The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2023, 12:33
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Co do sytuacji Klemenza, jakby gdyby na pipce rosły grzyby. Mieliśmy expected goals wyższe od Łęcznej. Enough said - nie będę się dalej produkował, bo szkoda czasu walczyć z wiatrakami.
Ale wiesz, że to samo co napisałeś o sytuacji Klemenza można odnieść do mitycznego expected goals
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 25.07.2023, 12:37
Raczej nie bardzo.

Wolfy argumentuje w stylu "O, mucha zjadła gówno, zajadajmy!"

Czyli oparcie wniosku na pojedynczej przesłance. Ja go opieram na zbiorze danych z przekroju całego meczu. Nie sądzisz, że to troszkę bardziej adekwatne do sytuacji?

Oczywiście nie obrazuje wszystkiego, ale daje pogląd +/- na jakim poziomie zagrała drużyna w danym meczu.

Generalnie na tym forum 95% użytkowników używa poniższej formuły rozumowania odnośnie meczy 1 ligi :

Ostatnio edytowane przez s1mone : 25.07.2023 o godz. 13:04.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 25.07.2023, 12:43
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Między bramka na 1-1 a 1-2 minęło mniej więcej tyle czasu ile od stanu 2-2 do końca meczu.
A była przerwa w międzyczasie czy mi się tylko wydawało?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 25.07.2023, 13:04
krysztal napisał(a):Wyświetl post
A była przerwa w międzyczasie czy mi się tylko wydawało?
No i kto po tej przerwie ruszył do ataku?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.07.2023, 13:26
Widzę że główki obrońców Sobolewskiego już parują. Oczywiście, to wina tych złych krytyków, mecz był zajebisty a w ogóle to pierwszy mecz Sobolewskiego z tą drużyną.
Niestety, niedługo będzie drugi.

@s1mome - spróbuj tylko potem płakać że ktoś Cię obraża, hipokryto
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 25.07.2023, 13:45
Przecież Cię nigdzie nie obraziłem, po prostu użyłeś nietrafnego argumentu, co ci wytknąłem - w nieco wulgarny sposób. Chyba Cię to nie obrusza?

A co do Sobola - nie jestem jego fanem.

Tak jak uważałem, że Brzęczek powinien zostać wypierdzielony po spadku, tak pisałem, że skoro już mu zaufano to nie ma co go oceniać po 1-2-3 meczach.
To samo myślę w sprawie Sobola. To jest trener, który nigdzie nie osiągnął sukcesu i nie zasłużył niczym na angaż jako 1 trener Wisły poza byciem super piłkarzem. Uważam, że nie powinien zostać zatrudniony jako pierwszy trener. W zeszłym sezonie zrobił najlepszy wynik od x czasów, ale jednocześnie przerżnął kluczowe mecze w walce o awans. Wolałbym gdyby został zastąpiony kimś kto ma w CV parę awansów. Nasza marka i renoma na to pozwala.

Jednakże skoro szansę dostał, to niech najpierw nabruździ, a potem go krytykujmy. Pierwsze śliwki robaczywki.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.07.2023, 13:52
Jedni chcieli bronić, drudzy atakować - robi się burdel i miszmasz i tyle w temacie..
Między innymi dlatego od czegoś jest trener, który zarządza wykonanie określonej taktyki.

Oczywiście jeśli zespół takową taktykę ma, a wszystko jest poukładane i nakreślone.

Tym zdaniem tylko jeszcze bardziej obnażasz dramat, który obecnie mamy na ławce trenerskiej.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 25.07.2023, 13:59
No i kto po tej przerwie ruszył do ataku?
Ktoś musiał .Jak się przed drużyną za cel stawia awans do ekstraklasy to nie wypada być zadowolonym z remisu.Problem w tym,że zryw trwał chwilę a potem z każdą minutą i korektami Mamrota Łęczna spychała nas pod pole karne i liczyła na wykorzystanie mnożących się SFG.No i nie zawiedli się.Tak jak pisałem wcześniej sporo meczów tak wyglądało w poprzednim sezonie i teraz będzie podobnie.Trzymanie z nami wyniku na styku-remis lub dystans jednego gola- jest dobrym zamysłem.Im dłużej trwa mecz tym więcej paniki w naszych poczynaniach i smrodu pod bramką.Swoje dokłada trener zmianami z dupy i brakiem elastyczności taktycznej(o ile taktyką nazywamy danie dużej swobody w ofensywie swoim zawodnikom).
Łęczna chciała wejść spokojnie w drugą część meczu.Popełnili błąd.Pewnie dlatego,że Mamrot to nie jest też jakiś mag trenerki.Sęk w tym że w porównaniu z Sobolem nawet Irek jest fachowcem potrafiącym reagować na wydarzenia na boisku.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 25.07.2023, 14:53
Markus napisał(a):
Między innymi dlatego od czegoś jest trener, który zarządza wykonanie określonej taktyki.

Oczywiście jeśli zespół takową taktykę ma, a wszystko jest poukładane i nakreślone.

Tym zdaniem tylko jeszcze bardziej obnażasz dramat, który obecnie mamy na ławce trenerskiej.
Tylko, że to się dzieje w głowach zawodników i często zależy od danej jednostki jak reaguje w pierwszym odruchu. Trener ma moim zdaniem na to marginalny wpływ. Pipy gonna be pipy
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.07.2023, 15:38
Raczej nie bardzo.

Wolfy argumentuje w stylu "O, mucha zjadła gówno, zajadajmy!"

Czyli oparcie wniosku na pojedynczej przesłance. Ja go opieram na zbiorze danych z przekroju całego meczu. Nie sądzisz, że to troszkę bardziej adekwatne do sytuacji?

Oczywiście nie obrazuje wszystkiego, ale daje pogląd +/- na jakim poziomie zagrała drużyna w danym meczu.
Dobrze ale nie wiem dalej gdzie w tym wszystkim dostrzegłeś pech
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 25.07.2023, 16:45
Jednakże skoro szansę dostał, to niech najpierw nabruździ, a potem go krytykujmy. Pierwsze śliwki robaczywki.
Z całym szacunkiem, ale jednak nie pierwsze.

O ile zawsze będę uważał, że trener powinien najpierw dostać jakiś czas na wdrożenie swojego pomysłu na grę, wyciąganie wniosków z popełnionych błędów itp., oczywiście w ramach stanowiska trenera faktycznie odpowiedzialnego za grę (czyli np. nie ma dla mnie znaczenia, że wcześniej był asystentem JB, bo nie on był decydentem), to po jakimś czasie pojawia się cezura.

Po przekroczeniu określonego punktu na osi czasu pojawiają się już kluczowe oznaki tego, czy utrzymywanie trenera na stanowisku ma sens.

Sobolewskiego broniły wyniki przez pierwsze plus minus pół roku pracy (najpierw na jesień ogarnął burdel po Brzęczku w tym sensie, że ugasił pożar i nic więcej, potem na wiosnę śmigał aż miło). Potem - czyli w momencie, w którym praca trenera powinna już procentować - wszystko poszło się pieprzyć w najważniejszych meczach.

Teraz mija właśnie dziesiąty (sic!) miesiąc pracy Sobolewskiego jako pierwszego trenera z drużyną i nijak nie widać nawet poprawy błędów, które sprawiły, że te najważniejsze mecze przegraliśmy. Robimy dokładnie te same błędy co zawsze, czy to trener, czy to zawodnicy. Wygląda na to, że albo nad nimi nie pracujemy, albo nie potrafimy pracować, albo trener uznał, że tak ma być. Nijak nie są to pierwsze śliwki.

To samo zresztą dotyczy się Królewskiego i jego sposobu zarządzania klubem.

W nieskończoność powtarzamy te same błędy w imię romantycznej wizji klubu, która za cholerę nie chce działać.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.07.2023, 17:11
Przecież Cię nigdzie nie obraziłem, po prostu użyłeś nietrafnego argumentu, co ci wytknąłem - w nieco wulgarny sposób. Chyba Cię to nie obrusza?

A co do Sobola - nie jestem jego fanem.

Tak jak uważałem, że Brzęczek powinien zostać wypierdzielony po spadku, tak pisałem, że skoro już mu zaufano to nie ma co go oceniać po 1-2-3 meczach.
To samo myślę w sprawie Sobola. To jest trener, który nigdzie nie osiągnął sukcesu i nie zasłużył niczym na angaż jako 1 trener Wisły poza byciem super piłkarzem. Uważam, że nie powinien zostać zatrudniony jako pierwszy trener. W zeszłym sezonie zrobił najlepszy wynik od x czasów, ale jednocześnie przerżnął kluczowe mecze w walce o awans. Wolałbym gdyby został zastąpiony kimś kto ma w CV parę awansów. Nasza marka i renoma na to pozwala.

Ale jaki nietrafny argument? .......isz jakieś kocopoły, zarzucasz ludziom którzy oglądają Wisłę Sobolewskiego od początku histeryczne reakcje z meczu na mecz.
To Ty nie masz argumentów tylko rżniesz głupa i wrzucasz memy.

Sobolewski nie prowadzi zespołu pierwszy mecz. Błędy nadal są te same:
- każda wrzutka z SFG w nasze pole karne to pożar w burdelu
- zmiany totalnie odklejone od tego co się dzieje na boisku. Mamrot wpuszcza wysokich piłkarzy i przestawia Górnik na wrzutki? To my wpuszczamy dwóch pigmejów bez doświadczenia.
- brak schematów rozegrania akcji ofensywnej. Jeżeli nie idziemy po odbiorze piłki albo kontrze to nasze "akcje ofensywne" polegają na wymianie piłek między pomocą i obroną - w obie strony, aż stracimy. Miliard podań gdzie nie zyskujemy nawet metra boiska, nie otwieramy żadnych możliwości podania do przodu poza ewentualną lagą na Rodado, czyli w sumie też stratą... To jest brak pomysłu trenera.

Ustalmy sobie jedno - to Ty jesteś ten głupszy i bez argumentów. "Dajmy czas" po 10-ciu miesiącach i dwóch pełnych okresach przygotowawczych to nie jest argument.
Chcesz błysnąć to udowodnij jakie elementy gry uległy poprawie. To będzie argument za pracą Sobolewskiego.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.07.2023 o godz. 20:25.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.07.2023, 17:13
WTF duplikat?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.07.2023 o godz. 17:26.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.07.2023, 18:08
Każdy wierzy w to co chce wierzyć.

Jedni wierzą, jak co roku, że się rozkręcimy i awansujemy... Tego samego rodzaju wiara towarzyszyła w czasach ostatniego sezonu w eklapie... gdzie nigdy nie rozkręciliśmy się i spadliśmy z hukiem...

Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów jak powiedział kiedyś Albert Einstein.

Czy ta kwestia odnosi się również do zarządzania klubem piłkarskim? Historia rządów naszego tria pokazuje, że jak najbardziej. Pierwszy mecz sezonu zremisowaliśmy na własne życzenie, popełniając te same błędy co w poprzednim sezonie i jeszcze wcześniejszym i jeszcze, jeszcze wcześniejszym, itd... Oczywiście zmiana trenera to nie rozwiązanie naszych problemów... bo co jak co nasz klub to karuzela trenersko-zawodnicza, a błędy wciąż te same...

Niemniej jednak, Sobolewski jako trener nie wyciąga żadnych wniosków z popełnionych już błędów... a właściciele z kurczowego trzymania na stanowisku trenera, który mimo wszystko nie rokuje... Jestem ciekawy po ilu meczach, będziemy w panice szukać nowego trenera i jak głęboką rewolucję przejdzie kadra w kolejnym okienku transferowym.

Kibicuje Wisle Kraków i trenerowi Sobolewskiemu ale nie wierzę w ten związek, po tym co znowu zobaczyłem...
Ciężko jest robić postęp popełniając wciąż te same błędy...
Ostatnio edytowane przez kopaczoholik : 25.07.2023 o godz. 18:18.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 26.07.2023, 09:42
O kurła Wolfy tekst pt ja jestem ten mądrzejszy mnie zabił Moja 4 letnia córka też tak mówi

Ewidentnie otaczam się ludźmi mądrzejszymi od siebie )))))))))))
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 26.07.2023, 09:54
O kurła Wolfy tekst pt ja jestem ten mądrzejszy mnie zabił Moja 4 letnia córka też tak mówi

Ewidentnie otaczam się ludźmi mądrzejszymi od siebie )))))))))))
Takie argumenty zdecydowanie zamykają dyskusje. O taka merytoryke walczylismy. Dobrze mieć takich ludzi wokół siebie.

PS. Patrząc moją 4 latke to widzę również kilka innych cech zbieżnych z cytowanym przedmówca.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 26.07.2023, 09:55
To sie lepiej dopytajcie swoich kobiet co robily 4 lata + 9 miesiecy temu i czy nie znaja wolfiego
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 26.07.2023, 11:34
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
To sie lepiej dopytajcie swoich kobiet co robily 4 lata + 9 miesiecy temu i czy nie znaja wolfiego
Ja już wtedy tyle nie piłem.

Co nie zmienia faktu że dekle s1mone i Karherop nie mają żadnych argumentów i zostaje im żałosne ad personam, które też im zresztą słabo wychodzi...

s1mone - bycie mądrzejszym od Ciebie to żadne osiągnięcie, tak na oko 2/3 kraju może to o sobie powiedzieć. Jeżeli dorosły facet pisze jakieś bzdury o muchach i rysuje memy w paincie... No nie błyszczysz, delikarnie rzecz ujmując.

Najlepiej skupmy się na faktach i ograniczmy cringe do minimum. Ja podałem argumenty, zresztą Królewski sam większość tego co napisałem potwierdził mimochodem w swoim ostatnim wywiadzie (który wyszedł już poza środowisko wiślackie z uwagi na swoją kuriozalność) z zastrzeżeniem że "Radzio się nauczy" i "pracuje nad tym".
Co byś nie pisał - po 10 miesiącach braku poprawy "to był dopiero pierwszy mecz" nikogo normalnego nie kupi. Zwłaszcza jeżeli linia obrony jest ta sama, większość z tych zawodników Radzio ma od kiedy przejął drużynę a zmiany to jego decyzja, bo i Moltenis i Biegański są do dyspozycji.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.07.2023 o godz. 11:41.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 26.07.2023, 18:16
dziś w studio Reymonta panowie redaktorzy Trela i Karcz przekonywali, że remis z Górnikiem to nie porażka a raczej sukces. na siłę doszukiwali się pozytywów. więc znawcy twierdzą że sukces a my że porażka'
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 26.07.2023, 19:46
Szneka napisał(a):Wyświetl post
dziś w studio Reymonta panowie redaktorzy Trela i Karcz przekonywali, że remis z Górnikiem to nie porażka a raczej sukces. na siłę doszukiwali się pozytywów. więc znawcy twierdzą że sukces a my że porażka'
Potwierdzam, było "lodu na głowę" i nie krytykować Radka.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 26.07.2023, 19:50
co się dziwić, Karcz wafel, Ryszka ślepy Trela neutralny
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 27.07.2023, 08:39
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Jeśli na 1 stronie tego tematu 5 na 10 użytkowników typowało porażkę, to może trzeba jednak uznać remis za sukces?
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 27.07.2023, 08:42
Niestety redaktora Karcza nie da się już traktować poważnie. W chwili obecnej pełni on funkcję nieformalnego rzecznika klubu. W podobną stronę zmierza Wojtowicz. Ryszka nie może skrytykować Wisły, bo jest jej zawodnikiem, powiązania sponsorskie itp.
Królewski umie w PR.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 27.07.2023, 08:56
Karcz zdecydowanie już stracił kontakt z bazą, Knura stara się czasem wrzucić jakiś kąśliwy komentarz, więc wkrótce może się to skończyć odebraniem akredytacji.

Ryszka to Wiślak, więc ręki na Wisłę nie podniesie i będzie się starać wszystko wybielić. W sumie taka narracja jest wygodna, w razie niepowodzenia zawsze można powiedzieć, że się wspierało klub bez względu na osobę trenera/prezesa etc.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.07.2023, 19:40
https://www.youtube.com/watch?v=Ed5pl4Zf27A

Dlatego też warto obejrzeć coś bardziej realistycznego czyli Biała Gwiazda pod lupą...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 27.07.2023, 20:44
Jeśli na 1 stronie tego tematu 5 na 10 użytkowników typowało porażkę, to może trzeba jednak uznać remis za sukces?
W takim razie za sukces trzeba uznać to że może nie spadniemy.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 27.07.2023, 21:07
kopaczoholik napisał(a):Wyświetl post
https://www.youtube.com/watch?v=Ed5pl4Zf27A

Dlatego też warto obejrzeć coś bardziej realistycznego czyli Biała Gwiazda pod lupą...
Dobry odcinek. Dzięki.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 28.07.2023, 07:33
Drozd napisał(a):Wyświetl post
W takim razie za sukces trzeba uznać to że może nie spadniemy.
Zależy gdzie sobie stawiasz poprzeczkę. Jak widać nie doceniano takich sukcesów gdy byliśmy jeszcze w esa.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 28.07.2023, 09:36
Ja .......e....
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.07.2023, 13:48
Zależy gdzie sobie stawiasz poprzeczkę. Jak widać nie doceniano takich sukcesów gdy byliśmy jeszcze w esa.
Wiem że nie jesteś zbyt bystry, ale to co było sukcesem kiedy jeszcze spłacaliśmy długi zamiast je generować (spadliśmy z 5-tym budżetem Ekstraklasy?) przestało nim być wraz z gigantycznym wzrostem wydatków na drużynę. W szczególności w pierwszej lidze.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów