|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Sapałę cymbała pominę - może wyłapie w końcu w pape od chłopaków o 3 czy 4 rano we Frantiku to się ogarnie.
A na poważnie, po takim zachowaniu kara od klubu powinna być. A co do całego grajdołka. To jest syf, kiła i mogiła. Widać już ile roboty robili ludzie i czwórka w zeszłym sezonie - Mula, Igbekeme, Fernandez, Moltenis. Mieliśmy szczęście co do transferów jak nigdy. Teraz jest Raton ręcznik, Eneko jakiś komediant, Alfaro też pożytku zero + nic nie wnoszący Rodado i drewniany Sobczak. Pomijam trenera komedianta, który wpuszcza Uryge, który nie grał 2 lata i nie ma nawet czucia piłki w momencie obrony Częstochowy i grania w 10tke. Skończy się to tak, że Sobol kwestia czasu jak poleci, wrzucą to potem na łeb Kiko i niech się buja z tym całym szrotem, który naściągał. Zrobił prywatny i hiszpański folwark to będzie pewnie kozłem ofiarnym. Szkoda tylko, że przez takie a nie inne podejście właściciela, zaorają przy okazji cały klub. Idź tam ....a człowieku do szatni i zrób z towarzystwem porządek , a nie wyslaj motywacyjne maile czy w inny sposób robisz z siebie pośmiewisko. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Płock 0-3 za Skowronka Legia 0-7 za Stolarczyka Arka 0-1 za Stolarczyka Śląsk 0-5 za Guli Lech 0-5 za Guli Stal Mielec 0-1 za Guli Radomiak 2-4 za Brzęczka Puszcza 1-4 za wiadomo kogo Wcześniej były też popisy, szczególnie mecze kończące kariery Maaskanta, Kiko czy Probierza w Wiśle. Albo takie 0-5 od Legii za Smudy czy 0-4 z Groclinem.. Dzisiejsze 1-3 z Odrą się w to wpisuje, choć niestety mam przeczucie że to nie był mecz kończący erę Sobolewskiego w Wiśle. I tak, chciałbym się jak zawsze mylić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Też tak sądze Karherop.
Jutro usłyszymy, że drużyna grała dobrze. Strzeliła bramkę mimo gry w 10tkę. Opadła z sił i dlatego przegrana. Ale idzie to w dobrą stronę. Szkoda, że w każdym z tych zdań jest przynajmniej jedno kłamstwo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
No bo pójdzie w lepsza stronę, w następnym meczu juz nikt nie wyłapie czerwa i można mówić o progresie! Brawo drużyna! <biceps emoji> <trójkolorowe kropki,>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
No Sobol udowadniał na konferencji ze bylo niezłe. I nawet bramkę w 10 zdobyliśmy. Chłop już lata poza stratosferą. #sobolOUT do skutku powinni kibice zaproponować Królewiczowi.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Hiszpanie wypierdalać
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Człowiek się cieszył na Kiko ale to miało być kilku hiszpanów kozaków a nie 11 drewniaków bez ambicji
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Każdy mający 3 cyfrowe IQ wiedział, że to jest kontynuator (bez) myśli szkoleniowej Brzeczka Mało kto się spodziewał, że jest nieudolnym plagatiorem Niech Królewski sobie w końcu wbije do łba, najważniejsza osobą w klubie piłkarskim jest trener A jak ma inną wizję to niech się uda do specjalisty . Wyleczą go, prywatnie pójdzie, zapłaci ale go wyleczą ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Panowie ile jeszcze będziemy tolerować taki stan rzeczy?
Posiadamy największy budżet w lidze i nie potrafimy przełożyć tego na wyniki. A gramy na zapleczu Ekstraklasy!!.. tak dla przypomnienia. Sprzedajemy utalentowanego młodego Polaka i sprowadzamy 11 Hiszpanów którzy zawodzą na całej linii. Obecny sezon można spisać na straty, zaczął się o wiele gorzej od poprzedniego i jakie z tego wnioski? Skąd nasi cudowni sternicy wyciągną pieniądze na transfery i kolejną rewolucję kadrową, która z pewnością nas czeka? Ile jeszcze tak będziemy funkcjonować z wymianą całego składu co pół sezonu? To co się dzieje to jest dramat. Mój kredyt zaufania dla trenera Sobolewskiego dawno się skończył, konkretnie po ich wyczynach w Warszawie na Konwiktorskiej, mimo wygranej. Szanuje go jako piłkarza, jest zasłużoną postacią. Ale fucha pierwszego trenera go przerasta na łeb i szyje. Czasem na prawdę myślę, ze lepiej by było gdybyśmy zaczęli wszystko od zera, czyli upadłość i IV liga. Widzew z ŁKS'em dał radę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
I piłka mu nie przeszkadza i dynamiczny. Duda przy nim to 80 letni zramolały dziad, człapie przewraca się podać nie potrafi. Klasyczny produkt naszej słynnej szlifierni młodych talentów.
Hiszpanie i Kiko to ostatnia rzecz która daje jakąś nadzieję. Jak oni widzą, że po takich wtopach nadal jest rodzinnie, to im się systemy zawieszają. Wszyscy ze sztabu wyp....alać.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 19.08.2023 o godz. 06:49.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Na szczęście my mamy Hiszpanów, którzy się niczym nie wyróżniają, a nawet są gorsi od 1ligowych Polaków. Kiko w tym okienku się nie popisał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Przykłady Jeans Carlosa, Abramowicza, Janickiego, Chucki czy ostatnio Savica widzę niektórych niczego nie uczą
Zanim ocenicie (i zarzadzicie że wszyscy się nadają do wyiebania) piłkarzy to dajcie im popracować z trenerem Bo przez ostatnie 1,5 roku nie mieli takiej okazji ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Zauważcie, że my jako drużyna broniąca się przez 70 minut nie przeprowadziliśmy ŻADNEJ składnej kontry. Przecież to jest aż nieprawdopodobne. Każda gówno drużyna potrafi na szybkości wymienić 3 podania, a my nic. Zawsze jak już się coś zapowiadało to albo ktoś zwolnił, albo niecelnie podał, albo się potknął o własne nogi. Ten Goku, patrząc na ten mecz to do okręgówki by się nie łapał.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Junca i Vilar się wróżniali ale szybko przestali, aktualny zaciąg też ma potencjał. Tylko nawet diament oblepiony błotem nie błyszczy.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Sobol chyba rzuca pileczke na treningu i mówi: zabawa, grajcie co chcecie |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Tego bezczelnego ch. sapałę nie dałoby się gdzieś wypchnąć albo wysłać do końca rundy na trybuny (odpadną wejściówki)? Leniwiec albo na L4 ( na ogół) albo chwila człapanie albo jak za gorąco i mu się nie chce akcja jak wczoraj. Brawo dla skautingu - tylko takiego leniwego ch. nam tu brakowało do kompletu. Przygnębiające to wszystko.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 19.08.2023 o godz. 07:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Nie zamierzam bronić Sapały, ale te kartki były tak kuriozalne, że może to nie głupota tylko manifestacja.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Powoli układa się w całość powód jego wylotu z Rakowa. Papszun przejrzał go, przeżuł i wypluł, bo tam leserstwo nie jest tolerowane i są wymagania. U nas pewnie zostanie poklepany po pleckach, że w następnych meczach będzie lepiej i w nagrodę dostanie VIP Pass do Frantica.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
@bridgeburner Prezes jest najważniejszy bo ma wizję i środki i to określa teraźniejszość i przyszłość klubu albo jest pajacem jak ten z Wisły i wtedy.. ech :(
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 19.08.2023 o godz. 07:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Druga. Bo pierwsza to elektryczny sędzia. Wślizg był czysty.
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jasne, nic tam nie było, miałem na myśli sam sposób wylotu tj. złapanie 2 kartek w kilkadziesiąt sekund.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bo w nią wierzy i się nie podda .![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Nie zwalajmy winy na piłkarzy. Piłkarze przychodzą do nas często w dobrej formie, jak od nas odchodzą, też łapią formę, a formę tracą, jak grają w Wiśle. Weźmy Juncę. Przecież to nie jest ogórek. To dobry, a nawet bardzo dobry lewy obrońca, co także u nas udowodnił. I co? Nagle zapomniał jak się gra. Odnoszę wrażenie, że ta magiczna seria Sobola na wiosnę siedmiu meczów bez przegranej to wynik tego, że dostał dobrych piłkarzy: Juncę, Villara, Mulę, Igbekeme i jeszcze nie zdążył ich wtedy zepsuć i chłopaki grali, to co umieli. A im dalej w rundzie wiosennej było z Sobolem, tym ci dobrzy zawodnicy grali gorzej.
Ktokolwiek by teraz Wisły nie objął z trenerów nawet średnich, gorzej jej od Sobola nie poprowadzi. Pisałem to już nie raz: Sobol jest trenerem przegranym. Spuścił wspólnie z Brzęczkiem Wisłę do I ligi, był współautorem koszmarnej jesieni jako asystent Brzęczka, zaliczył słabe mecze jako samodzielny trener po dymisji Wuja, zawalił wszystkie kluczowe mecze w rundzie wiosennej, gdy awans - zrządzeniem niebios - był na wyciągnięcie ręki, zawala jesień w tym sezonie. Myślicie, że wszyscy zawodnicy w zespole są tępi na maxa i mają wszyscy inne odczucia od kibiców? Przecież oni też widzą, jak to wygląda. ![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie mam pojęcia nad czym tutaj myśleć. Kto miał odrobinę oleju w głowie i trochę umiejętności to już dawno z tego cyrku uciekł. Zostali ci co nic nie potrafią i nigdzie indziej szansy nie dostaną. Przecież ten mecz mógł się równie dobrze skończyć 0:5. Krzyżanowski mam nadzieję, że szybko stąd odejdzie, bo ma czas żeby nadrobić braki i zostać solidnym grajkiem, a ten bufon Sobolewski tylko zniszczy mu karierę. To samo Duda. Chciałbym zobaczyć jaki progres zrobi u prawdziwego trenera z kimś z kim będzie mógł pograć w piłkę. Nie mam pojęcia co sprawiło, że nie doszło do zmiany trenera po blamażu w poprzednim sezonie. W tym też sprawia na konferencjach z Karolinką wrażenie że dobrze się bawi, tak jakby fakt że jest autorem największej kompromitacji w dziejach klubu, nie miał miejsca. Cóż ten człowiek ambicje ma usadowione w zupełnie innym miejscu niż możliwości intelektualne, a prezes Wisły, jest może i pełny dobrych intencji, ale jednocześnie młody i naiwny, operujący w świecie rządzącym się zupełnie innym prawami niż piłka nożna. Jak szybko nie dorośnie, to nie ma takich pieniędzy z jakich pasożyty żerujące na truchle Wisły, nie są go w stanie oskubać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Pełna zgoda z Griszą.
Ja tylko dodam, że wcale mnie nie zdziwi jak koszulka zarabia w Wiśle tyle, co Szwarga w Rakowie. Za kontrakt koszulki z własnej kieszeni powinien płacić królewicz. To był absurd, że on go podpisał po kompromitacji z zeszłego sezonu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Mam nawet hasło promocyjne!
Z Sobolem i Królewskim do II ligi! Nie chcę bronić ani zawodników, ani trenera ale zwróćmy uwagę, że takie kompromitacje mecze, serie bez zwycięstw powtarzają się regularnie, nie zależnie od trenerów i zawodników! Mamy problem strukturalny bo to nie przypadek, że znowu zaczyna się czarna seria. Z historii również wiadomo, że żaden z trenerów wpadających w taką serie nie wyprowadził drużyny na prostą i musiał pożegnać się z klubem... Wiedzą to WSZYSCY kibice, szkoda, że nie wie tego prezes i właściciele... W sytuacji gdy na siłe trzymaliśmy Gulę, Brzęczką to spadliśmy z eklapy... Podobnie było w I lidze... wiadomo było, że Brzęczek jest spalony, a mimo tego w nagrodę za spadek dano mu prowadzić drużynę w I lidze... Gdy już awans wydawał się całkowicie przegrany to zmieniono trenera na Sobolewskiego... Dano mu piłkarzy przerastających tę ligę i po serii meczów bez porażki pojawiła się szansa awansu bezpośredniego... Ale, że jesteśmy Wisłą Kraków (z wrodzonym genem przegrywu) musieliśmy na własne życzenie zawalić awans, kretyńskimi wymysłami trenera.... Jako, że tradycja to rzecz święta, a wyciąganie wniosków z popełnionych błędów jest ZABRONIONE w naszym klubie to dano (za koncertowe zawalenie awansu) ponowną szanse Sobolewskiemu... Tyle tylko, że stracił 3 kluczowych zawodników... bo zastępcy są wyraźnie słabsi... Jako, że tradycja głupich decyzji jest kultywowana to wiadomo, że znowu odejście trenera będzie spóźnione... Znając życie, nowy trener plus wzmocnienia wiosenne wleją ponowną nadzieje w serca kibiców... Ale seria zwycięstw na wiosnę może nie wystarczyć do odrobienia strat z jesieni, kiedy to bezmyślnie trzymano trenera który jest spalony po kompromitacji w Sosnowcu i Niepołomicach... To kolejnego sezonu znowu przystąpimy jako faworyt do awansu... i tak historia Wisły pod rządami TRIO zatoczy koło... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Co do zachowania Sapały, to zanim otrzymał drugą żółtą kartkę, kilka sekund wcześniej zdeptał leżącego na murawie zawodnika Odry. Moim zdaniem VAR by wrócił do tej sytuacji i bezpośrednie czerwo!
Chyba aż takim debilem nie jest? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeden wyprowadził - Wdowczyk. Tyle że na tle Sobolewskiego to trener przez duże T.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
![]() Można powiedzieć, że upiekło się Igorowi ![]() Za tydzień będzie mógł zagrać z Arką.
Ostatnio edytowane przez Kris Dee : 19.08.2023 o godz. 10:39.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Tu trzeba podjąć radykalne środki i to jak najszybciej... oczywiście znowu to My kibice....może zróbmy na najbliższy mecz akcje pusty stadion ....ewentualnie poza zaspiewaniem hymnu całkowity brak dopingu...może wtedy szanowny nasz prezes zacznie myśleć do jasnej cholery....bo jak nie to we wrześniu już będzie po sezonie...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|