|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ten bałwan myśli że jak ustawi losowych piłkarzy na wahadłach i trójkę z tyłu to jest geniuszem taktycznym. Jak zobaczyłem wyjściowy skład to już czułem że to koniec. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Większość składu to poziom średniego klubu Ekstraklasy a my u siebie dostajemy 1:4 z Puszczą Niepołomice. Niepojęte.
Ostatnio edytowane przez RAF : 07.06.2023 o godz. 01:15.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Dodatkowo nasz wybitny spec od stałych fragmentów dał się nimi wypunktować Puszczy Niepołomice.
Widać że ten człowiek przede wszystkim mentalnie nie nadaje się na pierwszego trenera bo sam nie potrafi trzymać presji i to było widoczne od czasu gdy jeszcze był zawodnikiem. Błąd był popełniony wcześniej cały sztab powinien wylecieć wraz z Brzęczkiem, to wymagało oczyszczenia już dawno, mam nadzieję że tym razem nie będzie zaniechań.
Ostatnio edytowane przez Dive Pirate : 07.06.2023 o godz. 01:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Bałem się że Sobolewski wprowadzi Młyńskiego czy Żyrę ale do głowy by mi nie przyszło że ten człowiek nie wystawi naszych najlepszych zawodników w najważniejszym meczu sezonu.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Z Sosnowcem była kompromitacja, a wczoraj Tułacz zjadł Sobolewskiego i wysrał, i to mając o wiele słabszych piłkarzy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Dla Kuby teraz najważniejszy mecz to oczywiście pożegnalny z Niemcami, mam nadzieję, że z Wisłą też się pożegna bo po co nam piłkarz ze zniszczonymi nogami i pewnie nie tylko, który będzie się leczył albo siedział na ławie i będzie do wpuszczenia na 10 minut przy 3-0? |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Wiem, że nikt by się na to nie zdecydował, ale 90 letni Franek Smuda, ze swoim doświadczeniem i charyzmą byłby lepszy od tych 2óch parodystów Brzęczka i Sobolewskiego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Widziałbym Stolarczyka u nas, facet przynajmniej potrafił wygrywać z mocniejszymi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Stolarczyk? Obejrzyj kilka meczow Jagiellonii, ktora trenowal. Albo nie, oszczedz sobie, nie dalo sie na to patrzec.
Moim zdaniem potrzebujemy kogos swiezego, kro jeszcze tu nie byl. Najlepiej tez, zeby nie byl zbytnio przesiakniety Esa. ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Daniel Myśliwiec kończy kontrakt w Stali Rzeszów 30.06.2023 roku (za transfermarkt). Myślę, że byłby to świetny kandydat, ale na pewno będzie mieć propozycje z ekstraklasy.
Co do Sobolewskiego - ewidentnie problemy z dwoma rzeczami: - przygotowanie taktyczne do meczu - problem z reagowaniem (i zmianą ustawienia) podczas meczu Obydwa tematy można podciągnąć przy pomocy bardzo dobrego asystenta i analityka. Na chłodno patrząc, gdyby udało się pozmieniać sztab (poza przygotowaniem fizycznym wszyscy do widzenia), który otacza Radka, to może nie trzeba byłoby go zwalniać. Z drugiej strony, czy to ma w ogóle sens? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
|
Sobolewski musi polecieć. Nie wyobrażam sobie że z człowiekiem, który stał się symbolem porażki, ba, klęski i upokorzenia, będziemy w stanie awansować w przyszłym sezonie. Nie dość że I liga to nie jego rozmiar kapelusza to jeszcze w...urwił Tułacza i niepołomickich asów. Cytat:
Ale myślę, że motywacja wewnętrzna, ale też trochę też konferencja Wisły Kraków czwartkowa też zmotywowała bardzo piłkarzy. Czasami trzeba uważać co się mówi, bo się motywuje też przeciwnika. To nie jest tak do końca, myślę, że każdy popełnia błędy, jeżeli mówimy o pewnych aspektach deprecjonujących przeciwnika. Tylko z tego trzeba wyciągnąć wnioski. Wisła Kraków jest wielkim klubem. Wielkim klubem, ze wspaniałymi, oddanymi kibicami w całej Polsce. I myślę, że ta wielkość powinna opierać się na klasie, poziomie i docenieniu takich małych jak my - powiedział ponadto Tułacz, odnosząc się jeszcze do tematyki, którą sam poruszył, a mianowicie tego wspomnianego przez siebie rzekomego deprecjonowania Puszczy przez trenera Wisły... Dziękuję państwu i życzę państwu, żeby Wisła była jak najszybciej w Ekstraklasie - zakończył trener Tułacz. ![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
No ale co powiedziano na tej konferencji ?
![]()
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Tak się mówi, że chciałby pracować w ekstraklasie tylko czy w ekstraklasie jest obecnie jakiś klub szukający trenera ? Musiałby czekiać na przejęcie kogoś w trakcie sezonu, a to chyba nie do końca dobra opcja na wejście do pracy na najwyższym poziomie. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Myśliwiec byłby chyba dobrą opcją, ale Stal też gra parodię w obronie, więc tutaj znak zapytania. Awans wygrywa się defensywą.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Najbardziej się obawiam tego, że Jaro ochłonie po tym blamażu i dojdzie do wniosku, że 1906% poparcia dla trenera radosława bo przecież papszun tyle lat pracuje i jakie sukcesy, to trzeba go zostawić tutaj na siłe na 10 lat również.
Dla mnie dyskredytujące absolutnie u Sobolewskiego jako trenera jest nieumiejętność do jakiegokolwiek wyciągania wniosków, nie rozumiem, jak można być trenerem na tym poziomie i dostać w czapę 3 razy w 1 sezonie od tej samej drużyny która gra w dokładnie taki sam sposób i poprzednie 2 razy rozpykała nas DOKŁADNIE tak samo... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Panowie, tutaj nie ma o czym dyskutować.
Nazwa tematu powinna zostać jak najszybciej zmieniona. Sobolewski skompromitował się całkowicie - i na deser jeszcze gówniarska ucieczka z konferencji. Zaraz przyjdzie @Karherop i powie mi, że zachowuję się jak wiejski biznesmen ale sprawa jest prosta - bombonierka i do widzenia Panie Radosławie. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Bierzmy poprawkę na to, że w przyszłym sezonie graczy na poziomie Fernandeza już u nas nie będzie, trzeba będzie rzeźbić z dużo gorszego materiału ludzkiego. Według mnie trzeba szukać jakiegoś zdolnego trenera na zachodzie (Niemcy? Hiszpania?) - kogoś, kto np. dobrze sobie radzi na poziomie 2. Bundesligi przy ograniczonym budżecie. Ja osobiście nie wyobrażam sobie dalej pracy Sobola w Wiśle - pokazał, że nie daje rady i nie wiem co miałoby za nim przemawiać w kontekście kolejnego sezonu. Edit: jeśli odejdzie Sobol, to trzeba też rozstać się z Zającem, Kmiecikiem i Łaciakiem.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 07.06.2023 o godz. 08:41.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
tym bardziej człowiek uświadamia sobie jakim nieporozumieniem jest Sobolewski gdy widzi jak Tułacz rządzi drużyną
ściągniecie DOSŁOWNIE (bo murzyn sie stawiał) Tiakane to pokazało ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Jak miałem szacunek do Sobolewskiego jako piłkarza, to straciłem go teraz zupełnie.
Co on tu jeszcze robi? Gdyby miał krztę honoru, podałby się tuż po meczu do dymisji. A tu dalej cisza. Liczy na coś? Na kolejny sezon? Wstyd Panie Sobolewski |
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Radosław Sobolewski ma serce w wiślackich barwach, był, jest i będzie jednym z nas, wiślakiem. Tego nikt mu nie odbierze. I za to ogromny szacunek. Ale trener Radosław Sobolewski jest 1. współodpowiedzialny za spadek jako członek sztabu Jerzego Brzęczka 2. współodpowiedzialny za koszmarne wyniki na jesieni jako członek sztabu Jerzego Brzęczka w I lidze 3. odpowiedzialny za wyniki z jesieni jako pierwszy trener 4. odpowiedzialny za przegranie kluczowych meczów na wiosnę
Nie sądzę, żeby był w stanie zbudować zwycięską drużynę. ![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
A i weźcie tego dzieciaka Biegańskiego,niech ktoś go kupi bo nie mogę patrzeć na tą jego gębę pyszalkowatego dzieciaka.
No ale przecież Arkadiusz.Czerepach pisał po jednym fartownym meczu gdzie strzelali w naszego bramkarza, że to największy talent od czasów Fabiańskiego hahahaa |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2012
Offline |
|
|
Tak sobie myślę, że problemy zaczęły się po zwolnieniu Stolara. Ktoś widocznie doszedł do wniosku, że osiągnięcia drużyny za jego kadencji były niewystarczające. No i się zaczęło. Skowronek, Hyballa, Gula, potem zjazd do 1. Ligi. Analogicznie stało się w Lechii. Stokowiec jaki był, taki był, ale za jego trenowania nie było zagrożenia spadkiem. No to mu podziękowano. Przyszli inni, miało być lepiej, Lechia spada do 1. Ligi.
Sobol przy całym dla niego szacunku okazał się trenerem słabym. Jego poziom trenerski gwarantuje nam co najwyżej utrzymanie w 1. Lidze. Czy ktoś sobie wyobraża grę Wisły w ESA z takim stylem zarządzania drużyną podczas meczu? Przecież to byłby dramat. Wiśle potrzebny jest trener, który zapewni awans do ESA i (będę bardzo skromny w oczekiwaniach) utrzyma zespół w ESA przez jeden sezon. Potem można myśleć o kolejnej zmianie trenerskiej. Jedno jest dla mnie pewne. Jeśli Sobol pozostanie na stanowisku trenera, to będą kłopoty. Zwłaszcza, że prawdopodobnie będą duże zmiany w składzie drużyny i trzeba będzie zbudować nowy zespół. Czasu jest niewiele. Sezon 2023/24 1. Ligi rusza za nieco ponad 6 tygodni. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2012
Offline |
|
|
Jakoś łatwiej mi przełknąć porażkę 7:0 przy Łazienkowskiej z Legią niż przegraną na własnym boisku 4:1 z Puszczą. Albo 2:1 z Zagłębiem Sosnowiec czy 3:1 z Odrą Opole.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zerknąłem na szybko na sytuację kontraktową trenerów w ekstraklasie i to jak wygląda ich pozycja w klubie. Masz rację - nie ma ani jednego klubu w tym momencie. Tym bardziej należałoby o niego powalczyć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Cóż to by był za brak konsekwencji gdyby teraz zmieniono zdanie hehe Padło tu też nazwisko Hyballi, oj coż to był za trener stworzony dla nas. Po takim spadku mniemam, że rozjebałby łeb jakiemuś piłkarzowi, później rzeczniczce prasowej, następnie podałby się do dymisji i popełnił harakiki. Własnie tego brakuje w Wiśle, ludzi z jajami, nawet pojebanych ale, którzy dają jakiś bodziec, tę nutkę szaleństwa, a nie jebanego zamulania, gdzie wszystko jest robione niby z rozwagą, przemyślane 10 razy (tak jak teraz na chłodno będzie sondowana opcja zwolnienia Sobola) a na koniec wychodzi, że lepiej by było nic nie myśleć i nie planować tylko robić na wariata albo decydować przez rzut monetą, bo i tak efekt byłby lepszy niż przez to wielkie planowanie i mędrkowanie. Wracamy do kolejnego punktu wyjścia, do pytań na zasadzie czy finansowo to się zepnie, co dalej, wymiana większości kadry itp itd Być może najsensowniejsze obecnie byłoby zostawić jak najwięcej obecnych kopaczy a wymienić 100% sztabu szkoleniowego, z Sobolem, Zającem, Kmiecikiem i sztabem medycznym na czele. To już na zawsze są ludzie splamieni, oznaczeni genem frajerstwa, oni nic nie umieją. Taki Kmiecik ma sukcesy (jako trener) w Wiśle (tzn. sukcesy Wisły) dlatego, że ktoś te wyniki robił, a on sobie siedział obok niego. Brakuje człowieka, lub kilku ludzi, którzy po porażce czy takiej kompromitacji dostaną ....icy w oczach i będą chcieli pozabijać połowę nieudaczników z boiska czy ławki trenerskiej. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|