 29.02.2024, 11:41
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
za pół godziny losowanie
jutro, dopiero jutro
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.02.2024, 11:50
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
I Baena. Jak już sprowadzamy skrzydłowych z Hiszpanii to mogli być mieć drybling.
Akurat drybling to jego najmniejszy problem. Ze względu na to, że jest szybki to parę razy w meczu uda mu się minąć przeciwnika. Tylko co z tego skoro gość kompletnie nie ma ostatniego podania i strzału, albo po prostu głupieje w ostatniej chwili.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.02.2024, 12:29
Raton znowu blad ale mu sie upieklo.
Sedziowie nam pomogli. Zdzwilem sie ze bramke na 1:1 uznali.
KUpa szczscie emocje. Pozytywnie
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 29.02.2024, 12:39
Watts napisał(a):Wyświetl post
jutro, dopiero jutro

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.02.2024, 13:40
Pamiętny mecz zakończony happy endem.

Mamy półfinał Pucharu Polski i trzeba się z tego cieszyć. Drużyna pokazała, że jest w stanie udanie walczyć nawet z klubami z Ekstraklasy, pomimo iż nie wszyscy grali świetnie.

Mieliśmy na szczęście kilka mocnych punktów, które zrobiły robotę.

Przede wszystkim Carbo. Rozegrał znakomity mecz. Miał sporo świetnych odbiorów, ładnie rozgrywał piłkę rzucając dobre podania diagonalne, asekurował kolegów, ustawiał się w strefie, zamykał przestrzenie dla rywali. Wykonał tytaniczną pracę. Żaden ze środkowych pomocników Widzewa nie grał na jego poziomie.

Tym meczem pokazał, że od Sapały dzieli go przepaść,a ci którzy mówili, iż jego brak jest wzmocnieniem, a nie osłabieniem, czy że ja skompromitowałem się uważając go za najlepszego defensywnego pomocnika grającego w pierwszej lidze (pozdrawiam Lucka), raz wtóry się ośmieszyli i nie mieli racji. Wielka szkoda, że nie grał z Tychami, bo jestem przekonany, że zarówno obraz tamtego meczu jak i jego wynik byłby o wiele lepszy dla Wisły.

Docenić należy także Dudę.Ten chłopak w kilka tygodni zrobił naprawdę ogromny postęp. To już nie jest ten sam zawodnik jakim był jesienią, potwierdził to trzeci raz. Nie traci piłek, ładnie się przy nich utrzymuje, zastawia je także w destrukcji, poprawił odbiór, mądrzej się ustawia i przemieszcza, potrafi także sensownie podać. Brawo. Drugi najjaśniejszy punkt Wisły wczoraj. Bardzo służy mu praca z Rude, to ewidentne. Dostał podbudowę taktyczną, której poprzednio mu jak widać bardzo brakowało, dlatego gra mądrzej i jest efektywniejszy.

Dobry mecz rozegrał Sobczak, mimo iż zaczął go niespecjalnie. Był jednak przydatny w przepychaniu się z obrońcami, przytomnie zamknął strzał Goku przy golu na 2:1. Zrobił to, co do niego należało.

Dużą pracę wykonywał Alfaro, który jest centralną postacią naszej gry pressingiem. Zapewne między innymi dlatego Rude go tak ceni i ciągle wystawia. Dużo biegał bez piłki gdy rywale rozpoczynali budowanie swoich akcji, parę razy przytomnie ustawiał się i rozgrywał w trzeciej tercji. W końcu całkiem opadł z sił i słusznie został zmieniony.

Krzyżanowski w paru akcjach potwierdził duży talent. Jak na polskie warunki jest naprawdę nieźle wyszkolonym technicznie zawodnikiem. Szkoda, że fizycznie na razie trochę odstaje, bo nie ma sił na intensywną grę przez cały mecz.

Na duży plus zasłużył Łasicki .Ten mecz powinien otworzyć mu drzwi do powrotu do pierwszego składu, bo był lepszy zarówno od Józka Colleya, jak i od wolnego i ciągle robiącego poważne błędy Urygi. Jest przede wszystkim piłkarzem dużo szybszym od Alana, co ma znaczenie szczególnie wtedy, gdy rywal wychodzi z kontrą.

Zawiedli boczni pomocnicy. Najsłabszy na boisku w mojej ocenie był Bregu. Pokazał, że kompletnie nie umie grać głową, miał problemy z dokładnym podaniem nawet ze stojącej piłki. Był pozbawiony szybkości i dynamiki, Widać, że przygotowanie fizyczne u niego na razie mocno szwankuje obniżając jego efektywność. Szkoda, że nie mamy obecnie dużego wyboru na tej pozycji po kontuzji Mikiego.

Baena również nie grał dobrze. Miał problemy z ucieczką spod krycia,chyba ani razu nie dośrodkował celnie z prawego skrzydła.

Nie sposób nie napisać czegoś o Ratonie. Bronił bardzo dobrze aż do sytuacji w dogrywce, gdy zachował się kompletnie nieodpowiedzialnie i głupio. Uratował nas w 51 minucie broniąc z bliskiej odległości strzał głową po ewidentnym błędzie w kryciu Józka, który źle się ustawił w stosunku do zawodnika Widzewa dopuszczając go do główki. W tej dogrywce Stefański uratował zaś jego.

Miał jedne udane piąstkowanie,do którego Broda najpewniej w ogóle by tyłka nie ruszył, zanotował kilka udanych zagrań nogami poza tym jednym z dogrywki. Potwierdził, że stać go na wiele, niestety zarówno dobrego jak i złego .

W tym meczu była jeszcze jedna ważna i warta podkreślenia sprawa. Trener. Wreszcie znów mamy na ławce osobę, która umie zarządzać spotkaniem i reaguje na przebieg wydarzeń na boisku, a nie robi ciągle te same zmiany: tych samych zawodników, na innych tych samych, których zawsze wpuszcza w mniej więcej tym samym momencie.

Rude zmieniał piłkarzy wtedy, kiedy było to potrzebne: gdy zobaczył, że Józek po żółtej kartce trochę zgłupiał i zaczął grać bojaźliwie coraz gorzej się ustawiając i reagując, nie czekał aż złapie drugą żółtą kartkę, tylko go zmienił. Gdy zobaczył, że Bregu coraz bardziej nie dowozi, też został zmieniony.

Każda zmiana miała uzasadnienie sytuacją na murawie i stanowiła na nią odpowiedź.

Gdy zespołowi nie szło, biliśmy głową w mur czy straciliśmy gola, Rude nie czekał z założonymi rękami tylko działał: zmieniał ustawienie, zaczęliśmy grać nawet nie dwójką, a trójką napastników z najbardziej cofniętym Rodado, który jako wolny elektron w ustawieniu z diamentem miał wyraźnie szukać okazji do strzałów z dystansu z lewej nogi. Momentami graliśmy też nawet piątką środkowych pomocników, za wszelką cenę próbując poprawić rozegranie, stworzyć luki i wolne przestrzenie w bloku obronnym Łodzian prostopadłymi zagraniami oraz jak najlepiej zabezpieczyć się przed ich kontrami.

Całe to zarządzanie meczem jest ogromną zmianą na plus od czasu Sobolewskiego, której dobre efekty będziemy na pewno jeszcze wiele razy widzieć.
Ostatnio edytowane przez Markus : 29.02.2024 o godz. 15:27.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 29.02.2024, 14:40
Markus, idealna analiza. A Ci ktorzy czepiają się Rude, Carbo, niezależnie od sytuacji na boisku, dla samej tylko satysfakcji, niech zamilkną na wieki. Zresztą ja już dałem ignora Jaroo1 i mam spokoj z czytaniem wypocin imbecyla.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.02.2024, 15:06
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Mecz będzie w Krakowie, a z kim dowiemy się jutro.

1/2 finału - 3 kwietnia
Losowanie - 1 marca 2024, 12:00 - siedziba PZPN - będzie transmisja na https://www.youtube.com/@LaczyNasPilka
Czyli mecz będzie zaraz po jajeczku?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.02.2024, 15:20
Chciałbym, żebyśmy trafili na Gliwice. Po pierwsze notują słaby sezon, są ogólnie bez formy. Po drugie grają beznadziejnie na wyjazdach. Chyba najlepszy możliwy wybór, jeśli w ogóle marzymy o finale. Nawet jak zagrają na remis to zawsze jest szansa w karnych. Pogoń i Jaga na razie poza naszym zasięgiem.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 29.02.2024, 15:43
Będzie Pogoń lub Jaga rywalem. I taki też finał
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 29.02.2024, 16:38
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Czyli mecz będzie zaraz po jajeczku?
Wszystko widzisz w czarnych kolorach ...
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 29.02.2024, 18:55
O, Raton znowu przyratonił to wolfy na ratunek

Nic nie poradzimy na to, że wystarczy dać Ratonowi tak średnio z 200 minut czasu by sam sobie wrzucił piłkę do bramki

Tak go oglądam w akcji i widzę, że sobie fajnie radzi.... już sobie nawet myślę, że może byłem zbyt surowy, bo minęły tak z dwa mecze i chłop zaczyna wyglądać w miarę poważnie.
Myślę sobie, że może nawet go pochwalę po meczu, bo zasłużył.

I WTEDY WCHODZI ON - CAŁY NA BIAŁO : 'NO JAK TO? JA NIC NIE OD**ERDOLĘ? POTRZYMAJ MI PIWO'

Facet jest daremny.
On się nie poprawi.
Ten typ tak ma.

A tak poza tym to zajebiste meczycho kurde, więcej takich !!!!!!!!!!!!!
Najlepsi na boisku Duda i Sobczak.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 29.02.2024 o godz. 18:57.
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 29.02.2024, 19:20
s1mone napisał(a):Wyświetl post
O, Raton znowu przyratonił to wolfy na ratunek

Facet jest daremny.
On się nie poprawi.
Nie jest daremny. Zdarzają mu się klopsy ale to zdecydowanie najlepszy bramkarz w naszej kadrze. On pasuje do tego stylu gry: wychodzi poza pole karne, atakuje piłkę na przedpolu, celnie wykopuje na Rodado/Sobczaka. Wczoraj każdy jego wykop lądował u Sobczaka.

Taki Broda: zgoda, on by nie popełnił takiego klopsa jak Raton z prostego powodu: jak tylko dostałby piłkę, to wywaliłby ją w aut. Ale tak się nie da grać na dłuższą metę.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 29.02.2024, 19:36
Raton to Pawełek na nasze czasy i możliwości. Potrafi bronić lepiej od konkurentów, potrafi dać coś ekstra, ale musi też wyrobić normę klopsów na mecz. Czasem taki klops zawali nam mecz, czasem będzie bez znaczenia dla wyniku.

Tak czy inaczej na tę chwilę raczej nie ma alternatywy, nawet nie wiadomo czy Białorusin jest w ogóle gotowy do gry.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 29.02.2024, 19:44
MaLk napisał(a):Wyświetl post

Tak czy inaczej na tę chwilę raczej nie ma alternatywy, nawet nie wiadomo czy Białorusin jest w ogóle gotowy do gry.
Rude na konferencji przedmeczowej powiedział, że nie jest.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 29.02.2024, 19:47
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Rude na konferencji przedmeczowej powiedział, że nie jest.
Cóż za niespodzianka z punktu widzenia naszej... hmmm... polityki transferowej.
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Od: 03.2018

Stary 29.02.2024, 20:32
Raton Ratonem, dla mnie wczoraj zagrał super mecz i dzięki niemu mamy ten awans, co do sytuacji z dogrywki oczywisćie że należy mu się krytyka ale jeszcze większa krytyka należy się Urydze, to by była jego bramka, podaje do bramkarza z piątki, do bramkarza obok którego stoi napastnik Widzewa na odległośc dwóch kroków i jeszcze pokazuje palcem przed zagraniem co ma zamiar zrobić. To jest dopiero karygodne, cała ta sytuacja to jest wina Alana bo to on do niej doprowadził. Gol dla Widzewa powinien być uznany, tak samo jak bez żadnego pierdu pierdu o kontrowersjach powinien być uznany gol Rodado. Nie można robić z piłki gry bezkontaktowej bo się ją zabije tak jak np skoki punktami za wiatr. W ogóle może tak myślę że można by zacząć jakąś szerszą dyskusje o słuszności używania Varu, bo to co się wyprawia w wozach to wypatrzanie wyników, Każdą jedną sytuacje można interpretować jak się chce, zawsze znajdzie się jakieś muśnięcie czy inne cuda nie widy.
Widzewiacy płaczą że zostali pokrzywdzeni, nie którzy wręcz mówią że kupiliśmy mecz, ale ja naprawde się dziwie że Szot nie skończył z kontuzją po takich atakach na nogi jakie miały miejsce a tam nawet faulu nie gwizdał ten debil sędzia, na varze też tego nie widzieli ? przecież sytuacje kartkowe jak mają to mogą reagować, Nikt się nawet nie zająknie że Sobczak był dwa razy trzymany w polu karnym w objęciach obrońcy w tym raz sciągany za koszulke i to w chwili kiedy miał piłke przy nodze, ale że chłop jest porządny a nie ....ka i nie przyaktorzył to nikt nawet nie pomyślał o gwizdnięciu karnego albo nawet analizie tego. Przecież to jest ....a paranoja to sędziowanie. Stefański jest prze huj w nienawiści do Wisły bo ten główny to poprostu cienki bolek
Dla mnie gracz meczu to Raton, Sobczak, Józek, brawo dla Rodado za gola i Krzyżana i Dudy za walke i w huj ambicje, najsłabszy Bregu niestety, naprawde jak mamy robić takie transfery to nie róbmy bo młodzi są dużo lepsi niż te wynalazki
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 29.02.2024, 20:35
Opowiadanie, że Widzew słaby, ze się nie przyłożył, że się nie starali to próby umniejszenia ewidentnego sukcesu. Drużyny i trenera. Mecz z Tychami ma niby czegoś dowodzić, ale już mecz z Widzewem niczego dowodzić nie może. Bo na przykład puchary to inna gra.

Naczelni defetyści po wygranej i historycznym awansie do półfinału PP bredzą że weryfikacja potrwa całą rundę, ale po słabym jednym meczu z Tychami biadolili ile wlezie. Do napieprzania wystarczył im jeden mecz, ba żaden mecz nie był potrzebny. Tragifarsa.

Przed meczem były głosy, że jesteśmy bez szans bo Widzew gra piłkę z czołówki Ekstraklasy, że nas powiozą kilkoma bramkami i co? Odniechciało im się? Nie zależało im? Otóż zależało tylko zwyczajnie boisko zweryfikowało możliwości. Zdecydowanie widać było u nich większy spokój, większą pewność ale to tyle ich przewag. Motorycznie, porównywalnie, organizacja gry, byliśmy wyraźnie lepsi, praktycznie chyba tylko ze dwa razy mieli szansę złapać nas na kontrę. Wystarczy posłuchać ich trenera po meczu. Jednym słowem zespół zagrał tak jak powinien grać w każdym meczu, skoncentrowany, walczący i z wiarą w zwycięstwo. Jedyne co wyraźnie jeszcze kuleje to właśnie brak spokoju i pewności zwłaszcza przy okazjach bramkowych. Wygląda to tak jakby możliwość strzelenia bramki chwytała naszych za jaja i jakoś usztywniała, ogłupiała. Nie ma się co dziwić, dotąd tworzone sytuacje były najczęściej dziełem przypadku, teraz kiedy są one świadomie kreowane musi wreszcie przyjść spokój i pewność, a to wpłynie na skuteczność.

Kluczem do sukcesu w meczach z murarzami typu Tychy jest intensywność od samego początku. Nie może być założenia że "spokojnie w końcu coś wpadnie". Pierwsza połowa z Tychami była przestana, jeżeli to zmienimy cofanie się przeciwko nam to będzie samobójstwo. Rude już się o to postara.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 29.02.2024, 22:49
Tu będzie losowanie jutro w południe:
https://www.youtube.com/watch?v=ym4eTKGN2ik
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Cymes
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 29.02.2024, 23:13
Taka ciekawostka, która być może niektórym umknęła. Wyszliśmy wczoraj czterema wychowankami, a między wejściem Urygi i zmianą Krzyżanowskiego połowa zawodników z pola to byli ludzie, którzy grali w młodzieżówkach Wisły. Nie twierdzę, że dlatego wygraliśmy, tak jak piszę bardziej ciekawostka. Chociaż jak patrzę na takiego Sobczaka, którego z jednej strony kołkowatości nie da się ukryć, to z drugiej jeździ chłop na dupie dosłownie i w przenośni, coś czego u Hiszpanów czasem trochę jednak mi brakuje. Dodatkowo, odnoszę wrażenie, że uwielbia być na telebimie, jak tylko zauważy, że go pokazują to się od razu dwa razy szerszy robi. Powinni go częściej pokazywać, w przeciwieństwie do Biegańskiego, to ma chyba świetny wpływ na jego grę.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.03.2024, 05:46
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Cóż za niespodzianka z punktu widzenia naszej... hmmm... polityki transferowej.
Fajnie się dowalać do wszystkiego (jak to byli miłośnicy warsztatu Sobolewskiego mają w zwyczaju), ale Cziczkan na ławce był. Gdyby był zapuszczony to by na niej nie siedział.

Cytat:
- Z reguły wygląda to tak, że gdy jeden bramkarz występuje w lidze, to drugi dostaje swoje szanse w pucharze krajowym. W naszej sytuacji Anton Cziczkan jest nowy w drużynie, dalej nadrabia zaległości i uczy się tego jak gramy. Musimy wziąć to pod uwagę w ocenie i finalnej obsadzie bramki na mecz pucharowy.
@Sylwus - Bregu to był nasz najlepszy ofensywny piłkarz w pierwszej połowie, chłop sam miał dwie setki, z czego raz obił poprzeczkę i kilka sytuacji wypracował. To co złego zrobił to karygodna strata pod własnym polem karnym, ale WŁAŚNIE TAKICH transferów potrzebujemy - zawodników ofensywnych.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.03.2024 o godz. 05:51.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 01.03.2024, 07:59
A mógł mieć nawet 30 100% sytuacji, co z tego jak żadnej nie wykorzystał?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 01.03.2024, 08:34
Nijak mają się setki Bregu, do tego czy jest obecnie w dobrej formie czy nie. Wg mnie nie jest i będzie potrzebował jeszcze czasu aby do niej dojść. Jego ruchy są jak na mocno zwolnionych obrotach, a celność wrzutek jest dużo gorsza niż można było oczekiwać.

Sam fakt że doszedł do pozycji strzeleckiej jest ok, jednak akcje głównie kreowała druga strona, Baena, Sobczak, Alfaro, Duda.

Chłop wydaje się lekko zardzewialy, ale widać że kiedyś prezentował bardzo konkretna jakość.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.03.2024, 09:02
Dane statystycznie z Twittera, pokazujące dorobek Carbo podczas meczu z Widzewem. Prawie 88% (!) celnych podań, wśród których aż 40% było podaniem do przodu:

https://x.com/AdamSurdek/status/1763...288757983?s=20

Tak trzeba grać. Szkoda, że Wisła ma tylko jednego takiego Carbo.
Ostatnio edytowane przez Markus : 01.03.2024 o godz. 10:25.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 01.03.2024, 09:48
Markus napisał(a):Wyświetl post
Dane statystycznie z Twittera, pokazujące dorobek Carbo podczas meczu z Widzewem. Prawie 88% (!) celnych podań, wśród których aż 40% było podaniem do przodu:

https://x.com/AdamSurdek/status/1763...288757983?s=20

Tak trzeba grać. Szkoda, że Wisła ma tylko jednego takiego Cargo.
Wisła ma nie tylko jednego Carbo, ale jednego defensywnego pomocnika w ogóle.

Carbo między Tychami a Widzewem wskoczył na świetny poziom. Znakomicie się uzupełniają z Duda.

Tylko żeby bez kontuzji i głupich kartek.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.03.2024, 10:41
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Wisła ma nie tylko jednego Carbo, ale jednego defensywnego pomocnika w ogóle.

Carbo między Tychami a Widzewem wskoczył na świetny poziom. Znakomicie się uzupełniają z Duda.

Tylko żeby bez kontuzji i głupich kartek.
Mimo .......enia ekspertów potrzebny jest jeszcze jeden defensywny pomocnik nie będący juniorem. Byle zdrowy. Niestety, na pozycji gdzie na papierze mieliśmy prawdziwe bogactwo rozsypali się Basha i Sapała (zero zaskoczenia) oraz młodzi Talar i Gogół (do tego kolana). Carbo i Duda zagrali po ponad 120 minut z Widzewem!
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 01.03.2024, 12:01
Markus napisał(a):Wyświetl post
Tym meczem pokazał, że od Sapały dzieli go przepaść,a ci którzy mówili, iż jego brak jest wzmocnieniem, a nie osłabieniem, czy że ja skompromitowałem się uważając go za najlepszego defensywnego pomocnika grającego w pierwszej lidze (pozdrawiam Lucka), raz wtóry się ośmieszyli i nie mieli racji. Wielka szkoda, że nie grał z Tychami, bo jestem przekonany, że zarówno obraz tamtego meczu jak i jego wynik byłby o wiele lepszy dla Wisły.
Dziękuję za pozdrowienia, ale raczej powinny być dla KOALIKa (to on jest prekursorem "Markusika", ja tylko zapożyczyłem).

Po meczu z Tychami chciałem napisać: "Płacz Markusa nad brakiem Carbo za 3,2,1....", lecz ubiegłeś mnie.

Nigdy nie twierdziłem, że Sapała może równać się z Carbo czy kimkolwiek z naszej kadry (no może z Baschą, ale to schorowany dziadek, więc mimo wszystko porównanie nie może być do końca fair). Wręcz jest odwrotnie, uważam Sapałę za największego parodystę, człapaka, człowieka alibi od lat w naszym zespole. Zresztą już dawno wyraziłem swoje zdanie na temat jego występów: https://youtu.be/gF1tDdKnrHE

Dalej podtrzymuje to co pisałem wcześniej, tzn że skompromitowałeś się w początkowej ocenie CARBO pisząc o nim, że o zgrozo może być nawet TOP zawodnikiem w eklapie na swojej pozycji O byciu najlepszym w 1lidze nawet nie wspominam. Niestety tego nie da się odzobaczyć.
Carbo jak na nasze możliwości jest przyzwoitym zawodnikiem, ale robienie z niego drugiego Cantoro jest po prostu żałosne.

W meczu z Widzewem Carbo również zanotował kilka strat,więc daleki jestem od dawania mu złotej piłki. Mam po prostu bardziej wyważoną opinię na temat jego gry. Poza tym mając do wyboru Carbo i Igbekeme wolałbym, aby ten drugi biegał u nas w środku ponieważ dawał więcej drużynie - taka jest moja opinia (oczywiście pamietam jego straty np w Łodzi). Tak to widzę na DZISIAJ, nie wykluczam, że zmienię zdanie jeśli gra Carbo da nam awans, ale do tego daleka i mało realna droga.

PS:

AHA zapomniałem o najważniejszym. Z Tychami nie przegraliśmy przez absencję Carbo, a bardziej przez występ Sapały.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 01.03.2024 o godz. 13:56.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów