The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2023, 17:22
Obejrzałem wczorajsze "Studio Reymonta", przeczytałem ostatnie wywiady z Królewskim i odnoszę nieodparte wrażenie, że mur, który stał do tej pory za Sobolem, powoli się kruszy. Karcz coraz częściej krytykuje między wierszami Sobolewskiego, Królewski również zaczął wysyłać sygnały, że nie wszystko mu się w grze Wisły podoba.

Czy jest to przygotowywanie gruntu pod ewentualną zmianę trenera? Przed nami trzy ciężkie spotkania ligowe z czołówką i zawsze groźną Arką, która będzie jeździć na tyłkach. Moim zdaniem jeśli zdobędziemy w tych spotkaniach 1-2 punkty, to zaczną się zakulisowe poszukiwania strażaka, w przypadku dalszych wpadek nowy trener zostanie przedstawiony po 2-3 spotkaniach po przerwie na reprezentację.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 08.08.2023 o godz. 18:04.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.08.2023, 17:57
Będzie taki sam cyrk i amatorka jak z Wujem. Też nie został w odpowiednim momencie zwolniony, jeszcze w nagrodę za spadek/kompromitujący brak awansu, zostali na swoich stanowiskach.
Cały czas zapewnianie jaka to świetna praca jest wykonywana w klubie, jak się rozwijają, jak drużyna gra lepiej, a po 10 kolejkach, z tygodnia na tydzień zmiana planów i wylot Wuja/Sobola.

Niestety, zapewne ten sezon będzie można spisac na straty jeśli to tak będzie wyglądać.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 08.08.2023, 18:11
Trzeba jeszcze pod uwagę wziąć jedną rzecz. Wszyscy chcą zmiany trenera i ja też jej chce pytanie tylko czy przez to, że klub wygląda jak wygląda jesteśmy wstanie przekonać kogoś z umiejętnościami do pracy u nas? Czy to nie jest tak, że Ci co coś potrafią przyjść nie chcą, przyjść chcą tylko Ci, których nikt nie chce bo sią tak dobrzy jak Sobol.
Bo wydaje mi się, że wielu zapomina, że świat piłkarski nie wygląda do końca tak "Dzień dobry, mam dla Ciebie robotę, powiedź ile chcesz jak mnie stać to Cię wezmę". Wygląda to tak, że można po prostu nie chcieć pracować w jakimś miejscu, z jakimiś ludźmi itd.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 08.08.2023, 18:18
Kolejnym problemem przy wabieniu nowego trenera może być to, że cel na ten sezon jest jasny i w przypadku braku awansu trener praktycznie z automatu ląduje na zielonej trawce, więc margines błędu jest praktycznie zerowy (zakładając przejęcie zespołu w rozsypce na załóżmy 10. miejscu w tabeli ze stratą 10 punktów do Top2).

[35/54]

Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 08.08.2023, 19:17
Pacheta jest wolny.. zna polski klimat, ostatnio trenował nawet kluby w La Liga. Ostatni jego zespół wykręcił średnią 1.61 w 75 meczach.. nie wiem dlaczego został zwolniony.. pytanie czy chciałby schodzić na tak niski poziom..?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 08.08.2023, 19:48
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Kolejnym problemem przy wabieniu nowego trenera może być to, że cel na ten sezon jest jasny i w przypadku braku awansu trener praktycznie z automatu ląduje na zielonej trawce, więc margines błędu jest praktycznie zerowy (zakładając przejęcie zespołu w rozsypce na załóżmy 10. miejscu w tabeli ze stratą 10 punktów do Top2).
Coś ostatnio ten automat nie zadziałał, wuja też miał się utrzymać, a jedyne co utrzymał to stanowisko.

Tu jest potrzebny całkiem nowy sztab, cały !!
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 08.08.2023, 21:23
uwazam ze skoro poszlismy tak gleboko w opcje hiszpanska to moze i trener ze sztabem z polwyspu iberyjskiego
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 09.08.2023, 08:16
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Coś ostatnio ten automat nie zadziałał, wuja też miał się utrzymać, a jedyne co utrzymał to stanowisko.

Tu jest potrzebny całkiem nowy sztab, cały !!
Wuja to był Wuja, zatrudniony mimo wszystko na trochę innych zasadach niż ktokolwiek z karuzeli (były selekcjoner, Wuja, przejął zespół w dość trudnym momencie).

Gdyby teraz w miejsce Sobola przyszedł dajmy na to taki Pacheta, to w razie braku awansu myślę, że nikt by się z nim nie cackał.

[35/54]

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.08.2023, 13:05
Nie musi być Hiszpan, wystarczy nawet jakiś zadaniowiec. Problemem jest to że Sobolewski ma nikłe CV, a byli do wzięcia goście którzy już awansowali z pierwszej ligi poziom wyżej. Nasi wizjonerzy oczywiście muszą być inni, lepsi, muszą "wynaleźć" trenera - mniejsza o kwalifikacje.

Bądźmy uczciwi: na krajowym rynku trenerskim Sobolewski jest o wiele bliżej Hajto czy Świerczewskiego niż Mamrota, Banasika, Moskala. Nie piszę nawet o topie polskich trenerów (są poza zasięgiem), tylko kolesiach którzy cokolwiek kiedykolwiek w trenerce osiągnęli. Wzięliśmy kolesia z dupy żeby zrobił awans tylko dlatego bo kiedyś grał w klubie. I trzymamy go dalej mimo porażki, tylko z o wiele słabszym składem.

Takie są fakty. Podejście "może się uda" zwykle kończy się jednak tak że się nie udaje.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.08.2023 o godz. 13:12.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 09.08.2023, 20:12
Skład wcale nie jest o wiele słabszy, tylko gra o wiele słabiej niż w pierwszych meczach na wiosnę. Bo jak id lat powtarzam skład ma drugorzędne znaczenie, kluczem jest głowa. Co udowodniła nam Puszcza.

Po Sosnowcu nikt już nie wierzy w słowo trenera i sztabu. Dlatego wszyscy won.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.08.2023, 09:18
Skład raczej jest gorszy. Dotychczas zawsze nowi zawodnicy, jeszcze nie skażeni DNA legend, po przyjściu pokazywali maks swoich umiejętności. Nawet Mula, Fernandez, Igbekeme, Junca, Tachi to potwierdzają (czyli praktycznie wszystkie transfery z tamtej rundy). W tej rundzie to samo pokazuje Goku, z tych co zostali mamy regres - Junca, Tachiego już nie ma ale z czasem i tak wypadł z obiegu (mniejsza to czy słusznie).

Także dobra forma Goku i słaba reszty nowych nabytków, raczej daje odpowiedź na to, że są to gorsi piłkarze niż poprzednicy.
Jeśli wszystko będzie tak jak "powinno być" (jak zawsze) to Goku będzie grał co raz słabiej, a reszta to już w ogóle będzie do dupy.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 10.08.2023, 10:09
Jaroo,

skład nie jest gorszy - gorzej grają zawodnicy. To zasługa sztabu. Nie możliwości zawodników.

Osobiście uważam, że osłabiliśmy się w środku pola. Brak Igbekeme jest bardzo widoczny. Jednocześnie Sapała to według mnie zawodnik na podobnym poziomie i jeśli w końcu zacznie grać a nie leczyć się to nie będzie tak bardzo widać tego braku.
Mi się marzył duet Sapała-Igbekeme w środku. No ale ...
Odpowiedz cytując
Piter00
Member

Od: 03.2016

Stary 10.08.2023, 10:39
Ponferradina - klub z 3 ligi Hiszpańskiej ma teraz środek Llonch - Igbekeme. To pokazuje w jakiej dupie jest Polska piłka klubowa. Przecież ci piłkarze wyróżnialiby się w ESA.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 10.08.2023, 11:00
Piter00 napisał(a):Wyświetl post
Ponferradina - klub z 3 ligi Hiszpańskiej ma teraz środek Llonch - Igbekeme. To pokazuje w jakiej dupie jest Polska piłka klubowa. Przecież ci piłkarze wyróżnialiby się w ESA.
Jeśli mamy na etacie Fazlagicia Colleya niedawno jeszcze Plewkę Hugiego to nie dziwota, że nie stać nas na wyłożenie dodatkowej kasy na prawdziwych kozaków.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 10.08.2023, 11:21
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Jaroo,

skład nie jest gorszy - gorzej grają zawodnicy. To zasługa sztabu. Nie możliwości zawodników.

Osobiście uważam, że osłabiliśmy się w środku pola. Brak Igbekeme jest bardzo widoczny. Jednocześnie Sapała to według mnie zawodnik na podobnym poziomie i jeśli w końcu zacznie grać a nie leczyć się to nie będzie tak bardzo widać tego braku.
Mi się marzył duet Sapała-Igbekeme w środku. No ale ...
Zastąpiliśmy połowę kluczowych graczy Wisły nowymi piłkarzami. W przypadku Alfaro i Goku nie da się stwierdzić czy grają gorzej czy to wszystko na co ich stać, bo są tu od niedawna. Wyłom w środku pola nie pozostawia wątpliwości. Nie jest niczym dziwnym, że brak 3 bardzo ważnych ogniw, które na razie nie zostały zastąpione (chociaż oczywiście Alfaro czy Goku mogą okazać się strzałami w dziesiątkę) wpływa niekorzystnie na całą drużynę. I nie musi to być zasługa sztabu. Rozumiem, że jak w polityce, jedziemy schematami, ale Sobolewski, choć słaby trener, nie odpowiada za zło całego świata. Podobnie jak PIS czy KO.

Sapała jest na razie jak Nessie...
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 10.08.2023, 11:54
Każdy kolejny dzień z tym sztabem szkoleniowym, to dzień bliżej kolejnemu zasypywaniu dziury, dokładaniu pieniędzy przez właścicieli...

Nie jesteśmy w stanie wyjść z miejsca, w którym jesteśmy, bo nie wyciągamy wniosków. A przez to, że nie wyciągamy wniosków jesteśmy w I lidze.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Stary 10.08.2023, 16:24
Wiadomo ze to nierealne ale .....jesli Szefu ktory sobie zrobil z klubu zabawe w FM tak strasznie nie chce hiszpanskiego sztabu , a pan od W-Fu musi byc na stolku to jest jeden trener w Polsce ktory troche liznal pilki, jezyka, mentalnosci i zwyczajow pilki hiszpanskiej , a pan od WF jako jego giermek i niepotrzebny przydupas od rozkladamia pacholkow i noszenia pilek
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 11.08.2023, 06:24
Jasiu Urban?
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Stary 11.08.2023, 12:37
azor napisał(a):Wyświetl post
Jasiu Urban?
dokladnie tak - choc wiadomo ze to nieralne - tak mi sie Urban skojarzyl z Hiszpanią
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 11.08.2023, 13:39
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
dokladnie tak - choc wiadomo ze to nieralne - tak mi sie Urban skojarzyl z Hiszpanią
Z Gornika on to akurat wyleci jeszcze w tej rundzie i będzie mógł spokojnie wrócić do swojego domu w Krakowie.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 11.08.2023, 15:32
Gdyby na konferencji mówił po hiszpańsku, Markus, Wolf i Framat pialiby z zachwytu jak niejaka Marta po uzyskaniu nienależnych trzech milionów zł.

Michał dał przykład:

Od 1:25.

https://youtu.be/apVbPVD-Y-U

Fakt, Probierz nie doił Wisły jak chociażby Maaskant, który po doprowadzeniu Wisły do katastrofy cały czas żądał pieniędzy za zniszczenie Wisły.

Dlatego Jurek Urban, wróć Janek Urban powinien w oficjalnych wypowiedziach mówić tylko po hiszpańsku.

Zrzec się obywatelstwa chyba nie musi.

Dla przypomnienia:

Probierz zrzekł się kasy.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 11.08.2023 o godz. 15:35.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 12.08.2023, 18:57
Aż sprawdziłem z ciekawości - pierwsze, co robi Królewski po przegranym meczu? Włazi na Twittera i kasuje swoje przedmeczowe posty.

Naprawdę bardzo długo myślałem, że trafił nam się w miarę ogarnięty prezes, może niedoświadczony, ale z jakąś pasją i wizją. Ostatnie tygodnie uświadomiły mi, że to po prostu kolejny, ćwierć-autystyczny, zakochany w korpoklimacie nerd, który za młodu przeszedł Doom'a o jeden raz za dużo. Oddałby Wisłę w sekundę, gdyby ktoś mu zaoferował za to wylizanie tyłka Elona Muska.

Owszem, doceniam wkład finansowy, ale to tak, jakby ktoś Ci zapłacił za to, żeby robić z Ciebie błazna przez dwa lata.
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 12.08.2023, 18:58
Czyli co? w zimie kolejny reset Królewski?. Czy może jakaś zbiórka?. Mogłeś klub oddać w inne ręce, za to zostawiłeś status quo. Mam wrażenie, że wszystkim w klubie to pasuje. Byle tylko pensja była na ostatniego. Kibice pamiętajcie na meczu musi nas być 15 tysięcy bo się legendy obrażą.
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 12.08.2023, 19:02
Rodzinna atmosfera ruuulez....

Hyballa szybko się poznał na tych leserach i nawet się z nimi nie pożegnał.

Banda leserów...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Od: 03.2018

Stary 12.08.2023, 19:22
każdy kto wymagał był i jest zły Hyballa, Carillo, Obi?nie wiem, teraz źli są kibice bo wymagają a nie dają kasy tyle żeby utrzymywać to jebane kółko dewotek. Legendy psia mać
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 12.08.2023, 19:32
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Aż sprawdziłem z ciekawości - pierwsze, co robi Królewski po przegranym meczu? Włazi na Twittera i kasuje swoje przedmeczowe posty.

Naprawdę bardzo długo myślałem, że trafił nam się w miarę ogarnięty prezes, może niedoświadczony, ale z jakąś pasją i wizją. Ostatnie tygodnie uświadomiły mi, że to po prostu kolejny, ćwierć-autystyczny, zakochany w korpoklimacie nerd, który za młodu przeszedł Doom'a o jeden raz za dużo. Oddałby Wisłę w sekundę, gdyby ktoś mu zaoferował za to wylizanie tyłka Elona Muska.

Owszem, doceniam wkład finansowy, ale to tak, jakby ktoś Ci zapłacił za to, żeby robić z Ciebie błazna przez dwa lata.
On pożycza ten wkład finansowy głównie z powodu swojej i Kubusia głupoty.
Jakby gospodarowali pieniędzmi tak jak na początku to możliwe, że byłoby blisko sytuacji, ze jest tylko dług do TF, a poza tym czysta głowa.
No ale niech se k. rwa sprowadzają jeszcze paru kopaczy bo 30+ i nadal braki, którzy uschną jak wszyscy pod okiem profesora Sobola i reszty bandy.
Odpowiedz cytując
Armin
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 12.08.2023, 20:32
100baniek długu wszędzie legendy, wislackie DNA i ch.z tego jest. Czy ten klub nie może być po prostu profesjonalny? A tu co chwila wypada jakieś g. I to poklepywanie po plecach po każdym zakończonym meczu. Ja chyba zbojkotuje mecze na jakiś czas bo już nerwów nie mam.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.08.2023, 20:44
Armin napisał(a):Wyświetl post
100baniek długu wszędzie legendy, wislackie DNA i ch.z tego jest. Czy ten klub nie może być po prostu profesjonalny? A tu co chwila wypada jakieś g. I to poklepywanie po plecach po każdym zakończonym meczu. Ja chyba zbojkotuje mecze na jakiś czas bo już nerwów nie mam.
Ja w tym sezonie obejrzałem tylko 45 minut Wisły - 1 połowę w Tychach. Uśmiałem się nawet z tego kabaretu w obronie, gdyby nie VAR to gładkie 3:0 do przerwy. Dziś łatwo 120 zł zarobiłem i nie zamierzam oglądać choćby minuty więcej, dopóki "legendy" będą w sztabie.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 12.08.2023, 20:52
A h..j niech trzyma dalej Sobola, znowu nie awansujemy, będzie dokładał co sezon coraz więcej, aż mu się odechce, albo zbankrutuje to jego Synerise.
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 12.08.2023, 21:43
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
A h..j niech trzyma dalej Sobola, znowu nie awansujemy, będzie dokładał co sezon coraz więcej, aż mu się odechce, albo zbankrutuje to jego Synerise.
Albo Wisła zbankrutuje i będzie miał zabawkę od 4 ligi..nie wiem czy będzie miał hajs na następny sezon w 1 lidze.. Ja nawet nie chce myśleć co będzie jeśli znowu zostaniemy tutaj , ale na tą chwilę to ja w cuda nie wierzę zupełnie..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów