|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Wywiad z Królewskim
https://gazetakrakowska.pl/jaroslaw-...ar/c2-18048143 Czyli - Sobolewski zostaje. No chyba że nie awansujemy w tym sezonie - to wtedy bedzie większa restrukturyzacja w klubie - znaczy wtedy pójdziemy po taniości... ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
I co, my sobie będziemy tutaj tak grzecznie dyskutować, wku*wiać się i kłócić we własnym sosie, a te miernoty nam klub zniszczą i zlikwidują?
Tego chcemy, na to się godzimy ? Nie będzie już kolejnego zrywu, kolejnego rzutu kibiców na pomoc finansową. Niestety, zaufanie się skończyło. Warszawka i Leśnodorski już nie pomogą. Zaraz się okaże, że grudniowe mecze będą naszymi ostatnimi i pora zgasić światło. ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Generalnie Królewski mówi, że na nic nie ma kasy ale jednoczesnie mamy na tyle kasy żeby mieć najdroższy zespół w lidze - chociaż nie wie czy mamy najdroższy bo inaczej akcenty budżetowe rozkłądają się gdy prowadzi się łódkę a inaczej jak prowadzi się okręt.
Generalnie trwanie w I lidze to dla nas pogłębianie długów, my byśmy mogli grać prostą piłkę i szybko awansować do ekstraklasy ale chcemy grać mecze, ładnie grac, a nie mecze odgrywać. W związku z tym nie awansujemy szybko i nastawiamy się na awans długofalowo. Inną sprawą jest to, że w ekstraklasie ta ten skład by sobie dobrze poradził ale mimo wszystko wolimy grać ładnie już w I lidze, nie awansować szybko i dalej rujnować finanse Sobolewski to dobry trener i cały czas jest w niego wiara, ze nadal ze średniej punktowej 1,5 wskoczy na średnią około 2,0 pkt na mecz i awansujemy. Gramy super, tylko nie ma skuteczności od 5 lat. Niestety musimy cierpieć finansowo przez nieudolne rządy poprzedników i wciąż idzie tyyyyle kasy na zobowiązania sprzed 2019 roku. Ale jak przychodzi powiedzieć na co ta kasa idzie to przewija się tylko temat spłacania dawnych trenerów - co jest ciekawe, to już 5 lat spłacają tych, ktorych zatrudniała Sarapata? Nigdzie nie pojawia się temat tego, ze to Królewski i spółka zrobili już x więcej długu niż WSH i że spłacają swoje zobowiązania, a nie poprzedników - spadek = tarapaty finansowe, zwalnianie Gulów, Wujów = spłacanie Gulów, Wujów. Można powiedzieć, że wszystko jest wyliczone, rozkminione ale jak zada się pytanie "jak do tego (wszystkiego) doszło?" Jaro mówi, "nie wiem" ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Ten wywiad to jest tragedia. Niestety chyba nie ma dla nas ratunku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Jeżeli frekewncja jest poniżej 16700 to klub dokłada do meczu, ja pie*dole. Gdzie indziej takie cyrki ? ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
nie bylem w stanie przeczytać tego bełkotu w całości
a tekst o sobolewskim ..... dno trzy tonu mułu prezes mem który przekształca nas w klub mem i 117 lat historii idzie się ... yebać
Ostatnio edytowane przez emjot : 07.11.2023 o godz. 09:56.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Zaawansowany poziom schizofrenii.
Nic wiecej nie mam do napisania. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nie chce mi się tego czytać.
Wnioski pokrywają się z tym co już z grubsza wiemy. Dla wszystkich FraMatów, pepe i Karheropów - dlatego właśnie jechałem po Sobolewskim. Bo jest grabarzem Wisły.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.11.2023 o godz. 10:22.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie, jednak jedno napisze.
Wisle stac na zmiane paralityka. Ale jednoczesnie Wisla ma okolo 2,5-3 zlotych zaleglosci, wobec pierwszej druzyny i sztabu szkoleniowego pierwszej druzyny Ale na zmiane trenera Wisle stac No kur)*(*#wa, nie wiem czy krolewskiemu sie wydaje, ze wszyscy czytajacy to uposledzone AI, ktore nie potrafi wyciagac wnioskow, bo tak skrypt napisano? i znowu sie okazuje, ze Skarabeus piszac we wrzesniu, ze zmiany trenera nie bedzie, bo klub nie ma pieniedzy mial racje. Mialem tez racje, ze z koncem listopada zaczna sie cyrki z finansami. Ale ja nic nie wiem. Wisla tonie. Socios slowa nawet nie powie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
Ot, Wisla zaskronca spod Gorlic w pigulce. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
to on zaproponował temu pajacowi NOWY kontrakt po blamażach z Sosnowcem i Puszczą. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
To nie jest nawet ćwiartka przyczyny. Królewski odpowiada za cały proces, który doprowadził do tego, że w ogóle była potrzeba zatrudnienia Sobolewskiego.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To on zadecydował o zaproponowaniu NOWEGO kontraktu Sobolewskiemu. Podczas gdy wiadomo było, że to jest już walka o być albo nie być klubu w obecnej formule. Czyli na decydujący wyścig posadził za kierownica gościa, który ma przejechane bardzo niewiele kilometrów a poprzednie auto skasował. No, ale zna klimat miasta. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Z czym masz znowu problem do Socios, co my niby mamy robić człowieku, żebyś był usatysfakcjonowany? |
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Poprzednio, w kwietniu czy maju 2023 r. wymagana frekwencja wynosiła 15 000. Co się od tamtego czasu stało, że koszty wzrosły aż tyle, że musi przyjść prawie 2 tys. ludzi więcej. Niedługo się okaże, że nawet jak komplet będzie, to klub i tak będzie musiał dopłacić. Co się do cholery składa na tak ogromne koszty?
![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam problem do Socios. Za biernosc. Nie robicie nic. Tzn robicie - w rozmowach kuluarowych wyrazie swoje zdanie. I dbacie o zasoby stowarzyszenia. A powinniscie przede wszystkim dbac o dobro Wisly. I jak trzeba to powinniscie sie jasno i klarownie publicznie wypowiadac. Pierwszy moment przegapiliscie przy braku awansu na zabranie glosu.
Za chwile bedzie sytuacja, ze ostatni bedzie gasil swiatlo. A creme de la creme tego stanu rzeczy jest twoj post wyzej - PRZECIEZ BYLO WIADOMO, ZE BEDZE TRZEBA DOSYPYWAC. Wiedzieliscie, cicho siedzieliscie. Biernosc gorsza od zlych decyzji. Bo podejmujac zle decyzje przynajmniej probujesz. A jak nawet nie probujesz to.... no wpisz sobie sam ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2018
Offline |
|
|
Jedyny malutki plusik tego wywiadu jest taki, że może te rozmowy inwestorskie rzeczywiście trwają. Socios nie wie skoro JK się z nikim tym nie dzieli, dał też furtkę przy pytaniu o restrukturyzację na wypadek braku awansu, że w domyśle może być już wtedy w Wiśle w innej roli.
Jest to absolutnie kluczowy temat dla Wisły w tym momencie, czytając ten wywiad. 1. Ze względu na sprawy oczywiste - brak finansów 2. Ze względu na osobę Królewskiego, który raz, że się wypalił, dwa ma totalnie odrealnione poglądy na sprawy sportowe, wydaje się jakby żył we własnym świecie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Człowieku, Ty oprócz klepania komunałów na forum nie robisz kompletnie nic, a zarzucasz bierność osobom, które od lat próbują ten klub jakoś dźwignąć, zrobić dla niego coś trwałego? Sprawy sobie nawet nie zdajesz, ile tym "zabieraniem głosu" w nieodpowiednim momencie narobiłbyś smrodu Socios jako organizacji i nam jako zarządowi. Za każdym razem będę powtarzał - zapisz się, działaj, wejdź do zarządu, świeć swoim nazwiskiem i pokaż nam jak to powinno działać!
Tak, wiadome jest, że przy takich problemach finansowych, przy takiej - zapowiadanej przecież przez prezesa spółki - dziurze mogą pojawić się problemy z płynnością. Nie napisałeś po prostu niczego odkrywczego.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 07.11.2023 o godz. 11:11.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wam jako zarzadowi zapewne - bo przestalibyscie byc w klakierskiej ekipie klepania sie po plecach i mowienia jak to wielka prace wykonujecie
Pelna zgoda w tej kwestii ![]() Skoro ja nie jestem wrozka, a to co pisalem, bylo dla was prawda objawiona to: WASZYM PSIM OBOWIAZKIEM, PO BRAKU AWANSU BYLO STANOWCZO I ZDECYDOWANIE ZAKOMUNIKOWAC, ZE KLUBU NIE STAC NA TRENERA NIEUDACZNIKA I NIE STAC NA KOLEJNY ZACIAG PILKARZY, KTORZY BEZ SENSOWNEGO TRENERA BEDA JEDYNIE ZBIERANINA PRZYPADKOWYCH PILKARZY. Nie zrobiliscie tego, majac swiadomosc A dzis mamy listopad i nie liczac innych zobowiazan, o ktorych odklejony wspomnial, w kluboe brakuje przynajmniej 2,5 mln pln na wyplaty dla zawodnikow i sztabu. Milczenie jest poparciem! Gratulacje! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Może Ty masz psie obowiązki, ja na pewno nie ![]() Szkoda mi tracić czasu na rozmowę z takim kłamczuszkiem jak Ty, zostawiam Cię tu z Twoimi manipulacjami, działaj dalej na chwałę Wisły klepiąc w klawiaturę, my tymczasem - mam nadzieję - w ciągu kilku najbliższych dni poinformujemy o kolejnym projekcie, który Wiśle zostanie na lata. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ucieczka najprostsza metoda unikniecia zmierzenia sie ze sluszna krytyka
Uciekaj. Tyle ile masz odwagi sprostac prawdzie w oczy, to tyle mieliscie odwagi wystosowac oficjalne stanowisko Socios w kwestii nieudolnosci klubu i poglebiania dramatycznej sytuacji. Zero. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie uciekam, ja tu na każdy temat mogę pogadać, pospierać się z krytykantami, którzy mają coś sensownego do powiedzenia. Na Ciebie po prostu szkoda mi czasu, tracić go na jałową dyskusję z anonimkiem, którego jedynym celem jest uderzanie w Socios, nie mam zamiaru.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Coś obecnie jest nie tak z tym MADA i Lechią? Bo Królewski dalej przedstawia narracje, ze odrzucenie ich to był jedyny właściwy ruch - oj tam, pomijam, ze wczesniej mówił, że 100% prawilny podmiot.
Tak jak pisałem przed sezonem. Jaja będa jak oni awansują w tym sezonie. Póki co ogarnęli się i ą bliżej tego niż my. MADA oszuści i nieudacznicy awansują, Królewski nie awansuje więc kim jest? ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skoro sie nalezy, to nalezy uderzac. To wy stosujecie polityke "nie ruszajmy trudnych tematow, nie krytykujmy publicznie" i mamy co mamy. Wystarczy poczytac wywiad i skale odklejenia. No i zadluzenia, ktora przy waszym niemym poparciu sie poglebia
To sa fakty, niewygodne, ale fakty. Z ktorymi nie dziwie sie, ze nie chcesz dyskutowac, bo musialbys przyznac sie do bledu. Wcale sie tak od jarusia nie roznicie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jaroo,
pisalem, ze Lechia z kazda kolejka bedzie wygladac lepiej i na wiosne beda zamiatac lige. Oni zaczeli sezon z 14 zawodnikami w kadrze Bez obrony A dzis bronia o niebo lepiej niz Wisla Bo tam jest trener, u nas paralityk trenerski. Tam sie pracuje, u nas sie gada, ze sie pracuje. Tam sa pieniadze, u nas sa niewyplacane pieniadze ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2018
Offline |
|
Sry, że tak dopytuję, ale jestem mocno zaniepokojony tym wywiadem, widzę w tym serio nasz jedyny ratunek na ten moment. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Oczywiście, że dopuszczam taką możliwość.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale jakie rozmowy? Z kim?
Królewski nie jest w stanie prowadzić takich rozmów aktualnie Jego stan psychiczny to wyklucza ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Cieszę się, ze Królewski potwierdza to, o czym piszę tu od dłuższego czasu:
"Dlaczego? Bo w tej lidze nie trzeba wygrywać z przeciwnikami! Ich trzeba ogrywać! Wie pan, jaki potem jest z tym problem, trochę parafrazując słowa trenera Znicza Pruszków? Do ekstraklasy wchodzą drużyny, które odgrywają i przepychają mecze, a nie grają w piłkę. Drużyny, które chcą w nią grać, mają pod górkę. Nie opłaca się taka postawa. My chcemy grać w piłkę, liczymy, że to przyniesie długofalowo pozytywny skutek". Martwi mnie, ze ktoś przepycha niemożliwą do zrealizowania utopię, która oczywiście przynosi długofalowy skutek. Tylko, że wprost odwrotny do zamierzonego.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 07.11.2023 o godz. 12:40.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|