The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.01.2024, 15:23
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Ktoś tu zaczyna dobrze kombinować...

Jeśli ktoś mu je pożyczył, to nie są jego. To tak samo jak masz auto w leasingu... i mówisz, że jest Twoje. No nie jest.

Teraz pytanie podstawowe. Kto pożycza królewskiemu pieniądze na dosypywanie do Wisły i dlaczego
Odpowiedź nasuwa się w tym jak królewski prowadzi (ptfu) Wisłę.
Nie wiem czy to dobrze kombinuje ale prowadzi Wisłę jak chory psychicznie człowiek ale nie wiem czy Szpital Kliniczny im.dr.Józefa Babińskiego w Krakowie dysponuje aż takimi środkami.
Wyjaśniałoby to z kolei ogromną niechęć Koalika do Królewskiego.To po prostu klasyczny przykład konfliktu interesów
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.01.2024, 15:27
No czyli Synerise przez ręce Królewskiego ładuje kasę w Wisłę bo dzięki temu ma reklamę i może na AI tu jeszcze zarobi.
Dlatego celem Królewskiego jest błyszczenie w mediach i trzymanie się Wisły jak najdłużej.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 15.01.2024, 15:32
Cytat:
No czyli Synerise przez ręce Królewskiego ładuje kasę w Wisłę bo dzięki temu ma reklamę i może na AI tu jeszcze zarobi.
Dlatego celem Królewskiego jest błyszczenie w mediach i trzymanie się Wisły jak najdłużej.
Moim zdaniem... ciepło. Ale nie gorąco.
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 15.01.2024, 17:50
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Synerise samo pożycza „na życie”. To wynika z ich sprawozdań więc nie sądzę aby spółka była źródłem pożyczek. Jeśli to rzeczywiście są pożyczki (ja tego nie wiem na pewno ale na logikę tak wychodzi) to raczej od inwestorów Synerise a nie samej spółki. Albo od tych co pożyczali prezesowi Jarosławowi na akcje Synerise. Nie można też wykluczyć, że to Ci sami ludzie/te same podmioty. Ale tutaj to już czysta gdybologia bo informacje nie są jawne.
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Stary 15.01.2024, 17:53
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Generalnie mam to gdzieś, skąd skombinował te pieniądze, ponieważ po pierwsze je skombinował, a po drugie, nawet jeśli masz rację, a przynamniej w części pewnie masz:
OK, OK. To nie był zarzut tylko czysta ciekawość.

Z resztą się zgadzam.
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Stary 15.01.2024, 17:55
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy to dobrze kombinuje ale prowadzi Wisłę jak chory psychicznie człowiek ale nie wiem czy Szpital Kliniczny im.dr.Józefa Babińskiego w Krakowie dysponuje aż takimi środkami.
Wyjaśniałoby to z kolei ogromną niechęć Koalika do Królewskiego.To po prostu klasyczny przykład konfliktu interesów
Nic lepszego w tym miesiącu już nie przeczytamy.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 15.01.2024, 18:18
Cytat:
Synerise samo pożycza „na życie”. To wynika z ich sprawozdań więc nie sądzę aby spółka była źródłem pożyczek. Jeśli to rzeczywiście są pożyczki (ja tego nie wiem na pewno ale na logikę tak wychodzi) to raczej od inwestorów Synerise a nie samej spółki. Albo od tych co pożyczali prezesowi Jarosławowi na akcje Synerise. Nie można też wykluczyć, że to Ci sami ludzie/te same podmioty. Ale tutaj to już czysta gdybologia bo informacje nie są jawne.
Ale czy to jest ważne? Fakty są takie, że Królewski ani swojej prywatnej kasy na Wisłę nie łoży, ani nawet łożeniem nazwać nie można pożyczek. A czy kasa idzie przez firmę, czy inne firmy lub osoby, które tak czy siak by tę kasę puściły w Synerise, to już nieważne - jak dla mnie - bo to tylko kwestia tego którędy ten kapitał płynie.

Dla mnie ważne jest to, że cały zamysł Synerise - Królewski - Wisła polega na tym aby Jaro dostawał atencję, co za tym idzie reklamował swoją firmę i zarówno on jak i firma mają z tego korzyści. Ogólnie, ok, za pomoc Wiśle należy się zapłata, korzyści, a za reklamowanie się w Wiśle należy się kasa. Pytanie tylko czy tutaj nie ma konfliktów interesu i co jest ważniejsze, rozgłos Królewskiego i firmy czy dobro Wisły, jej marka i wyniki sportowe.
Póki co wychodzi na to, ze spadek był, awansu nie ma, Jaro ciągle błyszczy w mediach, a jak była okazja sprzedać klub to nogami i rękami się zapierał. Co dalej? Może już tylko gorzej - więc jeśli tak się skończy ta historia, to Królewski zostanie największym szkodnikiem Wisły w dziejach. Jeśli kolejne x lat zatrzymamy się w I idzie czy będziemy się pałętać od awansu, do spadku i spowrotem, to chyba też słabo jak na zarządzanie takim klubem.

Co do samego Królewskiego i takiego sposobu finansowania klubu/reklamy dla jego firmy. Jeśli on specjalnie wyrżnął "konkurencję" w postaci TJ - a tylko taki wariant mi się wydaje prawdziwy - to jest to czyste kurestwo, że dla swoich celów i celów swojej firmy robi takie gierki w Wiśle - to właśnie ten konflikt interesów.

Ja już wcześniej pisałem, dla mnie Królewski to taki bogaty i mądry Meresiński. W sensie, ze umie działać legalnie, lepiej nawija makaron na uszy i idzie po swoje, i mu to wychodzi - po drodze nie wchodząc w konflikt z prawem.

Mamy rok bajek Królewskiego - no bo wiadomo, wcześniej 4 lata to rządziło trio sialala, znowu nikt za nic nie jest odpowiedzialny Królewski jak dla mnie gra va banque, albo się uda i dalej będzie głosił, że jest Mesjaszem, albo się nie uda i dalej będzie grał na czas. Tyle, że każde "się nie uda" obwarowane jest ryzykiem upadku, albo takich cięć w finansach Wisły, że ten upadek przyjdzie, jak nie za rok to za 10, bo w końcu będziemy mieli takie długi, a tak małe możliwości finansowe, że się po prostu organizacyjnie zwiniemy, a później już jedyny ratunek to będzie start od 0 w IV lidze.

Mega chujowe czasy. No ale 5 lat rządów jest i żodyn niczemu niewinny. Wręcz każdy wykonuje kawał świetnej pracy. Tak to jest jak się tylko po pleckach klepie, zamiast wyciągać wnioski i na tych błędach się uczyć.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 15.01.2024, 18:39
Jeśli ktoś mu je pożyczył, to nie są jego.
On je pożyczył, on je musi oddać, więc de facto i de iure są jego. Może je też wydać na samochód, wakacje na Jamajce albo na panienki, a na koniec tak czy inaczej to on musi się martwić skąd wziąć kasę na zwrot. Taki urok pożyczki rzeczy oznaczonych co do gatunku/pieniędzy - nie musisz oddać tego samego, masz oddać tę samą ilość.

Cytat:
To tak samo jak masz auto w leasingu... i mówisz, że jest Twoje. No nie jest.
Nie wchodząc w szczegóły - nie. Akurat na tym polega jedna z głównych różnic między pożyczką a leasingiem. W przypadku pożyczki następuje przeniesienie własności (art. 720 KC), w przypadku leasingu przeniesienia własności nie ma (jest tylko przeniesienie prawa do używania - art. 709(1) KC).

Innymi słowy, przywołując akurat ten przykład pokazałeś, że ja mam rację, a Ty nie
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 15.01.2024, 18:53
MaLk,a co jeśli układ jest taki, że ok, wpompujemy kasę w Wisłę, jak się nie uda odzyskać to spoko upadłosć klubu), trudno, ważne żeby na bieżąco firmę reklamować i rozwijać więc ta kasa jest niby na Wisłę, a wliczona w koszty reklamy Synerise.

I podejrzewam, że te kilka mln zł to są drobne, jeśli liczyć te branże, i po prostu tyle kosztuje reklama. Oczywiście gdzieś granica jest i wiecznie dopompowywać kasy nie będą - co już Królewski zapowiedział, ze w tym roku kasy na pokrycie dziury w budżecie nie ma.

Inaczej tego sobie wytłumaczyć nie mogę, bo nie oszukujmy się, kto by pożyczał kasę na klub, który być może za rok czy dwa upadnie? Coś musiało za tymi pożyczkami stać (interes Synerise). Chyba nikt nie jest taki głupi, że powie, a lubię Jarka, znam go z różnych biznesów to mu dam na lub x setek tysięcy/baniek, w sumie lubię Wisłę więc nawet miło mi tę kasę dać.
A z kolei Jaro chyba nie jest taki głupi, że sam nie mając kasy dla Wisły się zadłuża, zobowiązuje do czegoś... Gdyby dla Wisły chciał ten projekt pociąnać to swój cel miał już dopięty - MADA i mógł wyskakiwać z tej machiny i może te pożyczki odzyskać już.

No ale jeśli w interesie jest rozgłos i reklama to siedzi tu dalej.
drozd:
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 15.01.2024, 19:01
MaLk,a co jeśli układ jest taki, że ok, wpompujemy kasę w Wisłę, jak się nie uda odzyskać to spoko upadłosć klubu), trudno, ważne żeby na bieżąco firmę reklamować i rozwijać więc ta kasa jest niby na Wisłę, a wliczona w koszty reklamy Synerise.
Sądzę, że to spiskowa teoria dziejów. Upadłość Wisły nie jest w niczyim interesie, wliczając w to Królewskiego i Synerise.

Biorąc pod uwagę siłę marketingową Wisły efekt takiej upadłości byłby dokładnie odwrotny, czyli spieprzenie wizerunku i Królewskiego, i Synerise.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 15.01.2024, 19:32
Czyli jakiś sugar taddy daje kasę na Wisłę, która w każdej chwili może upaść - bo tak mu na niej zależy

Albo Królewski, który się wiele w życiu nie dorobił (jak na ludzi wielkiego biznesu) ręczy tu swoją osobą i w razie czego swoim majątkiem żeby tylko w Wisłę kasę dopompowywać skąd się da?

To też takie dziwne teorie nie sądzisz? Gdzieś, ktoś ma jakiś powód aby te pieniadze pożyczać.
drozd:
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 15.01.2024, 20:56
Cytat:
Nie wchodząc w szczegóły - nie. Akurat na tym polega jedna z głównych różnic między pożyczką a leasingiem. W przypadku pożyczki następuje przeniesienie własności (art. 720 KC), w przypadku leasingu przeniesienia własności nie ma (jest tylko przeniesienie prawa do używania - art. 709(1) KC).

Innymi słowy, przywołując akurat ten przykład pokazałeś, że ja mam rację, a Ty nie

No nie. Skoro uzytkujac pojazd nie jestes jego wlascicielem to nie mozesz powiedziec, ze jest Twoj.
Skoro jaroslaw wzial pozyczke od kogos i uzytkuje te pieniadze w taki sposob, ze pozyczyl je Wisle, to nie moze powiedziec, ze to sa jego pieniadze

Konczac watek humorystyczny.

Bardzo istotne jest skad krolewski ma pieniadze na pozyczanie Wisly. Przypominam jego wlasne slowa, ze pozyczki beda umorzone i nikt tych pozyczek splacac nie bedzie musial, a juz na pewno nie Wisla.
Smiem twierdzic, ze to kto pozycza te pieniadze, bedzie determinowac czy Wisla faktycznie bedzie musial ten dlug wlascicielski splacic czy nie.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 15.01.2024, 21:03
Cytat:
Tak generalnie, mimo tego, że sposób wyrażania się skarabeusa o innych użytkownikach nie jest mi bliski, to zgadzam się częściowo z jego krytyka sposobu zarządzania klubem. Fajnie byłoby tylko dowiedzieć się jakie kroki należało/ należy podjąć według Ciebie, skarabeus, i w jakim momencie żeby było lepiej niż jest obecnie, bo frustracja dla samej frustracji to tylko karanie swojego organizmu.
Gambit,
dzisiaj jest już musztarda po obiedzie.
Za kołem usiadł człowiek z zerowym doświadczeniem oraz jak się okazuje także wiedzą o piłce nożnej.
Porównać wystarczy królewskiego do Obidzińskiego. Różnica kilku klas.
Właśnie taka osoba powinna być u sterów klubu. Przypominam, że królewski twierdził, że nie będzie wiecznie prezesem, że znajdzie kogoś na to miejsce, a jest jedynie tymczasowo z uwagi na sytuację. No się trochę to tymczasowo przeciągnęło. Obidziński oczywiście swoje wady miał, ale ma ich na tyle mało, że najlepiej zarządzany klub w Polsce sięgnął po niego i z tego co wiem, to są w Częstochowie z niego bardzo zadowoleni.

Tymczasem u nas jest przaśnie, swojsko, rodzinnie i dramatycznie.
Co dziś można zrobić? Nic. Nawet jak tu przyjdzie poważny inwestor i powie, że wyłoży 20 mln euro na klub to zostanie pogoniony. Niestety, jesteśmy w czarnej dupie.

A co się powinno stać gdyby to było możliwe? Pogonienie całej tej rodzinnej ekipy. Od sprzątaczki przez rzeczniczkę. Zatrudnienie ludzi, którzy są profesjonalistami w tym co robią. Nie muszą mieć Wisły w sercu. Mają dla niej wykonać pracę, która będzie procentować.
I tyczy się to tak marketingu, pozyskiwania sponsorów/reklamodawców jak i sztabu szkoleniowego.

Wiecie czemu nowemu trenerowi nie wyjdzie ? Bo z jednym asystentem przy tak rozbudowanej kadrze nie trafi palcem do dupy. Tu wszyscy powinni byc zwolnieni i tak genialna AI powinna wskazać pracowników na miejsce legend i nieodspawanych od ławki trenerskiej bolców.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 15.01.2024, 21:46
No nie. Skoro uzytkujac pojazd nie jestes jego wlascicielem to nie mozesz powiedziec, ze jest Twoj.
Skoro jaroslaw wzial pozyczke od kogos i uzytkuje te pieniadze w taki sposob, ze pozyczyl je Wisle, to nie moze powiedziec, ze to sa jego pieniadze
Ja pier...niczę.

Jeszcze raz - użytkując samochód w leasingu nie jesteś jego właścicielem, bo na tym polega leasing, gdybyś stał się właścicielem, byłby to kredyt albo... pożyczka na zakup samochodu.

Jeśli natomiast dostaniesz pożyczkę, to jesteś właścicielem pieniędzy, bo pożyczka wymaga, aby przeniesiona została własność pieniędzy. Potem sobie z tych pieniędzy kupujesz samochód i on też jest twój, jesteś jego właścicielem niezależnie od tego, czy spłacisz pożyczkę czy nie. Oczywiście, spłata pożyczki może być czymś zabezpieczona, ale to już coś zupełnie innego.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 15.01.2024, 22:50
Ja lubię grzebać w statystykach ale nie lubię tego robić w jakichś KRS-ach i innych ciulstwach.Pytanie,Czy Królewskiemu faktycznie ubyło udziałów w Synerise?No bo przecież chyba sam się chwalił,że kasę ma ze sprzedaży jakiejś ich części.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 17.01.2024, 05:36
Czyli jakiś sugar taddy daje kasę na Wisłę, która w każdej chwili może upaść .
Nie !
Kasa płynie dlatego, że prosiaczek to taki upgradowany meresiński który omamił inwestorów istnieniemAI w sporcie. Czego nie da się zrobić, bo to czy zawodnik strzeli bramkę i ogólnie będzie dysponowany tego dnia będzie zależało od tego czy go naprzyklad swędzą jajca Narazie kasa płynie jak się inwestorom skończy cierpliwosć będzie start od 4 ligi bo ten klub nie ma żadnych fundamentów.

Stąd to całe .......olo prosiaczka., że naszego nowego trenejro wybrało AI A nie notes Kiko.
Ostatnio edytowane przez PAWEŁ : 17.01.2024 o godz. 05:41.
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Stary 17.01.2024, 12:16
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Ja lubię grzebać w statystykach ale nie lubię tego robić w jakichś KRS-ach i innych ciulstwach.Pytanie,Czy Królewskiemu faktycznie ubyło udziałów w Synerise?No bo przecież chyba sam się chwalił,że kasę ma ze sprzedaży jakiejś ich części.
To akurat mamy dokładnie sprawdzone. W żadnym z dostępnych sprawozdań nie ma informacji aby ilość akcji prezesa Jarosława w Synerise kiedykolwiek spadła. Na koniec 2017 miał trochę ponad 10%, na koniec 2018 jak do nas trafił to było 22%. Na koniec 2019 podskoczył do 38,6%.

Ze sprawozdań wynika, że zapłacił za te akcje w 2018 i 2019 42 mln, co się zgadza z wywiadem od kolegi pepe72 w którym jest o pożyczkach na 42 mln.

Potem w 2020 i 2021 były jakieś operacje niewiele zmieniające a w 2022 znów ilość akcji prezesa skoczyła gwałtownie ale ponieważ akcje kupowali też inni inwestorzy to udział pozostał na tym samym poziomie. Nie da się wyliczyć ile za te akcje zapłacił bo poza dużymi inwestorami akcje obejmowały też osoby prywatne, a to wygląda na program motywacyjny gdzie zwykle to jest robione po nominale lub innej niskiej wycenie. W zależności jak liczyć prezes Jarosław za akcje w tym rozdaniu zapłacił gdzieś pomiędzy 20 a 30 mln. Dokładnej kwoty ustalić się nie da. Po wszystkich operacjach na niego jest 38,7% akcji Synerise.

Patrząc na brak zysków i dywidendy z Synerise ta ostatnia tura też musiała być na kredyt. Ci kredytodawcy są tajemniczy i dziwnie nieroztropni ale na pewno nie tak, żeby nie zabezpieczyć tych pożyczek tymi akcjami. Czyli wszystko wskazuje na to, że z tych 38,7% niezastawione i nie na kredyt jest 5,3%.

Ja zakładam, że to te akcje służą jako ewentualne zabezpieczenia pożyczek na Wisłę. Ile to jest warte ciężko wyczuć bo to określają Ci tajemniczy pożyczkodawcy. Jeśli w ich rozliczeniach korzystają z tej wyceny na 400 mln o których kiedyś na FB Socios pisał Jarosław to mamy jakieś 20 mln. To jest taki maks bo trzeba założyć tak wysoką wycenę i założyć że zabezpieczenie jest 1:1 a raczej takie rzeczy robi się 2:1 a nawet 3:1 jak spółka nienotowana.

Ale nawet jak to jest 20 mln to biorąc pod uwagę, że ktoś tu pisał, że ze sprawozdania Wisły wynika iż do tej pory pożyczył klubowi 16-17 mln to chyba zbliżamy się do granicy możliwości. Wywiad o ty, że jak się nie uda awansować to będą potrzebne cięcia wskazuje w sumie na to samo.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 17.01.2024, 16:31
PAWEŁ napisał(a):Wyświetl post
Nie !
Kasa płynie dlatego, że prosiaczek to taki upgradowany meresiński który omamił inwestorów istnieniemAI w sporcie.
Znowu będę musiał apelować o uczciwość i przyzwoitość w pisaniu o JK. Zarządza tym klubem tak jak zarządza, ale jednak udzielając tych pożyczek płaci "swoimi", tzn. niezależnie od tego skąd wytrzasnął te pieniądze, to albo on będzie musiał je "komuś" oddać z innych swoich pieniędzy, albo straci np. akcje Synerise, na których potencjalnie spłata pożyczki jest zabezpieczona jeśli coś pójdzie nie tak, czyli jeśli Wisła nie będzie mu w stanie tych pożyczek oddać.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 17.01.2024, 22:07
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Znowu będę musiał apelować o uczciwość i przyzwoitość w pisaniu o JK. Zarządza tym klubem tak jak zarządza, ale jednak udzielając tych pożyczek płaci "swoimi", tzn. niezależnie od tego skąd wytrzasnął te pieniądze, to albo on będzie musiał je "komuś" oddać z innych swoich pieniędzy, albo straci np. akcje Synerise, na których potencjalnie spłata pożyczki jest zabezpieczona jeśli coś pójdzie nie tak, czyli jeśli Wisła nie będzie mu w stanie tych pożyczek oddać.
Trochę kolega zaczyna manipulować i obracać kota ogonem. Nigdzie nie napisałem że nie płaci, dlatego napisałem że upgradowany. Natomiast prosiaczek robi tutaj biznes i nie byłoby w tym nic dziwnego tylko, że wynik sportowy się nie liczy. Myślisz że on nie zdaje sobie sprawy że w klubie są osoby bez kompetencji? Nie ! jemu taka atmosfera odpowiada , niby wszystko gra nikt nie zadaje trudnych pytań wszyscy klepią się po plecach. Konkludując:gra i trąbi. Inwestorzy sypią hajsowo- narazie. Prosiaczek sprzedaje bajeczki o AI w sporcie a tak naprawdę jak zasłony opadną jesteśmy w większej dupie niż po rządach rekinów.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 17.01.2024, 22:27
To, że jest gorzej niż po WSH to każdy rozumny widzi. Różnica jest taka, że WSH to była równia pochyła, wynoszenie kasy w reklamówkach i zero skrupułów w okradaniu klubu oraz ludzie bez znajomości, pomysłów. Oni się zaczęli podtapiać i nie wiedzieli jak z tego wyjść.
Jaro pomysły ma, znajomości ma, kręci dobrze, do tego doszedł Kuba, ikona. Otworzyło się dużo nowych mozliwości. Była też akcja kibiców, która była taką kroplówką dla Wisły.

Niemniej, za WSH dług jeszcze był do opanowania, była ekstraklasa, nawet byli kopacze na poziomie, do wytransferowania. Ostatnie lata to jest jechanie na pozyczkach, dosypywaniu, kreatywnej księgowości, zawiłościach, kombinowaniu, nazwisku Kuby itd Poza tym dług większy, I liga, z transferów kasy ani widu, ani słychu, co raz gorszy poziom piłkarski (czyli też mniejsze możliwości zarabiania teraz czy za jakis czas na pilkarzach).
Także ten projekt obecnie nie ma żadnych możłiwości - a takie miała Wisła 5 lat temu, ten projekt opiera się na nadziei, że w końcu za tym 10 razem (bo u nas co rundę jest nowy start) to wypali, bo ileż może nie wypalać? Że teraz to i wyniki będa, awans, trener zaskoczy, AI zaskoczy. No po prostu będzie zajebiście, w starczy żeby nagle wszystko zaczeło idealnie grać.
drozd:
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 20.01.2024, 15:07
Czy ktoś z państwa słyszał i mógłby powiedzieć, czy prawdą są pogłoski o rzekomych problemach w przeszłości z płatnościami w Myślenicach za wyżywienie dla Juniorów ?
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.01.2024, 18:09
Na Amazon Prime 23 lutego premiera dokumento o Blaszczykowskim
https://www.wirtualnemedia.pl/artyku...blaszczykowski
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 29.01.2024, 14:15
Od lutego wzrasta czynsz za stadion do ok 200k pln, 11% podwyżka.
Jak pisał JK przed klubem "wielkie wyzwania" na tle finansowym.
Przyszłość wygląda mega ciężko i to niezależnie od awansu. Chyba, że jakimś cudem ktoś tu zainwestuje.
Nie wiem czy będą w stanie dorzucić jakiś hajs po raz kolejny.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 29.01.2024, 14:23
Był inwestor to miał intuicję aby nie sprzedawać. Nie sprzedał z myślą "jakos to będzie, będziemy się martwić na bieżąco". Kto normalny tak robi?

Także teraz te żale, ze jest ciężko, albo, że miasto przeszkadza to trochę bez sensu.

Wiedział jakie podejście do Wisły ma miasto, ile kosztuje wynajem stadionu, jakie długi ma Wisła oraz ze sam tego nie ogarnie więc pytanie podstawowe, dlaczego i po co nie sprzedał tego klubu skoro wie, że sam jest za cienki w uszach?

Gościu dla atencji w mediach, bawi się Wisłą jak dziecko zabawką. Oj żeby się nie okazało, że dziecko ma 3 latka, a zabawka dla dzieci w wieku 6+
drozd:
Odpowiedz cytując
Piknik1906
Senior Member

Od: 01.2019

Stary 29.01.2024, 17:33
wierność83 napisał(a):Wyświetl post
Od lutego wzrasta czynsz za stadion do ok 200k pln, 11% podwyżka.
Jak pisał JK przed klubem "wielkie wyzwania" na tle finansowym.
Przyszłość wygląda mega ciężko i to niezależnie od awansu. Chyba, że jakimś cudem ktoś tu zainwestuje.
Nie wiem czy będą w stanie dorzucić jakiś hajs po raz kolejny.
Różnica między starą ceną a nową to 11% czyli jakieś 16 tysięcy złotych netto. Mamy 6 spotkań w lidze i PP czyli to jakieś 110 tysięcy wzrostu kosztów w rundzie. W odniesieniu do 20 milionów (połowa rocznego budżetu kosztów) czy 6 milionów (połowa planowanej dziury budżetowej) to jest kwota pomijalna.

Także wielkie wyzwania będą, ale na pewno nie z powodu podwyżki czynszu za stadion. Te wielkie wyzwania zostały, jak pisał prezes, precyzyjnie zaplanowane pół roku temu.
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 30.01.2024, 21:01
No ale grunt, że doradza Barcelonie wybrac trenera, co się tam chłop jakimiś przyziemnymi pierdołami jak finanse klubu będzie zajmował...
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 30.01.2024, 21:46
Nie wiem skąd ten bóldupizm.
Twitt o trenerach Barcy wybranych przez AI poniósł się po sportowej prasie:
https://www.calcionapoli1926.it/este...nche-italiano/
https://real-sociedad.diariovasco.co...191712-nt.html
https://www.marca.com/futbol/barcelo...19a8b457a.html
https://www.goal.com/it/liste/barcel...cba4ec94ca7331

Co więcej numer 3 z listy Królewskiego jest obstawiany jako najbardziej prawdopodobny.
Jaro podbił wartość medialną zarówno Wisły jak i Synerise.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 30.01.2024, 21:51
Taaa, nieważne jak, byle pisali...

Ja tam wolę, byśmy nie byli obiektem pośmiewiska i mam głęboko gdzieś "wartość medialną" i kliki. Prawdziwą wartość medialną robi się wynikami sportowymi, a nie pajacowaniem na X dawniej tt..
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 30.01.2024, 22:49
Kolejna gazeta.

https://www.fanpage.it/sport/calcio/...ri-di-serie-a/

W temacie "pośmiewiska" to tylko na tutejszym forum, bo cała reszta pisze to z uznaniem.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 30.01.2024, 22:53
Cytat:
No ale grunt, że doradza Barcelonie wybrac trenera, co się tam chłop jakimiś przyziemnymi pierdołami jak finanse klubu będzie zajmował...
Przecież cały czas mówi, że jest zawalony robotą i życia nie ma. Myślisz, że ustawienie algorytmu żeby wybrał trenera Barcelonie jest takie łatwe i szybkie?

Ponoć dzięki temu wpisowi szejkowie zainteresowali się kupnem Wisły Kraków. Są w szoku, że algorytm Królewskiego potrafi podać kandydata na trenera, który w rzeczywistości też się pokrywa. Wow

Pytanie tylko czy szejków stać na Wisłę bo przecież tak podbił Jaro jej wartość, wpisami w mediach, że aż to niedorzeczne
drozd:
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów