|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Ta, trudniejszy, jasne, gdybyśmy grali jak z Puszczą przy komplecie latem, bez kary,to będzie jak wtedy 5-0..
...a nie, czekaj |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Cytat:
Myślę, że powinniśmy wprowadzić pewną nowość w footballu i kontraktować graczy na 2 miesiące. Później i tak przestają być przydatni, a tylko generują koszty. ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Online |
|
|
O, Radek się podał do dymisji.
Byle nie tymczasowiec Kiko.... |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Kmiecik ogarnie, jest najbliżej drużyny.
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bez żartów, on serio ogarniał tematy w latach 90-tych, przy Skrobowskim itd, papiery ma do dziś.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W sensie, że bez żartów, zaskroniec może tę legendę uczynić pierwszym trenerem, w tym cyrku wszystko możliwe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
To, że gość jest (może) normalny i ludzki to o wiele za mało. @ Delgado Nie będzie takich jaj, że dziadek Kazek.. mogą być za to inne, że Zając, Jop albo Kiko będą przesunięci na trenera., gdzie osiągnięcia Zająca i Kiko są takie, że hmm, a o Jopie nic nie wiem.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 02.12.2023 o godz. 01:40.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I wtedy grał najlepiej. Im dłużej ktoś pracuje z naszym sztabem, tym gorzej wygląda.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ale on podał cały sztab do dymisji to chyba jasne...
Jak przyjdzie nowy trener to ze swoimi w jakimś stopniu. Mam nadzieję. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Jopa bym jeszcze strzymał, to jest młodziutki trener na dorobku, ale krążą o nim praktycznie same dobre opinie.
Oczywiście przy jego nazwisku zawsze będzie powiewało widmo znanego samobója - ale nie powinniśmy mieszać tych faktów. Kiko, Kmiecik - oby nie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Osiągnięcia Kiko jako trenera w Wiśle, kiedy spokojnie punktował w Ekstraklasie, są znacznie lepsze niż osiągnięcia takiego Kmicika czy Jopa. Więc jeśli ktoś miałby być tymczasowym trenerem, oczywiście że powinien to być on, a nie żaden z powyższych.
Ostatnio edytowane przez Markus : 02.12.2023 o godz. 17:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
Sobol - 46 lat sobol zaczal "kariere" trenerska 7 lat temu... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Z tymi trenerami to jak z piłkarzami się robi. Od 4 roku życia musi trenować, a apogeum formy osiąga w wieku 27 lat, na 3-5 lat, później znowu pikuje w dół xd
Wiadomo, że doświadczenia nabrać trzeba na kazdym stanowisku ale bez przesady. Tym bardziej jeśli ktoś był zawodowym piłkarzem na wysokim poziomie, to praktycznie miał 20 lat przygotowania jako trener, widział wszystko od środka, trenował, rozmawiał z kolegami, trenerami więc wie z czym to się je. Także jak coś ma być z pana x czy y, ma być dobrym trenerem to to przecież powinno wyjść po 1, 2 może 3 sezonach, po pracy w drugim czy trzecim klubie. Albo mu wychodzi, jakąs chemię łapie z zawodnikami, ma pomysł na siebie i zespół albo nara. Czy Sobol będzie lepszym trenerem za rok czy 5 lat? Nie. Nie będzie nigdy dobrym trenerem bo się nie nadaje na to stanowisko. I jedynie może z przypadku osiągnać sukces, bo gdzieś się ekipa sama stworzy, wszystko samo zagra, a on akurat w tym czasie zostanie trenerem w tym klubie. Dobrych trenerów jest mało. Taki Papszun, Magiera itp. To są ludzie, gdzie widać gdzie by nie przyszli, to zespół robi jakiś progres. Nawet wyników może niebyć ale ich praca będzie dostrzegalna. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
niby tak , ale jednak Kiko wtedy mial pilkarzy 5 krotnie lepszych niz teraz , nie am co porownywac , choc zawsze twierdzilem ze skoro zdecydowano sie na tania opcje hiszpanska to powinien byc tez sztab hiszpanski - hiszpansko jezyczny a nie wuefisci z marnej polskiej mysli szkoleniowej ...ale teraz na to za pozno
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest za późno, Sobolewski i jego sztab legend zmarnowali czas i potencjalne punkty. Ani jednego, ani drugiego nie da się odzyskać.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To prawda, przez Sobolewskiego, ten cały dramatyczny sztab i upór Królewskiego bezpowrotnie straciliśmy mnóstwo cennego czasu i punktów. Ale liga nie jest jeszcze definitywnie przegrana, Wisła dalej ma szansę na baraże o Ekstraklasę. Ja jestem za tym, aby zrobić, co się da, aby spróbować do nich awansować. Z lepszym, sensownym sztabem i może jakimiś wzmocnieniami nie jest to jeszcze niemożliwe.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Po pierwsze mowa o trenerze tymczasowym do przerwy zimowej, żeby była jasność. Różnica miedzy Radkiem a Mariuszem jest diametralna. Ja nigdy nie uważałem, żeby introwertyk mógł być dobrym trenerem a tak odbieram Sobola. Jeśli chodzi o Jopa - to jedyne opinie jakie słyszałem to same suoerlatywy. Żeby dokończyć rundę powinno wystarczyć. Wątpię, żeby nowy trener chciał przyjść tu na wczoraj, ale może się myle. Większość będzie chciało przejąć zespół na koniec rundy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Sobolewski też jest młodym trenerem jakby nie było...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja bym Sobolewskiego nie nazywał trenerem.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|