|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Tak jak mówiłem, masz problem z rozróżnieniem co jest fikcją, wymysłami a co prawdą - dlatego takie pelikany jak ty, łykają wszystkie zagrywki Królewskiego. A później jeszcze dopasowują pod te swoje omamy całe historie - tak jak mi dopasowałeś odnośnie jakiejś nienawiści do Hyballi, tak np o Królewskim mówisz, ze to zbawca, który się uczy na błędach, niczemu jest niewinien do 2022 roku bo był pod złym wpływem klanu Błaszczykowskich hehe Specjalnie żeby cię wyjasnić poświęciłem tę chwilę czasu i odkopałem swoje wpisy z tematu o trenerze Hyballi. Można powiedzieć, że wszystkie były trafne i się sprawdziły, a ty jak debilem byłęś tak dalej jesteś i myślisz, że wystarczy gegenpressin albo AI + 26 lat chodzenia do szkoły dla trenerów Mecz z Górnikiem był 5 marca 2021. Specjalnie idioto wkleiłem posty z całego okresu, od dnia zatrudnienia Hyballi, przez czas jak tu pracował i po tym jak został zwolniony. Także przepraszaj psie niehonorowy zamiast dalej brnąć w robienie z siebie idioty. PS Wtedy był hejt na Hyballę bo wielu było zdania, że trener bardzo średni, nie dał rady i nie szanował legend a legendy i zdanie Kuby, Bogusia i Kmiecika jest najważniejsze. Wielu się wtedy oszukiwało, że zamieszanie wokół jajeczka to nic wielkiego i po prostu to Hyballa był zły, a nie środowisko. Broniłem go nie raz to debile mnie hejtowali. Zapewne teraz będzie podobnie i za x czasu się wyjaśni, że Rude wiele wart nie jest, a Królewski doprowadzi klub do ruiny i wyjdzie jakim był przekrętasem, który tu jedynie atencji szukał i rozgłosu dla swojej firmy. Wtedy ciekawe czy będziesz na kolanach drozdzik przepraszał i Markus razem z tobą Tak tu już jest, że jak ktoś od idiotów jest o 1 dzień mądrzejszy, to ma ciężko. Jak powiedział Rysiu, "jest ciężko" ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
A może drogą Rakowa który budował drużyny na potrzeby ligi w jakich na dany moment się znajdował i nie musiał niczego orać ani sprowadzać tabunów piłkarzy jednej narodowości tylko takich którzy pasowali trenerowi do tego co chciał grać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Nie jestem Karheropem, nie będę opowiadał o talentach i ile na nich zarobimy, bo pewnie na nim nic, ale tu nie chodzi o jakieś cuda na kiju, to jest pierwsza liga, a widać że młodzi lepiej rozumieją czego od nich oczekuje Hiszpan niż duet Sobolewski - Zając. Nawet nieustępliwością i grą bez piłki młody X czy Y może zaistnieć. Będzie grał głównie przeciw drwalom. To tłumaczy też pewnie dlatego młodzi (również nasi) mogą grać wszędzie, tylko nie u nas - jak nikt nie ma pojęcia co grać to młody nie zaistnieje. Jak cała drużyna jakoś tam funkcjonuje to młody zawodnik jakoś się wpasuje. Na koniec to Rude podejmie decyzję, a ani Tokarczyk nie jest lepszy od któregokolwiek skrzydłowego, ani Kutwa - od LO. Tyle że jest jeszcze przepis o młodzieżowcu, są kartki i kontuzje... Aktualnie wypadli Alfaro, Junca, Żyro i Basha. Ze szkła jest też Sapała którego zaangażowanie w grę dyskutowaliśmy. Różnie może być.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.01.2024 o godz. 23:31.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]() Papszun też dostał wolną rękę przez kilka ładnych lat. I robił awans co dwa lata. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ale jego drużyna nie wyglądała jak zgraja zbierańcuchów z orlika.Jak ktoś chce porównywać to co się u nas odstawia od kilku lat z projektem Świerczewskiego to ręce opadają.Jak ktoś myśli,że nagle teraz wszystko się zmieniło i wskoczyliśmy na właściwe tory to opada cała reszta.Dość powiedzieć że na nieco ponad dwa tygodnie do startu rozgrywek nawet kampanii karnetowej nie ogarnięto
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bramkarze: Jakub Stępak (2006) Obrońcy: Jakub Krzyżanowski (2006), Mariusz Kutwa (2004) Pomocnicy: Kacper Duda (2004), Patryk Gogół (2003), Karol Tokarczyk (2004) Napastnicy: -- Wczoraj w sparingu grali Gogół, Duda, Krzyżanowski (62' Kutwa), [Villar] (62' Tokarczyk),
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 31.01.2024 o godz. 01:02.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Potencjał zarobkowy obecnie na młodych jest jak nigdy wcześniej, ale... nie póki gramy w 1 lidze. Tutaj się liczy awans, a i z tej klasy rozgrywkowej to się niego z dużym zyskiem nie slrzedaje. Za wyjątki można uznać sytuacje gdzie wg mnie nie ma dużej straty na jakości w stawianiu na młodszego, np Broda vs Ratón. Tyle że tutaj tak czy siak powinniśmy mieć po prostu lepszego bramkarza niż w/w dwójka. Co jednak ciekawsze jeśli na kogoś można obecnie pomstować to na "stare wygi". Które albo przechodzą obok meczu, albo samym faktem że są co chwilę łapią kontuzje nie dają nawet sobie szansy na wykazanie "wyższości" nad młodszymi kolegami. Na dziś: Krzyżanowski > Junca, Eneko Duda, Gogół> Basha, Sapała, Fazlagic Na pewno wczoraj młodzi fajnie się pokazuja, szczególnie że wymaga się od nich dużej mobilności, szybkiej gry, pressingu, coś czego starsi koledzy już po prostu nie daja. Tokarczyk też może pasować do koncepcji trenera, szczególnie że pokazuje fajna grę bez piłki, ale w jego przypadku to na razie mamy za mało danych by go ocenić. Uważam że powinien zadebiutować w lidze, ale jak zbierze więcej niż 150 minut na rundę to będę pozytywnie zaskoczony. I nim, i podejściem trenera. Zobaczymy też na pierwszy mecz, czy nie będzie sytuacji jak to często bywa: w sparingach graliśmy młodymi, a na Stal Rzeszów wyjdziemy Junca po tygodniu treningu czy Basha po 2 dniach bez kontuzji.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 31.01.2024 o godz. 09:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Ale tymi doświadczonymi nie będą Junca ani Basha, czy to już raczej w Wiśle nie zagrają, być może Junca kilkadziesiąt minut. To są już piłkarskie wraki. Z wypowiedzi Rude wynika, że wymaga od piłkarzy przekraczania barier fizycznych - do tego ani Junca ani Basha już się nie nadają. Mam nadzieję, że ten wymóg dotyczy też Sapały, wtedy nie będzie denerwował swoją postawą. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie pozostaje nic innego jak czekać na "czyny" i aby na boisku pojawiali się piłkarze w formie i gotowi na gry. Po wypowiedziach trenera choćby z ostatniego meczu można tak sądzić, ale.. i tu czekamy na pierwszy oficjalny mecz. Z historii Rude wypominalo się że jak przychodziło do czynów to był bardzo zachowawczy, a to akurat był jeden z największych grzechów RS. Oby tego grzechu Rude nie powtórzyl i u nas.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ty byś chciał Brodę i młodzieżowców, ale grać mają najlepsi bo liczy się wynik. Więc pewnie wyjdą najlepsi, może niekoniecznie Junca (wiadomo że to loteria czy będzie akurat zdrowy), ale pewnie bronił będzie Raton bo złe wyprowadzanie piłki dużo kosztuje, być może i Jaroch i Szot zagrają na bokach obrony. Wartością Tokarczyka czy Krzyżanowskiego jest to że nie będziemy musieli trzymać młodzieżowca w środku pola gdyby akurat trzeba było wzmocnić tę formację. Ale gdyby młody zawodnik okazał się lepszy, to tym bardziej będzie grał. Tyle że to rzadko się zdaża. Kibice to w większości idioci, znajdują sobie jakieś z dupy ukryte talenty wśród gości na ławce które niby mają odmienić grę zespołu. W 99 procentach przypadków kiedy z przymusu wreszcie wchodzą - niczego na plus nie zmieniają. Prędzej możemy oczekiwać że zmiana taktyki, ustawienia w różnych fazach meczy poprawi wyniki niż zamiana zawodnika X na Y, zwłaszcza kiedy X jest lepszy. To jak z Rodado i Sobczakiem - Rodado jest po prostu lepszym piłkarzem, Sobczak od pierwszej minuty nas nie uratował bo problem był gdzie indziej. Zresztą, u Sobolewskiego brak pomysłu na atak sprawiał że jedyne szanse na gola musiałeś sobie sam wypracować co automatycznie premiowało Hiszpanów. Sobczak nie okiwa dwóch piłkarzy na pełnej prędkości i nie strzeli gola, Rodado czasem się udawalo. Ale to powinien być bonus a nie jedyne na co liczymy... Dlatego paradoksalnie - jeśli Rude ogarnie całość taktycznie to zwiększy szanse słabszych indywidualnie zawodników. U Sobolewskiego Tokarczyk nic by nie grał - wszedłby na kwadrans w sparingu, dwa razy dotknął piłki, z raz dośrodkował do nikogo i tyle by było jego kariery w Wiśle. U Rude, jak długo wykonuje polecenia - może zaistnieć. W obu sparingach ściągnał na siebie zawodnika przy golu, zrobił przechwyt i podał Goku, zepsuł setkę. Wszystko to wynikalo z gry calego zespołu, u Sobolewskiego byłoby niemożliwe. Przechwyciłby piłkę i albo musiał podać Goku do tyłu albo próbować samemu coś z nią zrobić.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 31.01.2024 o godz. 13:20.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Trener podsumował sparing.
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-18276153 to jest ciekawe: Cytat:
Cytat:
https://youtu.be/-swpsj4xFEI?feature=shared
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 31.01.2024 o godz. 14:58.
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez wolfy : 31.01.2024 o godz. 17:13.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wybacz, nie mogę się powstrzymać ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Możesz się śmiać, ale moim zdaniem takie nagłe przestawienie z lig hiszpańskojęzycznych na seans rundy (albo nawet półtora) w wykonaniu Wisły Sobolewskiego musi zostawić ślad w psychice. Ja pare razy miałem robić analizy meczy (czy gry Brody) a ostatecznie wolałem wyszorować kibel i umyć łazienkę. Raz mnie żona zapytała czemu co chwilę czyszczę sedes.
Może dlatego Hybala zaczął wykręcać suty? Przed Wislą nie miał opini wariata. Rude też nie ma. Jak go będą wyprowadzać w kaftanie to trzeba uczciwie uznać że to nie AI, to Wisła...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 31.01.2024 o godz. 19:47.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
W tym roku jajeczko wypadnie między meczem z Chrobrym na wyjeździe a Motorem u siebie.
Czy Rude już o tym wie? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Miejmy nadzieję, że jako nauczyciel z akademii widział różne przypadki i jednak nie skończy w Kobierzynie A twój kwiecisty styl robi mi dzień ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gegenpress od 7:44
https://youtu.be/iyBjEl7GoYY?si=_V7VKvFM-G9zv7x3&t=464 (tu wytłumaczenie https://www.coachesvoice.com/cv/coun...sa-hasenhuttl/) ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
U nas juz i z Petrescu, i z Hybali zrobili psycholi.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.02.2024 o godz. 01:52.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||
|
Fajny tekst Meczyków z pobytu w Turcji.
https://www.meczyki.pl/newsy/kulisy-...zieja/231805-n Samuel Szczygielski napisał(a):
![]() SS napisał(a):
SS napisał(a):
SS napisał(a):
![]()
|
||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
SS to prosty chłopak, więc kto wie skąd czerpie swoje teksty.
W artykule jako wyróżniającego się wskazał m.in. Sapałe. Zapomniał dodać że nagatywnie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sparing
https://www.youtube.com/live/VVUHQERada4?feature=shared z komentarzem na Meczykach: https://www.youtube.com/live/CY1cCzX...6_KqYkM2GK2N5W
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 02.02.2024 o godz. 01:25.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dzisiaj popis Ratona w sparingu, gra nogami, orientacja, koncentracja wzorowa. Właśnie za takie błędy nie powinien mieć 1 składu (tym bardziej z urzędu, czego się część domaga).
Ostatnio edytowane przez Karherop : 02.02.2024 o godz. 14:22.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dziwny sparing. Absolutna dominacja Wisły, potem koszmarny babol Ratona i karny z dupy (raczej Krzyżanowski nie faulował) i remis.
Zmiany w 60-tej minucie pogorszyly jakość gry. Sobczak bardzo słabo, co zepsuł to jedna sprawa ale kilka razy nie wyszedł albo był spóźniony. Rodado a potem długo nic. Jaroch źle wyglądał. Świetnie grał Colley. Z ciekawostek - podoba mi się nasz młody bramkarz, fajnie wychodził do dalekich piłek. Bronić nie bardzo miał co. Przydałby się bramkarz na jedynkę. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Member
Od: 07.2021
Offline |
|
|
Obrońcom Ratona polecam obejrzeć dzisiejszy sparing.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Do ataku również potrzebujemy kogoś znacznie lepszego niż Sobczaka. Te dwie sprawy będą mogły kosztować Wisłę utratę punktów. Jestem mile zaskoczony tym, jak obecnie Gogół potrafi mocno stać na nogach i nie jest łatwy do przewrócenia w momencie, w którym prowadzi piłkę.
Ostatnio edytowane przez Markus : 02.02.2024 o godz. 15:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jest kilka spraw, ktore mogą kosztowac Wisłę awans.
Ale zdecydowanie jedną z najpoważniejszych jest brak bramkarza na dobrym poziomie. Mamy dwóch bramkarzy z poważnymi wadami oraz calkowicie nieopierzonego mlodziaka. Drugim slabym punktem jest zdecydowanie Sapała jako potencjalnie pierwszy zmiennik w środku pola. Gość wydaje się być mentalnie poza grą, jest niesamowicie niechlujny. Na Bashę wiadomo, że nie ma co liczyć. Natomiast Gogół.zdecydowanie wygrywa rywalizację z Dudą. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
I tak powiedzą że albo to tylko sparing albo zawodnicy są po ciężkich treningach.
Każda głupota jest dobra żeby sobie znaleźć alibi na tego pozoranta. Bramkarz potrzebny na Cito, ale tak jak pisałem wczesniej. W zimie to oni nikogo konkretnego nie ściągnąć. Ewentualnie kolejnego wiecznego rezerwowego jak Ratón. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Oszczędzanie na bramkarzach to u nas niestety norma - w myśl maksymy "więcej strzelimy, niż stracimy".
Raton czy Broda - obaj prezentują ten sam niski poziom, więc to, kto ma stać na bramce, można załatwić choćby rzutem monetą. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Osobiście traktuję ten sparing jako zwycięstwo, trudno poważnie traktować tureckich sędziów, ale kilka minusów i znaków zapytania jest. Stępak fajnie wyglądał, zdecydowanie lepiej niż kiedyś Frątczak (o co nietrudno), ale wiadomo - bramkarz na jedynkę potrzebny od dwóch i pół roku? Tylko u nas nie traktuje się poważnie tej pozycji. Nigdy się nie traktowało. Broda zresztą też odwalił podobny cyrk przy krótkim wyprowadzaniu piłki, tylko Carbo uratował się faulem na żółtą. Ale przecież Broda to talent, jak kiedyś Biegański... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|