The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.11.2023, 23:41
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Trzeba przyznać, że ta konferencja przejdzie do historii.

Tutaj nawet nie ma co komentować.
Niech ktoś skopiuje żeby nie usunęli
Niektóre cytaty już z nami zostaną, na przykład "będę działał jak potrafię, a potrafię bardzo dużo"
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 03.11.2023, 23:49
https://twitter.com/BRobert1906/stat...68236914217044 perełka z konferencji
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 03.11.2023, 23:54
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
https://twitter.com/BRobert1906/stat...68236914217044 perełka z konferencji
Cała konferencja Sobolewskiego to perełka.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Enigmovsky
Member

Od: 04.2018

Bezczelność tego człowieka przebrała już pewne granice, jeżeli Radziu nie słyszy głosu kibiców że ma się podać do dymisji to może kibice powinni to ubrać w odpowiedniejsze słówka żeby to zrozumiał
Odpowiedz cytując
UW&I
Senior Member

Sobol straciłem do Ciebie szacunek po tej konferencji. Niszczysz własną legendę. Odejdź.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 04.11.2023, 00:01
On juz dawno zniszczyl. Czlowiek bez honoru. Tyle. Dwoch megalomanow z ego wyj...w kosmos. Sobol i prezes. To jeb.nie prędzej czy pozniej.
Ostatnio edytowane przez leszekpw : 04.11.2023 o godz. 00:04.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.11.2023, 00:08
Po dzisiejszym meczu i konferencji mogę napisać tylko:
Sobolewski wypierdalaj!
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 04.11.2023, 00:14
Wy nic nie rozumiecie, oni wyglądają super na treningach, mamy 150 strzałów co mecz i tysiąc niebezpiecznych ataków. Wyniki nie są ważne, to sprawa zupełnie drugorzędna, liczy się że piłeczka chodzi i hop dośrodkowanie od nikogo, to jest kwintesencja futbolu, ignoranci.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 04.11.2023, 00:16
Królewski przejrzy na oczy dopiero jak hajs się przestanie zgadzać, to znaczy kibice przestaną to gó… sponsorować.
Proces przerabiania klubu w rodzinny …dołek rozpoczęli bracia brzeczyszczykiewicze. Ten (informatyk) teraz go kończy. sobol - trenerski ułom i amator, zając - amator, pogoniony z każdego możliwego klubu, szot - podróbka pilkarskopodobna, uryga będący dwa lata na kontrakcie i rozgrywający przez ten czas pół spotkania, legenda kmiecik. Turysta z Hiszpanii udający dyrektora sportowego.. można by tak wymieniac bez końca. W tym klubie personalia leżą. Potraktowali Wisłę jak prywatny folwark do utrzymywania beztalenci za pieniądze kibiców. Co z tego ze kibice dostają raz po raz mokra szmata na pysk, a klub jest pośmiewiskiem na cała Polskę. Najważniejsze ze rodzinka i znajomi maja się dobrze.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 04.11.2023, 00:18
W KAŻDEJ drużynie z jakimikolwiek ambicjami trener z takimi wynikami i stylem zostałby już dawno wypie*dolony na peryferia futbolu, ale Wisła ma zerowe ambicje.

Pytanie tylko czy to dlatego, że Królewskiego już doszczętnie powaliło, czy po prostu nie ma kasy na na zwolnienie szkodnika.
Odpowiedz cytując
Kowalik1906
Junior Member

Od: 07.2023

Stary 04.11.2023, 04:14
Pociąg do ESA odjeżdża i z każdą kolejką się mocniej rozpędza. Nasz terner goniąc na hulajnodze zapewnia i twra w przekonaniu, że go dogoni.. Nie ma co się łudzić mamy deja vu z poprzedniego sezonu, jesień zaprzepaszczona i żadnych wniosków nie wyciągnięto z poprzedniej wiosny. Z tą różnicą, że raczej w okienku nie spadnie manna z nieba, aby zespół jeszcze wzmocnić, bo na ewentualny sam efekt nowej miotły nie wierzę. I moim zdaniem niestety trzeba wyjść z błędnego przekonania, że jesteśmy faworytem, a siły powinniśmy mierzyć na zamiary, czyli baraże. Już bie jedna drużyna z dna tej tabeli nas zweryfikowała negatywnie.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 04.11.2023, 04:59
Sobolewski ,jak rzeczywiście czujesz jakiś związek emocjonalny z tym klubem, złóż dymisję , skończ szkodzić Wiśle !
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.11.2023, 06:37
Na sytuację Sobolewskiego trzeba spojrzeć szerzej... Można oczywiście się obrazić na niego i jego krytykować ale to jest głębszy problem.
W skrócie - w klubie każdy klepie się po plecach a i pewnie liże po jajach, prezes wmawia każdemu nieudacznikowi, że jest zajebisty, a wszyscy nieudacznicy wmawiają prezesowi, że nie jest nieudacznikiem.
Jestem pewien, że słowa Sobolewskiego to efekt relacji miedzy Krolewskim a nim (i resztą). Skoro gościu zjebał poprzedni sezon, na konferencję poświęcił 40 sekund, z niczego się publicznie nie wytłumaczył itd i nie został wy.......ony z klubu, tylko mu wmówiono, że wykonał kawał świetnej pracy oraz poproszono żeby został jeszcze z Wisłą - to co on ma mówić dzisiaj gdy w sumie spojrzy w statystyki, liczba niebezpiecznych sytuacji się zgadza, w tabeli też nie tak źle bo blisko to baraży itp?

Możemy z Sobola zrobić jedynego winnego. Tu są wszyscy do wy.......enia, na czele z Radkiem i Jarkiem bo takich trzech, jak ich dwóch to już tu nie będzie. Na jego słowa patrzę jak na typowe bajdurzenie Królewskiego i jak na stanowisko zarówno Sobola jak i całego klubu - pierdlenie głupot, życie w jakimś alternatywnym świecie.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.11.2023, 06:49
To co ten człowiek pier.oli to jest wręcz nieprawdopodobne...
On może te mecze w Fifę jeszcze raz rozgrywa po końcowym gwizdku i mu się miesza ?
Jakie kvrwa 100% sytuację?! Jedyna w meczu miał Valencia ale z tego co widziałem to gra w drużynie przeciwnej
Taktyka?! Że co, klepka ja do ciebie ty do mnie, wałkowanie z uporem godnym maniaka jednego ustawienia
( jak można skutecznie wytrącić atuty i schować na boisku swojego najlepszego strzelca -pokazuje i objaśnia Radosław "na taktyce znam się bardzo dobrze" Sobolewski
Kto kibicuje Wiśle oglądając cyrk Monty Pythona się nie śmieje...
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 04.11.2023, 06:52
Ten chlop wygral tylko 5 meczow na 14. W 1 lidze. Kurde Jarek chcesz liczby? To sa liczb! Wy....... go poki jeszcze czas, a on sie konczy
Ostatnio edytowane przez Skawa Wadowice : 04.11.2023 o godz. 06:54.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 04.11.2023, 06:55
Jak można mówić, żeby Jarek kogoś wy.......ił skoro sam Jarek jest do wy.......enia bo jest jeszcze gorszy od Sobola...

Co zmieni wywalenie Sobola? Nadal będziemy żyli w jakimś innym wymiarze dzięki naszemu preziowi.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 04.11.2023, 06:57
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Możemy z Sobola zrobić jedynego winnego. Tu są wszyscy do wy.......enia, na czele z Radkiem i Jarkiem bo takich trzech, jak ich dwóch to już tu nie będzie. Na jego słowa patrzę jak na typowe bajdurzenie Królewskiego i jak na stanowisko zarówno Sobola jak i całego klubu - pierdlenie głupot, życie w jakimś alternatywnym świecie.
Moim zdaniem to winny jest tylko Królewski, następnie Ramirez, a
na końcu Sobol.
To JK i KR powinni być jebani od góry do dołu, za to, że go zostawili i przeciągają te męki, do Sobolewskiego mam pretensje, że sam nie zrezygnuje, myślałem, że jest trzeźwo ogarniającym rzeczywistość gościem, myliłem się.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 04.11.2023, 07:02
Tzn chodziło mi, że co do wyników winny w połowie jest Sobol, w drugiej połowie tamci, że go trzymają. Ale co do całego cyrku, to jasne, że to w ogólnie nie powinno mieć miejsca i Sobol jest tu tylko pionkiem, niewinnym temu, że Królewski jest debilem i dalej go trzyma na stołku trenera. Bo to Sobolowi dzieje się krzywda, gdy jest mu wmawiane, że da radę.

Piłkarza też można wziać z B klasy i wstawić do pierwszej 11. Niech gra i się ośmiesza co tydzień. W jego umiejętnościach to nic nie zmieni i nie będzie ot jego wina, że ktoś go na siłę trzyma na boisku.
drozd:
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 04.11.2023, 07:04
fansorina napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem to winny jest tylko Królewski, następnie Ramirez, a
na końcu Sobol.
To JK i KR powinni być jebani od góry do dołu, za to, że go zostawili i przeciągają te męki, do Sobolewskiego mam pretensje, że sam nie zrezygnuje, myślałem, że jest trzeźwo ogarniającym rzeczywistość gościem, myliłem się.
Sobol bardzo trzeźwo ogarnia rzeczywistość tzn. trzyma się stołka rękami i zębami bo wie, że kolejnej roboty trenera długo nie będzie miał. Bajki które opowiada są nieistotne. K&B są szefami i tylko oni odpowiadają za to, że jeszcze jest w Wiśle.
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 04.11.2023, 09:18
Cytując klasyka " gość .......nięty". Znawca taktyki.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.11.2023, 10:19
Sobolewski psuje drużynę i zawodników. Każdy to widzi od dawna poza Królewskim.

Chciałbym w końcu zobaczyć choć jeden mecz tej ekipy bez jego autorskich pomysłów i geniuszu taktycznego, którym się chwali podczas konferencji prasowych.Bez tych wszystkich udziwnień i chorych inicjatyw, których nikt kompletnie nie rozumie, a już na pewno nie rozumieją jego piłkarze.

Czyli zaczynając od ustawienia: Alfaro nie na dziesiątce, tylko na nominalnej pozycji lewego pomocnika, Goku nie na lewej pomocy, tylko na środku jako ofensywny, Rodado znów jako napastnik, a nie ofensywny pomocnik. Od tego można byłoby zacząć.

Obecny system się nie sprawdza, więc trzeba go zmienić lub mieć pod ręką alternatywny. My nie mamy nic: ciągle ten sam model łatwy do przeczytania dla rywali zorganizowanych w obronie i po prostu broniących się w okolicy własnego pola karnego. Do rozbijania tej obrony nie mamy odpowiedniej koncepcji ataku pozycyjnego. Polskie kluby od zawsze mają z nim problem, ale my mamy Hiszpanów, którym powinno iść łatwiej,lecz którzy grają nie na swoich nominalnych pozycjach i stąd nie zawsze odnajdują się w reakcjach zespołowych, które z kolei zresztą jak widać na treningach kompletnie są niedopracowywane.

Sobolewski ze swoim sztabem nie potrafią nawet dopracować wykonywania stałych fragmentów gry. O dośrodkowaniach już nie będę pisać: Szot ma tu teraz ten sam problem, który miał niegdyś Gruszkowski, za chwilę podawać ze skrzydła oduczą się pozostali zawodnicy. Zresztą chyba wszyscy się czegoś pod ręką tego sztabu oduczają, a uczą jedynie bezradności i chaosu.
Ostatnio edytowane przez Markus : 04.11.2023 o godz. 10:34.
Odpowiedz cytując
redrum
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.11.2023, 10:26
Cytat wielkiego trenera po zdobyciu 1 punktu w 2 meczach z drużynami ze strefy spadkowej

Cytat:
Jestem profesjonalista. Póki będę pierwszym trenerem Wisły, będę działał profesjonalnie, najlepiej jak potrafię. A potrafię bardzo dużo.
Odpowiedz cytując
Hufsa
Junior Member

Od: 01.2017

Stary 04.11.2023, 10:54
Trener Sobolewski wraz z trenerem Zajacem prezentuje taktyke na mecz kapitanowi zaspolu:

https://www.youtube.com/watch?v=ox6MScSWp28
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.11.2023, 11:47
Wyobraźcie sobie taki wywiad:

"Uważam się za bardzo dobrego kierowcę MPK i nie rozumiem na jakiej podstawie pasażerowie mnie obrażają. Yyyyy. No niestety jazda tak się ułożyła że pomyliłem homoseksualistów i wjechałem z dużą prędkością w przystanek zamiast się przed nim zatrzymać...Yyyyy... Ale ja się nie zgadzam żeby mi odbierać to, to w czym jestem najlepszy czyli jazdy autobusem. Eeee. Nie poddam się, to że ten pasażer który zostawił jedynki na siedzeniu przed nim mnie obrażał - to mnie tylko bardziej zmotywuje. Yyyyy. Udowodnię że się nadaję".

I wyobraźcie sobie że dziennikarze TVN-u, Polsatu i TVP siedzą sobie na konferencji po tym jak ten sam kierowca MPK po raz kolejny spowodował wypadek, kiwają głowami i żaden nie zada pytania: "jakim cudem ten człowiek dostał uprawnienia?".

Czysty surrealizm.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.11.2023 o godz. 13:57.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 04.11.2023, 11:57
pomeran napisał(a):Wyświetl post
Królewski przejrzy na oczy dopiero jak hajs się przestanie zgadzać, to znaczy kibice przestaną to gó… sponsorować.
Proces przerabiania klubu w rodzinny …dołek rozpoczęli bracia brzeczyszczykiewicze. Ten (informatyk) teraz go kończy. sobol - trenerski ułom i amator, zając - amator, pogoniony z każdego możliwego klubu, szot - podróbka pilkarskopodobna, uryga będący dwa lata na kontrakcie i rozgrywający przez ten czas pół spotkania, legenda kmiecik. Turysta z Hiszpanii udający dyrektora sportowego.. można by tak wymieniac bez końca. W tym klubie personalia leżą. Potraktowali Wisłę jak prywatny folwark do utrzymywania beztalenci za pieniądze kibiców. Co z tego ze kibice dostają raz po raz mokra szmata na pysk, a klub jest pośmiewiskiem na cała Polskę. Najważniejsze ze rodzinka i znajomi maja się dobrze.
Dlatego chodzących aktualnie na mecze wyśmiać to mało....

Trzeba olać tą bandę pasożytów zamiast cały czas ich karmić.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.11.2023, 12:14
Już kiedyś pisałem. Bojkot to nie kwestia namów od ultrasów czy kogokolwiek, kto ma wpływ na tłum.
Bojkot dzieje się już i samoistnie.
Jest coraz zimniej, gra wygląda coraz choojowiej, rozczarowanie narasta.
Są tacy, którzy przychodzą zawsze, ale są tacy którzy autentycznie wolą usiąść na spokoju w ciepłym domu przed polsatem.

15 tysięcy jako minimum zwrotu kosztów meczu? No to Jareczku 25 listopada na meczu z Katowicami będziesz miał 10 tysięcy widzów a resztę dopłać z kieszeni swojej prywatnej albo z Radkiem, Bogdanem, Kazkiem i Artkiem się poskładajcie.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.11.2023, 12:47
Wyniki są tragiczne jak na ponoszone wydatki na prowadzenie zespołu. Jeśli w zimie JK nie zastanowi się nad tym gdzie to wszystko zmierza, to bez kolejnego zaciągu piłkarzy przerastających ligę, nie dotkniętych jeszcze treningami z legendami, ściągniętego tym razem już chyba za pieniądze z providenta, nie będzie żadnego awansu, a brak awansu oznacza początek końca.

Brak awansu będzie oznaczać ogromne cięcia w czerwcu, o piłkarzach z III lig hiszpańskich raczej będziemy mogli zapomnieć, zostaniemy z Talarami i Szotami i po prostu zgnijemy do końca w tej lidze. Na szczęście zostanie z nami Sobol, godzący się trenować za połowę stawki, bo przecież on Wisły w trudnym momencie nie zostawi.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 04.11.2023, 13:12
Z punktu widzenia dobra Klubu, to najlepiej by było, żeby Sobol w meczach z Polonią i Lechią zaliczył dwa mega-wpierd.... . Pucharu Polski i tak pewnie nie zdobędziemy, więc czy odpadniemy teraz czy rundę później to nie ma większego znaczenia. W Gdańsku przegrać i tak pewnie przegramy, a jak zaliczymy łomot, to może ktoś się obudzi. Dwie porażki dają jakąś szansę, że era RS się zakończy. Najgorsze, co się może stać, to fartowny remis w Gdańsku. Gdyby nie 5:1 z Arką, to możliwe, że Sobola by już nie było. A tak to dostał tlen przed przerwą reprezentacyjną. Teraz tego tlenu dostać nie powinien. Bo jak uciuła punkt nad morzem, to w kolejnych meczach stracimy to wszystko z nawiązką. Czy nowy trener da gwarancję lepszych wyników? Tego nie wiemy. Wiemy, że tej gwarancji nie daje i nie da trener RS.
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 04.11.2023, 13:33
Kto normalny by zmienił teraz takiego dobrego trenera skoro przed klubem przerwa zimowa czyli czas na poprawienie wszelkich uchybień

Pan Trener Sobolewskie musi zostać
drozd:
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 04.11.2023, 13:52
Ogladalem konferencje ponownie.

To jest niewiarygodne.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź