|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Bo mamy zbyt dużo kasy, a regulamin to dopuszcza.
Poza tym ostatnie zespoły 4 ligi dostają po 10 bramek od nas i Brukbetu. Więc bez sensu byśmy zaczynali niżej. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Klasy A, B I C oraz liga okręgowa to klasy amatorskie.
Od IV ligi zaczynają grać drużyny profesjonalne z licencją |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Wydaje mi się że Czerepach już dawno zrozumiał aczkolwiek samo pytanie podaje w wątpliwość jego mniemanie o sobie jako jednostce wybitnie inteligentnej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Kolego mylisz brak inteligencji z brakiem wiedzy, rozumiem ze Ty pasjonujesz sie regulaminami okręgowych ZPN i masz je w małym paluszku, szanuje to.
Dlaczego tyle osób poczuło się zobowiązanych do udzielania odpowiedzi, pomimo tego że zrobił to ktoś powyżej - nie wiem. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
W ani jednej odpowiedzi nie ma odniesienia się do konkretnego punktu w przepisach.Każdy odpowiedział tak jak podpowiada logika więc pozwolisz,że zostanę przy swoim. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wisła II wygrała i mamy 4 punkty przewagi nad drugą Wolanią, która jeszcze nie pauzowała.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Kolejna porażka rezerw Niecieczy. Już 8 pkt przewagi
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nad BBT II zaczyna to elegancko wyglądać, teraz grać dalej swoje.
Teraz w środę w Trzebini, ciekawe na ile długo będziemy kontynuować passę wygranych. Obstawiam stratę punktów z MKSem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W środowych meczach taka drużyna jak Wisła II ma zawsze spory handicap - dla wszystkich jej piłkarzy piłka to jedyne zajęcie.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ktoś wie czemu nie grał Talar? Fajnie wygląda Grau i Tokarczyk
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Atutu tu nie ma, a nawet przeciwnik już będzie mocno rozgrzany |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mam nadzieję, że tak. Bo jednak inaczej się funkcjonuje po 8 godzinnej dniówce niż bez niej. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Może pisać poważnie, niestety. Typ jest całkiem odklejony...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.09.2023 o godz. 12:09.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W składzie Wisły II zagrał Mikołaj Biegański.
Wisła II Kraków: Mikołaj Biegański - Karol Sałamaj, Daniel Ramirez, Jakub Złoch, Marc Grau (88' Piotr Ćwik) - Wiktor Szywacz, Mariusz Kutwa, Michał Zimon (76' Dominik Sarga), Karol Tokarczyk (46' Adam Pieniądz), Ruben Bonachera (46' Filip Baniowski) - Marcin Bartoń ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
FraMat to może sobie zdiagnozować co najwyżej hemoroidy na własnej niewymownej, a i tu byłbym ostrożny i zaufał raczej specjaliście. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Transmisja dzisiejszego meczu z MKS Trzebinia od 17:00
https://www.youtube.com/watch?v=a1dW...hannel=CFsport ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Do przerwy prowadzimy 0:4 w Trzebini.
Wisła mocno testuje bramkarzy, bo dziś gra K. Broda. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Termalica II znowu w palnik.
Na głównego rywala wyrasta póki co Wolania. Ale to dopiero 1/4 sezonu, więc jeszcze zobaczymy. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
z czołówki niezmiennie najwięcej spodziewam się po Kalwariance, Orle Ryczów i Jawiszowicach (typowałem tak jeszcze przed sezonem) bo jest tam hajs i zawodnicy, największe niespodzianki to na razie Beskid i beniaminek z Bochni, który na razie jedzie na dobrej pracy trenera Rębisza. Wolania jest dla mnie zagadką, ale przed sezonem wzmocniło ich paru niezłych zawodników z Unii Tarnów, co by nie mówić - poziom wyżej nasze wyniki o wiele lepsze niż moje oczekiwania, jestem bardzo zadowolony, za wcześnie na szampany bo obskoczyliśmy dopiero połowę rywali (głównie słabszych), ale dobrze to wygląda |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
MKS Trzebinia - Wisła II Kraków 1:7 (0:4)
bramki dla Wisły: Marcin Bartoń 5', Marc Grau 13', Karol Tokarczyk 19', 38', Dominik Sarga 59', 79', 89' Wisła II Kraków: Kamil Broda - Kuba Wiśniewski, Jakub Złoch, Jakub Niewiadomski (55' Daniel Ramirez), Karol Sałamaj - Mariusz Kutwa, Michał Zimon (60' Piotr Ćwik) - Wiktor Szywacz (46' Maciej Kuziemka), Marc Grau (46' Adam Pieniądz), Karol Tokarczyk - Marcin Bartoń (46' Dominik Sarga) ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No nie powiem, zaskoczony jestem nasza seria, a co jeszcze dobitniej pokazuje jak kuriozalne było pompowanie kasy w Wieczysta, gdy grała jeszcze na tym poziomie.
Dodatkowo fajnie że nie opieramy się na odpadach z jedynki. Młodzi grają i łapia formę. Dzisiaj szczególnie Sarga zaimponował.skuteczmoscia. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W temacie "odpadów" to po dość długiej/głupiej serii z bramkarzem z rezerw Wisła zaczęła testować Biegańskiego i Brodę. Co jest dużo sensowniejszym rozwiązaniem.
Generalnie nie zgadzam się z Kiko, że w Wisła II nie powinni grać zawodnicy 1 zespołu. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
- w pierwszym zespole grają najlepsi (niekoniecznie najstarsi, jak młody robi liczby to genialnie, ale nic na siłę) - w rezerwach ogrywamy młodych w nadziei że może jeden albo dwóch się rozwinie. Broda i Biegański to akurat ciągle są bardzo młodzi bramkarze więc moim zdaniem ich gra nie łamie zasad, ale już taki Raton nie powinien w rezerwach grać. Dla mnie wynik sportowy rezerw nie jest celem nadrzędnym, bardziej wyszkolenie młodych chłopaków w "dorosłym" środowisku, tak żeby nie było efektu wrzucenia na głęboką wodę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.09.2023 o godz. 00:02.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale nawet mając na uwadze, że póki co ci młodzi grali raczej z ogonem IV ligi to jednak III liga to już zupełnie inne progi i to powinien być docelowy poziom dla rezerw. Przy czym dyskusja raczej akademicka, mając na uwadze sytuację finansową klubu. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
ani w barwach seniorów ani w barwach Wisły IIi ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Prawdziwy problem Wisły łatwo zauważyć - skacze przy linii bocznej jak szympans z porażeniem mózgowym i macha czapeczką.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.09.2023 o godz. 09:26.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Sprowadzanie pseudo fachowca na bramkę, za to, że ma chody u dyrektora sportowego, to też jest problem i patologia. Rozumiem, że lepszego bramkarza nie dało się znaleźć niż jakiś no name, całe życie siedzący na ławce w Hiszpani.
Jak pozwalamy na takie harce panu Kiko, to też się nie dziwmy, ze .... z tego wyjdzie. Trzeba też pomyśleć co czują i co myślą inni piłkarze o takim czymś. Jak ma pracować normalnie Biegański czy Broda, a nawet zawodnicy z pola, skoro widzą, ze w klubie się gra za układy a nie umiejętności? A może "jutro" przyjdzie pora na wywalenie innego nie Hiszpana, albo nawet Hiszpana, ale mającego mniejsze chody u Kiko, i zastąpienie go innym rezerwowym z uj wie skąd wyjętym? Kiko w tym okienku dołożył cegiełkę i pogłębił nasze bagno. Transfery słabe, jak miały być robionę na siłę, to trzeba było odpuścić, zachować jak najwięcej kadry i skupić się 1-2 miesiące dłużej na pracy z materiałem, który się ma. Nie ściągać kolejnego bramkarza, grać tymi, których się ma, wywalić odpady, nie brać w ich miejsce kolejnych, a zamiast tego mieć na pensję dla Fernandeza czy Muli, albo na jakiegoś kolejnego konkretnego piłkarza. No ale kasa jest więc odchudziliśmy kadrę, zapychając ją trzecim bramkarzem ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Patrząc na zachowanie Kiko i jego świty - towarzystwu odjebało.
![]()
|
|
|