|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Po prostu Bednarek (piszę o tym od lat) jest jonaszem bez charakteru.
Zagra raz lepiej, a pięć razy gorzej. Z naciskiem na pięć. A nawet na 10. Kiwior jeszcze zbyt nieopierzony. Ale jedynie Salamon ma charakter trochę jak Glik - jest po prostu pewny siebie, spokojny i ma charyzmę. Czyżby to liga włoska tak dobrze wpływała na defensorów? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
jakbym Wisłe obejrzał...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Myślę że kilku naszych piłkarzy mentalnie jest już gotowych na kadrę.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Tak się kończy stawianie na młodych Polaków
Reporter TVP Sport nie namówił żadnego reprezentanta na wywiad po meczu. Ciekawe czy któreś ....isko z repry by za kasę wywiadu udzieliło, ewentualnie zapłata + premia za ciekawy wywiad. Banda ciot i tyle. Mundial w Katarze ich podsumował. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Dokładnie tak, banda leszczy bez ambicji. Jak jeden debil z drugim szczyci się tym, że nie będziemy grali ładnie toczko się spodziewać...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy Santosa można już nazwać nieudacznikiem i trenerskim parodystą? A może drugim Sobolem?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ten moment, kiedy cieszysz się że nikt z Wisły nie gra w reprezentacji
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Kto wie czy tej bandzie debili nie pasuje bardziej taki Czesio który nic nie wymaga. Sousa odszedł po podobnej zagrywce z Węgrami. Nikt poważny z taką padliną nie ma ochoty pracować.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Nicolauescu, który właśnie strzelił nam 2 gole, gra w Beitarze. Beitar chce Hugiego. Może wymiana, dorzucimy Młyńskiego i Jelicia Baltę?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zobaczcie sobie na statystyki tego Nicoalescu. Chłop pierwszy raz w życiu w minionym sezonie strzelił kilkanaście bramek w sezonie. Tak to można powiedzieć ze nigdy nic nie strzelał.
Nam wbił dwa, i bawił się z naszymi obrońcami ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mam nadzieję że nie taka była Twoja intencja... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Niby Ferdek Kiepski, ale ładnie nas wydoi.
Kilkanaście milionów złotych rocznie zarabia, ale kto bizancjum pisowskiemu zabroni? Potrzeba było jakiegoś kolejnego zagranicznego cudaka, aby przegrać z krajem, gdzie sytuacja jest i tak kilkaset razy gorsza niż u nas od wyborów - utraty niepodległości w 2015 roku. To tak jak z Wisłą za tych wszystkich pisowców. Wydaje się, że gorzej nie będzie, a tu cały czas jest jeszcze gorzej. Wujek Jurek, ostatnio przestępca, który niby straszył Jadczaka pozwem za napisanie prawdy, ale tego pozwu nie było i nie będzie. Teraz Ferdek Kiepski. Przecież to już wypalony człowiek, który przyjechał tu na wakacje. Za takie pieniądze nie jest dziwne. W Portugalii dziwili się od dawna, że cały czas prowadził kadrę. Miał gwiazdy, a często gra była słabiutka jak na posiadany potencjał. Nieudane MŚ 2018 i 2022, nieudane EURO 2021. Jak w przypadku Wisły, tak samo. Tu tylko trener kat jak kiedyś Hubert Wagner. Zamiast fundować wakacje w Turcji w nagrodę, należało jechać do Zakopanego na dwa tygodnie. Bez piłek. Tylko dwa tygodnie ciężkiego treningu w górach. Żadnych meczy, tylko dwa tygodnie biegania. To byłaby prawdziwa tytaniczna, wręcz katorżnicza praca. Dawidek był znany z tytanicznej pracy, tylko co z tego wynikło? Wielkie nic. To była udawana, pozorowana, typowo pisowska praca. Zatrudniony po układach rodzinnych. Gnębił Wisłę, zostawił ją w pierwszej lidze wraz z wujkiem i bratem. Tak samo jak w przypadku Marsjańskiego Jarka, wielkiego managera Tomka z warzywniaka czy sociosów. Do nagród za rzekome uratowanie pierwsi. Należy wprowadzić odpowiedzialność za wynik, za grę, bo tego w Wiśle i w reprezentacji brakuje. W Wiśle nie ma winnych za fatalne cztery sezony. Za niewyobrażalny spadek i za jeszcze bardziej niewyobrażalny brak awansu przy niezliczonych transferach z Hiszpanii. Za doprowadzenie do najgorszego miejsca w historii. Nikt nie poczuwa się do odpowiedzialności. Święty, Dawidek, Jurek, Jarek, Tomek, Daniel, Władek, sociosy, itp. Wszyscy zadowoleni.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 21.06.2023 o godz. 03:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Może odrobią to po wakacjach wciąż ich stać na to żeby wygrać pozostałe mecze.
Ale przyszłość - jak Lewy będzie co raz słabszy i skończy grać będzie właśnie taka - ciężkie boje z Albanią, Mołdawią, Gruzją itp. Taki Santos to może był potrzebny 10 lat temu jak drużyna szła w górę teraz to raczej musztarda po obiedzie, lepszy byłby Skorża bo zna polski futbol i zawodników. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A to nie jest tak, że Lewy to dupa a nie kapitan i paradoksalnie obniża loty tej kadry?
Miał super mecze i nas ratował tylko czy on umie wpłynąć pozytywnie na drużynę? Że premie umie dzielić, zwalniać Brzeczka milczeniem, cicho siedzieć po aferze w Katarze to każdy wie. Dla mnie jako piłkarz jest wielki, jako człowiek (pod względem charakteru na kadrze i bycia kapitanem) gościu jest słabiutki. Zabrakło jajec po Katarze, zabrakło jajec wczoraj żeby iść na konferencję a w wywiadach często przewija się że inni muszą wziąć odpowiedzialność, że młode pokolenie bla bla bla, na boisku z kolei opieprzanie innych. I tak po pierwsze, niech on sam się na siebie spojrzy bo wiele stracił na formie więc niech się zajmie sobą i gra w Barcelonie, bo nie błyszczy A po drugie i najważniejsze, chcielibyście żeby was ustawiał gościu, który nie ma jaj żeby się w kluczowym momencie wypowiedzieć, gościu który premie by dzielił a później kłamie że tematu nie było? W tej kadrze jest straszny syf i moze się oszukuje, żeby mieć jeszcze jakaś nadzieję, ale oby to było przez Lewego i jego mental który źle wpływa na drużynę. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Sobol nie dał rady, Santos nie dał rady. Idąc twoim tokiem rozumowania to Santos jest parodystą ![]() No, ale nie musisz odpowiadać. Teraz wiesz, jaka była moja intencja. I niech tak to zostanie. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@FraMat - czyli trenerski nieudacznik z pierwszej ligi = Santos dla Ciebie, bo ten drugi przegrał dwa mecze. Ludzie normalni widzą jednak różnicę.
I nie, nie stosujesz logiki - ani mojej, ani żadnej innej. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeeezu, człowieku, jak ty niczego nie rozumiesz.
Nie będę ci tłumaczył. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
Przecież to jasna i powszechna wiedza. A panowie T (Donaldzik i Rafałek) dopilnowali aby TSUE klepnęło tą decyzję ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co do meczu...
Mołdawia=Zagłębie Sosnowiec ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie, nie rozumiem. Pomijając różnice między trenerem a selekcjonerem:
- Santos to utytułowany selekcjoner który trenował najlepszych a teraz przejął Reprezentację Polski i nie wie o .... chodzi? Chłop spędził większość życia trenując ambitnych piłkarzy z umiejętnościami i ewidentnie nie był przygotowany na to co tu zastał. Zacytuję jego wypowiedź po meczu z Mołdawią: "Nie wiem co powiedzieć". - Sobolewski to trenerski nieudacznik który zawalił połowę jesieni a potem sezon po czym uciekł z płaczem z konferencji bez odpowiadania na pytania. Poza Wisłą prowadził tylko Petrochemię która za jego czasów grała najbardziej prymitywną piłkę z możliwych a jej taktyka opierała się na centrach Furmana i żebraniu o rzuty wolne u sędziego. Dostał skład ponad ligę i przegrał sezon. Jeden przegrał dwa mecze, drugi sezon. Niesamowita analogia.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.06.2023 o godz. 19:28.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
O proszę, Sobolewski już zawalił połowę jesieni
Czekam kiedy się okaże, że tak naprawdę to on miał zły wpływ na Brzęczka i sabotował jego fantastyczną pracę. Zarówno na stołku trenerskim jak i w gabinetach, bo bardzo często zapominamy, że Wuja miał spory wpływ na skład osobowy z jesieni i wynalazki typu Balta, Żyro czy Basha to jego zasługa. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No dobra, sam mnie zmusiłeś.
Kiedyś wśród znajomych opowiedziałem kawał o blondynkach. Wszyscy się śmiali, oprócz rzecz jasna jednej z blondynek, która tam też była. Nie zrozumiała. Ja nie chciałem porównywać Sobolewskiego z Santosem. Ta wypowiedź była na temat pewnej blondynki z tego forum. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Chryste Panie...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież wolfy to specjalnie udaje takiego ciemnego.
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale to w sumie dobra ilustracja jakim cepem jesteś... Napisałem co miałem do napisania na temat Sobolewskiego, bo to marny trenerzyna. Napisałem to co napisałem nt. Santosa, bo ta sama krytyka względem różnych osób nie jest taka sama. Santos ma bogate CV, za dobre na reprezentację RP. A nasi reprezentanci to przegrywy. Truizm. Kto ogląda ten wie. Tyle że jego osiągnięcia dają nadzieję. Sobolewski to miernota która ma posadę za przeszłość piłkarską, skład ponad ligę i w kluczowym momencie zawiodła. Ze słabszym składem po Brzęczku też był dramat. Nadzieja w jego przypadku to liczenie na cud. Że przyfarci. Że nagle wyciągnie wnioski. Możecsię uda, ale pewnie jednak nie. Cała reszta to Twój ból dupy, bo idol jednak okazał się cieciem. P.S. A pozostając w temacie Reprezentacji - Santos pewnie to ogarnie, a PZPN bez awansu i tak nie zbankrutuje. Gra obronna wygląda w porządku, no chyba że nasi się zesrają. Klasyczne dla naszych orłów wpadanie z jednego błędu w drugi, przy czym każdy kolejny powoduje większy strach. No i nagle zaczęliśmy grać z Mołdawią na czas, podawać długimi minutami między obrońcami - ulotniło się to co mówił Santos, wróciły lata w.......i i nauki Czesia. Mimo wszystko to są najlepsi Polscy piłkarze, trzeba mieć nadzieję że coś da się z nich wyrzeźbić. Problem jest przede wszystkim mentalny.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.06.2023 o godz. 20:01.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nadal nie rozumiesz sensu umieszczenia na tym forum zdania: "Czy Santosa można już nazwać nieudacznikiem i trenerskim parodystą?"
Na szczęście to nie mój problem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Od siebie dodam że poza tym wszystkich należy "wy......lić" a całość "zaorać" ![]() ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Kangoo supersonic
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Widze duzo analogii miedzy Wisla a reprezentacja. Na papierze wyglada wszystko ok ale jak przychodzi co do czego, to ostatecznie jest rozczarowanie. Z ciekawostek. W przerwie meczu Moldawia-Polska kurs u bukow na wygrana tej pierwsze oscylowal w okolicach 250:1.
![]()
Kangoo + Uniden Pro 520XL + Sirio AS 1000.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wierny mołdawski kibic mógł się straszliwie obłowić...
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|