The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gambit88
Member

Od: 08.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2023, 12:30
Tak czytając te kolejne wpisy to wyłania się z nich obraz JK jako niedojrzałego mitomana i egocentryka. Mimo wszystko ja go jednak szanuję, jestem jego rówieśnikiem i o takiej kasie jaką on obecnie dysponuje nawet nie marzę. Dodatkowo trzeba przyznać że zdobył ją raczej w wyniku swojej ciężkiej pracy, a nie np. w wyniku przemian systemowych czy odziedziczenia po rodzicach. Mial/ ma tego hajsu na tyle by kilkukrotnie wspomóc klub w bardzo złej sytuacji i trochę mam etyczny problem z tym, żeby go bez ogródek jebac. Jeżeli chodzi o nieumiejętne zarządzanie to zgadzam się, że nie wygląda to dobrze, z drugiej jednak strony nasze najlepsze lata kojarzę z zarządzaniem na zasadzie dosypywania pieniędzy a nie przemyślanego planu (nie twierdzę że teraz jakiś jest) . Nie liczę już na złoty strzał w rodzaju Pana Bogusława Cupiała. Wiśle trzeba spokoju, regularnego płacenia pensji i spłacania długów. Nie chce ekstraklasy na kredyt, wolalbym długofalowy plan dla klubu nawet zakładający dłuższy pobyt w pierwszej lidze i powrót do "elity" z mocnymi fundamentami. Mimo wszystko zawiodłem się trochę na sytuacji z Panem Jazdzynskim.. Liczyłem bardzo, że on to pouklada. Z drugiej jednak strony historia z jego wycofaniem się pokazala, że przez ten czas w którym był w klubie nie potrafił sobie zbudować odpowiednio silnej pozycji, na tyle silnej by to on dzisiaj był właścicielem Wisły.
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 29.07.2023, 15:03
Tomek nie został właścicielem bo nie dysponuje takimi środkami.Zasypywał kilkukrotnie bo chujowo zarządza/zarządzali wspólnie w przeszłości. Mogliśmy poświęcić ubiegły sezon na budowę i na czystki ze szrotu, no ale prawie wszystkim po spadku dano ponowną szansę. Mogliśmy się pozbyć wszystkich polskich kopaczy, pozbyć się wonderkidów, ale tego nie zrobiliśmy. Wręcz przeciwnie jeszcze bardziej się pogrążaliśmy sprowadzając jakiegoś Żyre czy Bashe. Gramy kolejny sezon w 1 lidze, a paru zawodników wciąż ma wysokie kontrakty. Kluby ze sporo niższymi budżetami radzą sobie w ekstraklasie, a my z top budzetem i z top wydatkami w 1 lidze nie potrafiliśmy awansować. W tym klubie powinno się wszystko zaorać bo tutaj chyba nic dobrze nie funkcjonuje, a podsumowaniem tego jest dział medialny, który nawet nie potrafi wrzucić tweeta(iksa)o pożegnalnym meczu KB i robi w nim parę błędów. Przez ostatnie 2-3 lata nie widać, żeby jakikolwiek piłkarz zaliczył progres w grze, nie wypromowaliśmy żadnego piłkarza(nawet młodego) Każdy zawodnik, który tutaj przyjdzie po paru miesiącach zalicza regres i dorównuje poziomem do reszty. Szkoda już o tym wszystkim gadać i się w....iać. Właściciel(a wcześniej trio, nie wiemy kto rządził więc idzie na konto wszystkich) oprócz gadki w mediach nie zrobili nic, z roku na rok większy upadek sportowy. Liczyłem, że klub będzie zarządzany jak dobra firma. Będzie dobry prezes, dyrektor sportowy i to wszystko będzie miało ręce i nogi, ale cóż. Prezesem był braciszek, osoby od sportu były ex-wiślakami, trenerem póżniej został wujek(to jeszcze jakos się dało wytlumaczyć) itd.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 29.07.2023, 15:40
Cytat:
Tak czytając te kolejne wpisy to wyłania się z nich obraz JK jako niedojrzałego mitomana i egocentryka. Mimo wszystko ja go jednak szanuję, jestem jego rówieśnikiem i o takiej kasie jaką on obecnie dysponuje nawet nie marzę. Dodatkowo trzeba przyznać że zdobył ją raczej w wyniku swojej ciężkiej pracy, a nie np. w wyniku przemian systemowych czy odziedziczenia po rodzicach. Mial/ ma tego hajsu na tyle by kilkukrotnie wspomóc klub w bardzo złej sytuacji i trochę mam etyczny problem z tym, żeby go bez ogródek jebac. Jeżeli chodzi o nieumiejętne zarządzanie to zgadzam się, że nie wygląda to dobrze, z drugiej jednak strony nasze najlepsze lata kojarzę z zarządzaniem na zasadzie dosypywania pieniędzy a nie przemyślanego planu (nie twierdzę że teraz jakiś jest) . Nie liczę już na złoty strzał w rodzaju Pana Bogusława Cupiała. Wiśle trzeba spokoju, regularnego płacenia pensji i spłacania długów. Nie chce ekstraklasy na kredyt, wolalbym długofalowy plan dla klubu nawet zakładający dłuższy pobyt w pierwszej lidze i powrót do "elity" z mocnymi fundamentami. Mimo wszystko zawiodłem się trochę na sytuacji z Panem Jazdzynskim.. Liczyłem bardzo, że on to pouklada. Z drugiej jednak strony historia z jego wycofaniem się pokazala, że przez ten czas w którym był w klubie nie potrafił sobie zbudować odpowiednio silnej pozycji, na tyle silnej by to on dzisiaj był właścicielem Wisły.

Nie da się w jednym zdaniu równocześnie pisać o budowie fundamentów ORAZ o 1 lidze, bo sobie zaprzeczasz. Już jest ekstremalnie ciężko finansowo, a każdy kolejny sezon to będzie staczanie i agonia. Jedynym ratunkiem będzie sprzedaż Wisły, Królewski mówi o rozmowach i oby tym razem się zdecydował.

Dochodzą kwestie kibicowskie, społeczne - Wisła w 1 lidze to straty wizerunkowe, to straty sponsorów, mniejsze środki od nich.. Ludzie, trochę logiki i rozsądku zanim coś napiszecie. Dla Wisły kluczem jest jak najszybciej awansować przy tych kosztach, przy tych zobowiązaniach, a to tylko też po to, aby mieć lepszą pozycję i liczyć na lepszą ofertę inwestycyjną z zewnątrz, bo sama się w tej ESIE nie utrzyma.

Co do jebania, to nikt go nie jebie jako człowieka, a krytyka dotyczy realnych czynów i działań, no sorry to jest zabawa dla dużych chłopców. To ile ma pieniędzy to nie rozumiem w ogóle po co to poruszać, co to ma do zarządzania klubem skoro te pieniądze są żadne w skali potrzeb jakie generuje klub piłkarski.
Odpowiedz cytując
gambit88
Member

Stary 29.07.2023, 16:50
Wisła Kraków jest od wielu lat (jak widzę nie tylko w mojej opinii) klubem chorym wewnętrznie. Choroba ta wynika między innymi z tego, że wielokrotnie stawiano wszystko na jedną kartę. Nakupić Holendrów bo musi być Liga Mistrzów, nasciagac Hiszpanów bo trzeba natychmiast awansować. Długi rosną do takich poziomow, że nikt przy zdrowych zmysłach nie pomyśli o kupnie. Nie uważam żebym sobie zaprzeczał mówiąc o budowaniu fundamentów w 1 lidze. Przez budowanie fundamentów rozumiem opracowanie sposobu zarządzania zobowiazaniami i zmniejszanie bieżących kosztów. Nawet trochę o tym mówili w kontekście redukcji kadry pierwszego zespół. Zgadzam się, że dla Wisły istotne jest żeby awansować PRZY TYCH KOSZTACH. Jednak utrzymanie się w Ekstraklasie będzie wymagało dalszych inwestycji, a bez zdrowej struktury zarządzania może być równie opłakane w skutkach jak kolejny rok w I lidze. Jestem pesymistą jeżeli chodzi o kolejkę inwestorów tylko czekających żeby kupić Wisłę (szczególnie z długami jeszcze większymi niż obecnie). To oczywiście tylko moje zdanie i nie trzeba się z nim zgadzać. Odnośnie pieniędzy w kontekście JK, jeżeli tych pieniędzy nie wygrał na loterii tzn., że je zarobił, domniemuję, że dzięki swojej firmie co implikuje jakieś umiejętności zarządcze. Apele o logikę i rozsądek są jak najbardziej na miejscu jeżeli chodzi o to forum, dodałbym jeszcze prośbę o mniej agresywną retorykę i uwzględnianie, że istnieją inne spojrzenia na rzeczywistość niż tylko nasze własne.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 29.07.2023, 17:29
W swoim spojrzeniu w ogóle pomijasz aspekt kibicowski. Piszesz jak o jakiejś piekarni, która powinna zrobić biznes plan i powolutku sobie rosnąć. To jest wielki klub z rzeszą kibiców, którzy od lat dostają ścierą w ryj, bo klub zamiast być odbudowywanym to stacza się coraz niżej, finansowo i sportowo. Serio wyobrażasz sobie, że ludzie będą spokojnie patrzeć na kolejne sezony w 1 lidze? Otóż nie będą i nie ma się im co dziwić. To są emocje, ludzie chcą sukcesów, zwycięstw. Jak odpukać w tym sezonie nie będzie awansu, to zobaczysz co się będzie działo, a Ty piszesz o jakimś długoletnim budowaniu w 1 lidze. Wisła ma awansować i koniec, dostaliśmy w twarz spadkiem teraz niech robią wszystko, żeby wrócić do Ekstraklasy.

Co do kupna, opieram się na tym co mówi Królewski. Skoro w jednym wpisie go chwalisz i piszesz, że nie jest mitomanem, a w drugim zarzucasz mu, że mija się z prawdą (sam przecież powiedział ostatnio, że jest kilku chętnych na klub, a rozmowy trwają oraż, że też dlatego odrzucił tego inwestora, bo te podmioty są lepsze czytaj z Europy i Stanów), to znów sobie przeczysz.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 29.07.2023, 17:58
chyba masz lekki problem ze zrozumieniem Gambita
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 29.07.2023, 19:25
gambit88 napisał(a):Wyświetl post
Wisła Kraków jest od wielu lat (jak widzę nie tylko w mojej opinii) klubem chorym wewnętrznie. Choroba ta wynika między innymi z tego, że wielokrotnie stawiano wszystko na jedną kartę. Nakupić Holendrów bo musi być Liga Mistrzów, nasciagac Hiszpanów bo trzeba natychmiast awansować. Długi rosną do takich poziomow, że nikt przy zdrowych zmysłach nie pomyśli o kupnie. Nie uważam żebym sobie zaprzeczał mówiąc o budowaniu fundamentów w 1 lidze. Przez budowanie fundamentów rozumiem opracowanie sposobu zarządzania zobowiazaniami i zmniejszanie bieżących kosztów. Nawet trochę o tym mówili w kontekście redukcji kadry pierwszego zespół. Zgadzam się, że dla Wisły istotne jest żeby awansować PRZY TYCH KOSZTACH. Jednak utrzymanie się w Ekstraklasie będzie wymagało dalszych inwestycji, a bez zdrowej struktury zarządzania może być równie opłakane w skutkach jak kolejny rok w I lidze. Jestem pesymistą jeżeli chodzi o kolejkę inwestorów tylko czekających żeby kupić Wisłę (szczególnie z długami jeszcze większymi niż obecnie). To oczywiście tylko moje zdanie i nie trzeba się z nim zgadzać. Odnośnie pieniędzy w kontekście JK, jeżeli tych pieniędzy nie wygrał na loterii tzn., że je zarobił, domniemuję, że dzięki swojej firmie co implikuje jakieś umiejętności zarządcze. Apele o logikę i rozsądek są jak najbardziej na miejscu jeżeli chodzi o to forum, dodałbym jeszcze prośbę o mniej agresywną retorykę i uwzględnianie, że istnieją inne spojrzenia na rzeczywistość niż tylko nasze własne.
Ale to nie jest fabryka meleksów czy montownia długopisów, gdzie wystarczy produkt poskładać do kupy i potrafić go sprzedać. To, że sobie kupimy zawodników niczego nie gwarantuje.

Największym problemem u nas jest to, że poziom treningów zamiast czynić piłkarzy lepszymi, degraduje ich boiskowe możliwości. Nie, że tracą umiejętności bo jak się raz nauczyło kopać piłkę to się tego nie zapomni, ale jak się nie ćwiczy, albo źle ćwiczy to się kopie mniej celnie, biega zbyt wolno, męczy zbyt szybko itd.

Ostatnim który z naszych kopaczy wykrzesał progres był Hyballa, to szybko go pogoniono. Na wiosnę też się wydawało że jest lepiej że Sobol coś buduje, ale jak się okazało na finiszu to dlatego, że połowa składu przyszła z zewnątrz i nie była jeszcze oblepiona smołą która z czasem oblepia u nas każdego. Do czasu kiedy nie pozbędziemy się tej smoły, nic się nie zmieni.

Czym jest ta smoła?

Moim zdaniem zaczęło się od redukcji celów sportowych po przyjściu Trio, od tego czasu nikt niczego nie musi za nic nie odpowiada i za nic nie ponosi konsekwencji. Czyli nikt o nic się nie stara, bo w razie wtopy nic się nie zmienia. Po spadku nic, po kompromitacji z Sosnowcem i Puszczą nic. Tak se dryfujemy... Kasa na koncie się zgadza to kto by się przejmował.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 29.07.2023 o godz. 19:36.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 29.07.2023, 20:13
jeszcze żeby sie zgadzała...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 29.07.2023, 20:24
Przecież zaległości w wypłatach nie ma... A w razie co kibice się zrzucą
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
gambit88
Member

Stary 29.07.2023, 20:27
Jeszcze słowo w kwestii mitomanii Królewskiego. W swojej pracy niestety/stety mam do czynienia ze start up'ami (nie branża IT tylko akurat chemia i biotechnologia). Ich celem jest najczęściej przeżycie do momentu przejęcia przez większy podmiot (lub zdobycia zainteresowania ze strony jakiegoś anioła biznesu &#128516, sprzedają raczej pomysł niż konkretny produkt. Czytalem parę postów tutaj o tym jak Królewski opowiadał jak to zaraz będą notowani na NASDAQ a nic z tego nie wyszło itp. To jest nic innego jak podbijanie stawki, żeby sprzedać firmę, zostać wchlonietym na jak najlepszych warunkach. W przypadku jego podejścia do Wisły może być podobnie. Stara się pewnymi ruchami (niestety w większości pozorowanymi) zwiększać atrakcyjność produktu pokazując np.nowoczesne podejście do klienta (kontakt bezpośredni przez twittera), bazę kibicowską itd. Możliwe, że nawet ta akcja z inwestorem ostatnio była podbijaniem stawki.. Coś w stylu: patrzcie, to jest produkt premium, nie jesteśmy desperatami i nie sprzedamy firmy pierwszemu lepszemu. I tu jestem najbardziej zaniepokojony bo jak już mówiłem nie wierzę w kolejkę inwestorów i nie wiem czy obecny właściciel potrafi długoterminowo ustabilizować klub a nie tylko przygotować go do przejścia due diligence.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 29.07.2023, 22:23
A to akurat prawda, sam też mówił w wywiadzie, że dzięki procesowi z tym inwestorem przygotował super klub do docelowej sprzedaży i wzbudził zainteresowanie lepszych podmiotów, z którymi rozmawia.
Ja bym się nie zdziwił jakby dużo wcześniej wiedział, że nic z tego nie będzie, a specjalnie grał na czas i robił szum w mediach, żeby podbić stawkę u tych poważniejszych inwestorów.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.07.2023, 23:29
Cytat:
Była ostatnio "afera spodenkowa" kiedy prezes przylazł na prezentację w bardzo krótkich spodenkach. Można bagatelizować oczywiście, ale to pokazuje jednak szerszy problem. To Jarek jest dla Wisły. A on czasem mam wrażenie się zachowuje jakby Wisła to była jego własność (dosłownie wiadomo jest, ale wiecie o co mi chodzi), a to jest jednak wartość i własność ogólna, społeczna.

Czyli to powinno wyglądać tak, ok, ja mam takie ambicje, ale teraz reprezentuje sobą cały klub więc ubiorę się stosownie do okazji. Jak będę na swojej imprezie to mogę nawet przyjść goły.

I ja się obawiam tego po prostu, że również w tych większych sprawach on myśli podobnie. Czyli będzie odrzucał coś dobrego dla klubu, bo nie gra to z jego ideałami, romantyzmem.

Inna rzecz: zaczął w marcu gadać o inwestorze, podkręcał ludzi, uj z tego wyszło.. Co zrobił ostatnio? Zaczął gadać, że staramy się o Lloncha, artykuł w jego medium klubowym, Gazecie Krakowskiej, był dobry miesiąc temu, a sprawa jest mega daleka jak widać. Znów robi to samo, tak jakby go jarało to ciągłe podkręcanie ludzi, to zainteresowanie, które dostaje. To uzależnia i poważnie się obawiam czy sam z tego zrezygnuje. Czy to nie będzie na zasadzie, zarżnę się, ale nie oddam Wisły.
Jakby tak sie zastanwić to Królewski przejął klub na patencie, a może farmazonie?. Zaczął płakać, że nie da się prowadzić klubu dobrze jako trio, że jest inwestor i on to sam może dociągnać, no niekoniecznie on, moze ktoś inny ale na pewno we trójkę się nie da, i w ogóle on będzie odchodził z Wisły, chce sprzedać swój pakiet. Przecież on już miał robić konferencje pożegnalne, już tam na tych swoich brifingach się żegnał ze wszystkimi, ze łzami w oczach, że mu przykro.

I co? Nagły zwrot akcji, wysadzamy na siłę Jażdżyńskiego z fotela. Kuba na bok. Królewski z zadowoleniem i zapałem przejmuje stery i dalej wali farmazona, że jest inwestor i działamy.

I po co to wszystko było?

Chłop trochę ma coś z głową. Chyba już widać jednoznacznie, że cały czas prowadzi jakieś gierki, mniej lub bardziej brudne aby osiągać SWOJE cele. Lubi się lansować w mediach, w szatni z głośnikiem po wygranych meczach. Na koniec po spadku z eklapy konferencja z Kasią z Marsa, a po braku awansu szybki wywiad, że przykro nam.
A tak na prawdę to nie panuje nad niczym - wyjebka Sobola na konferencje po spadku - i jeszcze wielce zadowolony, że mamy super trenera i fantastycznie, że został na kolejny sezon, bo dobrze rokuje.

Wszystko wyglądało obiecująco do momentu przejęcia klubu przez Jarka. Dużo obietnic i słow, dużo nadziei, a im dalej tym gorzej. Wychodzi teraz jakie on gierki prowadzi, wychodzi to pustosłowie, brak pomysłu, planu.

Nasza obecna perspektywa:
- jakoś trzeba awansować
- jakoś trzeba znaleźć 6-12 mln zł brakujące do budżetu

Co mieliśmy zrobić na ten sezon:
- odchudzić kadrę, mamy 35(?) grajków?
- wzmocnić skład, jedna wielka niewiadoma, raczej sporo się osłabiliśmy
- oszczędzać, 6-12 mln brakuje. Jak nie awansujemy to pewnie za rok będzie brakować 12-18 mln, bo chyba mówili, że mniej wiecej budżet płacowy pozostał taki sam jak rok temu - także zajebiste oszczędzanie.

Królewskiemu od pewnego czasu się mocno odkleiło i przez to Wisła ma spory problem.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 30.07.2023, 23:05
Srutututu, ta jassne, JK grał w szachy 5D z Madą, dlatego szalał na tt proponując randomowym kontom zakłady, że do końca kweitnia przybije deal. No ale to były x ruchów naprzód, bo w głowie mial już plan na podbijanie stawki na przyszłych inwestorów

Ludzie, dajcie na luz z tymi analizami co poeta miał na myśli.. Chłop se gra w FM Wisłą po prostu. I co gorsza, niestety go wciągnęło...
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 31.07.2023, 06:10
No jasne, że mogło tak być, ze Królewski sobie wszystko rozgrywa.

Pozbył się Jażdżyńskiego, przejął w pojedynkę stery po to żeby sprzedać klub, a finalnie nie sprzedał bo coś tam, coś tam. Zajebiście.

No i co, że komuś zakłady proponwał? Przecież to się idealnie wpisuje w schemat tego, że Jaro odleciał, odjebało mu, jego głównym zajęciem jest błyszczenie na TT.

Kto normalny mając tyle pracy, obowiązków, siedzi na TT i pisze z jakimiś no nameami? Jakieś emocje pokazuje, podnieca się tym? Tłumaczy się, kłócić się chce?
I to robi gościu, który sam mówi, że nawet spać nie ma kiedy i na pewno długo tak nie pociągnie bo to awykonalne.

Po takim zachowaniu też widać, że dla niego brylowanie w mediach to priorytet.
Zakładał się z ludźmi na tt, że dopnie przejęcie klubu, po czym oburzał się na wszystkich, że wypytują o inwestora, rozdmuchują temat, zamiast się skupić na sezonie. No miszcz ....a.

Nie widzisz niezrównoważenia Królewskiego? Ostatnie wywiady w stylu, że jesteśmy w procesie budowania klubu i to musi potrać, że trzeba to zrozumieć zamiast nakładać presję. Pomijając, że to bełkot, i jak można z takim budżetem drugi rok budować klub na awans z śmiesznej polskiej I ligi, to wydaje mi się, że już gdzieś tę gadkę słyszałem. My już ponoć w tamtym roku byliśmy w procesie długofalowym. Z tego procesu wyszedł nam Brzęczek odpalony i Sobol, który zawalił na koniec sezon.
A teraz znowu jest bieda z grą. Coś długi ten proces jak na możliwości i warunki, które stawia poziom ligi.
Do tego mówienie, że do końca sezonu zmian w sztabie nie będzie. Po co to powtarza, skoro już jeden sezon Sobol zajebał i jeśli teraz pozycja w tabeli się nie będzie zgadzała po 10-20 kolejkach, to wiadomo, że poleci na zbity pysk. Gościu po prostu bredzi.

Kreuje się na transparentnego a taki nie jest, kreuje się na zbawiciela dla Wisły, a takim się nie okazał, kreuje się na osobę, która ogarnia, a generalnie za wiele to on nie ogarnia w tym kubie. Zatrudnił Kiko i to tyle z dobrych ruchów, reszta to jest wręcz parodia - trenerzy, szrot piłkarski, finanse, wyniki, MADA.

Dlatego pasuje mi tutaj takie tłumaczenie, że on po prostu na swoich patentach działa, kłamie, oszukuje, żeby swoje cele osiągać.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 31.07.2023, 10:27
Nie no, sam piszesz, że gość zachowuje się jak niezrównoważony, że odleciał, a potem, że wszystko zaplanował.

No więc zgadzam się z pierwszym, odleciał, bo spodobało mu się prowadzenie klubu, dzięki czemu bryluje w (social) mediach, jest znany (bez Wisły nikt poza jego rodziną i znajomymi nie wiedział kim jest), w związku z czym lawiruje by cały czas jakoś ten klub prowadzić, bo wciągnęło go na ostro.

Ale nie, że to gdzieś z góry zaplanowane było, pojawiła się okazja, więc niestety skorzystał i nadal korzysta.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 31.07.2023, 10:28
Im dłużej "rządzi" JK to coraz bardziej utwierdzam się w tym, że jest słupem JB.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 31.07.2023, 11:20
Delgado napisał(a):Wyświetl post
(...) bez Wisły nikt poza jego rodziną i znajomymi nie wiedział kim jest (...)
Można w wiele rzeczy uderzać.u JK, ale to brzmi wyjątkowo śmiesznie.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Stary 31.07.2023, 11:26
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Można w wiele rzeczy uderzać.u JK, ale to brzmi wyjątkowo śmiesznie.
A kto o nim wcześniej słyszał? Przed Wisłą był gościem posiadającym firmę za pieniądze inwestorów, która robiła milion obrotu rocznie, zatrudniała paru ludzi i klepała kod dla żabki.

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 31.07.2023, 11:48
nero napisał(a):Wyświetl post
A kto o nim wcześniej słyszał? Przed Wisłą był gościem posiadającym firmę za pieniądze inwestorów, która robiła milion obrotu rocznie, zatrudniała paru ludzi i klepała kod dla żabki.
A co do ma to rzeczy skąd miała kapitał, tego ile ludzi zatrudniał i jakich miał klientów w kwestii popularności w danej branży?

Jak 2 dni temu nie wiedziałem kim jest Natalia Janoszek, co bardziej świadczy o mojej wiedzy w tej "branży" niż o jej popularności.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 31.07.2023, 11:57
To akurat prawda, że Wisła dała Królewskiemu popularność. Takich Startupów jest wiele, nie znam nikogo poza nim.
Był znany w swojej branży IT. Wisła dała mu wejście na salony, prasę, flesze, popularność. Jak odda Wisłę to się to trochę skończy więc pytanie czy będzie potrafił.

Podobno ten inwestor miał sprowadzać swoich piłkarzy z agencji, a robi jednak transfery młodych Polaków już do gry (nie mówię, że to lepsze, bo pytanie jak z jakością), więc chyba nie są tacy straszni wcale... Chcieli po prostu postawić na swoich ludzi, zabrać zabawkę więc ich pogoniono.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 31.07.2023, 12:45
wierność83 napisał(a):Wyświetl post
To akurat prawda, że Wisła dała Królewskiemu popularność. Takich Startupów jest wiele, nie znam nikogo poza nim.
Był znany w swojej branży IT. Wisła dała mu wejście na salony, prasę, flesze, popularność. Jak odda Wisłę to się to trochę skończy więc pytanie czy będzie potrafił.
.
Popularność zyskał w szeroko pojętym mainstrimie tak, ale poza tym?

Już nikt nie pamięta że świeżo po ogłoszeniu akcji ratunkowej na tt bezposrednio pisał słowa wsparcia Flamini czy Lewandowski? A przecież twarzą na Polskę i tak był Błaszczykowski w całej akcji. W biznesie jednak to JK był wyżej pozycjonowany, za sprawą synerise i swoich projektow.

To że nie znasz innych start upow tylko potwierdza że to na tyle specyficzna branża że to że kogoś nie znasz nie stanowi żadnego wyznacznika popularności. Zresztą to samo mogę powiedzieć o sobie.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Stary 31.07.2023, 12:47
A co do ma to rzeczy skąd miała kapitał, tego ile ludzi zatrudniał i jakich miał klientów w kwestii popularności w danej branży?

Jak 2 dni temu nie wiedziałem kim jest Natalia Janoszek, co bardziej świadczy o mojej wiedzy w tej "branży" niż o jej popularności.
Błagam Cię, to że gościa zna jakiś inny gość jego pokroju bo robi taki sam śmieszny biznesik jak on to nie czyni go osobą znaną, jaką został gdy kupił udziały Wisły.

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 31.07.2023, 13:05
Cytat:
To że nie znasz innych start upow tylko potwierdza że to na tyle specyficzna branża że to że kogoś nie znasz nie stanowi żadnego wyznacznika popularności. Zresztą to samo mogę powiedzieć o sobie.
No ale własnie o to chodzi, że Królewski się stał popularny bardziej, może nie tyle, że dla przeciętnego Kowalskiego ale dla szerokiego grona osób interesujacych się piłką nożną w Polsce.

Bo dzięki WSH - prawie upadkowi Wisły, gdzie trąbiono non stop o nas, o uratowaniu przez trio, każdy kojarzy, że w Wiśle jest taki i taki właściciel.

I chyba każdy widzi, że Królewskiemu chodzi o to jaranie się obecnością w mediach, o lajki, o bycie na świeczniku. Dzięki Wiśle ma tego na pewno więcej niż dzięki swojej firmie.
Jeśli gościu, który nie ma czasu na sen bo ma x projektów, ma czas na brylowanie na tt, pisanie z randomami itd to wiedz, ze coś się dzieje...

Chłopu odjeało od tego wszystkiego i największym priorytetem raczej nie jest dobro Wisły, a bycie w mediach i żeby było o nim głośno + zapewne udowodnienie wszystkim oraz sobie, że jego pomysł na Wisłę wypali.
drozd:
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 31.07.2023, 13:15
Świerczewski z Rakowa nie musi się popisywać, a odnosi z małym klubem niesamowite rzeczy.

W Wiśle musiałby tłumaczyć się ze wszystkiego środowiskom kibicowskim, TS-owi, legendom, itp.

Nie miałby w pełni władzy.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 31.07.2023, 13:55
Popularność zyskał w szeroko pojętym mainstrimie tak, ale poza tym?

Już nikt nie pamięta że świeżo po ogłoszeniu akcji ratunkowej na tt bezposrednio pisał słowa wsparcia Flamini czy Lewandowski? A przecież twarzą na Polskę i tak był Błaszczykowski w całej akcji. W biznesie jednak to JK był wyżej pozycjonowany, za sprawą synerise i swoich projektow.

Błagam,przeczytaj czasem to co napisałeś.Przecież to się komentuje samo "to ,że kogoś nie znasz nie stanowi żadnego wyznacznika popularności" ....tak właśnie to czy jesteś rozpoznawalny przez przypadkowych ludzi stanowi wyznacznik popularności
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 31.07.2023, 14:16
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Błagam,przeczytaj czasem to co napisałeś.Przecież to się komentuje samo "to ,że kogoś nie znasz nie stanowi żadnego wyznacznika popularności" ....tak właśnie to czy jesteś rozpoznawalny przez przypadkowych ludzi stanowi wyznacznik popularności
Szkoda że pominales to do czego się odnosiłem.

(...) bez Wisły nikt poza jego rodziną i znajomymi nie wiedział kim jest (...)

I na tym zamknę temat. Popularność w mainstreamie a popularność w branży IT to dwie różne rzeczy.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 31.07.2023, 14:43
może o jego popularności w branży IT niech sie wypowie ten forumowicz z Gorlic
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 31.07.2023, 14:44
Mnie właśnie chodziło o tą popularność w mainstreamie. Wcześniej mało kto go znał. To jedna korzyść.

Druga korzyść:

Popularności we własnym środowisku nie musiał zyskiwać, bo ją miał (w sensie był jednym z wielu zapewne, nie był anonimowy, a nie że był gwiazdą). A tak zmienił to ostatnie. Tu zyskał plusa do zajebistości, mam klub piłkarski mogę zaprosić partnerów biznesowych na stadion, mogę się na kolacji pochwalić, pokazać fotkę, potańczyć w szatni.. To w biznesie czy w jego środowisku się może podobać, taki jestem kozak, mam klub, biznes. Wielu właścicieli tak na to patrzy, jak na drogi samochód tylko, że oni mają kasę, a tu to jest trochę na pokaz mam wrażenie.
Odpowiedz cytując
Obserwator
Member

Od: 01.2004

Stary 31.07.2023, 16:56
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Podbijam.
Też jestem ciekaw co Piknik i Obserwator mają do powiedzenia na temat tego bełkotu
Niestety nie mogę sobie pozwolić na komentarze. Nawet tam gdzie bardzo bym chciał. A proszę mi wierzyć, że trzeba bardzo mocno nad sobą pracować, żeby na bieżąco nie komentować tych wszystkich półprawd, manipulacji i pomówień. Mimo wszystko się staram i komentuję tylko wyjątkowo podłe oszczerstwa (jak to, że intencjonalnie szkodziłem wiślackim dzieciakom) lub wyjątkowe szkodliwe tezy (jak to, że zmiana polityki finansowej klubu miałaby dawniej czy będzie miała w przyszłości pociągać za sobą jakieś gwałtowne i nieodwracalne cięcia).

Na forum moja wypowiedź znajduje się w jakimś kontekście, często wynika z wielomiesięcznej dyskusji i danego posta rozumieją Ci, którzy w niej uczestniczą. Mój poprzedni wpis został jednak z tej dyskusji wycięty i wrzucony w inne miejsca. Wiele osób odebrało go jako nagły i niczym nie spowodowany atak na klub, a to nie było moją intencją. O ile na Twitterze obrzucono mnie już wszystkim czym można i kolejne "uprzejmości" mojego samopoczucia za bardzo już nie zmienią, o tyle taka wrzutka na zamkniętą grupę Socios narobiła sporo szkody. Nie mogę niestety założyć, że osoby które bez mojej zgody przeklejały tamten wpis w innych miejscach zrozumieją, że tak się w kulturalnym towarzystwie nie robi (mimo dopisku na końcu posta).

Także przepraszam, ale tym razem nie odpowiem.

Pozdrawiam,
TJ

Uwaga: ten wpis jest przeznaczony do publikacji wyłącznie na forum dyskusyjnym forumwisly.pl
Odpowiedz cytując
Piter00
Member

Od: 03.2016

Stary 31.07.2023, 18:39
Jak dla mnie JK na czymś leci, chłopina śpi po 2h, oczy ciągle wytrzeszczone i robi po kilka rzeczy na raz. Na samym początku naprawdę mówił z sensem (podczas akcji ratunkowej), ale obecnie to jest facet odklejony, który co kilka miesięcy mówi co innego i nie pamięta, że wcześniej miał inne zdanie. Chełpi się swoimi wyznawcami na TT jak jakiś dzieciak. Czy my tak dużo wymagamy, że chcielibyśmy poważnego człowieka za sterami Wisły a nie gościa, który lubi robić szum wokół swojej osoby. Przecież jakby Wisła pod jego rządami zdobył mistrzostwo to gość by cisnął po każdym dziennikarzu i po kibicach rywali. Już zresztą dał próbkę takich zachowań. on mówi, że Wiśle potrzebny spokój a sam pokazuje, że najlepiej czuje się prowokując. Jakieś docinki parchom to już jest odlot. Jaki właściciel klubu takie rzeczy robi. Powinien być ponad to a tego nie potrafi
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów