The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.06.2023, 18:51
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Sprawdź może za co ja go "jechałem", a potem bierz się za pisanie - od dłuższego czasu w zasadzie się tu nie wypowiadam, a jak chcesz, żebym się do czegoś konkretnie odniósł, to cytuj.
Ja mam pytanie! Czy Ondraszek to był tak zajebisty transfer jak twierdziłeś, czy może jeszcze lepszy?
I drugie - czy wpłynął pozytywnie na waleczność szatni?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Obserwator
Member

Od: 01.2004

Stary 15.06.2023, 18:52
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
nie ma w biedronce takich reklamówek żeby fizycznie udało się wynosząc gotówke wyciągnąć tyle kasy z klubu ile zrobiono pod rządami Trio
Czy byłaby szansa, aby nie używać takich sformułowań w kontekście "Trio"? Ja po drugim przeczytaniu (chyba) zrozumiałem co autor miał na myśli, ale w pierwszej chwili odebrałem to jako zarzut do nas o wyprowadzanie pieniędzy. Boję się, że nie wszyscy przeczytają dwa razy.

Takie sugestie są niesprawiedliwe szczególnie, że w czasach w których miałem coś do powiedzenia środków w klubie przybywało lub przynajmniej nie ubywało (długów ubywało a nie przybywało). Wziąłem wielokrotnie na siebie odpowiedzialność za ciąg wypadków, które doprowadziły do kompromitacji ze spadkiem. Nie znalazłem dość determinacji, żeby to przerwać lub się odciąć. Będę się tego wstydził do końca życia. Ale złotówki na tej operacji nie zarobiłem, a wręcz przeciwnie.

Tak szerzej do wszystkich czytających to miałbym apel, aby przestać już pisać o rządach "Trio" przy podsumowywaniu okresu od stycznia 2019 do teraz hurtem.

"Trio" nigdy nie było takie jak to się wszystkim wydaje (obowiązywała raczej formuła 2+1), a ostatecznie zostało zlikwidowane na jesieni 2021 poprzez wymuszenie wprowadzenia w grudniu do spółki kolejnych akcjonariuszy. Od tego momentu np. mój wpływ na rzeczywistość w klubie zbliżył się do poziomu symbolicznego. W lecie spadł do zera absolutnego, a od grudnia nie jestem już zaangażowany w żaden sposób w to co się dzieje - nawet pozornie.

Tak więc można mnie biczować za okres przed spadkiem, ale pisanie o "Trio" po grudniu 2021 jest już niespecjalnie uzasadnione, a w kontekście sezonu 22/23 wprost wypacza rzeczywistość.

Drozd napisał(a):Wyświetl post
Do Obserwatora, skoro na jesieni powiedział Pan A, to najwyższy czas powiedzieć B i pokierować odpowiednio sprawami.
Naprawdę nie wiem co miałbym czy co mógłbym teraz zrobić. Poza trzymaniem kciuków oczywiście.

Pozdrawiam,
TJ
Ostatnio edytowane przez Obserwator : 15.06.2023 o godz. 18:55.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.06.2023, 19:00
Obserwator napisał(a):Wyświetl post
Czy byłaby szansa, aby nie używać takich sformułowań w kontekście "Trio"? Ja po drugim przeczytaniu (chyba) zrozumiałem co autor miał na myśli, ale w pierwszej chwili odebrałem to jako zarzut do nas o wyprowadzanie pieniędzy. Boję się, że nie wszyscy przeczytają dwa razy.

Takie sugestie są niesprawiedliwe szczególnie, że w czasach w których miałem coś do powiedzenia środków w klubie przybywało lub przynajmniej nie ubywało (długów ubywało a nie przybywało). Wziąłem wielokrotnie na siebie odpowiedzialność za ciąg wypadków, które doprowadziły do kompromitacji ze spadkiem. Nie znalazłem dość determinacji, żeby to przerwać lub się odciąć. Będę się tego wstydził do końca życia. Ale złotówki na tej operacji nie zarobiłem, a wręcz przeciwnie.

Tak szerzej do wszystkich czytających to miałbym apel, aby przestać już pisać o rządach "Trio" przy podsumowywaniu okresu od stycznia 2019 do teraz hurtem.

"Trio" nigdy nie było takie jak to się wszystkim wydaje (obowiązywała raczej formuła 2+1), a ostatecznie zostało zlikwidowane na jesieni 2021 poprzez wymuszenie wprowadzenia w grudniu do spółki kolejnych akcjonariuszy. Od tego momentu np. mój wpływ na rzeczywistość w klubie zbliżył się do poziomu symbolicznego. W lecie spadł do zera absolutnego, a od grudnia nie jestem już zaangażowany w żaden sposób w to co się dzieje – nawet pozornie.

Tak więc można mnie biczować za okres przed spadkiem, ale pisanie o "Trio" po grudniu 2021 jest już niespecjalnie uzasadnione, a w kontekście sezonu 22/23 wprost wypacza rzeczywistość.

Naprawdę nie wiem co miałbym czy co mógłbym teraz zrobić. Poza trzymaniem kciuków oczywiście.

Pozdrawiam,
TJ
Z perspektywy czasu - smutne, że tak się to potoczyło. Szacunek za to co Pan włożył w Wisłę, niestety marne szanse że to do odzyskania.
Liczyłem że to wszystko było jednak na zdrowszych zasadach robione, nie jako piramida finansowa która istnieje jak długo wkłada się w nią coraz większe środki na spłatę rosnących odsetek.

Jako kibic Wisły - dziękuję.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 15.06.2023, 19:01
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja mam pytanie! Czy Ondraszek to był tak zajebisty transfer jak twierdziłeś, czy może jeszcze lepszy?
I drugie - czy wpłynął pozytywnie na waleczność szatni?
Bardzo chętnie Ci opowiem cytatem i od razu zapytam, w którym miejscu twierdziłem, że to zajebisty transfer?

W lecie chłop był nie do wyjęcia, wzięła go Steaua. Tam prezes wariat, konflikt, potem chwila w Norwegii. Pojawiła się szansa na kontrakt, na warunkach dużo lepszych dla klubu niż jeszcze pół roku temu. Można go było mieć bez odstępnego, gość zna klub, raczej dobrze wpłynie na "team spirit" (którego teraz nie widać wcale). Forbes kończy umowę, jeśli nie teraz nie będzie go w czerwcu. Dla mnie Ondrasek to ciekawe uzupełnienie, wielkim fanem tego ruchu nie zostanę, ale jak czytam o kompromitacji ... Gdyby przyszedł tylko on, dziwiłbym się. Przyszedł jednak jeszcze jeden zawodnik, który może grać na pozycji nr 10 i 9.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.06.2023, 19:04
Bardzo chętnie Ci opowiem cytatem i od razu zapytam, w którym miejscu twierdziłem, że to zajebisty transfer?
OK, nadal pozostaje pytanie - jak wpłynął na "team spirit"?
Zna klub i Kraków (zwłaszcza zaplecze medyczne), super 10-tka () i 9-tka, ostatnie pytanie: dadzą radę go przedłużyć?

P.S. nie odpowiedziałeś mi, nieładnie jest odpowiadać pytaniem na pytanie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 15.06.2023, 19:06
Czyli napisałeś bzdurę i nie potrafisz tego przyznać?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.06.2023, 19:07
Czyli napisałeś bzdurę i nie potrafisz tego przyznać?
Znów pytaniem na pytanie.
Straciliśmy Fernandeza, chcę wiedzieć czy stracimy jeszcze Ondraszka. To prawdziwy Wiślak. I kto zadba o "team spirit" (bo o spiryt to pewnie Sapała).
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.06.2023 o godz. 19:12.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 15.06.2023, 19:08
Obserwator napisał(a):Wyświetl post

"Trio" nigdy nie było takie jak to się wszystkim wydaje (obowiązywała raczej formuła 2+1), a ostatecznie zostało zlikwidowane na jesieni 2021 poprzez wymuszenie wprowadzenia w grudniu do spółki kolejnych akcjonariuszy. Od tego momentu np. mój wpływ na rzeczywistość w klubie zbliżył się do poziomu symbolicznego. W lecie spadł do zera absolutnego, a od grudnia nie jestem już zaangażowany w żaden sposób w to co się dzieje – nawet pozornie.

Z całym szacunkiem, ale to jest z gruntu chybiona propozycja. Trzeba było o tym mówić głośno wtedy, nie teraz. Trzeba było alarmować, głosować przeciw a nie umywać ręce i firmować to wszystko własnym nazwiskiem (i własnymi pieniędzmi). Nota bene, wprowadzenie drugiego trio zostało przeprowadzone w sposób skandaliczny także wobec pozostałych interesariuszy klubu (jak głupi próbowałem wtedy bronić tej decyzji wierząc w to, że tam była jakaś pomyłka) i nie przypominam sobie WTEDY jakiejkolwiek reakcji z Pana strony ani próby wytłumaczenia co się działo. Teraz już za późno na powoływanie się na kuluary i kulisy.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 15.06.2023, 19:13
...
Napisałeś, że uważałem transfer Ondraska za zajebisty - odpowiedziałem Ci, aby każdy zobaczył, cytatem mojej wypowiedzi po transferze Zdenka, co o tym ruchu naprawdę sądziłem. Myślałem, że zamiast odwracać kota ogonem, po prostu przyznasz, że coś Ci się moje wypowiedzi chyba pomieszały. Jak widać oczekiwałem zbyt wiele, miłego wieczoru!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.06.2023, 19:15
Napisałeś, że uważałem transfer Ondraska za zajebisty - odpowiedziałem Ci, aby każdy zobaczył, cytatem mojej wypowiedzi po transferze Zdenka, co o tym ruchu naprawdę sądziłem. Myślałem, że zamiast odwracać kota ogonem, po prostu przyznasz, że coś Ci się moje wypowiedzi chyba pomieszały. Jak widać oczekiwałem zbyt wiele, miłego wieczoru!
Czyli nie odpowiesz.
No trudno, trzeba trzymać kciuki. Gdzie my drugiego takiego Wiślaka znajdziemy? Może zejdzie z kontraktu?
Wie ktoś ile może mu zaoferować Rawia Walbet Rawicz?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.06.2023 o godz. 19:18.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 15.06.2023, 19:22
Odpowiedziałem Ci, a że rżniesz głupa wymyślając coraz to nowe pytania z za przeproszeniem dupy, to już nie moja wina
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.06.2023, 19:25
Odpowiedziałem Ci, a że rżniesz głupa wymyślając coraz to nowe pytania z za przeproszeniem dupy, to już nie moja wina
Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi. Których zresztą nie udzieliłeś.
Ale Królewski powiedział że będą grali tylko Ci co chcą grać w Wiśle, więc jest szansa na Ondraszka.

No dobra, z tym graniem to przegiąłem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.06.2023, 19:36
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Z całym szacunkiem, ale to jest z gruntu chybiona propozycja. Trzeba było o tym mówić głośno wtedy, nie teraz. Trzeba było alarmować, głosować przeciw a nie umywać ręce i firmować to wszystko własnym nazwiskiem (i własnymi pieniędzmi). Nota bene, wprowadzenie drugiego trio zostało przeprowadzone w sposób skandaliczny także wobec pozostałych interesariuszy klubu (jak głupi próbowałem wtedy bronić tej decyzji wierząc w to, że tam była jakaś pomyłka) i nie przypominam sobie WTEDY jakiejkolwiek reakcji z Pana strony ani próby wytłumaczenia co się działo. Teraz już za późno na powoływanie się na kuluary i kulisy.
Rozdźwięk między tym jak kibice wyobrażali sobie Trio a rzeczywistością jest porażający i z każdym dniem będzie narastał kiedy któryś z nich będzie nam rzucał takie strzępki informacji jaki TJ powyżej.

Wydawać by się mogło, że to nie mogło się nie udać. TJ- spełniony biznesmen z krwi i kości; KB- piłkarz legenda WK, idol młodzieży; JK- młody biznesmen, pełen pasji, zapału, pomysłów; KIBICE- zawsze na wysokości zadania. Wszyscy mający Wisłę w sercu. Skład marzenie.

Kiedy to sie wszystko tak S P I E R D O L I Ł O Aż płakać się chce.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 15.06.2023, 20:34
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Rozdźwięk między tym jak kibice wyobrażali sobie Trio a rzeczywistością jest porażający i z każdym dniem będzie narastał kiedy któryś z nich będzie nam rzucał takie strzępki informacji jaki TJ powyżej.
Szkoda tylko, że te strzępki to zawsze coś z gatunku "to nie ja!".

Ja rozumiem, że korporacyjny styl prowadzenia biznesu zakłada rozproszenie odpowiedzialności, ale kurka podwodna, tutaj mówimy o trzech ludziach, w porywach do dziewięciu, z których żaden nie chce się przyznać do tego, co się stało w okresie od połowy 2021 do końcówki 2022 roku. Czarna dziura normalnie.

Królewskiego mamy rozliczać dopiero z tego, co się działo od listopada 2023. Jażdżyńskiego mamy nie rozliczać z tego, co się działo od jesieni 2021 roku. Kubę mamy rozliczać tylko z tego, że zaje*ał z leczeniem kontuzji. Dawida mamy rozliczać tylko z tego, czy dużo pracował i rozmawiał, bo przecież i tak żadne decyzje nie zależały od niego. Bałazińskiego, wiadomo, mamy nie rozliczać w ogóle, bo odpowiadał tylko za sprawy formalne. Nowaka możemy nie rozliczać, bo sociosi i niektórzy współwłaściciele nie chcieli z nim współpracować.

Może chociaż raz ktoś by powiedział wprost kto ponosi odpowiedzialność za które z kluczowych decyzji.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 15.06.2023, 20:38
Info sprzed minuty,

Jarosław Królewski pozostawił na stanowisku trenera Wisły Radosława Sobolewskiego na sezon 2023/2024.

- www.instagram.com/wislakrakowsa
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.06.2023, 20:41
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Info sprzed minuty,

Jarosław Królewski pozostawił na stanowisku trenera Wisły Radosława Sobolewskiego na sezon 2023/2024.

- www.instagram.com/wislakrakowsa
Same linki wklejaj, bo trzeba jeszcze to wrzucić do 20-tu tematów!
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 15.06.2023, 20:43
Tylko do dwóch wrzuciłem, dotyczących tematu - czyli trenera i właściciela i jego decyzji dotyczących przyszłości klubu.

A trzeba podawać źródło, więc wrzucam link, bo to nie info ode mnie.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 15.06.2023 o godz. 20:47.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 15.06.2023, 20:50
Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi. Których zresztą nie udzieliłeś.
Ale Królewski powiedział że będą grali tylko Ci co chcą grać w Wiśle, więc jest szansa na Ondraszka.

No dobra, z tym graniem to przegiąłem.
A kiedy przestaniesz pomijać swoje uwielbienie dla Brzęczka? Dałbyś się za chłopa pociąć, wielokrotnie robiąc z siebie kretyna po czym tematu unikasz jak ognia.

Żeby nie było - Ondrasek to porażka, ale wiadomo, Wiślackie DNA, atmosferic etc
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.06.2023, 21:01
azor napisał(a):Wyświetl post
A kiedy przestaniesz pomijać swoje uwielbienie dla Brzęczka? Dałbyś się za chłopa pociąć, wielokrotnie robiąc z siebie kretyna po czym tematu unikasz jak ognia.

Żeby nie było - Ondrasek to porażka, ale wiadomo, Wiślackie DNA, atmosferic etc
Nic do homoseksualistów nie mam, ale te twoje ciągłe pisanie o lizaniu jaj itp. "innych czynnościach seksualnych" sprawia że Twoje niezdrowe zainteresowanie moją osobą jest niemile widziane.

Ić sobie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 15.06.2023, 21:11
ciacho napisał(a):Wyświetl post

Wydawać by się mogło, że to nie mogło się nie udać. TJ- spełniony biznesmen z krwi i kości; KB- piłkarz legenda WK, idol młodzieży; JK- młody biznesmen, pełen pasji, zapału, pomysłów; KIBICE- zawsze na wysokości zadania. Wszyscy mający Wisłę w sercu. Skład marzenie.

Kiedy to sie wszystko tak S P I E R D O L I Ł O Aż płakać się chce.
Odpowiedź na to jest dość prosta, taki układ by się sprawdził, gdyby jedna osoba była szefem, a reszta pracownikami. Co oczywiście, w kontekście tych osób by nie wyszło bo wiemy, że Ci ludzie nie chcą być pracownikami, ale można znaleźć ludzi o takich cechach, ale którzy będą pracownikiem klubu, a nie jego właścicielem. Kiedy wszyscy czują się na tym samym poziomie wtedy niestety nie jest za łatwo. To tak jakbyś miał na pokładzie 5 kierowników, osób z aspiracjami, a żadnych pracowników. Każdy posiada dość spory poziom wiedzy, chce walczyć o swoje racje bo uważa, że są słuszne i pomogą w rozwoju firmy. Nie zbudujesz dobrej firmy z 5 kierownikami, ale jak będzie 1 kierownik i 4 pracowników, może ciutkę mniej ogarniętych od kierownika wtedy jest szansa, że coś z tego wyjdzie. A tak na spotkaniu siada 5 osób i każda z nich przedstawia genialny pomysł, zaczynają go omawiać, analizować, bronić swoich racji zamiast iść z tematami do przodu.

Ja też zawsze powtarzam w takich sytuacjach jeszcze takie porównanie. Mąż i żona, dobrali się w sposób świadomy, często przez wiele lat obcując ze sobą, a finalnie w wielu tematach nie potrafią się dogadać między sobą, wypracować wspólnego stanowiska. Dwójka ludzi kochających się, będących ze sobą z własnego wyboru nie potrafi się dogadać, a my chcemy by 3, 4 czy 5 obcych sobie osób się dogadało.

Uważam, że z tego powodu Cupiał bardzo szybko pogonił wspólników i chciał działać samodzielnie.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 15.06.2023, 21:14
Czyli nie odpowiesz.

Żart z homo nieudany, zwłaszcza że sam sobie w nim zaprzeczasz - ale do tego wszyscy się już przyzwyczailiśmy.

Twoja osoba nie wiele mnie interesuje - hipokryzja, którą zasiewasz od czasu zwolnienia Brzeczka już tal, zwłaszcza że poczuwasz się do naczelnego wszechwiedza tematów wszelakich.

Nawet serek był w stanie się przyznać, ze dał się nabrać ma bandę Marzenki.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.06.2023, 21:15
Cupiał nie pogonił wspólników, tylko zrezygnowali z konkretnego powodu...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.06.2023, 21:20

Ja rozumiem, że korporacyjny styl prowadzenia biznesu zakłada rozproszenie odpowiedzialności, ale kurka podwodna, tutaj mówimy o trzech ludziach, w porywach do dziewięciu, z których żaden nie chce się przyznać do tego, co się stało w okresie od połowy 2021 do końcówki 2022 roku. Czarna dziura normalnie.

Królewskiego mamy rozliczać dopiero z tego, co się działo od listopada 2023. Jażdżyńskiego mamy nie rozliczać z tego, co się działo od jesieni 2021 roku. Kubę mamy rozliczać tylko z tego, że zaje*ał z leczeniem kontuzji. Dawida mamy rozliczać tylko z tego, czy dużo pracował i rozmawiał, bo przecież i tak żadne decyzje nie zależały od niego. Bałazińskiego, wiadomo, mamy nie rozliczać w ogóle, bo odpowiadał tylko za sprawy formalne. Nowaka możemy nie rozliczać, bo sociosi i niektórzy współwłaściciele nie chcieli z nim współpracować.

Może chociaż raz ktoś by powiedział wprost kto ponosi odpowiedzialność za które z kluczowych decyzji.
Wiadomo kto był spiritus movens, ale nie szarga się przecież świętości.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 15.06.2023, 21:27
nero napisał(a):Wyświetl post
Odpowiedź na to jest dość prosta, taki układ by się sprawdził, gdyby jedna osoba była szefem, a reszta pracownikami. Co oczywiście, w kontekście tych osób by nie wyszło bo wiemy, że Ci ludzie nie chcą być pracownikami, ale można znaleźć ludzi o takich cechach, ale którzy będą pracownikiem klubu, a nie jego właścicielem. Kiedy wszyscy czują się na tym samym poziomie wtedy niestety nie jest za łatwo. To tak jakbyś miał na pokładzie 5 kierowników, osób z aspiracjami, a żadnych pracowników. Każdy posiada dość spory poziom wiedzy, chce walczyć o swoje racje bo uważa, że są słuszne i pomogą w rozwoju firmy. Nie zbudujesz dobrej firmy z 5 kierownikami, ale jak będzie 1 kierownik i 4 pracowników, może ciutkę mniej ogarniętych od kierownika wtedy jest szansa, że coś z tego wyjdzie. A tak na spotkaniu siada 5 osób i każda z nich przedstawia genialny pomysł, zaczynają go omawiać, analizować, bronić swoich racji zamiast iść z tematami do przodu.

Ja też zawsze powtarzam w takich sytuacjach jeszcze takie porównanie. Mąż i żona, dobrali się w sposób świadomy, często przez wiele lat obcując ze sobą, a finalnie w wielu tematach nie potrafią się dogadać między sobą, wypracować wspólnego stanowiska. Dwójka ludzi kochających się, będących ze sobą z własnego wyboru nie potrafi się dogadać, a my chcemy by 3, 4 czy 5 obcych sobie osób się dogadało.

Uważam, że z tego powodu Cupiał bardzo szybko pogonił wspólników i chciał działać samodzielnie.
Podobno są na tym świecie firmy, w których jest kilku wspólników/akcjonariuszy.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.06.2023, 21:45
Cytat:
Sprawdź może za co ja go "jechałem", a potem bierz się za pisanie - od dłuższego czasu w zasadzie się tu nie wypowiadam, a jak chcesz, żebym się do czegoś konkretnie odniósł, to cytuj.
6 kwietnia, skarabeus:
Cytat:
Powiedzial, ze bedzie zamknieta w kwietniu i ze trwa zamykanie proocesu na ktory dano sobie 15 dni, ale to moze rowneiz dobrze potrwac i 30 dni ;-)
Do konca kwietnia realnie temat bedzie zamkniety.
Z grubsza Jaro powiedzial to co pisalem i poszerzyl nieco ;D
odpowiedź serka:
Cytat:
Ty to jesteś informator
Cytat:
Niestety Twoje info niezbyt dużo z rzeczywistością ma wspólnego, poza tematami "ogólnymi"
Oczywiście to nie jest jechanie po nim. Ale takie wiesz, śmieszkowanie, że Ty to jesteś, chuja tam wiesz hihi. Oczywiście tu z datą źle powiedział, oczywiście info na zasadzie, będzie tak, a może tak więc pewnie może być tak lub tak ale...

Dalej 6 kwietnia
Cytat:
Oj Serus, serus, lepiej powiedz jak Twoje info, ktore tu podawales, ze Marzenka jest krystalicznie czysta i niemozliwe, ze zawija sreberka

Moze Ty masz problemy ze zrozumieniem czytanego tekstu, ale to co pisalem tydzien temu zostalo w zasadzie w 100 proc potwierdzone przez Jarka wczoraj plus dorzucil kilka informacji, nawet chyba troche za szeroko imho.

Ja w termin 15 dni, ktory juz biegl w czasie udzielania wywiadu nie wierze. Bardziej wierze w termin okolo 20-25 kwietnia czyli realnie 3-4 tygodni

Zreszta to jest nieistotne kto ma racje, a kto nie, czyje informacje sa prawdziwe, a kto nic nie wie, ale udaje, ze wie, ale nie powie, ze wie, bo niby nie moze
Wazne zeby Wisla miala przed soba dobre czasy i szanse na cos wiecej niz balansowanie pomiedzy ligami czy walke o utrzymanie
Serek:
Cytat:
Nie każdy ma potrzebę uchodzenia za wielkiego "informatora", dodatkowo czasami pewne sprawy należy, dla dobra klubu, zachować dla siebie (co niestety część osób w klubie ma w nosie).

Odnosiłem się do Twoich poprzednich, bardziej szczegółowych "danych", które gdzieś tu na forum wrzucałeś, bo wybacz, ale o ogólnikach wie wiele osób. Kwoty przeznaczone na wsparcie "działu sportu" że tak to nazwę, to podałeś wcześniej, niż o tym zaczął dyskusję prezes z inwestorami - szacun!

A ja już milknę i czekam na finalizację transakcji.
Skarabeus
Cytat:
Znaczy wczesniej niz Tobie serku powiedziano, ze tocza sie o tym rozmowy? To cie tak boli? No to wspolczuje Masz problem ze soba, ale to twoj problem a nie forum
A klakier pod toba... gratki za szeroki zasob slownictwa
Serek:
Cytat:
Nie martw się, nic mnie nie boli, mogą mi nawet w ogóle nic nie mówić - jeśli jednak jestem pewien, że ktoś pisze nieprawdziwe informacje (świadomie czy nieświadomie) to zareaguję

Ps. kontraktu przygotowanego Luis też nie ma
9 kwietni, skarabeus:
Cytat:
Jak ktos tu liczy, ze bedzie drugi Cupial to jest mocno naiwny
Jak ktos liczy, ze zapisze w umowie, ze nie mozna tego, tego i tego, i jest przekonany, ze takie zapisy uchronia przed wksazanymi sytuacjami w umowie, to jest jeszcze bardziej naiwny

Może użyłem złego słowa w tym kontekście ale z tym "jechaniem" bardziej chodziło mi o to, że on, czy osoby, które tu jakieś info mają lub udają, że mają są często wyśmiewane itp. Ty tutaj robisz niejako obrońca zarządców Wisły, czy to trio czy Marzeny, a tak na prawdę od kilku lat tutaj nie ma kogo bronić, tylko raczej trzeba ganić i gonić.

I jeżeli np taki skarabeus czy ktoś inny jest szkodnikiem, działa na niekorzyść klubu to jak po takim cyrku z przejęciem można nazwać Królewskiego, który, narobił nadziei kibicom, sam zaczął mówić o inwestorze, po to żeby zakazać o nim mówić, a ostatecznie nie zdradzić nic i w poście na twetterze czy gdzieś tam, napisać, że generalnie to się nie dogadali do końca więc temat upadł

W takim razie powinieneś jasno tu się wyrazić, Krolewski, odjebałeś cyrk, wstyd na całą Polskę.

Niestety, to jest tak, że firmujesz często swoimi wpisami tych ludzi, wiem, że jesteś między młotem i kowadłem, ale tak to wygląda.

W tym przypadku bardziej miałem na myśli, że krytykowałeś typa, że ma info z dupy itp. a na koniec wyszło, że info nieważne jakie miał, bo przy tym info z dupy, to co zrobił Królewski to pikuś więc teraz powinno się Królewskiego zjechać jak burą sukę. Całą historię z przejęciem Wisły można opisać tak: Jaro sobie wymyślił, że jest inwestor, pogadał o tym kilka miesięcy, zamiast działać dla Wisły tracił czas na myślenie i urojone rozmowy z inwestorem, a na koniec powiedział, że jednak nie wyszło. Tak na prawdę tego inwestora nikt nie widział i nikt o nim nie słyszał (mam na myśli zwykłych ludzi, którzy nie są przy klubie), był ale już nie ma, i po temacie. Śmieszne to jest po prostu. Skoro skarabeus się ośmieszał gadaniem głupot, to za zrobienie takiej szopki Jaro powinien być z klubu wywieziony.

Dokładasz jakąś tam cegiełkę do tego wszystkiego a jak czas pokazuje, niestety popieranie tych ludzi póki co jest chybione skoro mam spadek, brak awansu i długi x razy większe... Tak się skończyło ratowanie Wisły, potencjał kibiców, Socios, czy wydanie kasy na obóz w Turcji, żeby w najwazniejszym meczu z ZS wywalili jaja i przegrali.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 15.06.2023 o godz. 21:50.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.06.2023, 21:54
Cytat:
A jaka jest analogia między tym co było za trio i jest teraz jak rządzi sam Jaro?

Trio sobie ludzie wyobrażali pięknie, trio pięknym językiem mówiło a jak widać to były puste słowa, żeby nie pokazać na zewnątrz, że jest źle. A nic tam nie pasowało, co pokazały wyniki sportowe, od początku co raz gorsze i gorsze, a później wyniki finansowe.

Co robi Jaro? Pięknie mówi. Znowu jest tak romantycznie, wiślacko, walczymy, pracujemy, wykonujemy świetną pracę, dużo robimy, tylko wyników brak i kasy brak.

Cały czas jest to samo. Wielkie słowa, wielka robota ale nigdzie tego nie widać w praktyce.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 15.06.2023, 22:20
Naprawdę wywnioskowałeś z tych cytatów, że tu chodzi o chwalenie zarządu, Królewskiego, czy też stawanie po stronie zarządzających w jakiejś kwestii? O czym Ty piszesz? Ja tu się od dłuższego czasu staram w ogóle nie wypowiadać i nie wyrażać własnego zdania. Podczas całego zamieszania związanego z ewentualnym przejęciem klubu w zasadzie na ten temat głosu nie zabierałem.

W jednym z cytatów, które przytoczyłeś, wskazałem o co mi chodziło - krytykowałem konkretne wpisy (jak ten o kontrakcie dla Fernandeza czy podanie kwot, które zostaną przeznaczone na dział sportu - bo to kompletne bzdury były), a dodatkowo lekko "śmieszkowałem", bo bawią mnie kolejne "zbymaki", które za wszelką cenę szukają poklasku.

Tyle, zmykam i nadal będę trzymał się z dala od wypowiadania się na forum.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Stary 15.06.2023, 22:48
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Cupiał nie pogonił wspólników, tylko zrezygnowali z konkretnego powodu...
Tak? Chętnie przeczytam zatem jak to było. Jak masz chwilę to napisz.

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 15.06.2023, 22:50

Odpowiedzialny jest on - Gruppenführer WOLF
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Stary 15.06.2023, 22:52
Podobno są na tym świecie firmy, w których jest kilku wspólników/akcjonariuszy.
Od każdej reguły jest wyjątek, pozostaje też kwestia na ile faktycznie pracują ze sobą na co dzień a na ile są tymi wspólnikami tylko na papierze. Nie mówię, że się nie da, ale jednak większość dobrze prosperujących firm działa jednak w pojedynkę. Mając wspólnika trzeba iść na kompromisy, zatem najczęściej bierzesz wspólnika bo z jakiś powodów nie możesz tego ciągnąć sam. Jak widzimy na ludziach, którzy mają pieniądze jakoś nie szukają oni wspólników bo po co? Gdyby jednak wspólnik oznaczał coś dobrego to nawet jak osiągnęli sukces w pojedynkę szukaliby tego wspólnika by osiągnąć jeszcze większy sukces.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów