|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Obejrzałem wczorajsze "Studio Reymonta", przeczytałem ostatnie wywiady z Królewskim i odnoszę nieodparte wrażenie, że mur, który stał do tej pory za Sobolem, powoli się kruszy. Karcz coraz częściej krytykuje między wierszami Sobolewskiego, Królewski również zaczął wysyłać sygnały, że nie wszystko mu się w grze Wisły podoba.
Czy jest to przygotowywanie gruntu pod ewentualną zmianę trenera? Przed nami trzy ciężkie spotkania ligowe z czołówką i zawsze groźną Arką, która będzie jeździć na tyłkach. Moim zdaniem jeśli zdobędziemy w tych spotkaniach 1-2 punkty, to zaczną się zakulisowe poszukiwania strażaka, w przypadku dalszych wpadek nowy trener zostanie przedstawiony po 2-3 spotkaniach po przerwie na reprezentację.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 08.08.2023 o godz. 18:04.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
Będzie taki sam cyrk i amatorka jak z Wujem. Też nie został w odpowiednim momencie zwolniony, jeszcze w nagrodę za spadek/kompromitujący brak awansu, zostali na swoich stanowiskach.
Cały czas zapewnianie jaka to świetna praca jest wykonywana w klubie, jak się rozwijają, jak drużyna gra lepiej, a po 10 kolejkach, z tygodnia na tydzień zmiana planów i wylot Wuja/Sobola. Niestety, zapewne ten sezon będzie można spisac na straty jeśli to tak będzie wyglądać. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Trzeba jeszcze pod uwagę wziąć jedną rzecz. Wszyscy chcą zmiany trenera i ja też jej chce pytanie tylko czy przez to, że klub wygląda jak wygląda jesteśmy wstanie przekonać kogoś z umiejętnościami do pracy u nas? Czy to nie jest tak, że Ci co coś potrafią przyjść nie chcą, przyjść chcą tylko Ci, których nikt nie chce bo sią tak dobrzy jak Sobol.
Bo wydaje mi się, że wielu zapomina, że świat piłkarski nie wygląda do końca tak "Dzień dobry, mam dla Ciebie robotę, powiedź ile chcesz jak mnie stać to Cię wezmę". Wygląda to tak, że można po prostu nie chcieć pracować w jakimś miejscu, z jakimiś ludźmi itd. ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kolejnym problemem przy wabieniu nowego trenera może być to, że cel na ten sezon jest jasny i w przypadku braku awansu trener praktycznie z automatu ląduje na zielonej trawce, więc margines błędu jest praktycznie zerowy (zakładając przejęcie zespołu w rozsypce na załóżmy 10. miejscu w tabeli ze stratą 10 punktów do Top2).
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Pacheta jest wolny.. zna polski klimat, ostatnio trenował nawet kluby w La Liga. Ostatni jego zespół wykręcił średnią 1.61 w 75 meczach.. nie wiem dlaczego został zwolniony.. pytanie czy chciałby schodzić na tak niski poziom..?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Tu jest potrzebny całkiem nowy sztab, cały !! ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
uwazam ze skoro poszlismy tak gleboko w opcje hiszpanska to moze i trener ze sztabem z polwyspu iberyjskiego
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Gdyby teraz w miejsce Sobola przyszedł dajmy na to taki Pacheta, to w razie braku awansu myślę, że nikt by się z nim nie cackał. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nie musi być Hiszpan, wystarczy nawet jakiś zadaniowiec. Problemem jest to że Sobolewski ma nikłe CV, a byli do wzięcia goście którzy już awansowali z pierwszej ligi poziom wyżej. Nasi wizjonerzy oczywiście muszą być inni, lepsi, muszą "wynaleźć" trenera - mniejsza o kwalifikacje.
Bądźmy uczciwi: na krajowym rynku trenerskim Sobolewski jest o wiele bliżej Hajto czy Świerczewskiego niż Mamrota, Banasika, Moskala. Nie piszę nawet o topie polskich trenerów (są poza zasięgiem), tylko kolesiach którzy cokolwiek kiedykolwiek w trenerce osiągnęli. Wzięliśmy kolesia z dupy żeby zrobił awans tylko dlatego bo kiedyś grał w klubie. I trzymamy go dalej mimo porażki, tylko z o wiele słabszym składem. Takie są fakty. Podejście "może się uda" zwykle kończy się jednak tak że się nie udaje.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.08.2023 o godz. 13:12.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skład wcale nie jest o wiele słabszy, tylko gra o wiele słabiej niż w pierwszych meczach na wiosnę. Bo jak id lat powtarzam skład ma drugorzędne znaczenie, kluczem jest głowa. Co udowodniła nam Puszcza.
Po Sosnowcu nikt już nie wierzy w słowo trenera i sztabu. Dlatego wszyscy won. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
Skład raczej jest gorszy. Dotychczas zawsze nowi zawodnicy, jeszcze nie skażeni DNA legend, po przyjściu pokazywali maks swoich umiejętności. Nawet Mula, Fernandez, Igbekeme, Junca, Tachi to potwierdzają (czyli praktycznie wszystkie transfery z tamtej rundy). W tej rundzie to samo pokazuje Goku, z tych co zostali mamy regres - Junca, Tachiego już nie ma ale z czasem i tak wypadł z obiegu (mniejsza to czy słusznie).
Także dobra forma Goku i słaba reszty nowych nabytków, raczej daje odpowiedź na to, że są to gorsi piłkarze niż poprzednicy. Jeśli wszystko będzie tak jak "powinno być" (jak zawsze) to Goku będzie grał co raz słabiej, a reszta to już w ogóle będzie do dupy. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Jaroo,
skład nie jest gorszy - gorzej grają zawodnicy. To zasługa sztabu. Nie możliwości zawodników. Osobiście uważam, że osłabiliśmy się w środku pola. Brak Igbekeme jest bardzo widoczny. Jednocześnie Sapała to według mnie zawodnik na podobnym poziomie i jeśli w końcu zacznie grać a nie leczyć się to nie będzie tak bardzo widać tego braku. Mi się marzył duet Sapała-Igbekeme w środku. No ale ... |
|
|
|
Member
Od: 03.2016
Offline |
|
|
Ponferradina - klub z 3 ligi Hiszpańskiej ma teraz środek Llonch - Igbekeme. To pokazuje w jakiej dupie jest Polska piłka klubowa. Przecież ci piłkarze wyróżnialiby się w ESA.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jeśli mamy na etacie Fazlagicia Colleya niedawno jeszcze Plewkę Hugiego to nie dziwota, że nie stać nas na wyłożenie dodatkowej kasy na prawdziwych kozaków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Sapała jest na razie jak Nessie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Każdy kolejny dzień z tym sztabem szkoleniowym, to dzień bliżej kolejnemu zasypywaniu dziury, dokładaniu pieniędzy przez właścicieli...
Nie jesteśmy w stanie wyjść z miejsca, w którym jesteśmy, bo nie wyciągamy wniosków. A przez to, że nie wyciągamy wniosków jesteśmy w I lidze. ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiadomo ze to nierealne ale .....jesli Szefu ktory sobie zrobil z klubu zabawe w FM tak strasznie nie chce hiszpanskiego sztabu , a pan od W-Fu musi byc na stolku to jest jeden trener w Polsce ktory troche liznal pilki, jezyka, mentalnosci i zwyczajow pilki hiszpanskiej , a pan od WF jako jego giermek i niepotrzebny przydupas od rozkladamia pacholkow i noszenia pilek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Jasiu Urban?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Gdyby na konferencji mówił po hiszpańsku, Markus, Wolf i Framat pialiby z zachwytu jak niejaka Marta po uzyskaniu nienależnych trzech milionów zł.
Michał dał przykład: Od 1:25. https://youtu.be/apVbPVD-Y-U Fakt, Probierz nie doił Wisły jak chociażby Maaskant, który po doprowadzeniu Wisły do katastrofy cały czas żądał pieniędzy za zniszczenie Wisły. Dlatego Jurek Urban, wróć Janek Urban powinien w oficjalnych wypowiedziach mówić tylko po hiszpańsku. Zrzec się obywatelstwa chyba nie musi. Dla przypomnienia: Probierz zrzekł się kasy.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 11.08.2023 o godz. 15:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Aż sprawdziłem z ciekawości - pierwsze, co robi Królewski po przegranym meczu? Włazi na Twittera i kasuje swoje przedmeczowe posty.
Naprawdę bardzo długo myślałem, że trafił nam się w miarę ogarnięty prezes, może niedoświadczony, ale z jakąś pasją i wizją. Ostatnie tygodnie uświadomiły mi, że to po prostu kolejny, ćwierć-autystyczny, zakochany w korpoklimacie nerd, który za młodu przeszedł Doom'a o jeden raz za dużo. Oddałby Wisłę w sekundę, gdyby ktoś mu zaoferował za to wylizanie tyłka Elona Muska. Owszem, doceniam wkład finansowy, ale to tak, jakby ktoś Ci zapłacił za to, żeby robić z Ciebie błazna przez dwa lata. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Czyli co? w zimie kolejny reset Królewski?. Czy może jakaś zbiórka?. Mogłeś klub oddać w inne ręce, za to zostawiłeś status quo. Mam wrażenie, że wszystkim w klubie to pasuje. Byle tylko pensja była na ostatniego. Kibice pamiętajcie na meczu musi nas być 15 tysięcy bo się legendy obrażą.
![]()
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rodzinna atmosfera ruuulez....
Hyballa szybko się poznał na tych leserach i nawet się z nimi nie pożegnał. Banda leserów... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
każdy kto wymagał był i jest zły Hyballa, Carillo, Obi?nie wiem, teraz źli są kibice bo wymagają a nie dają kasy tyle żeby utrzymywać to jebane kółko dewotek. Legendy psia mać
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Jakby gospodarowali pieniędzmi tak jak na początku to możliwe, że byłoby blisko sytuacji, ze jest tylko dług do TF, a poza tym czysta głowa. No ale niech se k. rwa sprowadzają jeszcze paru kopaczy bo 30+ i nadal braki, którzy uschną jak wszyscy pod okiem profesora Sobola i reszty bandy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
100baniek długu wszędzie legendy, wislackie DNA i ch.z tego jest. Czy ten klub nie może być po prostu profesjonalny? A tu co chwila wypada jakieś g. I to poklepywanie po plecach po każdym zakończonym meczu. Ja chyba zbojkotuje mecze na jakiś czas bo już nerwów nie mam.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ja w tym sezonie obejrzałem tylko 45 minut Wisły - 1 połowę w Tychach. Uśmiałem się nawet z tego kabaretu w obronie, gdyby nie VAR to gładkie 3:0 do przerwy. Dziś łatwo 120 zł zarobiłem i nie zamierzam oglądać choćby minuty więcej, dopóki "legendy" będą w sztabie.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
A h..j niech trzyma dalej Sobola, znowu nie awansujemy, będzie dokładał co sezon coraz więcej, aż mu się odechce, albo zbankrutuje to jego Synerise.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Albo Wisła zbankrutuje i będzie miał zabawkę od 4 ligi..nie wiem czy będzie miał hajs na następny sezon w 1 lidze.. Ja nawet nie chce myśleć co będzie jeśli znowu zostaniemy tutaj , ale na tą chwilę to ja w cuda nie wierzę zupełnie..
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|