|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
I drugie - czy wpłynął pozytywnie na waleczność szatni? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Takie sugestie są niesprawiedliwe szczególnie, że w czasach w których miałem coś do powiedzenia środków w klubie przybywało lub przynajmniej nie ubywało (długów ubywało a nie przybywało). Wziąłem wielokrotnie na siebie odpowiedzialność za ciąg wypadków, które doprowadziły do kompromitacji ze spadkiem. Nie znalazłem dość determinacji, żeby to przerwać lub się odciąć. Będę się tego wstydził do końca życia. Ale złotówki na tej operacji nie zarobiłem, a wręcz przeciwnie. Tak szerzej do wszystkich czytających to miałbym apel, aby przestać już pisać o rządach "Trio" przy podsumowywaniu okresu od stycznia 2019 do teraz hurtem. "Trio" nigdy nie było takie jak to się wszystkim wydaje (obowiązywała raczej formuła 2+1), a ostatecznie zostało zlikwidowane na jesieni 2021 poprzez wymuszenie wprowadzenia w grudniu do spółki kolejnych akcjonariuszy. Od tego momentu np. mój wpływ na rzeczywistość w klubie zbliżył się do poziomu symbolicznego. W lecie spadł do zera absolutnego, a od grudnia nie jestem już zaangażowany w żaden sposób w to co się dzieje - nawet pozornie. Tak więc można mnie biczować za okres przed spadkiem, ale pisanie o "Trio" po grudniu 2021 jest już niespecjalnie uzasadnione, a w kontekście sezonu 22/23 wprost wypacza rzeczywistość.
Pozdrawiam, TJ
Ostatnio edytowane przez Obserwator : 15.06.2023 o godz. 18:55.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Liczyłem że to wszystko było jednak na zdrowszych zasadach robione, nie jako piramida finansowa która istnieje jak długo wkłada się w nią coraz większe środki na spłatę rosnących odsetek. Jako kibic Wisły - dziękuję. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zna klub i Kraków (zwłaszcza zaplecze medyczne), super 10-tka ( ) i 9-tka, ostatnie pytanie: dadzą radę go przedłużyć?P.S. nie odpowiedziałeś mi, nieładnie jest odpowiadać pytaniem na pytanie. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czyli napisałeś bzdurę i nie potrafisz tego przyznać?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Znów pytaniem na pytanie.
Straciliśmy Fernandeza, chcę wiedzieć czy stracimy jeszcze Ondraszka. To prawdziwy Wiślak. I kto zadba o "team spirit" (bo o spiryt to pewnie Sapała).
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.06.2023 o godz. 19:12.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Napisałeś, że uważałem transfer Ondraska za zajebisty - odpowiedziałem Ci, aby każdy zobaczył, cytatem mojej wypowiedzi po transferze Zdenka, co o tym ruchu naprawdę sądziłem. Myślałem, że zamiast odwracać kota ogonem, po prostu przyznasz, że coś Ci się moje wypowiedzi chyba pomieszały. Jak widać oczekiwałem zbyt wiele, miłego wieczoru!
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No trudno, trzeba trzymać kciuki. Gdzie my drugiego takiego Wiślaka znajdziemy? Może zejdzie z kontraktu? Wie ktoś ile może mu zaoferować Rawia Walbet Rawicz?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.06.2023 o godz. 19:18.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Odpowiedziałem Ci, a że rżniesz głupa wymyślając coraz to nowe pytania z za przeproszeniem dupy, to już nie moja wina
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale Królewski powiedział że będą grali tylko Ci co chcą grać w Wiśle, więc jest szansa na Ondraszka. No dobra, z tym graniem to przegiąłem. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Wydawać by się mogło, że to nie mogło się nie udać. TJ- spełniony biznesmen z krwi i kości; KB- piłkarz legenda WK, idol młodzieży; JK- młody biznesmen, pełen pasji, zapału, pomysłów; KIBICE- zawsze na wysokości zadania. Wszyscy mający Wisłę w sercu. Skład marzenie. Kiedy to sie wszystko tak S P I E R D O L I Ł O |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ja rozumiem, że korporacyjny styl prowadzenia biznesu zakłada rozproszenie odpowiedzialności, ale kurka podwodna, tutaj mówimy o trzech ludziach, w porywach do dziewięciu, z których żaden nie chce się przyznać do tego, co się stało w okresie od połowy 2021 do końcówki 2022 roku. Czarna dziura normalnie. Królewskiego mamy rozliczać dopiero z tego, co się działo od listopada 2023. Jażdżyńskiego mamy nie rozliczać z tego, co się działo od jesieni 2021 roku. Kubę mamy rozliczać tylko z tego, że zaje*ał z leczeniem kontuzji. Dawida mamy rozliczać tylko z tego, czy dużo pracował i rozmawiał, bo przecież i tak żadne decyzje nie zależały od niego. Bałazińskiego, wiadomo, mamy nie rozliczać w ogóle, bo odpowiadał tylko za sprawy formalne. Nowaka możemy nie rozliczać, bo sociosi i niektórzy współwłaściciele nie chcieli z nim współpracować. Może chociaż raz ktoś by powiedział wprost kto ponosi odpowiedzialność za które z kluczowych decyzji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Info sprzed minuty,
Jarosław Królewski pozostawił na stanowisku trenera Wisły Radosława Sobolewskiego na sezon 2023/2024. - www.instagram.com/wislakrakowsa |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Tylko do dwóch wrzuciłem, dotyczących tematu - czyli trenera i właściciela i jego decyzji dotyczących przyszłości klubu.
A trzeba podawać źródło, więc wrzucam link, bo to nie info ode mnie.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 15.06.2023 o godz. 20:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Online |
|
Żeby nie było - Ondrasek to porażka, ale wiadomo, Wiślackie DNA, atmosferic etc |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ić sobie. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
Ja też zawsze powtarzam w takich sytuacjach jeszcze takie porównanie. Mąż i żona, dobrali się w sposób świadomy, często przez wiele lat obcując ze sobą, a finalnie w wielu tematach nie potrafią się dogadać między sobą, wypracować wspólnego stanowiska. Dwójka ludzi kochających się, będących ze sobą z własnego wyboru nie potrafi się dogadać, a my chcemy by 3, 4 czy 5 obcych sobie osób się dogadało. Uważam, że z tego powodu Cupiał bardzo szybko pogonił wspólników i chciał działać samodzielnie. ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Online |
|
|
Czyli nie odpowiesz.
Żart z homo nieudany, zwłaszcza że sam sobie w nim zaprzeczasz - ale do tego wszyscy się już przyzwyczailiśmy. Twoja osoba nie wiele mnie interesuje - hipokryzja, którą zasiewasz od czasu zwolnienia Brzeczka już tal, zwłaszcza że poczuwasz się do naczelnego wszechwiedza tematów wszelakich. Nawet serek był w stanie się przyznać, ze dał się nabrać ma bandę Marzenki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Cupiał nie pogonił wspólników, tylko zrezygnowali z konkretnego powodu...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
||||||||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dalej 6 kwietnia Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może użyłem złego słowa w tym kontekście ale z tym "jechaniem" bardziej chodziło mi o to, że on, czy osoby, które tu jakieś info mają lub udają, że mają są często wyśmiewane itp. Ty tutaj robisz niejako obrońca zarządców Wisły, czy to trio czy Marzeny, a tak na prawdę od kilku lat tutaj nie ma kogo bronić, tylko raczej trzeba ganić i gonić. I jeżeli np taki skarabeus czy ktoś inny jest szkodnikiem, działa na niekorzyść klubu to jak po takim cyrku z przejęciem można nazwać Królewskiego, który, narobił nadziei kibicom, sam zaczął mówić o inwestorze, po to żeby zakazać o nim mówić, a ostatecznie nie zdradzić nic i w poście na twetterze czy gdzieś tam, napisać, że generalnie to się nie dogadali do końca więc temat upadł W takim razie powinieneś jasno tu się wyrazić, Krolewski, odjebałeś cyrk, wstyd na całą Polskę. Niestety, to jest tak, że firmujesz często swoimi wpisami tych ludzi, wiem, że jesteś między młotem i kowadłem, ale tak to wygląda. W tym przypadku bardziej miałem na myśli, że krytykowałeś typa, że ma info z dupy itp. a na koniec wyszło, że info nieważne jakie miał, bo przy tym info z dupy, to co zrobił Królewski to pikuś więc teraz powinno się Królewskiego zjechać jak burą sukę. Całą historię z przejęciem Wisły można opisać tak: Jaro sobie wymyślił, że jest inwestor, pogadał o tym kilka miesięcy, zamiast działać dla Wisły tracił czas na myślenie i urojone rozmowy z inwestorem, a na koniec powiedział, że jednak nie wyszło. Tak na prawdę tego inwestora nikt nie widział i nikt o nim nie słyszał (mam na myśli zwykłych ludzi, którzy nie są przy klubie), był ale już nie ma, i po temacie. Śmieszne to jest po prostu. Skoro skarabeus się ośmieszał gadaniem głupot, to za zrobienie takiej szopki Jaro powinien być z klubu wywieziony. Dokładasz jakąś tam cegiełkę do tego wszystkiego a jak czas pokazuje, niestety popieranie tych ludzi póki co jest chybione skoro mam spadek, brak awansu i długi x razy większe... Tak się skończyło ratowanie Wisły, potencjał kibiców, Socios, czy wydanie kasy na obóz w Turcji, żeby w najwazniejszym meczu z ZS wywalili jaja i przegrali.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 15.06.2023 o godz. 21:50.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|||||||||
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Trio sobie ludzie wyobrażali pięknie, trio pięknym językiem mówiło a jak widać to były puste słowa, żeby nie pokazać na zewnątrz, że jest źle. A nic tam nie pasowało, co pokazały wyniki sportowe, od początku co raz gorsze i gorsze, a później wyniki finansowe. Co robi Jaro? Pięknie mówi. Znowu jest tak romantycznie, wiślacko, walczymy, pracujemy, wykonujemy świetną pracę, dużo robimy, tylko wyników brak i kasy brak. Cały czas jest to samo. Wielkie słowa, wielka robota ale nigdzie tego nie widać w praktyce. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Naprawdę wywnioskowałeś z tych cytatów, że tu chodzi o chwalenie zarządu, Królewskiego, czy też stawanie po stronie zarządzających w jakiejś kwestii? O czym Ty piszesz? Ja tu się od dłuższego czasu staram w ogóle nie wypowiadać i nie wyrażać własnego zdania. Podczas całego zamieszania związanego z ewentualnym przejęciem klubu w zasadzie na ten temat głosu nie zabierałem.
W jednym z cytatów, które przytoczyłeś, wskazałem o co mi chodziło - krytykowałem konkretne wpisy (jak ten o kontrakcie dla Fernandeza czy podanie kwot, które zostaną przeznaczone na dział sportu - bo to kompletne bzdury były), a dodatkowo lekko "śmieszkowałem", bo bawią mnie kolejne "zbymaki", które za wszelką cenę szukają poklasku. Tyle, zmykam i nadal będę trzymał się z dala od wypowiadania się na forum. |
|
|
|
Hanys
Offline |
|
|
Tak? Chętnie przeczytam zatem jak to było. Jak masz chwilę to napisz.
![]()
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Hanys
Offline |
|
|
Od każdej reguły jest wyjątek, pozostaje też kwestia na ile faktycznie pracują ze sobą na co dzień a na ile są tymi wspólnikami tylko na papierze. Nie mówię, że się nie da, ale jednak większość dobrze prosperujących firm działa jednak w pojedynkę. Mając wspólnika trzeba iść na kompromisy, zatem najczęściej bierzesz wspólnika bo z jakiś powodów nie możesz tego ciągnąć sam. Jak widzimy na ludziach, którzy mają pieniądze jakoś nie szukają oni wspólników bo po co? Gdyby jednak wspólnik oznaczał coś dobrego to nawet jak osiągnęli sukces w pojedynkę szukaliby tego wspólnika by osiągnąć jeszcze większy sukces.
![]()
|
|

|
||||||
![]() |
|
|