The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.11.2023, 09:08
Wywiad z Królewskim

https://gazetakrakowska.pl/jaroslaw-...ar/c2-18048143

Czyli - Sobolewski zostaje.

No chyba że nie awansujemy w tym sezonie - to wtedy bedzie większa restrukturyzacja w klubie - znaczy wtedy pójdziemy po taniości...
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.11.2023, 09:29
I co, my sobie będziemy tutaj tak grzecznie dyskutować, wku*wiać się i kłócić we własnym sosie, a te miernoty nam klub zniszczą i zlikwidują?

Tego chcemy, na to się godzimy ?

Nie będzie już kolejnego zrywu, kolejnego rzutu kibiców na pomoc finansową. Niestety, zaufanie się skończyło. Warszawka i Leśnodorski już nie pomogą.

Zaraz się okaże, że grudniowe mecze będą naszymi ostatnimi i pora zgasić światło.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.11.2023, 09:34
Generalnie Królewski mówi, że na nic nie ma kasy ale jednoczesnie mamy na tyle kasy żeby mieć najdroższy zespół w lidze - chociaż nie wie czy mamy najdroższy bo inaczej akcenty budżetowe rozkłądają się gdy prowadzi się łódkę a inaczej jak prowadzi się okręt.

Generalnie trwanie w I lidze to dla nas pogłębianie długów, my byśmy mogli grać prostą piłkę i szybko awansować do ekstraklasy ale chcemy grać mecze, ładnie grac, a nie mecze odgrywać. W związku z tym nie awansujemy szybko i nastawiamy się na awans długofalowo. Inną sprawą jest to, że w ekstraklasie ta ten skład by sobie dobrze poradził ale mimo wszystko wolimy grać ładnie już w I lidze, nie awansować szybko i dalej rujnować finanse

Sobolewski to dobry trener i cały czas jest w niego wiara, ze nadal ze średniej punktowej 1,5 wskoczy na średnią około 2,0 pkt na mecz i awansujemy. Gramy super, tylko nie ma skuteczności od 5 lat.

Niestety musimy cierpieć finansowo przez nieudolne rządy poprzedników i wciąż idzie tyyyyle kasy na zobowiązania sprzed 2019 roku. Ale jak przychodzi powiedzieć na co ta kasa idzie to przewija się tylko temat spłacania dawnych trenerów - co jest ciekawe, to już 5 lat spłacają tych, ktorych zatrudniała Sarapata?
Nigdzie nie pojawia się temat tego, ze to Królewski i spółka zrobili już x więcej długu niż WSH i że spłacają swoje zobowiązania, a nie poprzedników - spadek = tarapaty finansowe, zwalnianie Gulów, Wujów = spłacanie Gulów, Wujów.

Można powiedzieć, że wszystko jest wyliczone, rozkminione ale jak zada się pytanie "jak do tego (wszystkiego) doszło?" Jaro mówi, "nie wiem"
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 07.11.2023, 09:40
Ten wywiad to jest tragedia. Niestety chyba nie ma dla nas ratunku.
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.11.2023, 09:51
Cytat:
Aktualna średnia zaległość do drużyny/sztabu przeterminowanych płatności to około 1.34 miesiąca w ujęciu kwotowym. Drużyna i sztab w tym kontekście zachowuje się wzorowo, czuje odpowiedzialność za klub i zdaje sobie sprawę z wyzwań, które mamy przed sobą i tych spowodowanych przeszłością.
Jeżeli chłopaki wystawiają faktury z płatnością do 14 dni, to ni mniej ni więcej oznacza to, że klub jest około dwa miesiące w tył z płatnościami.

Jeżeli frekewncja jest poniżej 16700 to klub dokłada do meczu, ja pie*dole. Gdzie indziej takie cyrki ?
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.11.2023, 09:53
d napisał(a):Wyświetl post
Ten wywiad to jest tragedia. Niestety chyba nie ma dla nas ratunku.
nie bylem w stanie przeczytać tego bełkotu w całości
a tekst o sobolewskim ..... dno trzy tonu mułu

prezes mem który przekształca nas w klub mem
i 117 lat historii idzie się ... yebać
Ostatnio edytowane przez emjot : 07.11.2023 o godz. 09:56.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 07.11.2023, 10:13
Zaawansowany poziom schizofrenii.

Nic wiecej nie mam do napisania.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.11.2023, 10:17
Nie chce mi się tego czytać.
Wnioski pokrywają się z tym co już z grubsza wiemy.

Dla wszystkich FraMatów, pepe i Karheropów - dlatego właśnie jechałem po Sobolewskim. Bo jest grabarzem Wisły.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.11.2023 o godz. 10:22.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 07.11.2023, 10:23
Nie, jednak jedno napisze.

Wisle stac na zmiane paralityka. Ale jednoczesnie Wisla ma okolo 2,5-3 zlotych zaleglosci, wobec pierwszej druzyny i sztabu szkoleniowego pierwszej druzyny

Ale na zmiane trenera Wisle stac

No kur)*(*#wa, nie wiem czy krolewskiemu sie wydaje, ze wszyscy czytajacy to uposledzone AI, ktore nie potrafi wyciagac wnioskow, bo tak skrypt napisano?

i znowu sie okazuje, ze Skarabeus piszac we wrzesniu, ze zmiany trenera nie bedzie, bo klub nie ma pieniedzy mial racje.
Mialem tez racje, ze z koncem listopada zaczna sie cyrki z finansami.

Ale ja nic nie wiem.

Wisla tonie.
Socios slowa nawet nie powie.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 07.11.2023, 10:25
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Generalnie Królewski mówi, że na nic nie ma kasy ale jednoczesnie mamy na tyle kasy żeby mieć najdroższy zespół w lidze - chociaż nie wie czy mamy najdroższy bo inaczej akcenty budżetowe rozkłądają się gdy prowadzi się łódkę a inaczej jak prowadzi się okręt.

Generalnie trwanie w I lidze to dla nas pogłębianie długów, my byśmy mogli grać prostą piłkę i szybko awansować do ekstraklasy ale chcemy grać mecze, ładnie grac, a nie mecze odgrywać. W związku z tym nie awansujemy szybko i nastawiamy się na awans długofalowo. Inną sprawą jest to, że w ekstraklasie ta ten skład by sobie dobrze poradził ale mimo wszystko wolimy grać ładnie już w I lidze, nie awansować szybko i dalej rujnować finanse

Sobolewski to dobry trener i cały czas jest w niego wiara, ze nadal ze średniej punktowej 1,5 wskoczy na średnią około 2,0 pkt na mecz i awansujemy. Gramy super, tylko nie ma skuteczności od 5 lat.

Niestety musimy cierpieć finansowo przez nieudolne rządy poprzedników i wciąż idzie tyyyyle kasy na zobowiązania sprzed 2019 roku. Ale jak przychodzi powiedzieć na co ta kasa idzie to przewija się tylko temat spłacania dawnych trenerów - co jest ciekawe, to już 5 lat spłacają tych, ktorych zatrudniała Sarapata?
Nigdzie nie pojawia się temat tego, ze to Królewski i spółka zrobili już x więcej długu niż WSH i że spłacają swoje zobowiązania, a nie poprzedników - spadek = tarapaty finansowe, zwalnianie Gulów, Wujów = spłacanie Gulów, Wujów.

Można powiedzieć, że wszystko jest wyliczone, rozkminione ale jak zada się pytanie "jak do tego (wszystkiego) doszło?" Jaro mówi, "nie wiem"

Ot, Wisla zaskronca spod Gorlic w pigulce.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.11.2023, 10:29
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie chce mi się tego czytać.
Wnioski pokrywają się z tym co już z grubsza wiemy.

Dla wszystkich FraMatów, pepe i Karheropów - dlatego właśnie jechałem po Sobolewskim. Bo jest grabarzem Wisły.
Grabarzem Wisły jest Królewski a nie Sobolewski.
to on zaproponował temu pajacowi NOWY kontrakt po blamażach z Sosnowcem i Puszczą.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.11.2023, 10:41
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Grabarzem Wisły jest Królewski a nie Sobolewski.
to on zaproponował temu pajacowi NOWY kontrakt po blamażach z Sosnowcem i Puszczą.
To nie jest nawet ćwiartka przyczyny. Królewski odpowiada za cały proces, który doprowadził do tego, że w ogóle była potrzeba zatrudnienia Sobolewskiego.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 07.11.2023, 10:44
Kurz napisał(a):Wyświetl post
To nie jest nawet ćwiartka przyczyny. Królewski odpowiada za cały proces, który doprowadził do tego, że w ogóle była potrzeba zatrudnienia Sobolewskiego.
Odnoszę się do ostatniego roku, w którym Królewski jest decyzyjnym w Wiśle.
To on zadecydował o zaproponowaniu NOWEGO kontraktu Sobolewskiemu.
Podczas gdy wiadomo było, że to jest już walka o być albo nie być klubu w obecnej formule.

Czyli na decydujący wyścig posadził za kierownica gościa, który ma przejechane bardzo niewiele kilometrów a poprzednie auto skasował. No, ale zna klimat miasta.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 07.11.2023, 10:48
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
i znowu sie okazuje, ze Skarabeus piszac we wrzesniu, ze zmiany trenera nie bedzie, bo klub nie ma pieniedzy mial racje.
Mialem tez racje, ze z koncem listopada zaczna sie cyrki z finansami.

Ale ja nic nie wiem.

Wisla tonie.
Socios slowa nawet nie powie.
Normalnie prorok - zapowiadana dziura w budżecie na kilkanaście baniek od dłuższego czasu, a Ty przewidziałeś, że mogą być kłopoty z płynnością? Każdy chyba wie, że w listopadzie trzeba dołożyć, bo zbliżają się "wymogi licencyjne"...

Z czym masz znowu problem do Socios, co my niby mamy robić człowieku, żebyś był usatysfakcjonowany?
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 07.11.2023, 10:50
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli frekewncja jest poniżej 16700 to klub dokłada do meczu, ja pie*dole. Gdzie indziej takie cyrki ?
Poprzednio, w kwietniu czy maju 2023 r. wymagana frekwencja wynosiła 15 000. Co się od tamtego czasu stało, że koszty wzrosły aż tyle, że musi przyjść prawie 2 tys. ludzi więcej. Niedługo się okaże, że nawet jak komplet będzie, to klub i tak będzie musiał dopłacić. Co się do cholery składa na tak ogromne koszty?
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.11.2023, 10:52
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
Poprzednio, w kwietniu czy maju 2023 r. wymagana frekwencja wynosiła 15 000. Co się od tamtego czasu stało, że koszty wzrosły aż tyle, że musi przyjść prawie 2 tys. ludzi więcej. Niedługo się okaże, że nawet jak komplet będzie, to klub i tak będzie musiał dopłacić. Co się do cholery składa na tak ogromne koszty?
Stawka za stadion wzrosła po remoncie.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 07.11.2023, 10:54
Mam problem do Socios. Za biernosc. Nie robicie nic. Tzn robicie - w rozmowach kuluarowych wyrazie swoje zdanie. I dbacie o zasoby stowarzyszenia. A powinniscie przede wszystkim dbac o dobro Wisly. I jak trzeba to powinniscie sie jasno i klarownie publicznie wypowiadac. Pierwszy moment przegapiliscie przy braku awansu na zabranie glosu.
Za chwile bedzie sytuacja, ze ostatni bedzie gasil swiatlo.

A creme de la creme tego stanu rzeczy jest twoj post wyzej - PRZECIEZ BYLO WIADOMO, ZE BEDZE TRZEBA DOSYPYWAC.

Wiedzieliscie, cicho siedzieliscie.

Biernosc gorsza od zlych decyzji. Bo podejmujac zle decyzje przynajmniej probujesz. A jak nawet nie probujesz to.... no wpisz sobie sam
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 07.11.2023, 11:04
Jedyny malutki plusik tego wywiadu jest taki, że może te rozmowy inwestorskie rzeczywiście trwają. Socios nie wie skoro JK się z nikim tym nie dzieli, dał też furtkę przy pytaniu o restrukturyzację na wypadek braku awansu, że w domyśle może być już wtedy w Wiśle w innej roli.

Jest to absolutnie kluczowy temat dla Wisły w tym momencie, czytając ten wywiad.
1. Ze względu na sprawy oczywiste - brak finansów
2. Ze względu na osobę Królewskiego, który raz, że się wypalił, dwa ma totalnie odrealnione poglądy na sprawy sportowe, wydaje się jakby żył we własnym świecie.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 07.11.2023, 11:05
Człowieku, Ty oprócz klepania komunałów na forum nie robisz kompletnie nic, a zarzucasz bierność osobom, które od lat próbują ten klub jakoś dźwignąć, zrobić dla niego coś trwałego? Sprawy sobie nawet nie zdajesz, ile tym "zabieraniem głosu" w nieodpowiednim momencie narobiłbyś smrodu Socios jako organizacji i nam jako zarządowi. Za każdym razem będę powtarzał - zapisz się, działaj, wejdź do zarządu, świeć swoim nazwiskiem i pokaż nam jak to powinno działać!

Tak, wiadome jest, że przy takich problemach finansowych, przy takiej - zapowiadanej przecież przez prezesa spółki - dziurze mogą pojawić się problemy z płynnością. Nie napisałeś po prostu niczego odkrywczego.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 07.11.2023 o godz. 11:11.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 07.11.2023, 11:14
wam jako zarzadowi zapewne - bo przestalibyscie byc w klakierskiej ekipie klepania sie po plecach i mowienia jak to wielka prace wykonujecie Pelna zgoda w tej kwestii

Skoro ja nie jestem wrozka, a to co pisalem, bylo dla was prawda objawiona to:

WASZYM PSIM OBOWIAZKIEM, PO BRAKU AWANSU BYLO STANOWCZO I ZDECYDOWANIE ZAKOMUNIKOWAC, ZE KLUBU NIE STAC NA TRENERA NIEUDACZNIKA I NIE STAC NA KOLEJNY ZACIAG PILKARZY, KTORZY BEZ SENSOWNEGO TRENERA BEDA JEDYNIE ZBIERANINA PRZYPADKOWYCH PILKARZY.

Nie zrobiliscie tego, majac swiadomosc

A dzis mamy listopad i nie liczac innych zobowiazan, o ktorych odklejony wspomnial, w kluboe brakuje przynajmniej 2,5 mln pln na wyplaty dla zawodnikow i sztabu.

Milczenie jest poparciem! Gratulacje!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 07.11.2023, 11:20
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
wam jako zarzadowi zapewne - bo przestalibyscie byc w klakierskiej ekipie klepania sie po plecach i mowienia jak to wielka prace wykonujecie Pelna zgoda w tej kwestii

Skoro ja nie jestem wrozka, a to co pisalem, bylo dla was prawda objawiona to:

WASZYM PSIM OBOWIAZKIEM, PO BRAKU AWANSU BYLO STANOWCZO I ZDECYDOWANIE ZAKOMUNIKOWAC, ZE KLUBU NIE STAC NA TRENERA NIEUDACZNIKA I NIE STAC NA KOLEJNY ZACIAG PILKARZY, KTORZY BEZ SENSOWNEGO TRENERA BEDA JEDYNIE ZBIERANINA PRZYPADKOWYCH PILKARZY.

Nie zrobiliscie tego, majac swiadomosc

A dzis mamy listopad i nie liczac innych zobowiazan, o ktorych odklejony wspomnial, w kluboe brakuje przynajmniej 2,5 mln pln na wyplaty dla zawodnikow i sztabu.

Milczenie jest poparciem! Gratulacje!
To pierwsze zdanie świadczy jedynie o tym, że kompletnie nie wiesz o czym piszesz - Twoje wyobrażenia są po prostu mylne, no ale łatwo się sprzedają, bo w klubie bryndza.

Może Ty masz psie obowiązki, ja na pewno nie

Szkoda mi tracić czasu na rozmowę z takim kłamczuszkiem jak Ty, zostawiam Cię tu z Twoimi manipulacjami, działaj dalej na chwałę Wisły klepiąc w klawiaturę, my tymczasem - mam nadzieję - w ciągu kilku najbliższych dni poinformujemy o kolejnym projekcie, który Wiśle zostanie na lata.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 07.11.2023, 11:23
Ucieczka najprostsza metoda unikniecia zmierzenia sie ze sluszna krytyka Uciekaj.

Tyle ile masz odwagi sprostac prawdzie w oczy, to tyle mieliscie odwagi wystosowac oficjalne stanowisko Socios w kwestii nieudolnosci klubu i poglebiania dramatycznej sytuacji. Zero.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 07.11.2023, 11:28
Nie uciekam, ja tu na każdy temat mogę pogadać, pospierać się z krytykantami, którzy mają coś sensownego do powiedzenia. Na Ciebie po prostu szkoda mi czasu, tracić go na jałową dyskusję z anonimkiem, którego jedynym celem jest uderzanie w Socios, nie mam zamiaru.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.11.2023, 11:28
Coś obecnie jest nie tak z tym MADA i Lechią? Bo Królewski dalej przedstawia narracje, ze odrzucenie ich to był jedyny właściwy ruch - oj tam, pomijam, ze wczesniej mówił, że 100% prawilny podmiot.

Tak jak pisałem przed sezonem. Jaja będa jak oni awansują w tym sezonie. Póki co ogarnęli się i ą bliżej tego niż my.

MADA oszuści i nieudacznicy awansują, Królewski nie awansuje więc kim jest? hhehe
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 07.11.2023, 11:30
Skoro sie nalezy, to nalezy uderzac. To wy stosujecie polityke "nie ruszajmy trudnych tematow, nie krytykujmy publicznie" i mamy co mamy. Wystarczy poczytac wywiad i skale odklejenia. No i zadluzenia, ktora przy waszym niemym poparciu sie poglebia

To sa fakty, niewygodne, ale fakty. Z ktorymi nie dziwie sie, ze nie chcesz dyskutowac, bo musialbys przyznac sie do bledu. Wcale sie tak od jarusia nie roznicie
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 07.11.2023, 11:31
Jaroo,

pisalem, ze Lechia z kazda kolejka bedzie wygladac lepiej i na wiosne beda zamiatac lige. Oni zaczeli sezon z 14 zawodnikami w kadrze Bez obrony A dzis bronia o niebo lepiej niz Wisla Bo tam jest trener, u nas paralityk trenerski. Tam sie pracuje, u nas sie gada, ze sie pracuje. Tam sa pieniadze, u nas sa niewyplacane pieniadze
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 07.11.2023, 11:47
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Nie uciekam, ja tu na każdy temat mogę pogadać, pospierać się z krytykantami, którzy mają coś sensownego do powiedzenia. Na Ciebie po prostu szkoda mi czasu, tracić go na jałową dyskusję z anonimkiem, którego jedynym celem jest uderzanie w Socios, nie mam zamiaru.
To dopytam jeszcze i te rozmowy.. Królewski mówi w wywiadzie, że do podpisania wstępnych umów, nie będzie dzielił się z nikim informacją na temat podmiotów. Ty pisałeś, że rozmów nie było poważnych, dopuszczasz możliwość, że po prostu nie otrzymaliście jako Socios takiej informacji?

Sry, że tak dopytuję, ale jestem mocno zaniepokojony tym wywiadem, widzę w tym serio nasz jedyny ratunek na ten moment.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 07.11.2023, 11:49
Oczywiście, że dopuszczam taką możliwość.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 07.11.2023, 11:56
Ale jakie rozmowy? Z kim?
Królewski nie jest w stanie prowadzić takich rozmów aktualnie
Jego stan psychiczny to wyklucza
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.11.2023, 12:06
Cieszę się, ze Królewski potwierdza to, o czym piszę tu od dłuższego czasu:

"Dlaczego? Bo w tej lidze nie trzeba wygrywać z przeciwnikami! Ich trzeba ogrywać! Wie pan, jaki potem jest z tym problem, trochę parafrazując słowa trenera Znicza Pruszków? Do ekstraklasy wchodzą drużyny, które odgrywają i przepychają mecze, a nie grają w piłkę. Drużyny, które chcą w nią grać, mają pod górkę. Nie opłaca się taka postawa. My chcemy grać w piłkę, liczymy, że to przyniesie długofalowo pozytywny skutek".

Martwi mnie, ze ktoś przepycha niemożliwą do zrealizowania utopię, która oczywiście przynosi długofalowy skutek. Tylko, że wprost odwrotny do zamierzonego.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 07.11.2023 o godz. 12:40.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów