The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2023, 15:17
Cytat:
Pozbyć się Falzagica
Wątpię, żeby chcieli się go pozbyć teraz, fortunę w niego wtopili. I pewnie jeszcze będą chcieli go sprawdzić w nadchodzącym sezonie. Choć gość z pewnością ma TOP pensje. Jeżeli się płaci za piłkarza pół miliona euro to i sam piłkarz życzy sobie pokaźnej pensji. Reszta jak najbardziej WON z klubu.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 08.07.2023 o godz. 18:58.
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 02.07.2023, 15:50
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Ktokolwiek oddali Colley'a od pierwszego składu, będzie wzmocnieniem.
Byle oddalił Colleya a nie Krzyżanowskiego
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 02.07.2023, 16:41
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Nowym piłkarzem Wisły ma zostać Eneko Satrústegui. 32-letni hiszpański obrońca w przyszłym tygodniu ma przejść testy medyczne. A, trudno podejrzewać, że on jakiś upośledzony fizycznie, więc raczej zostanie zaklepany.

W poprzednim sezonie występował na zapleczu La Liga, w Racingu Santander - 25 meczów.

Więcej na: www.instagram.com/wislakrakowsa
nie mamy ZADNEGO WARTOSCIOWEGO STOPERA , nie wim czy te wynalazek bedzie udany czy nie ale ciezko mi sobie wyobrazic kogos gorszego niz pARODYSCI TYPU : lASICKI, cOLLEY CZY mOLTENIS
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.07.2023, 18:48
Markus napisał(a):Wyświetl post
No to powinien okazać się wzmocnieniem. To środkowy czy boczny obrońca, wiadomo?
Środkowy i lewy obrońca. 187 cm, 32 lata (we wrześniu skończy 33).
Warunki ma, zagrał 25 meczy w lidze silniejszej niż nasza pierwsza, trudno żeby był gorszy od Colleya.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 02.07.2023, 18:52
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Królewski kiedyś użalał się nad Mariuszem Jopem, wiadomo dlaczego i dał do zrozumienia, że jak będą jakieś rezerwy, itd, to da robotę Jopowi na pocieszenie.

Za plecami Jopa wszystkie roczniki się naśmiewają, i pokazują paluchem, że to ten, co odjebaI numer stulecia na Suchych Stawach. Potem Jop zaskarżył rapera, za słowa "nastrój samobójczy mam jak Mariusz Jop", i sąd oddalił pozew Jopa i raper wyszedł z tego zwycięsko. I to wszystko ciągnie się za Jopem, wszyscy o tym gadają. I bardziej jest taką pacynką, niż autorytetem. A rezerwy klubu powinny mieć przed sobą autorytet, poważną osobę.

Wątpię, żeby chcieli się go pozbyć teraz, fortunę w niego wtopili. I pewnie jeszcze będą chcieli go sprawdzić w nadchodzącym sezonie. Choć gość z pewnością ma TOP pensje. Jeżeli się płaci za piłkarza pół miliona euro to i sam piłkarz życzy sobie pokaźnej pensji. Reszta jak najbardziej WON z klubu.
Wszystkie roczniki się nasmiechuja? Jeszcze chwila i się okaże że żaden rocznik w juniorach nie był jeszcze na świecie podczas pamiętnych derbów na suchych stawach. Młodzi piłkarze ledwo wiedzą co się działo w piłce kilka lat temu, a co dopiero ich obchodzi samobój sprzed 14 lat.

Jop bronił się zarówno jak prowadził juniorów jak i w czasach gdy był asystentem w Wiśle. A jak macie jakiego kozaka który tylko marzy o trenowaniu IV ligowca to dawajcie nazwiska.

Mam to samo zdanie co @Elendil w kwestii kto ma lepszy warsztat trenerki z dwójki Jop - Sobol.

A w kwestii tego kto jest na wylocie to wystarczy popatrzeć kogo nie było nawet na ławce w sparingu, czyli: Fazlagic, Niewiadomski, Hugi. Szkoda że chętnych brak.

To ta trójka + Colley to pierwsi i zapewne ostatni do odstrzału. A Bashe i Żyre Sobol chce mieć w głębokiej rezerwie.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 02.07.2023, 18:55
Znaczy że "Wykolej" odchodzi?

Mam nadzieję że Łasicki w trakcie sezonu spadnie do miana 5tego stopera za tego nowego, Uryge, Tachiego (parodysta powinien go tam spróbować) i Moltenisa.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.07.2023, 20:24
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Środkowy i lewy obrońca. 187 cm, 32 lata (we wrześniu skończy 33).
Warunki ma, zagrał 25 meczy w lidze silniejszej niż nasza pierwsza, trudno żeby był gorszy od Colleya.
O ile nasz trenerski geniusz znów nie wpadnie na niezwykle odkrywczy pomysł, by zrobić z niego np. kolejnego dodatkowego pomocnika. Wtedy może być różnie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 02.07.2023, 22:43
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Znaczy że "Wykolej" odchodzi?

Mam nadzieję że Łasicki w trakcie sezonu spadnie do miana 5tego stopera za tego nowego, Uryge, Tachiego (parodysta powinien go tam spróbować) i Moltenisa.
Bardzo ciekawe jak nasz treneiro ułoży defensywę z ale życzyłbym sobie:
- wyjazd Colleya z Wisły
- posadzenia na ławce Moltenisa
- weryfikacji Tachiego na SO
- ogrywanie Urygi w sparingach - może w końcu pech go opuści
- aby nowy obrońca z Hiszpanii kontynuował dobry trend rodaków w tej formacji (Gonzalez, Velez, Junca - same twarde chłopy).
- uczciwa rywalizację bez abonamentu na 1 skład. (Łasicki)

To czym przegraliśmy ekstraklasę to m.in. wzrost. I Uryga i Eneko go mają więc mogą być to jakieś brakujące ogniwa w naszej obronie. Jak dopisze zdrowie
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.07.2023, 22:54
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Bardzo ciekawe jak nasz treneiro ułoży defensywę z ale życzyłbym sobie:
- wyjazd Colleya z Wisły
- posadzenia na ławce Moltenisa
- weryfikacji Tachiego na SO
- ogrywanie Urygi w sparingach - może w końcu pech go opuści
- aby nowy obrońca z Hiszpanii kontynuował dobry trend rodaków w tej formacji (Gonzalez, Velez, Junca - same twarde chłopy).
- uczciwa rywalizację bez abonamentu na 1 skład. (Łasicki)

To czym przegraliśmy ekstraklasę to m.in. wzrost. I Uryga i Eneko go mają więc mogą być to jakieś brakujące ogniwa w naszej obronie. Jak dopisze zdrowie
Jak już ktoś zauważył - drużyna Puszczy miała jakieś 2 cm więcej niż my...
Nie przegraliśmy przez wzrost. Przegraliśmy przez parodystę na stołku trenerskim który nie umiał ustawić drużyny przy SFG.
I tak, dodatkowe centymetry wśród stoperów nie zaszkodzą, ale strzelców w barażu krył Duda, na radar. To było zresztą nagminne że ktoś w naszym polu karnym przy SFG stał niekryty.

Tak więc twierdzenie że przegraliśmy awans "wzrostem" jest kretyńskie. Przegraliśmy beznadziejną grą w obronie. Część wynikała ze słabych piłkarzy (głównie Wachowiaka i Colleya, reszta myliła się w granicach rozsądku na tym poziomie), część - beznadziejnego trenera.

Widać że Kiko próbuje ściągać piłkarzy defensywnych z warunkami - to świetnie. Ale niewiele to da jeżeli gola strzeli nam koleś którego nikt nie kryje.

Doktryna "centymetrów na boisku" M. Probierza nie za bardzo się sprawdza w rzeczywistości.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.07.2023 o godz. 22:58.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Stary 03.07.2023, 00:28
Nie przegraliśmy przez wzrost. Przegraliśmy przez parodystę na stołku trenerskim który nie umiał ustawić drużyny przy SFG.
I tak, dodatkowe centymetry wśród stoperów nie zaszkodzą, ale strzelców w barażu krył Duda, na radar. To było zresztą nagminne że ktoś w naszym polu karnym przy SFG stał niekryty.

Tak więc twierdzenie że przegraliśmy awans "wzrostem" jest kretyńskie. Przegraliśmy beznadziejną grą w obronie. Część wynikała ze słabych piłkarzy (głównie Wachowiaka i Colleya, reszta myliła się w granicach rozsądku na tym poziomie), część - beznadziejnego trenera.

Widać że Kiko próbuje ściągać piłkarzy defensywnych z warunkami - to świetnie. Ale niewiele to da jeżeli gola strzeli nam koleś którego nikt nie kryje.

Doktryna "centymetrów na boisku" M. Probierza nie za bardzo się sprawdza w rzeczywistości.
Stal przegrala przez podobne problemy jak my? xD
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 03.07.2023, 07:09
Znasz takie powiedzenie, że plotka powtarzana 100 razy staje się rzeczywistością?

Średnia różnica 11 Wisły i Puszczy z meczu barażowego wynosiła 6 cm i to nie licząc bramkarzy.

My niespełna 1.80 m, Puszcza 1.86 m

3 najniższych u nas: 1.70, 1.73, 1.75
3 najniższych w Puszczy 1.81, 1.81.1.83

3 najwyższych w Wiśle: 1.87, 1.84, 1.84m
3 najwyższych w Puszczy 1.94, 1.91.1.90m

Jeden z najniższych zawodników Puszczy byłby u nas jednym z najwyższych w 11.

Dalej uważasz że to element który można było zbagatelizować?

Pomijam calkowicie absurdalna taktykę i inne pomysły trenera na ten mecz.

Tak podsumowując ten offtop parę cm w obronie się przyda.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 03.07.2023 o godz. 07:41.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.07.2023, 07:41
Oddajmy głos ekspertowi i trenerowi stulecia na temat tego dlaczego tracimy tyle goli ze SFG:
- Porozmawiajmy o stałych fragmentach gry, bo w meczu z Puszczą straciliście dwie pierwsze bramki w ten sposób. Patrząc przyszłościowo, jak nie doprowadzać do sytuacji, że zawodnicy strzelają z waszego pola karnego praktycznie z czystych pozycji? Jak to poprawić?

- Bramki po stałych fragmentach gry strzelało się, strzela się i będzie się strzelać. Tak samo będzie się je tracić, bo to jest element futbolu.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 03.07.2023, 08:07
A jest jakiś sens cytowania tylko 2 pierwszych zdań z całej wypowiedzi poza chęcią ośmieszenia?

Znajdź trenera na świecie któremu byś nie wyciął podobnego frazesu

Przypomina mi to obecne walenie w trenera Jopa, że będzie kiepskim trenerem 4 ligowych rezerw bo strzelił samobója 14 lat temu.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.07.2023, 08:17
A jest jakiś sens cytowania tylko 2 pierwszych zdań z całej wypowiedzi poza chęcią ośmieszenia?

Znajdź trenera na świecie któremu byś nie wyciął podobnego frazesu

Przypomina mi to obecne walenie w trenera Jopa, że będzie kiepskim trenerem 4 ligowych rezerw bo strzelił samobója 14 lat temu.
Dalej jest jeszcze ciekawiej
Nam brakuje centymetrów. Nie jesteśmy zespołem, który np. ma w swoich szeregach sześciu zawodników w okolicach 190 cm wzrostu. Można natomiast reagować na pewne sytuacje. To tak jak krytykowano mnie, że nie wystawiałem razem Jamesa Igbekeme z Kacprem Dudą, a grał z jednym z nich Tachi. A być może właśnie to uchroniło nas od straty goli ze stałych fragmentów gry w innych meczach. Grając przeciwko tak wysokiemu zespołowi jak Puszcza, nie mogłem przejść na krycie indywidualne. Chyba każdy trener to potwierdzi. Przewaga wzrostu rywali była miażdżąca i to było widać przy tych stałych fragmentach gry. Siła fizyczna była ogromna. Przykładowo Kacper Duda został wyblokowany przez rywala, który siłą fizyczną bije go na głowę. W ten sposób jeden z zawodników, konkretnie Łukasz Sołowiej został wyprowadzony na czystą pozycję do oddania strzału. Inna sprawa, że z tego miejsca, z którego uderzył, bardzo rzadko padają bramki. Podsumowując wątek stałych fragmentów gry, uważam, że wiosną wyglądało to w naszym wykonaniu lepiej niż jesienią, ale widocznie trzeba jeszcze mocniej, jeszcze więcej pracować nad tym, żeby być bardziej skutecznym w działaniu.

Czyli generalnie nie mógł zmienić nic ale że centymetrów brakowało to wiedział
No i rzadko gole wpadają z takich pozycji.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 03.07.2023, 08:31
Debil. W sparingu ze Stala na dzien dobry oczywiscie tez tracimy po sfg
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.07.2023, 09:05
ja nie wiem w ogóle jak taka pokraka jak Łasicki może być kapitanem Wisły? jprdl
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 03.07.2023, 09:46
@Jagul

Z treścią nawet nie ma co polemizować. Im więcej się Sobol nr tego meczu wypowiada tym gorzej dla niego. Tam się nic nie broniło.

Jakbyś jakiś moderator mial wolne 5 minut to mógłby przerzucić ta dyskusje do innego wątku ah wait...
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 03.07.2023, 11:46
Znasz takie powiedzenie, że plotka powtarzana 100 razy staje się rzeczywistością?

Średnia różnica 11 Wisły i Puszczy z meczu barażowego wynosiła 6 cm i to nie licząc bramkarzy.

My niespełna 1.80 m, Puszcza 1.86 m

3 najniższych u nas: 1.70, 1.73, 1.75
3 najniższych w Puszczy 1.81, 1.81.1.83

3 najwyższych w Wiśle: 1.87, 1.84, 1.84m
3 najwyższych w Puszczy 1.94, 1.91.1.90m

Jeden z najniższych zawodników Puszczy byłby u nas jednym z najwyższych w 11.

Dalej uważasz że to element który można było zbagatelizować?

Pomijam calkowicie absurdalna taktykę i inne pomysły trenera na ten mecz.

Tak podsumowując ten offtop parę cm w obronie się przyda.
A widzisz,mi już tego meczu barażowego analizować pod tym względem się nie chciało z prostej przyczyny.Nawet gdybyśmy Puszczę warunkami fizycznymi przebijali to bronimy jak kaleki.Sprawdziłem i faktycznie Puszcza nas przewyższała ale nie o 6 cm tylko 5 (Thiakane został zmieniony za niższego o 8 cm Zapolnika w 24 minucie czyli przed stratą bramki)
Ciekawiej się robi jak sobie dodamy do tego że np w meczu z Łęczną średnia wzrostu u nas wychodziła prawie 181 cm a ostatni mecz Puszczy to bodaj niecałe 184 cm.Czyli Tułacz wiedząc jak marnie bronimy przy stałych fragmentach i przy wrzutkach w pole karne postanowił podnieść średnią wzrostu w drużynie a Sobol chyba zapomniał (albo po prostu głupi) jak nam Puszcza strzelała w poprzednich meczach i desygnował do gry zawodników niższych.Jak się bawić to się bawić...
A całość i tak nie ma większego znaczenia w kontekście tego,że nasi często gubią krycie i nie chce się im nawet skakać do górnych piłek..
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 03.07.2023, 14:58
Widzę że nie tylko ja zauważyłem że problem jest nie tylko w centymetrach...
Ba, ja twierdzę że wzrost to nasz najmniejszy problem.
Sobolewski jednak nie ma sobie nic do zarzucenia.
Dobrze to nie wróży.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 03.07.2023, 15:38
@krysztal, Puszcza w ostatnim meczu ligowym oszczędzała paru gości przed barazem. Jeśli jednak twierdzisz że wystawiła z zamysłem drągali na mecz z nami to w zasadzie potwierdzasz że wzrost ma znaczenie (a co za tym idzie muskulatura, walka o pozycję itd).

Zupełnie nie chce mi się dalej tego tematu rozstrzasa, tym bardziej że mamy zbliżone stanowisko.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Stary 03.07.2023, 18:54
Problem w cm jest zdecydowanie ale nie tam gdzie myslicie, nasi nie maja jaj.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 03.07.2023, 21:16
Choooj tam centrymetry.... Nie same centymetry grają.

Popatrzcie ile my ogólnie bramek straciliśmy na wiosnę. Grając ultra ofensywną piłkę potrafiliśmy kręcić przyzwoity bilans w defensywie. Może i Moltenis i Łasicki to nie są jakieś wieżowce, ale za to bardzo dobrze zabezpieczają nam tyły grając praktycznie na linii połowy boiska. Jest to możliwe głównie dzięki szybkości Francuza. O ile mnie mocno wkurzył tym, że się wypierdzielił to i tak zagrał moim zdaniem rewelacyjną rundę... Ile on kontr kasował w zarodku, zanim się mogły zawiązać to widział tylko ten co dokładnie czyta grę... Do tego parę ważnych goli w ofensywie. Moim zdaniem Francuz powinien zostać i Francuz powinien grać! Jeśli już kogoś wymieniać to Łasickiego... ale facet na 1 ligę jest wystarczająco dobry, nie ma co cudować. Te forumowe płacze to pokłosie rozczarowania odpadnięciem z barażu... A jeśli naszym z Puszczą wyszły by ze 2 strzały życia, a Puszcza coś pokiksowała przy wykończeniu to by teraz zachwyty leciały jaki mam wspaniały skład i obronę w sam raz na ekstraklasę.........

Moim zdaniem my nie mieliśmy problemów w tej rundzie z obroną.
Nie mieliśmy też z pomocą, ani atakiem.
Mieliśmy w tej rundzie problemy z zeszłą rundą Po prostu wpadło za mało punktów.
Baraż to baraż, dochodzi presja, jeden mecz i to jest loteria.

Utrzymajmy sposób gry i punktowania z poprzedniej rundy, nawet brońmy podobnie - a będę spokojny.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 03.07.2023 o godz. 21:21.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 03.07.2023, 21:41
@krysztal, Puszcza w ostatnim meczu ligowym oszczędzała paru gości przed barazem. Jeśli jednak twierdzisz że wystawiła z zamysłem drągali na mecz z nami to w zasadzie potwierdzasz że wzrost ma znaczenie (a co za tym idzie muskulatura, walka o pozycję itd).

Zupełnie nie chce mi się dalej tego tematu rozstrzasa, tym bardziej że mamy zbliżone stanowisko.
To znaczy kogo konkretnie oszczędzała?Chyba tylko Sołowiej nie zagrał z Chrobrym.Czy Tułacz specjalnie wystawił wyższych na mecz z nami?Nie wiem choć się domyślam.
Oczywiście cm mają znaczenie ale nie są decydujące w tym kto wygra walkę o górną piłkę,natomiast na pewno nie było tak jak to Sobolowi się wydaje,że piłkarze z Niepołomic byli wyżsi o głowę i silniejsi fizycznie.Radek zwyczajnie .......i głupoty a takie oderwanie od rzeczywistości nie wróży nic dobrego na przyszłość.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 03.07.2023, 22:23
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Choooj tam centrymetry.... Nie same centymetry grają.

Popatrzcie ile my ogólnie bramek straciliśmy na wiosnę. Grając ultra ofensywną piłkę potrafiliśmy kręcić przyzwoity bilans w defensywie. Może i Moltenis i Łasicki to nie są jakieś wieżowce, ale za to bardzo dobrze zabezpieczają nam tyły grając praktycznie na linii połowy boiska. Jest to możliwe głównie dzięki szybkości Francuza. O ile mnie mocno wkurzył tym, że się wypierdzielił to i tak zagrał moim zdaniem rewelacyjną rundę... Ile on kontr kasował w zarodku, zanim się mogły zawiązać to widział tylko ten co dokładnie czyta grę... Do tego parę ważnych goli w ofensywie. Moim zdaniem Francuz powinien zostać i Francuz powinien grać! Jeśli już kogoś wymieniać to Łasickiego... ale facet na 1 ligę jest wystarczająco dobry, nie ma co cudować. Te forumowe płacze to pokłosie rozczarowania odpadnięciem z barażu... A jeśli naszym z Puszczą wyszły by ze 2 strzały życia, a Puszcza coś pokiksowała przy wykończeniu to by teraz zachwyty leciały jaki mam wspaniały skład i obronę w sam raz na ekstraklasę.........

Moim zdaniem my nie mieliśmy problemów w tej rundzie z obroną.
Nie mieliśmy też z pomocą, ani atakiem.
Mieliśmy w tej rundzie problemy z zeszłą rundą Po prostu wpadło za mało punktów.
Baraż to baraż, dochodzi presja, jeden mecz i to jest loteria.

Utrzymajmy sposób gry i punktowania z poprzedniej rundy, nawet brońmy podobnie - a będę spokojny.
Mocne +1. Wiadomo, że są rzeczy do poprawy, ale runda wiosenna poza tym, że tchnęła sporo nadziei, dostarczyła też trochę materiału do analizy. I transfery zdają się pokazywać, że kilka "luk" dostrzeżono.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.07.2023, 22:37
Też wydaje mi się, że teraz skład zapowiada się bardziej zbilansowany i to pod względem balansu gry w ataku i obronie, jak i pod względem balansu w finansach.
Trzymam kciuki za Kiko, żeby udało mu się opchnąć zawodników niezdatnych, albo zbyt drogich i pozyskać jeszcze za nieduże pieniądze choćby solidnych średniaków.

Ta I liga może stanie się w końcu takim oczyszczeniem ze zbędnych narośli (oby też w strukturach), żeby zbudować coś solidnego.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.07.2023, 07:30
Kurde, ja nie wiem czemu, niektrózy nie widzą tego, że owszem przegraliśmy przez poprzednią rundę, baraż to baraz ale... w decydującym momencie, kiedy wystarczyło postawić kropkę nad i, my się zesraliśmy w gacie i przegraliśmy u siebie z ZS. Ten mecz można określić pierwszym barażem, dostaliśmy drugi baraż, też u siebie, z Puszczą i zesraliśmy się po raz drugi.

Owszem, kilka punktów w tamtej rundzie pewnie zapewniło by awans, co nie zmienia faktu, że w kluczowym momencie sezonu, ta drużyna zawaliła na 200%, przegrywając na finiszu jeden ultra łatwy mecz, u siebie z o nic nie grającym ZS, i drugi z Puszczą, też u siebie i dlatego mieliśmy obowiązek go wygrać.

Dlatego ciężko zganiać na tamtą rundę. A zakładając, że gramy dobrze cały sezon ale też lądujemy na miejscu barażowym. To co powiecie o tej drużynie? No nie to, że spoko, że doszliśmy do barażu i nam się tam noga powinęła, tylko, że jak można było przegrać baraż.

I my właśnie ostatecznie zakończyliśmy sezon jak najgorzej mogliśmy. Na jesieni zabrakło jaj i punktów, i to samo pokazali w meczu z ZS i barażu z Puszczą. Zabrakło jaj tej drużynie. I nigdy nie powinno być tak, że wcześniejsza runda jest dla nich rozgrzeszeniem. Ba, jedną porażkę pechową, przez stres, bo baraż, można by sobie jakoś tłumaczyć. Tu polegliśmy kompletnie 2 razy w ciągu tygodnia, u siebie, ze słabszymi drużynami. To jest porażka, to jest wynik godny Brzęczka i poprzedniej rundy.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 04.07.2023, 08:44
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Kurde, ja nie wiem czemu, niektrózy nie widzą tego, że owszem przegraliśmy przez poprzednią rundę, baraż to baraz ale... w decydującym momencie, kiedy wystarczyło postawić kropkę nad i, my się zesraliśmy w gacie i przegraliśmy u siebie z ZS. Ten mecz można określić pierwszym barażem, dostaliśmy drugi baraż, też u siebie, z Puszczą i zesraliśmy się po raz drugi.

Owszem, kilka punktów w tamtej rundzie pewnie zapewniło by awans, co nie zmienia faktu, że w kluczowym momencie sezonu, ta drużyna zawaliła na 200%, przegrywając na finiszu jeden ultra łatwy mecz, u siebie z o nic nie grającym ZS, i drugi z Puszczą, też u siebie i dlatego mieliśmy obowiązek go wygrać.

Dlatego ciężko zganiać na tamtą rundę. A zakładając, że gramy dobrze cały sezon ale też lądujemy na miejscu barażowym. To co powiecie o tej drużynie? No nie to, że spoko, że doszliśmy do barażu i nam się tam noga powinęła, tylko, że jak można było przegrać baraż.

I my właśnie ostatecznie zakończyliśmy sezon jak najgorzej mogliśmy. Na jesieni zabrakło jaj i punktów, i to samo pokazali w meczu z ZS i barażu z Puszczą. Zabrakło jaj tej drużynie. I nigdy nie powinno być tak, że wcześniejsza runda jest dla nich rozgrzeszeniem. Ba, jedną porażkę pechową, przez stres, bo baraż, można by sobie jakoś tłumaczyć. Tu polegliśmy kompletnie 2 razy w ciągu tygodnia, u siebie, ze słabszymi drużynami. To jest porażka, to jest wynik godny Brzęczka i poprzedniej rundy.
Wg Kolegi s!mone z niczym nie mieliśmy wiosną żadnych problemów tylko że przegraliśmy w lidze wszystkie wyjazdy z czołówką co znaczy, że byliśmy od nich gorsi plus niejako gwóźdź do trumny - zs
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 04.07.2023, 08:44
Jaroo1 : to tak nie działa. Wcześniej za to wygrali 10 meczy z rzędu w co nikt nie wierzył. Taka jest piłka. Ta drużyna sportowo jest mocna, podejrzewam że doświadczenie gry pod presją z poprzedniej rundy może mocno pomóc w następnej. To są tylko ludzie, jeden - dwa mecze to żadna wykładnia tego czy są dobzi czy nie. Forma w piłce to zawsze jest sinusoida, zdziwibym się gdyby oni utrzymali tempo z początku rundy.

Granat : pie rdolety sfrustrowanego człowieka. Tak jak przy tych 10 wygranych trochę szczęście pomogło, tak go zabrakło końcem rundy. Niestety. Oliwa sprawiedliwa i tyle.

Zerknij sobie na bilans bramkowy i ilość punktów w rundzie względem innych zespołów i zobacz, że to była przepaść. Niestety 10 miejsce w poprzedniej rundzie nas załatwiło. Wystarczyłoby z 5 punktów więcej za Brzęczka i nie byłoby w ogóle tematu..
Ostatnio edytowane przez s1mone : 04.07.2023 o godz. 08:51.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 04.07.2023, 08:55
Panowie awans został przegrany jesienią. Sandecja 4 pkt Chojnice 3 pkt Głogów 3 pkt Łęczna 3 pkt to jest 13pkt. wszystkie mecze przegrane/ zremisowane na własne życzenie. Mecz z Sosnowcem u nas ewidentnie zajebany przez trenera .
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 04.07.2023, 09:53
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
...dostaliśmy drugi baraż, też u siebie, z Puszczą i zesraliśmy się po raz drugi.

"Zesraliśmy się" z Puszczą w barażu to TANIA WYMÓWKA - my ten mecz przegraliśmy pod każdym względem, na każdej płaszczyźnie ....

Zesrać to zesraliśmy się z ZS, ale z Puszcza dostaliśmy w łeb w 90% przez trenera ( w sumie z ZS trener też dużo dołożył).

w 1 rundzie zabrakło przede wszystkim jakości, w drugiej kolejności jaj.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 04.07.2023 o godz. 09:58.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów