|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Środkowy i lewy obrońca. 187 cm, 32 lata (we wrześniu skończy 33).
Warunki ma, zagrał 25 meczy w lidze silniejszej niż nasza pierwsza, trudno żeby był gorszy od Colleya. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Jop bronił się zarówno jak prowadził juniorów jak i w czasach gdy był asystentem w Wiśle. A jak macie jakiego kozaka który tylko marzy o trenowaniu IV ligowca to dawajcie nazwiska. Mam to samo zdanie co @Elendil w kwestii kto ma lepszy warsztat trenerki z dwójki Jop - Sobol. A w kwestii tego kto jest na wylocie to wystarczy popatrzeć kogo nie było nawet na ławce w sparingu, czyli: Fazlagic, Niewiadomski, Hugi. Szkoda że chętnych brak. To ta trójka + Colley to pierwsi i zapewne ostatni do odstrzału. A Bashe i Żyre Sobol chce mieć w głębokiej rezerwie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Znaczy że "Wykolej" odchodzi?
Mam nadzieję że Łasicki w trakcie sezonu spadnie do miana 5tego stopera za tego nowego, Uryge, Tachiego (parodysta powinien go tam spróbować) i Moltenisa. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
- wyjazd Colleya z Wisły - posadzenia na ławce Moltenisa - weryfikacji Tachiego na SO - ogrywanie Urygi w sparingach - może w końcu pech go opuści - aby nowy obrońca z Hiszpanii kontynuował dobry trend rodaków w tej formacji (Gonzalez, Velez, Junca - same twarde chłopy). - uczciwa rywalizację bez abonamentu na 1 skład. (Łasicki) To czym przegraliśmy ekstraklasę to m.in. wzrost. I Uryga i Eneko go mają więc mogą być to jakieś brakujące ogniwa w naszej obronie. Jak dopisze zdrowie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie przegraliśmy przez wzrost. Przegraliśmy przez parodystę na stołku trenerskim który nie umiał ustawić drużyny przy SFG. I tak, dodatkowe centymetry wśród stoperów nie zaszkodzą, ale strzelców w barażu krył Duda, na radar. To było zresztą nagminne że ktoś w naszym polu karnym przy SFG stał niekryty. Tak więc twierdzenie że przegraliśmy awans "wzrostem" jest kretyńskie. Przegraliśmy beznadziejną grą w obronie. Część wynikała ze słabych piłkarzy (głównie Wachowiaka i Colleya, reszta myliła się w granicach rozsądku na tym poziomie), część - beznadziejnego trenera. Widać że Kiko próbuje ściągać piłkarzy defensywnych z warunkami - to świetnie. Ale niewiele to da jeżeli gola strzeli nam koleś którego nikt nie kryje. Doktryna "centymetrów na boisku" M. Probierza nie za bardzo się sprawdza w rzeczywistości.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.07.2023 o godz. 22:58.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Znasz takie powiedzenie, że plotka powtarzana 100 razy staje się rzeczywistością?
Średnia różnica 11 Wisły i Puszczy z meczu barażowego wynosiła 6 cm i to nie licząc bramkarzy. My niespełna 1.80 m, Puszcza 1.86 m 3 najniższych u nas: 1.70, 1.73, 1.75 3 najniższych w Puszczy 1.81, 1.81.1.83 3 najwyższych w Wiśle: 1.87, 1.84, 1.84m 3 najwyższych w Puszczy 1.94, 1.91.1.90m Jeden z najniższych zawodników Puszczy byłby u nas jednym z najwyższych w 11. Dalej uważasz że to element który można było zbagatelizować? Pomijam calkowicie absurdalna taktykę i inne pomysły trenera na ten mecz. Tak podsumowując ten offtop parę cm w obronie się przyda.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 03.07.2023 o godz. 07:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Oddajmy głos ekspertowi i trenerowi stulecia na temat tego dlaczego tracimy tyle goli ze SFG:
- Porozmawiajmy o stałych fragmentach gry, bo w meczu z Puszczą straciliście dwie pierwsze bramki w ten sposób. Patrząc przyszłościowo, jak nie doprowadzać do sytuacji, że zawodnicy strzelają z waszego pola karnego praktycznie z czystych pozycji? Jak to poprawić?⨠- Bramki po stałych fragmentach gry strzelało się, strzela się i będzie się strzelać. Tak samo będzie się je tracić, bo to jest element futbolu. ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A jest jakiś sens cytowania tylko 2 pierwszych zdań z całej wypowiedzi poza chęcią ośmieszenia?
Znajdź trenera na świecie któremu byś nie wyciął podobnego frazesu Przypomina mi to obecne walenie w trenera Jopa, że będzie kiepskim trenerem 4 ligowych rezerw bo strzelił samobója 14 lat temu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]() Nam brakuje centymetrów. Nie jesteśmy zespołem, który np. ma w swoich szeregach sześciu zawodników w okolicach 190 cm wzrostu. Można natomiast reagować na pewne sytuacje. To tak jak krytykowano mnie, że nie wystawiałem razem Jamesa Igbekeme z Kacprem Dudą, a grał z jednym z nich Tachi. A być może właśnie to uchroniło nas od straty goli ze stałych fragmentów gry w innych meczach. Grając przeciwko tak wysokiemu zespołowi jak Puszcza, nie mogłem przejść na krycie indywidualne. Chyba każdy trener to potwierdzi. Przewaga wzrostu rywali była miażdżąca i to było widać przy tych stałych fragmentach gry. Siła fizyczna była ogromna. Przykładowo Kacper Duda został wyblokowany przez rywala, który siłą fizyczną bije go na głowę. W ten sposób jeden z zawodników, konkretnie Łukasz Sołowiej został wyprowadzony na czystą pozycję do oddania strzału. Inna sprawa, że z tego miejsca, z którego uderzył, bardzo rzadko padają bramki. Podsumowując wątek stałych fragmentów gry, uważam, że wiosną wyglądało to w naszym wykonaniu lepiej niż jesienią, ale widocznie trzeba jeszcze mocniej, jeszcze więcej pracować nad tym, żeby być bardziej skutecznym w działaniu. Czyli generalnie nie mógł zmienić nic ale że centymetrów brakowało to wiedział ![]() No i rzadko gole wpadają z takich pozycji. ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Debil. W sparingu ze Stala na dzien dobry oczywiscie tez tracimy po sfg
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ja nie wiem w ogóle jak taka pokraka jak Łasicki może być kapitanem Wisły? jprdl
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@Jagul
Z treścią nawet nie ma co polemizować. Im więcej się Sobol nr tego meczu wypowiada tym gorzej dla niego. Tam się nic nie broniło. Jakbyś jakiś moderator mial wolne 5 minut to mógłby przerzucić ta dyskusje do innego wątku ah wait... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Ciekawiej się robi jak sobie dodamy do tego że np w meczu z Łęczną średnia wzrostu u nas wychodziła prawie 181 cm a ostatni mecz Puszczy to bodaj niecałe 184 cm.Czyli Tułacz wiedząc jak marnie bronimy przy stałych fragmentach i przy wrzutkach w pole karne postanowił podnieść średnią wzrostu w drużynie a Sobol chyba zapomniał (albo po prostu głupi) jak nam Puszcza strzelała w poprzednich meczach i desygnował do gry zawodników niższych.Jak się bawić to się bawić... A całość i tak nie ma większego znaczenia w kontekście tego,że nasi często gubią krycie i nie chce się im nawet skakać do górnych piłek.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widzę że nie tylko ja zauważyłem że problem jest nie tylko w centymetrach...
Ba, ja twierdzę że wzrost to nasz najmniejszy problem. Sobolewski jednak nie ma sobie nic do zarzucenia. Dobrze to nie wróży. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@krysztal, Puszcza w ostatnim meczu ligowym oszczędzała paru gości przed barazem. Jeśli jednak twierdzisz że wystawiła z zamysłem drągali na mecz z nami to w zasadzie potwierdzasz że wzrost ma znaczenie (a co za tym idzie muskulatura, walka o pozycję itd).
Zupełnie nie chce mi się dalej tego tematu rozstrzasa, tym bardziej że mamy zbliżone stanowisko. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Problem w cm jest zdecydowanie ale nie tam gdzie myslicie, nasi nie maja jaj.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Choooj tam centrymetry.... Nie same centymetry grają.
Popatrzcie ile my ogólnie bramek straciliśmy na wiosnę. Grając ultra ofensywną piłkę potrafiliśmy kręcić przyzwoity bilans w defensywie. Może i Moltenis i Łasicki to nie są jakieś wieżowce, ale za to bardzo dobrze zabezpieczają nam tyły grając praktycznie na linii połowy boiska. Jest to możliwe głównie dzięki szybkości Francuza. O ile mnie mocno wkurzył tym, że się wypierdzielił to i tak zagrał moim zdaniem rewelacyjną rundę... Ile on kontr kasował w zarodku, zanim się mogły zawiązać to widział tylko ten co dokładnie czyta grę... Do tego parę ważnych goli w ofensywie. Moim zdaniem Francuz powinien zostać i Francuz powinien grać! Jeśli już kogoś wymieniać to Łasickiego... ale facet na 1 ligę jest wystarczająco dobry, nie ma co cudować. Te forumowe płacze to pokłosie rozczarowania odpadnięciem z barażu... A jeśli naszym z Puszczą wyszły by ze 2 strzały życia, a Puszcza coś pokiksowała przy wykończeniu to by teraz zachwyty leciały jaki mam wspaniały skład i obronę w sam raz na ekstraklasę......... Moim zdaniem my nie mieliśmy problemów w tej rundzie z obroną. Nie mieliśmy też z pomocą, ani atakiem. Mieliśmy w tej rundzie problemy z zeszłą rundą Baraż to baraż, dochodzi presja, jeden mecz i to jest loteria. Utrzymajmy sposób gry i punktowania z poprzedniej rundy, nawet brońmy podobnie - a będę spokojny.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 03.07.2023 o godz. 21:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Oczywiście cm mają znaczenie ale nie są decydujące w tym kto wygra walkę o górną piłkę,natomiast na pewno nie było tak jak to Sobolowi się wydaje,że piłkarze z Niepołomic byli wyżsi o głowę i silniejsi fizycznie.Radek zwyczajnie .......i głupoty a takie oderwanie od rzeczywistości nie wróży nic dobrego na przyszłość. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Też wydaje mi się, że teraz skład zapowiada się bardziej zbilansowany i to pod względem balansu gry w ataku i obronie, jak i pod względem balansu w finansach.
Trzymam kciuki za Kiko, żeby udało mu się opchnąć zawodników niezdatnych, albo zbyt drogich i pozyskać jeszcze za nieduże pieniądze choćby solidnych średniaków. Ta I liga może stanie się w końcu takim oczyszczeniem ze zbędnych narośli (oby też w strukturach), żeby zbudować coś solidnego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Kurde, ja nie wiem czemu, niektrózy nie widzą tego, że owszem przegraliśmy przez poprzednią rundę, baraż to baraz ale... w decydującym momencie, kiedy wystarczyło postawić kropkę nad i, my się zesraliśmy w gacie i przegraliśmy u siebie z ZS. Ten mecz można określić pierwszym barażem, dostaliśmy drugi baraż, też u siebie, z Puszczą i zesraliśmy się po raz drugi.
Owszem, kilka punktów w tamtej rundzie pewnie zapewniło by awans, co nie zmienia faktu, że w kluczowym momencie sezonu, ta drużyna zawaliła na 200%, przegrywając na finiszu jeden ultra łatwy mecz, u siebie z o nic nie grającym ZS, i drugi z Puszczą, też u siebie i dlatego mieliśmy obowiązek go wygrać. Dlatego ciężko zganiać na tamtą rundę. A zakładając, że gramy dobrze cały sezon ale też lądujemy na miejscu barażowym. To co powiecie o tej drużynie? No nie to, że spoko, że doszliśmy do barażu i nam się tam noga powinęła, tylko, że jak można było przegrać baraż. I my właśnie ostatecznie zakończyliśmy sezon jak najgorzej mogliśmy. Na jesieni zabrakło jaj i punktów, i to samo pokazali w meczu z ZS i barażu z Puszczą. Zabrakło jaj tej drużynie. I nigdy nie powinno być tak, że wcześniejsza runda jest dla nich rozgrzeszeniem. Ba, jedną porażkę pechową, przez stres, bo baraż, można by sobie jakoś tłumaczyć. Tu polegliśmy kompletnie 2 razy w ciągu tygodnia, u siebie, ze słabszymi drużynami. To jest porażka, to jest wynik godny Brzęczka i poprzedniej rundy. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Jaroo1 : to tak nie działa. Wcześniej za to wygrali 10 meczy z rzędu w co nikt nie wierzył. Taka jest piłka. Ta drużyna sportowo jest mocna, podejrzewam że doświadczenie gry pod presją z poprzedniej rundy może mocno pomóc w następnej. To są tylko ludzie, jeden - dwa mecze to żadna wykładnia tego czy są dobzi czy nie. Forma w piłce to zawsze jest sinusoida, zdziwibym się gdyby oni utrzymali tempo z początku rundy.
Granat : pie rdolety sfrustrowanego człowieka. Tak jak przy tych 10 wygranych trochę szczęście pomogło, tak go zabrakło końcem rundy. Niestety. Oliwa sprawiedliwa i tyle. Zerknij sobie na bilans bramkowy i ilość punktów w rundzie względem innych zespołów i zobacz, że to była przepaść. Niestety 10 miejsce w poprzedniej rundzie nas załatwiło. Wystarczyłoby z 5 punktów więcej za Brzęczka i nie byłoby w ogóle tematu..
Ostatnio edytowane przez s1mone : 04.07.2023 o godz. 08:51.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Panowie awans został przegrany jesienią. Sandecja 4 pkt Chojnice 3 pkt Głogów 3 pkt Łęczna 3 pkt to jest 13pkt. wszystkie mecze przegrane/ zremisowane na własne życzenie. Mecz z Sosnowcem u nas ewidentnie zajebany przez trenera .
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
"Zesraliśmy się" z Puszczą w barażu to TANIA WYMÓWKA - my ten mecz przegraliśmy pod każdym względem, na każdej płaszczyźnie .... Zesrać to zesraliśmy się z ZS, ale z Puszcza dostaliśmy w łeb w 90% przez trenera ( w sumie z ZS trener też dużo dołożył). w 1 rundzie zabrakło przede wszystkim jakości, w drugiej kolejności jaj.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 04.07.2023 o godz. 09:58.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|