The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Sebak
Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.11.2023, 22:45
Teraz nic tylko czekać na wypowiedź odklejonego „Szanujemy ten punkt na trudnym terenie. Za nami ciężki mecz pucharowy. Drużyna pokazała charakter. W końcu zaczniemy wygrywać. Szanujemy ten punkt i czekamy na kolejny mecz”

Naprawdę w rezerwach nie ma nikogo lepszego od Gogóła? Przecież to jest jakiś nieśmieszny żart…
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 10.11.2023, 22:55
Dziewięciu Hiszpanów to za mało, aby wygrywać w pierwszej lidze polskiej...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.11.2023, 22:56
Żeby móc szanować takie punkty to trzeba wygrywać z Sosnowcem u siebie. Jak się jest frajerem u siebie z kelnerami to remis na wyjeździe nic nie zmienia.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.11.2023, 22:58
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Tym piłkarskim parodystom najprostsze zagrania sprawiają problem więc o czym my rozmawiamy. To co odpierd... Goku przez cały mecz to jakiś żart. Mój 5 letni syn mocniej kopie piłkę.

Meczyk odbębniony, weekendzik za pasem, ch.j z wynikiem. To jest motto tej drużyny bez ambicji.
"Strzały" Goku, Villara, Baeny to qrwa jakaś kpina.
To wygląda na klasyczne 'nie ma sianka, nie ma granka'
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 10.11.2023, 23:05
Tym piłkarskim parodystom najprostsze zagrania sprawiają problem więc o czym my rozmawiamy. To co odpierd... Goku przez cały mecz to jakiś żart. Mój 5 letni syn mocniej kopie piłkę.

Meczyk odbębniony, weekendzik za pasem, ch.j z wynikiem. To jest motto tej drużyny bez ambicji.
nie ma sianka
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 10.11.2023, 23:07
Sebak napisał(a):Wyświetl post
Teraz nic tylko czekać na wypowiedź odklejonego „Szanujemy ten punkt na trudnym terenie. Za nami ciężki mecz pucharowy. Drużyna pokazała charakter. W końcu zaczniemy wygrywać. Szanujemy ten punkt i czekamy na kolejny mecz”

Naprawdę w rezerwach nie ma nikogo lepszego od Gogóła? Przecież to jest jakiś nieśmieszny żart…
akurat gogół był naszym najlepszym graczem w tym meczu, a przynajmniej jednym z najlepszych.. ale poprzeczka tez nie była wysoko zawieszona
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 10.11.2023, 23:10
Gogół najlepszy, a i tak chu...y.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.11.2023, 23:23
Remis to dobry wynik patrząc z dowolnej strony:
- rywal z czołówki na wyjeździr
- my tracimy punkty z frajerami
- trener nieudacznik
- klub bankrutuje.

Brak awansu to nie wina remisu z Lechią na wyjeździe tylko całokształtu pracy Sobolewskiego. Nędzny paratrener punktuje żenująco, a podobno miał na spokojnie budować przewagę nad resztą stawki.

Ten mecz nie był zły, Gogół też zagrał o wiele lepiej niż Duda - nie tylko pchał grę do przodu ale BARDZO DOBRZE ZAGRYWAŁ Z ROGU. Więc pewnie siądzie teraz na ławce, bo trenuje nas imbecyl...

Ja widzę że niektórzy chyba faktycznie są rozczarowani wynikiem. Współczuję Wam Panowie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 10.11.2023, 23:36
1. W tym ustawieniu są mecze , takie jak dziś ,że Rodado jest całkowicie odcięty od podań. Wszedł Sobczak było dalej to samo. Ja nie wiem czy ta taktyka jest optymalna dla nas
2. Carbo trzyma środek ,ale miewa takie straty ,że się otwiera nóż w kieszeni.
3.Baena parodysta meczu.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 10.11.2023, 23:37
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja widzę że niektórzy chyba faktycznie są rozczarowani wynikiem. Współczuję Wam Panowie.
Każda strata punktów w naszym przypadku to jest kolejny gwóźdź do trumny. Nawet nie chcę sobie wyobrażać jak będzie wyglądać kolejny sezon w I lidze, gdzie gracze typu Szot czy Gogół będą grali u nas pierwsze skrzypce, a to jest po prostu równia pochyła w kierunku katastrofy.

Jak już ktoś wcześniej wspomniał, punkt na wyjeździe z dobrą drużyną można szanować, jak się u siebie goli frajerów, a my z tymi frajerami straciliśmy już w tym sezonie lekką ręką z 6 punktów.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 10.11.2023, 23:46
sraliscie sie o ta lechie a to tacy sami parodysci i przereklamowani kolosi jak my - ogolnie zreszta jak cala ta liga - kto by ta lige nie wygtral i tak skonczy jak 3 hegemonow z poprzedniego sezonu - ruch - lks- puszcza - po prostu dla kazdych po.......ek z tego sezonu 1 ligi - jak i z poprzedniego - NIE DLA PSA KIELBASA , LESZCZYKI
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 11.11.2023, 05:59
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Remis to dobry wynik patrząc z dowolnej strony:
- rywal z czołówki na wyjeździr
- my tracimy punkty z frajerami
- trener nieudacznik
- klub bankrutuje.

Brak awansu to nie wina remisu z Lechią na wyjeździe tylko całokształtu pracy Sobolewskiego. Nędzny paratrener punktuje żenująco, a podobno miał na spokojnie budować przewagę nad resztą stawki.

Ten mecz nie był zły, Gogół też zagrał o wiele lepiej niż Duda - nie tylko pchał grę do przodu ale BARDZO DOBRZE ZAGRYWAŁ Z ROGU. Więc pewnie siądzie teraz na ławce, bo trenuje nas imbecyl...

Będziemy nadal koło 9-tego miejsca, kilka drużyn nad nami zyska kolejne 2 punkty przewagi.
Czy to pozytywna dla nas sytuacja?
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 11.11.2023, 08:45
"Wszystkie wskaźniki mówiące o atakowaniu w Wiśle są na najwyższym poziomie. Jest tylko kwestia wykorzystania z zimną krwią"
A już zaczynałem sie martwić.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 11.11.2023, 08:47
Chorynatrzykolory napisał(a):Wyświetl post
Z Sobolewskim każdy zapomnial jak się gra..Junca to już w ogóle, za to Ci ,którzy z nim nie pracują zyskują-chocby Starzyński
To zdanie mówi wszystko i najpełniej oddaje sytuację dzisiejszej Wisły. Przy naszym obecnym sztabie szkoleniowym nawet najbardziej fenomenalny Hiszpan czy najbardziej utalentowany Polak po paru miesiącach pracy z Sobolewskim szybko zapomni o co chodzi w futbolu. Mamy na to coraz więcej przykładów.

Ale świadomie chcemy dalej tkwić w tej patologii.
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 11.11.2023, 08:55
Drużyna, która jawnie mówi, że walczy o awans obecnie na 15 meczów na 5 zwycięstw!
Rozumiecie? 5!
Pogrążą nas wpadki Sobolenki z wielkimi firmami jak Sosnowiec, Głogów, Rzeszów. Ten gośc w drużynie która chce robić awans powinien być wyjebany na już.
Jarek chłlopie miej te jaja, chcesz awansu to zmieniaj tego trenera bo to jest dramat.

Co do meczu to Baena umie tylko jedno. Puść piłke przed siebie, zamknij oczy i dorzuć. Śmieszne było to jak w końcowce zablokował obronca Lechii mu droge i nie wiedzial co zrobic

Remis szanuje, ciezki teren.
Ostatnio edytowane przez Skawa Wadowice : 11.11.2023 o godz. 08:58.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 11.11.2023, 09:24
Gogół najlepszy, a i tak chu...y.
To co się do najlepszego przyp.....?

Bo Dudusia człapaka na ławie posadzi?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.11.2023, 10:13
Skawa Wadowice napisał(a):Wyświetl post
...

Co do meczu to Baena umie tylko jedno. Puść piłke przed siebie, zamknij oczy i dorzuć. Śmieszne było to jak w końcowce zablokował obronca Lechii mu droge i nie wiedzial co zrobic..
Baena umie dorzucić? Chyba węgiel do pieca.

Drozd napisał(a):Wyświetl post
To co się do najlepszego przyp.....?

Bo Dudusia człapaka na ławie posadzi?
Leków nie wziąłeś?
Ostatnio edytowane przez ciacho : 11.11.2023 o godz. 10:16.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 11.11.2023, 11:07
Leków nie wziąłeś?
Faktycznie wydawało mi się że się czepiasz Gogóła, a to był Goku. Najsłabszy na boisku.

To, że zszedł Rodado, a Goku grał do końca to dowód na brak pojęcia Sobolewskiego.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 11.11.2023, 11:23
Ja nie jestem teenerem ale Goku na lewym skrzydle to taki se pomysl....
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 11.11.2023, 11:41
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Ja nie jestem teenerem ale Goku na lewym skrzydle to taki se pomysl....
Koncepcje Sobolewskiego rodzą jedynie chaos. I niszczą zawodników, a przynajmniej drastycznie obniżają pożytek z nich.

Goku powinien grać na swojej nominalnej pozycji, tak jak zawsze grywał: na środku jako ofensywny pomocnik, a nie gdzieś na lewym skrzydle, bo tak sobie wymyślił Sobolewski. Podobnie Olejarka.

Alfaro powinien cały czas grać jako lewy pomocnik lub lewoskrzydłowy, bo to jest dla niego optymalna pozycja i tam sobie radzi najlepiej.

Villar tylko prawa strona, a nie lewa. Rodado na szpicy, a nie w roli ofensywnego pomocnika. Natomiast Sobczaka w ogóle w tym klubie nie powinno być.

Do dziś nie rozumiem, dlaczego Sobolewski uparł się zrobić z Tachiego defensywnego pomocnika, zamiast normalnie wykorzystywać go na środku obrony. Gdyby w minionym sezonie zrobił tam mniej błędów niż Colley czy Łasicki, mielibyśmy awans i bylibyśmy teraz w zupełnie innym miejscu.

Zamiast tego mamy autorskie pomysły Sobolewskiego nadające się tylko do kosza i niszczące drużynę. Brawo.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 11.11.2023, 12:15
Bo on rozwija zawodnikow. Teraz juz wiesz
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 11.11.2023, 12:20
Sobolewski po prostu dostrzega rzeczy, których zwykli śmiertelnicy nie widzą.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.11.2023, 12:24
Sobol gra va baque, pewnie razem z Jarkiem uknuli taki plan, że w końcu Wisła zacznie wygrywać więc jak zamiesza pozycjami i te wygrane przyjdą, to wtedy udowodni sobie i wszystkim jak się zna na taktyce, na zawodnikach itd.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 11.11.2023, 12:49
Zastanawia mnie, czy nasze taktyczne ustawienie przy rzutach rożnych (10 naszych na 5-6m i pozostawienie wolnej przestrzeni dla 2-3 przeciwników na 12-15m) to przejaw geniuszu "trenera" czy zwykła niemoc umysłowa sprowadzanych kopaczy. Bo byc może znamy kryterium wg którego kontraktujemy "zawodników"...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 11.11.2023, 13:43
Odpowiedź jest prosta. 6 naszych kryje przy rogach powietrze, trzech kolejnych kryje zawodników i jak ci kryci zawodnicy wbiegną do przodu to nasi kryjący biegną za nimi i 9 naszych ląduje na 6 metrze a przed szesnastką nie ma nikogo.

To nie żaden przypadek, tylko geniusz naszego sztabu i trenera Sobolewskiego.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 11.11.2023, 14:25
Kikuś Galactico w zimie sprowadzi jeszcze kilku Hiszpanów.

Burdel hiszpański w najlepsze.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 11.11.2023, 14:43
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Kikuś Galactico w zimie sprowadzi jeszcze kilku Hiszpanów.

Burdel hiszpański w najlepsze.
Moim zdaniem nikogo nie sprowadzi bo finansowo doszli do ściany - zobacz jacy gracze przyszli w zimie, a jacy w lecie.. a teraz pewnie kasy nam starczy co najwyżej na ex piłkarza juniorów espanyolu obecnie barmana na costa brava.
Jakbyśmy mieli trenera to wszystko mogłoby się ułożyć inaczej-lepiej. Ale nie mamy.
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.11.2023, 15:11
A możecie nie cytować tego debila? Nie po to się włącza ignor, żebyście go wpuszczali tylnymi drzwiami.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 12.11.2023, 17:51
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem nikogo nie sprowadzi bo finansowo doszli do ściany - zobacz jacy gracze przyszli w zimie, a jacy w lecie.. a teraz pewnie kasy nam starczy co najwyżej na ex piłkarza juniorów espanyolu obecnie barmana na costa brava.
Jakbyśmy mieli trenera to wszystko mogłoby się ułożyć inaczej-lepiej. Ale nie mamy.
Wiesz, zawsze jest opcja pod tytułem wymieniamy Hiszpanów za 8-9 tys. euro na Hiszpanów za 4 tys. euro. Może to jeszcze nie będą barmani, a jedynie półprofesjonaliści. W sumie nie wiem ile taki barman zarabia.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 12.11.2023, 19:50
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Wiesz, zawsze jest opcja pod tytułem wymieniamy Hiszpanów za 8-9 tys. euro na Hiszpanów za 4 tys. euro. Może to jeszcze nie będą barmani, a jedynie półprofesjonaliści. W sumie nie wiem ile taki barman zarabia.
Wielu wolałoby oglądać w Wiśle nawet półprofesjonalistów hiszpańskich za te 4000 Euro, niż takiego Szota czy Bashę lub Sobczaka za 5 tyś (przykładowo i obrazowo). I mogłoby być z tego znacznie większy pożytek oraz korzyść dla Wisły.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów