|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Niektóre cytaty już z nami zostaną, na przykład "będę działał jak potrafię, a potrafię bardzo dużo" ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
https://twitter.com/BRobert1906/stat...68236914217044 perełka z konferencji
![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Member
Od: 04.2018
Offline |
|
|
Bezczelność tego człowieka przebrała już pewne granice, jeżeli Radziu nie słyszy głosu kibiców że ma się podać do dymisji to może kibice powinni to ubrać w odpowiedniejsze słówka żeby to zrozumiał
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sobol straciłem do Ciebie szacunek po tej konferencji. Niszczysz własną legendę. Odejdź.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
On juz dawno zniszczyl. Czlowiek bez honoru. Tyle. Dwoch megalomanow z ego wyj...w kosmos. Sobol i prezes. To jeb.nie prędzej czy pozniej.
Ostatnio edytowane przez leszekpw : 04.11.2023 o godz. 00:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Po dzisiejszym meczu i konferencji mogę napisać tylko:
Sobolewski wypierdalaj! ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wy nic nie rozumiecie, oni wyglądają super na treningach, mamy 150 strzałów co mecz i tysiąc niebezpiecznych ataków. Wyniki nie są ważne, to sprawa zupełnie drugorzędna, liczy się że piłeczka chodzi i hop dośrodkowanie od nikogo, to jest kwintesencja futbolu, ignoranci.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Królewski przejrzy na oczy dopiero jak hajs się przestanie zgadzać, to znaczy kibice przestaną to gó… sponsorować.
Proces przerabiania klubu w rodzinny …dołek rozpoczęli bracia brzeczyszczykiewicze. Ten (informatyk) teraz go kończy. sobol - trenerski ułom i amator, zając - amator, pogoniony z każdego możliwego klubu, szot - podróbka pilkarskopodobna, uryga będący dwa lata na kontrakcie i rozgrywający przez ten czas pół spotkania, legenda kmiecik. Turysta z Hiszpanii udający dyrektora sportowego.. można by tak wymieniac bez końca. W tym klubie personalia leżą. Potraktowali Wisłę jak prywatny folwark do utrzymywania beztalenci za pieniądze kibiców. Co z tego ze kibice dostają raz po raz mokra szmata na pysk, a klub jest pośmiewiskiem na cała Polskę. Najważniejsze ze rodzinka i znajomi maja się dobrze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
W KAŻDEJ drużynie z jakimikolwiek ambicjami trener z takimi wynikami i stylem zostałby już dawno wypie*dolony na peryferia futbolu, ale Wisła ma zerowe ambicje.
Pytanie tylko czy to dlatego, że Królewskiego już doszczętnie powaliło, czy po prostu nie ma kasy na na zwolnienie szkodnika. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2023
Offline |
|
|
Pociąg do ESA odjeżdża i z każdą kolejką się mocniej rozpędza. Nasz terner goniąc na hulajnodze zapewnia i twra w przekonaniu, że go dogoni.. Nie ma co się łudzić mamy deja vu z poprzedniego sezonu, jesień zaprzepaszczona i żadnych wniosków nie wyciągnięto z poprzedniej wiosny. Z tą różnicą, że raczej w okienku nie spadnie manna z nieba, aby zespół jeszcze wzmocnić, bo na ewentualny sam efekt nowej miotły nie wierzę. I moim zdaniem niestety trzeba wyjść z błędnego przekonania, że jesteśmy faworytem, a siły powinniśmy mierzyć na zamiary, czyli baraże. Już bie jedna drużyna z dna tej tabeli nas zweryfikowała negatywnie.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Sobolewski ,jak rzeczywiście czujesz jakiś związek emocjonalny z tym klubem, złóż dymisję , skończ szkodzić Wiśle !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Na sytuację Sobolewskiego trzeba spojrzeć szerzej... Można oczywiście się obrazić na niego i jego krytykować ale to jest głębszy problem.
W skrócie - w klubie każdy klepie się po plecach a i pewnie liże po jajach, prezes wmawia każdemu nieudacznikowi, że jest zajebisty, a wszyscy nieudacznicy wmawiają prezesowi, że nie jest nieudacznikiem. Jestem pewien, że słowa Sobolewskiego to efekt relacji miedzy Krolewskim a nim (i resztą). Skoro gościu zjebał poprzedni sezon, na konferencję poświęcił 40 sekund, z niczego się publicznie nie wytłumaczył itd i nie został wy.......ony z klubu, tylko mu wmówiono, że wykonał kawał świetnej pracy oraz poproszono żeby został jeszcze z Wisłą - to co on ma mówić dzisiaj gdy w sumie spojrzy w statystyki, liczba niebezpiecznych sytuacji się zgadza, w tabeli też nie tak źle bo blisko to baraży itp? Możemy z Sobola zrobić jedynego winnego. Tu są wszyscy do wy.......enia, na czele z Radkiem i Jarkiem bo takich trzech, jak ich dwóch to już tu nie będzie. Na jego słowa patrzę jak na typowe bajdurzenie Królewskiego i jak na stanowisko zarówno Sobola jak i całego klubu - pierdlenie głupot, życie w jakimś alternatywnym świecie. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
To co ten człowiek pier.oli to jest wręcz nieprawdopodobne...
On może te mecze w Fifę jeszcze raz rozgrywa po końcowym gwizdku i mu się miesza ? Jakie kvrwa 100% sytuację?! Jedyna w meczu miał Valencia ale z tego co widziałem to gra w drużynie przeciwnej Taktyka?! Że co, klepka ja do ciebie ty do mnie, wałkowanie z uporem godnym maniaka jednego ustawienia ( jak można skutecznie wytrącić atuty i schować na boisku swojego najlepszego strzelca -pokazuje i objaśnia Radosław "na taktyce znam się bardzo dobrze" Sobolewski Kto kibicuje Wiśle oglądając cyrk Monty Pythona się nie śmieje... ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Ten chlop wygral tylko 5 meczow na 14. W 1 lidze. Kurde Jarek chcesz liczby? To sa liczb! Wy....... go poki jeszcze czas, a on sie konczy
Ostatnio edytowane przez Skawa Wadowice : 04.11.2023 o godz. 06:54.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak można mówić, żeby Jarek kogoś wy.......ił skoro sam Jarek jest do wy.......enia bo jest jeszcze gorszy od Sobola...
Co zmieni wywalenie Sobola? Nadal będziemy żyli w jakimś innym wymiarze dzięki naszemu preziowi. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
na końcu Sobol. To JK i KR powinni być jebani od góry do dołu, za to, że go zostawili i przeciągają te męki, do Sobolewskiego mam pretensje, że sam nie zrezygnuje, myślałem, że jest trzeźwo ogarniającym rzeczywistość gościem, myliłem się. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tzn chodziło mi, że co do wyników winny w połowie jest Sobol, w drugiej połowie tamci, że go trzymają. Ale co do całego cyrku, to jasne, że to w ogólnie nie powinno mieć miejsca i Sobol jest tu tylko pionkiem, niewinnym temu, że Królewski jest debilem i dalej go trzyma na stołku trenera. Bo to Sobolowi dzieje się krzywda, gdy jest mu wmawiane, że da radę.
Piłkarza też można wziać z B klasy i wstawić do pierwszej 11. Niech gra i się ośmiesza co tydzień. W jego umiejętnościach to nic nie zmieni i nie będzie ot jego wina, że ktoś go na siłę trzyma na boisku. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Cytując klasyka " gość .......nięty". Znawca taktyki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Sobolewski psuje drużynę i zawodników. Każdy to widzi od dawna poza Królewskim.
Chciałbym w końcu zobaczyć choć jeden mecz tej ekipy bez jego autorskich pomysłów i geniuszu taktycznego, którym się chwali podczas konferencji prasowych.Bez tych wszystkich udziwnień i chorych inicjatyw, których nikt kompletnie nie rozumie, a już na pewno nie rozumieją jego piłkarze. Czyli zaczynając od ustawienia: Alfaro nie na dziesiątce, tylko na nominalnej pozycji lewego pomocnika, Goku nie na lewej pomocy, tylko na środku jako ofensywny, Rodado znów jako napastnik, a nie ofensywny pomocnik. Od tego można byłoby zacząć. Obecny system się nie sprawdza, więc trzeba go zmienić lub mieć pod ręką alternatywny. My nie mamy nic: ciągle ten sam model łatwy do przeczytania dla rywali zorganizowanych w obronie i po prostu broniących się w okolicy własnego pola karnego. Do rozbijania tej obrony nie mamy odpowiedniej koncepcji ataku pozycyjnego. Polskie kluby od zawsze mają z nim problem, ale my mamy Hiszpanów, którym powinno iść łatwiej,lecz którzy grają nie na swoich nominalnych pozycjach i stąd nie zawsze odnajdują się w reakcjach zespołowych, które z kolei zresztą jak widać na treningach kompletnie są niedopracowywane. Sobolewski ze swoim sztabem nie potrafią nawet dopracować wykonywania stałych fragmentów gry. O dośrodkowaniach już nie będę pisać: Szot ma tu teraz ten sam problem, który miał niegdyś Gruszkowski, za chwilę podawać ze skrzydła oduczą się pozostali zawodnicy. Zresztą chyba wszyscy się czegoś pod ręką tego sztabu oduczają, a uczą jedynie bezradności i chaosu.
Ostatnio edytowane przez Markus : 04.11.2023 o godz. 10:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Cytat wielkiego trenera po zdobyciu 1 punktu w 2 meczach z drużynami ze strefy spadkowej
Cytat:
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2017
Offline |
|
|
Trener Sobolewski wraz z trenerem Zajacem prezentuje taktyke na mecz kapitanowi zaspolu:
https://www.youtube.com/watch?v=ox6MScSWp28 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wyobraźcie sobie taki wywiad:
"Uważam się za bardzo dobrego kierowcę MPK i nie rozumiem na jakiej podstawie pasażerowie mnie obrażają. Yyyyy. No niestety jazda tak się ułożyła że pomyliłem homoseksualistów i wjechałem z dużą prędkością w przystanek zamiast się przed nim zatrzymać...Yyyyy... Ale ja się nie zgadzam żeby mi odbierać to, to w czym jestem najlepszy czyli jazdy autobusem. Eeee. Nie poddam się, to że ten pasażer który zostawił jedynki na siedzeniu przed nim mnie obrażał - to mnie tylko bardziej zmotywuje. Yyyyy. Udowodnię że się nadaję". I wyobraźcie sobie że dziennikarze TVN-u, Polsatu i TVP siedzą sobie na konferencji po tym jak ten sam kierowca MPK po raz kolejny spowodował wypadek, kiwają głowami i żaden nie zada pytania: "jakim cudem ten człowiek dostał uprawnienia?". Czysty surrealizm.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.11.2023 o godz. 13:57.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Trzeba olać tą bandę pasożytów zamiast cały czas ich karmić. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Już kiedyś pisałem. Bojkot to nie kwestia namów od ultrasów czy kogokolwiek, kto ma wpływ na tłum.
Bojkot dzieje się już i samoistnie. Jest coraz zimniej, gra wygląda coraz choojowiej, rozczarowanie narasta. Są tacy, którzy przychodzą zawsze, ale są tacy którzy autentycznie wolą usiąść na spokoju w ciepłym domu przed polsatem. 15 tysięcy jako minimum zwrotu kosztów meczu? No to Jareczku 25 listopada na meczu z Katowicami będziesz miał 10 tysięcy widzów a resztę dopłać z kieszeni swojej prywatnej albo z Radkiem, Bogdanem, Kazkiem i Artkiem się poskładajcie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
Wyniki są tragiczne jak na ponoszone wydatki na prowadzenie zespołu. Jeśli w zimie JK nie zastanowi się nad tym gdzie to wszystko zmierza, to bez kolejnego zaciągu piłkarzy przerastających ligę, nie dotkniętych jeszcze treningami z legendami, ściągniętego tym razem już chyba za pieniądze z providenta, nie będzie żadnego awansu, a brak awansu oznacza początek końca.
Brak awansu będzie oznaczać ogromne cięcia w czerwcu, o piłkarzach z III lig hiszpańskich raczej będziemy mogli zapomnieć, zostaniemy z Talarami i Szotami i po prostu zgnijemy do końca w tej lidze. Na szczęście zostanie z nami Sobol, godzący się trenować za połowę stawki, bo przecież on Wisły w trudnym momencie nie zostawi. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Z punktu widzenia dobra Klubu, to najlepiej by było, żeby Sobol w meczach z Polonią i Lechią zaliczył dwa mega-wpierd.... . Pucharu Polski i tak pewnie nie zdobędziemy, więc czy odpadniemy teraz czy rundę później to nie ma większego znaczenia. W Gdańsku przegrać i tak pewnie przegramy, a jak zaliczymy łomot, to może ktoś się obudzi. Dwie porażki dają jakąś szansę, że era RS się zakończy. Najgorsze, co się może stać, to fartowny remis w Gdańsku. Gdyby nie 5:1 z Arką, to możliwe, że Sobola by już nie było. A tak to dostał tlen przed przerwą reprezentacyjną. Teraz tego tlenu dostać nie powinien. Bo jak uciuła punkt nad morzem, to w kolejnych meczach stracimy to wszystko z nawiązką. Czy nowy trener da gwarancję lepszych wyników? Tego nie wiemy. Wiemy, że tej gwarancji nie daje i nie da trener RS.
![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kto normalny by zmienił teraz takiego dobrego trenera skoro przed klubem przerwa zimowa czyli czas na poprawienie wszelkich uchybień
Pan Trener Sobolewskie musi zostać ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Ogladalem konferencje ponownie.
To jest niewiarygodne. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|