The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.11.2023, 13:56
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Ogladalem konferencje ponownie.

To jest niewiarygodne.
No. Tak jak napisałem - czysty surrealizm.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 04.11.2023, 14:24
Nie wiem komu ego bardziej wyj..w kosmos, Sobolowi czy Królewskiemu
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 04.11.2023, 14:36
Nie byłem na meczu, na konferencji wspominają, że kibice na koniec coś śpiewali.
Było wypierd.alaj czy nadal delikatnie w stylu "odejdź proszę nasza kochana legendo"?
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 04.11.2023, 14:37
Ale tu mają wszyscy takie poczucie swojej wielkości.

A Jurek jak się przechwalał kim to on nie jest
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 04.11.2023, 14:46
Sobolewski zajebal awans w zeszlym sezonie, a teraz nawet nie bedzie przez niego barazy

dzieki Jaro za kolejny sezon w 1 lidze, pewnie juz ostatni bo hajsu nie ma
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.11.2023, 15:31
nero napisał(a):Wyświetl post
Nie byłem na meczu, na konferencji wspominają, że kibice na koniec coś śpiewali.
Było wypierd.alaj czy nadal delikatnie w stylu "odejdź proszę nasza kochana legendo"?
Do zakończenia meczu i jeszcze jakieś 5 minut po, nie było żadnych wyzwisk na Sobola (oprócz wiadomo jakichś okrzyków pojedynczych osób). Pod koniec meczu C zaczęło skandować "Sobolewski do dymisji" i tyle. Czy on sobie te wyzwiska wymyślił czy faktycznie coś było później to nie wiem.
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 04.11.2023, 15:49
Cytat:
Według mnie u nas jest tak krucho z finansami, że nie stać jest nas na zwolnienie sztabu szkoleniowego i wypłatę odpraw. Sobol i sztab wydaje się z tego korzystać.

Jednocześnie Królewski nie może tego zakomunikować szerszej publiczności...

Ku*wa kogo/czego ja próbuje bronić... WSZYSCY WON.

No, chłopaki na Twitterze zdają sie potwierdzać, to czego wcześniej można było sie domyślać, gdzieś tam zasłyszeć.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 04.11.2023, 16:23
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Do zakończenia meczu i jeszcze jakieś 5 minut po, nie było żadnych wyzwisk na Sobola (oprócz wiadomo jakichś okrzyków pojedynczych osób). Pod koniec meczu C zaczęło skandować "Sobolewski do dymisji" i tyle. Czy on sobie te wyzwiska wymyślił czy faktycznie coś było później to nie wiem.
Eee czyli jak zawsze. Dzięki za odpowiedź.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
pchelas
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 04.11.2023, 16:50
Ja wyzwisk nie słyszałem również.
Natomiast miałem małe starcie z "trenerem" Zającem po końcowym gwizdku ��
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 04.11.2023, 16:57
Ale kogo to obchodzi, że Królewskiemu brakuje pieniędzy na odprawy?.
Mógł oddać klub nowemu właścicielowi, nie zrobił tego. Teraz jego zasranym obowiązkiem jest ratować sytuację, zwolnić trenera i cały sztab. Następnie ma znaleźć pieniądze na nowy sztab (byle bez legend i zasłużonych).
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 04.11.2023, 17:32
Dokladnie. A jak go to przerasta to niech wyp....
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 04.11.2023, 18:20
Cholerna Arka, chyba podłożyli się nam specjalnie, żeby Sobol został do zimy. Teraz pewnie pukniemy Lechię i Sobol będzie miał luz do wiosny. Mimo że przezimujemy ją ok. 8 miejsca.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.11.2023, 20:52
Taaaak Lechię pukniemy na wyjeździe
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.11.2023, 21:03
Pulpet napisał(a):Wyświetl post
Taaaak Lechię pukniemy na wyjeździe
Ten mecz jest już dawno wliczony w koszta ^^

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.11.2023, 21:25
Najlepsze co może nas spotkać to solidne w.......e z Polonią i Lechią.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 04.11.2023, 23:07
We wrzesniu pisalem, ze paralityk zostal tylko dlatego, ze nie stac klubu na jego zwolnienie

To nie jest zadna tajemnica, w kregach bliskich klubowi mowi sie o tym calkowicie otwarcie dzisiaj... we wrzesniu mowilo sie po cichu, bo cos tam mialo wypalic. Teraz ma wypalic transfer Krzyzana i uratowac sytuacje do konca sezonu. Ale jesli mlody nie zagra sensownego turnieju, to moga o tych 2 mln euro zapomniec
Odpowiedz cytując
Armin
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 04.11.2023, 23:20
Pisałem wam 2 lata temu pisałem rok temu: tylko jakąś formą bojkotu może pomóc w tej sytuacji. A wy wolicie dalej klepać i bić brawo bo raz na jakiś czas uda się z kimś wygrać i to wysoko. Ale cóż skoro lubicie jak was w ch.robia i lubicie żyć marzeniami z ery Cupiała to wasza sprawa. Obudżcie sie
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 04.11.2023, 23:52
Ale kto ma tego bojkotu dokonać?

Na Cupiała rzucili się z wściekłością, ostrzelali stadion z nienawiści, urządzili liczne protesty, bojkoty.

Jeden wielki zamęt.

A teraz co?

Dawid mógł być przez bardzo długi czas prezesem, w kluczowym momencie zatrudniono wujka Jurka.

Wisła spadła po cichu, w atmosferze przyjaźni przy udziale legend, tak jakby to była jedna wielka impreza jak u cioci na imieninach.

Wujek dostał kolejną szansę, kompromitował się też w pierwszej lidze po 1/14 w Ekstraklasie.

W końcu odeszli, ale w atmosferze podziękowań za fantastycznie wykonaną pracę.

Jurek udzielił pamiętnego wywiadu, gdzie chwalił się tytaniczną pracą.

Tak cały czas trwa gloryfikacja.

Z udziałem sociosów też, bo oni uważają, że jest wszystko super i są zaskoczeni głosami niezadowolenia z okazji spadku, braku awansu.

Dla mnie sociosy pełnią taką rolę jaką pełniło TVP za rządów PiS-u.

Gdzie aparatczycy pisowscy pokroju Rachonia, Holeckiej, Kłeczka, damskiego boksera Adamczyka, Pereiry i innych byli partyjną tubą propagandową za pieniądze podatników.

Cupiałowi przez lata przeszkadzano, od 2016 r. w Wiśle nie ma nadzoru.

Próbował z tym walczyć Jadczak, ale szybko okazało się, że nie ma szans, bo przygotowali Błaszczykowskiego na odnowiciela.

Dzisiaj wiemy, że Błaszczykowski nie mógł nim być.

Wystarczy też przypomnieć słynną konferencję po spadku, gdzie uczestnicy po prostu tak w gronie przyjacielskim chcieli pogadać o sukcesach i też nie mieli sobie nic do zarzucenia, a wręcz Jażdżyński był oburzony głosami krytyki.

Błaszczykowski do dnia dzisiejszego nie odniósł się do pracy brata i wujka, zniknął medialnie i cały czas się gloryfikuje z udziałem odchodzącej władzy.

Można odnieść wrażenie w ostatnich kilkunastu miesiącach, że Błaszczykowskiego nie ma w Wiśle.

Wysunął do przodu Królewskiego, a ten to marzy o podboju świata, a pierwsza liga go przerasta.

To człowiek oderwany od rzeczywistości, który ma problem z zrozumieniem prostych faktów - Wisła za ich rządów zanotowała spory regres.

Przez te ostatnie lata sprowadzono kilkudziesięciu obcokrajowców.

Z finałem wiadomym.

W zasadzie w Wiśle nie ma kto tak zrobić porządku, zlikwidować tą całą patologię o której piszę od lat.

Mijają miesiące, już lata, a jest coraz gorzej.

Ja w tych ludzi i w ich klakierów z sociosów już od dawna nie wierzę.

Wisła tak w przyjacielskiej atmosferze przy udziale legend została doprowadzona do obecnego stanu rzeczy i nic nie wskazuje na poprawę sytuacji.

Jakby cały czas trwała jedna wielka zabawa z okazji niesamowitych sukcesów, wykonania tytanicznej pracy im. Dawida.

Wisło, dokąd zmierzasz?

Pamiętam, jak przekonywaliście za czasów protestów za czasów Cupiała, że są inwestorzy, że są liczni sponsorzy, którzy chcą wejść do Wisły, tylko Bednarz ich blokuje...

Wisła jest jak Titanic od 2016 r.

Tylko pytanie, czy nastąpi cud, czy nie.

Wtedy będzie koniec.

A może w tym o to właśnie chodziło od samego początku?

Tylko jeszcze zróbcie wałek z świętą ziemią, sprzedajcie ją i zgaście światło na Wiśle, bo chyba na to wygląda, że czekacie na odpowiedni moment.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 05.11.2023 o godz. 00:09.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 04.11.2023, 23:59
Koalik - tak sie zastanawiam , ok - teoretycznie powiedzmy ze masz racje- ci hiszpanie ( mniej zarabiajacy niz polacy) sa tacu hujowi i tp . ...... prosze , daj listye tych kozackich Poalkow ktorzy by zrobili z Wisly topowa druzyne ...rozumiem ze myslisz o tych kozakach polskich ktorzy nie tylko zrobiliby awanas ale tez utrzymali sie w ekstraklasie czy tylko na 1 lige- ok - poznajmy Twoja wiedze na ten temat - zawodnicy Polscy ktorzy by wyniesli nasza WIsle na piedestal 1 buraczanej ligi : slucham
Ostatnio edytowane przez gizmowisla : 05.11.2023 o godz. 00:01.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 05.11.2023, 12:41
W takiej sytuacji, jak Wisła jest teraz, powinny być stawiane częściej cele krótkoterminowe. Tyle i tyle punktów w trzech kolejnych meczach albo "do widzenia". Na Znicz, Podbeskidzie i Zagłębie minimum to powinno być 7 punktów: dwa zwycięstwa + ew. remis. A u nas żyjemy wysokimi zwycięstwami co jakiś czas. Tylko że to 5:1 z Arką czy 4:1 z Motorem daje tyle samo punktów, co dałoby 1:0 z Zagłębiem. Skoro już Królewski się uparł na Sobola, to trzeba mu na każdym kroku przypominać wypowiedź z sierpnia. "- Jakie miejsce po rundzie jesiennej jest akceptowalne? 1-4 ze stratą nie więcej niż czterech punktów do pierwszej dwójki. Poniżej będę rozczarowany".
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 05.11.2023, 13:24
Nawet nie żartujcie z tłumaczeniem braku zmian finansami.. Miał ofertę na stole, mógł mieć nowego właściela. Lechia ma i świat się nie zawalił, nawet Jadczak coś pisał i cisza, nikt już nie pamięta.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 05.11.2023, 14:33
Ciągle nie bierzecie pod uwagę wariantu, że być może Królewski jest najzwyczajniej zadowolony z pracy Sobola. W końcu, żadne zmiany trenerów za jego kadencji nic nie dały, a Radosław jest niemal jak rodzina.

Poza tym jaka presja finansowa na nim ciąży? Najpewniej, jeśli coś pójdzie nie tak, Wisła zostanie z długami jak po Cupiale.
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 05.11.2023, 14:49
Az mnie serce boli parrzac jak punktuja inne druzyny z ktorymi teoretycznie mielismy grac o awans. My zas zeszlismy z kandydata do awansu na sredniaka tej ligi. Dzieki trenerze, swietnie Ci idzie. Juz nigdy nie bedziesz trenowal w esktraklasie cieniasie
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 05.11.2023, 16:17
Tutaj nie chodzi tylko o zmianę trenera. Ktoś tego Sobola zatrudnił i trzyma go na silę. Zarzadzanie klubem piłkarskim przerosło obecnych właścicieli i dopóki oni się nie zmienią, nie wrócimy do Ekstraklasy. Problem polega na tym, że nie potrafią się zdobyć na samokrytykę. Ciągle winne są zewnętrzne czynniki, a oni podejmują wyłącznie dobre decyzje. Królewski tyle razy publicznie zapewniał o poparciu Sobolewskiego, że jego zwolnienie będzie odbierał jako przyznanie się do błędu. A to przecież jest dla niego niedopuszczalne. Przy tak niedojrzałym właścicielu, dla którego własne ego jest ważniejsze niż dobro klubu, nigdzie nie awansujemy.

O samym Sobolewskim i jego "umiejętnościach" trenerskim nawet nie chce mi się dyskutować. Można by na ten temat napisać jeden obszerny post kilka miesięcy temu i cyklicznie go wklejać. Mimo upływu czasu, żadne zawarte w nim wnioski nie straciłyby na ważności.
Odpowiedz cytując
Qadou
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 06.11.2023, 09:11
Pierwszy raz w życiu jestem świadkiem i to akurat ....a u nas że klub jest zakładnikiem trenera a nie na odwrót.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Stary 06.11.2023, 09:44
A moze Sobol juz nie jest trenerem?�� Marzenie
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.11.2023, 10:50
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
W takiej sytuacji, jak Wisła jest teraz, powinny być stawiane częściej cele krótkoterminowe. Tyle i tyle punktów w trzech kolejnych meczach albo "do widzenia". Na Znicz, Podbeskidzie i Zagłębie minimum to powinno być 7 punktów: dwa zwycięstwa + ew. remis. A u nas żyjemy wysokimi zwycięstwami co jakiś czas. Tylko że to 5:1 z Arką czy 4:1 z Motorem daje tyle samo punktów, co dałoby 1:0 z Zagłębiem. Skoro już Królewski się uparł na Sobola, to trzeba mu na każdym kroku przypominać wypowiedź z sierpnia. "- Jakie miejsce po rundzie jesiennej jest akceptowalne? 1-4 ze stratą nie więcej niż czterech punktów do pierwszej dwójki. Poniżej będę rozczarowany".
Gdzieś JK też mówił że nie stawia ultimatum, bo zamykalby sobie drogę do podjęcia innej decyzji. I miałoby to sens gdyby ten chłop podejmował jakiekolwiek konkretne decyzje.

Sytacja w tabeli po meczu w Gdańsku może być tak zła, że nawet cud nie uratuje stołka Sobolewskiego. Choć po prawdzie to zwolnienie powinno być po Lechii bez względu na wynik. Odłożenie tego w czasie nie ma sensu, bo i tak nowy trener powinien mieć jak najwięcej czasu by poznać zawodników i dokonać roszad w zimie.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 06.11.2023, 10:59
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Gdzieś JK też mówił że nie stawia ultimatum, bo zamykalby sobie drogę do podjęcia innej decyzji. I miałoby to sens gdyby ten chłop podejmował jakiekolwiek konkretne decyzje.

Sytacja w tabeli po meczu w Gdańsku może być tak zła, że nawet cud nie uratuje stołka Sobolewskiego. Choć po prawdzie to zwolnienie powinno być po Lechii bez względu na wynik. Odłożenie tego w czasie nie ma sensu, bo i tak nowy trener powinien mieć jak najwięcej czasu by poznać zawodników i dokonać roszad w zimie.
Wierzysz w zmianę trenera po meczu z Lechią? Co zmieni porażka? Cały czas będą jeszcze 3 mecze do rozegrania, w których może być mityczna seria zwycięstw
Królewski ustawił taką narrację, która sprawdzi się w każdej sytuacji.

Sobolenka dotrwa do zimy. Tutaj nic się nie zmieni.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.11.2023, 11:39
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Wierzysz w zmianę trenera po meczu z Lechią? Co zmieni porażka? Cały czas będą jeszcze 3 mecze do rozegrania, w których może być mityczna seria zwycięstw
Królewski ustawił taką narrację, która sprawdzi się w każdej sytuacji.

Sobolenka dotrwa do zimy. Tutaj nic się nie zmieni.
Nie wierzę, choć biorę pod uwagę że nie tylko kibiców mogła wk***** ostatnia konferencja pomeczowa (pomijając już nawet popisy z samego meczu). Istnieją granice igrania z ogniem.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.11.2023, 11:50
Zwolnić Sobola, postawić na Kiko i sruu jedziemy z koksem!

Oczywiście żartuję, tu rację bytu miałby tylko Papszun, reszta prezentuje poziom podobny do Sobola.
Papszun to takie moje mrzonki.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów