|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Warto zauważyć, że w zasadniczym temacie coś się jednak zmieniło i dobrze by było poczekać na efekty. Bo żaden właściciel się nie pojawi w klubie w którym im piłkarze dłużej trenują tym słabiej grają, a tak przez ostatnie lata było.
Jeżeli trening będzie rozwijał piłkarzy to nie tylko, nie trzeba będzie liczyć jedynie na drogie zakupy, ale będzie coś można zarobić na sprzedaży tych wytrenowanych. Jeżeli piłkarze będą grali dobrze, nie muszą wszystkiego wygrywać, wystarczy że przez 90 minut będzie widać że chcą wygrać. To stadion będzie pełny. Sponsorzy będą chętniej pokazywać się przy Wiśle itd. Klucz do sukcesu to efektywny trening i ambitna postawa na boisku. Reszta jest konsekwencją. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2021
Offline |
|
![]() Pewnego słonecznego dnia Jarosław Królewski, znaną postać w świecie piłki nożnej i nowy prezes Wisły Kraków, postanowił wprowadzić rewolucyjną taktykę promowania równości i tolerancji w klubie. Zamiast skupiać się na rekrutacji zdolnych graczy, postanowił wywrócić tradycyjne zasady na głowę i zacząć ściągać do klubu samych gejów. Jego teoria była prosta - poprzez promowanie różnorodności i akceptacji, klub zyska fanów z różnych grup społecznych i osiągnie jeszcze większy sukces. Zaczął więc sprowadzać do Wisły Kraków wyłącznie homoseksualnych piłkarzy z całego świata. W krótkim czasie klub stał się znany jako pierwszy "regenbogenverein" (niem. klub tęczowy) na świecie. Media szybko podchwyciły tę historię, a świat obiegły absurdalne nagłówki: "Wisła Kraków stała się modelem tolerancji - wszystkie gole teraz są duchowe!", "Jarosław Królewski wprowadza nowy termin - Gol równości!" czy "Hity Wisły Kraków - więcej niż tylko strzały na pole karne!". Fanatycy piłki nożnej byli zmieszani - jedni z wielką ciekawością śledzili każdy ruch klubu, inni byli zaskoczeni i trochę przerażeni taką zmianą. Niemniej jednak stadion Wisły Kraków szybko zapełniał się różnorodną publicznością, a w klubowym sklepiku sprzedawano nie tylko tradycyjne kibicowskie gadżety, ale także unikalne produkty z tęczowym logo klubu - od flamasterów po kubki termiczne. Jasne, że Królewski zarabiał na tym spory majątek. W międzyczasie jednak, zepchnięcie na dalszy plan celu sportowego doprowadziło do fatalnych wyników na boisku. Zamiast skupić się na wyszkoleniu drużyny, trenerzy musieli zająć się edukacją w zakresie tolerancji i równości, działając zgodnie z zamysłem Królewskiego. Efekty były jasne na wykresach ligowych - Wisła Kraków po serii porażek zaczęła spadać w dół tabeli. Pomimo wielu uroków wprowadzonej strategii, okazało się, że umiejętności sportowe są kluczowe dla sukcesu piłkarskiego klubu. Niestety, wierność ideom równości i tolerancji nie okazały się równoznaczne z triumfem na boisku. Wielu fanów Wisły Kraków zaczęło podważać decyzję prezesa i żądać tradycyjnych boiskowych osiągnięć. Ostatecznie klub musiał stawić czoła konsekwencjom swojego absurdalnego eksperymentu: spadkowi z ligi do niższej klasy rozgrywkowej. Ta historyjka pokazuje, że chociaż równość i tolerancja są ważnymi wartościami, w przypadku piłki nożnej nie zawsze wystarczą same dobre intencje. Osoby odpowiedzialne za prowadzenie klubu powinny skupić się na stworzeniu balansu pomiędzy różnorodnością a sportowym sukcesem, aby utrzymać równowagę w klubie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2019
Offline |
|
|||
|
Pozwolę sobie hurtem dopisać kilka komentarzy.
Mam też poważne wątpliwości, czy należy doceniać i być przesadnie wdzięcznym komuś kto w pełni świadomie ustawia budżet klubu na potężny minus na poziomie operacyjnym, choć wcale nie jest to konieczne (polecam zestawienie kosztów pierwszych zespołów drużyn I ligi które tu jakiś czas temu wrzuciłem) i potem bohatersko ten wykreowany przez siebie debet pokrywa.
Potem wszystko będzie zależało od strony przychodowej. Gdyby się ją udało utrzymać na obecnym poziomie to pewnie jest przestrzeń do skokowego obcięcia kosztów o 12 milionów tak aby uniknąć bankructwa. Tyle, że to zapewne będzie się wiązało z cięciami na wszystkich poziomach (akademia, druga drużyna) i zredukowanie o co najmniej połowę budżetu pierwszej drużyny. Wtedy zapewne nie będziemy w stanie grać o awans. Czy to przypadkiem nie wyklucza pierwszego założenia (utrzymanie sponsorów) nie wiem ale zapewne jest takie ryzyko. Nie da się wykluczyć, że wpadniemy w spiralę która skończy się jednak utratą płynności i aby jej uniknąć konieczne będzie dołożenie kolejnych środków na istotnym poziomie. Oczywiście zapewne jest możliwość stworzenia drużyny kosztującej 8-10 milionów mniej niż obecna i wciąż walczącej o awans (przykład Puszczy), ale czy to jest możliwe przy tym stylu zarządzania, który mamy w klubie to już każdy musi sobie sam odpowiedzieć.
A to stwierdzenie zrobiło mi dzień. Wszyscy się stresują a użytkownik @pepe72 pozostaje w optymistycznym nastroju i jest dzięki temu zdrowszy. Najlepszy dowód na prawdziwość tezy, iż w wielu przypadkach ignorancja jest błogosławieństwem. |
||||
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Dawidek jednak nie wrócił do kręgielni
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
A co się tam Dawid Dyzma przykleił?
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Tam naprawdę jest tyle błędów w nazwisku?
Tak to oni "zaufania do marki" nie zbudują |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Ja już nie nadążam kto w tym mpay jest. Był Dziki Trener, Zaorski brakowało tam jeszcze tego asa czyli brata znanego kiedyś piłkarza. Niech się bawią, oby tylko z daleka od nas.
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
A gdzie Wuja?
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Wywiad z Jarosławem Królewskim. "Niektórym piłkarzom w Wiśle jest za wygodnie"
![]() Link: meczyki.pl/newsy/jaroslaw-krolewski-niektorym-pilkarzom-w-wisle-jest-za-wygodnie/229890-n
Ostatnio edytowane przez remike : 17.02.2024 o godz. 19:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Czy jest na tym forum ktoś, kto nie umieścił jeszcze idioty powyżej w ignorowanych?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja umieściłem, ale czy nie ma tu moderatora, który by go wysłał na np. półroczne wakacje?
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Przepraszam. Za co dodajecie mnie do ignorowanych i za co chcecie mnie zbanować?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Ale faktycznie brak moderacji na tym forum powoduje dramatyczny spadek. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Jestem gotów wrócić do moderowania na jeden dzień skoro nikt inny nie ma jaj żeby wyrwać chwasta.
EDIT: W sumie wystarczy mi pół godziny. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
On i Koalik już dawno powinni zostać zbanowani, choć być może to jedna i ta sama osoba. Brak moderacji forum to jakiś absurd. Nigdy aż tak źle dawniej z tym nie było.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nie żebym chciał się kłócić o pierwszeństwo, ale też jestem chętny do chwilowego moderowania, nawet jeśli wielu by się to nie podobało. Forum bez moderacji, nawet najgorszej, jest w....iające.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Tu nie trzeba moderacji, wystarczy żeby admin wbił tu na 5 minut i zbanował te konta. Opcja "ignoruj" nawet nie jest taka zła
![]() ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
24 godziny od wywiadu ze złotoustym i nikt się jeszcze nie złapał za głowę?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ominęło mnie tym razem to szczęście. Nie wiem do kogo tym razem pobiegł i co bredził.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 20.02.2024 o godz. 19:50.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
To tylko podsumowuje w jakim miejscu się znaleźliśmy, skoro nawet tym teoretycznie najbardziej zaangażowanym w sprawy klubowe, najbardziej aktywnym w mediach i wygłodzonym po przerwie zimowej kibicom nie chce się już nawet odsłuchać ani komentować wywiadu jednego z głównych aktorów.
(ja też olałem temat) |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
to może ktoś streści ?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Wywiady były fajne w sezonie ogórkowym. Teraz to już tylko dla masochistów.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Gdzie był ten wywiad?
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Zostawiam sobie ten wywiad na sobotę i będę walił kielicha za każdym razem, kiedy JB powie "aczkolwiek".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Kuba dobry chłopak, który wiele w życiu przeszedł, a później wiele serca zostawiał na boisku i poza nim, pomagając innym.
Szkoda, że ta więź z Wujem i ogólnie przeszłość, która chyba sprawiła, że ufa tylko najbliższym i myśli, że skoro mają dobre intencje to są najlepszymi z możliwych fachowców, sprawiła, że jak przejął Wisłę to musiały takie cyrki wyjść z Wujem i Dawidem, bo wiele stracił na tym jako ważna postać dla Wisły. Jako piłkarz ideał, jako człowiek, super persona ale jako osoba do zarządzania klubem to niestety porażka. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
To jest najlepsze
Czy Jerzy Brzęczek zawiódł jako trener Wisły Kraków? Błaszczykowski: NIE! 1 wygrana na 14 meczów, w efekcie spadek z Ekstraklasy, rozmontowanie działu sportowego (odejście dyr. sportowego, szefa skautów) i wzięcie funkcji menedżera, a chwilę po starcie sezonu drugiej ligi - ucieczka z klubu po laniu od przyszłego spadkowicza. Po takich "osiągnięciach" aż ciśnie się na usta: Wuja z(a)jebałeś! Ale nie, Jakub oznajmia światu, że Wuja nie zawiódł. Wykonał fantastyczną pracę... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Za grę w piłkę zasłużył na uznanie, ale za to co się dzieje sportowo i organizacyjnie w Wiśle odkąd tu jest - tj. hańba, dopóki tego nie naprawi tzn. Wisła nie wróci do extra i nie będzie chociaż spokojnej gry przynajmniej około 10 miejsca. Przekazy medialne jaki ktoś jest można sobie w d wsadzić.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 21.02.2024 o godz. 20:19.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|