The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.06.2023, 20:40
Nie wiem, czemu kogoś może dziwić, że Wisła Kraków z trenerem Sobolewskim na czele przegrała baraże... może jedynie dziwić skala porażki...

Sobolewski, w tym sezonie przegrał wszystkie ważne mecze, wszystkie! Wystarczyło wygrać jeden mecz i mielibyśmy bezpośredni awans...

A tak kolejny sezon w I lidze!
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 06.06.2023, 20:41
Elendil napisał(a):Wyświetl post
Dziś dobitnie przekonaliśmy się, czym jest stado baranów prowadzone przez lwa, a czym stado lwów prowadzone przez barana.
No widzę że dochodzą do tego wniosku co ja już dawno
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 06.06.2023, 20:42
Czy Pan Radziu już się podał do dymisji?
Bo gdybym był na jego miejscu to był się zapadł ze wstydu pod ziemię ale wcześnie wysłał sms do jakiegoś dziennikarza, że się nie nadaje na bycie trenerem i szukam pracy w maku...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.06.2023, 20:43
Pomyśleć że jak to samo napisałem na długo przed tragedią to chciano mnie zjeść.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 06.06.2023, 20:43
Smok napisał(a):Wyświetl post
Wisłę mam w sercu od prawie 50 lat.
Dzisiaj nie odchodzę.
Ale dopóki ten parodysta będzie trenerem, to nie spojrzę na jakikolwiek wynik/mecz.
Edytka podpowiada, ze "legendy" tez trzeba w**********ć
To samo, dopóki będzie kontynuacja obecnej chujozy, dopóki kluczowie stanowiska będą piastować "legendy" i ich kumple, dopóty nie mam ochoty nawet włączać tv żeby oglądać ten kabaret. Chociaż trzeba przyznać, że dziś przy bramkach nr 3 i 4 kabaret był doprawdy pierwszorzędny.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 06.06.2023, 20:44
Nie ograć Puszczy u siebie to jest sztuka....ale dostać w....... od Puszczy u siebie to jest nie lada wyczyn...legendarny wyczyn...
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 06.06.2023, 20:48
kopaczoholik napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, czemu kogoś może dziwić, że Wisła Kraków z trenerem Sobolewskim na czele przegrała baraże... może jedynie dziwić skala porażki...

Sobolewski, w tym sezonie przegrał wszystkie ważne mecze, wszystkie! Wystarczyło wygrać jeden mecz i mielibyśmy bezpośredni awans...

A tak kolejny sezon w I lidze!
Wystarczył remis w Chorzowie. Mielibyśmy 61 punktów, a Ruch 60 i drugie miejsce, przy korzystnym bilansie meczów z Niecieczą. Wystarczyło raz wygrać z Sandencją. Aaaaa, szkoda gadać. Przegraliśmy wszystko, co było stykowe.
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 06.06.2023, 20:53
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
Wystarczył remis w Chorzowie. Mielibyśmy 61 punktów, a Ruch 60 i drugie miejsce, przy korzystnym bilansie meczów z Niecieczą. Wystarczyło raz wygrać z Sandencją. Aaaaa, szkoda gadać. Przegraliśmy wszystko, co było stykowe.
z Sandecją straciliśmy 4pkt z Chojniczanką 3pkt z Sosnowcem 3 pkt. z Łęczną 3pkt z Tychami 3pkt. to jest 16 pkt z dołem tabeli. Spółka cyrkowa Jurek i Radek nam to zapewniła.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 06.06.2023, 20:54
Szneka napisał(a):Wyświetl post
z Sandecją straciliśmy 4pkt z Chojniczanką 3pkt z Sosnowcem 3 pkt. z Łęczną 3pkt z Tychami 3pkt. to jest 16 pkt z dołem tabeli. Spółka cyrkowa Jurek i Radek nam to zapewniła.
No i OK, to jeszcze rozumiem. Nowa liga, skład na wariata, przesadny optymizm.
Ale zostawić po tym wszystkim tego parodystę Sobolewskiego w klubie? Nie pojmuję.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.06.2023, 20:55
Od remisu w Chorzowie to my byliśmy lata świetlne, a nie na styku.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 06.06.2023, 20:58
wolfy napisał(a):Wyświetl post
No i OK, to jeszcze rozumiem. Nowa liga, skład na wariata, przesadny optymizm.
Ale zostawić po tym wszystkim tego parodystę Sobolewskiego w klubie? Nie pojmuję.
Zostawienie Sobola na nowy sezon będzie tym samym co zostawienie Brzęczka w tamtym sezonie. Sobol jest wiślakiem, ma serce w niebiesko-biało-czerwonym kolorze, ale jest trenerem przegranym. Nie zafascynuje trybun, nie zdobędzie drużyny. Nie zrobi wyniku w nowym sezonie.
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 06.06.2023, 20:59
Zostawienie Sobola na nowy sezon będzie tym samym co zostawienie Brzęczka w tamtym sezonie. Sobol jest wiślakiem, ma serce w niebiesko-biało-czerwonym kolorze, ale jest trenerem przegranym. Nie zafascynuje trybun, nie zdobędzie drużyny. Nie zrobi wyniku w nowym sezonie.
Sobolewski to słaby trener. Po prostu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Stary 06.06.2023, 20:59
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post

Wybrano na trenera Sobola, były lepsze i gorsze momenty. Chłop dostał czas, miał swoje 5 minut i zweryfikowały go dwa mecze dostatecznie. Reszta meczów dawała wyniki i bezpośredni awans. S.......ił wszystko w 2 ostatnich meczach na R22 koncertowo i można powiedzieć, że jak to w sporcie, od sukcesu dzieliły go milimetry, bo po zrobieniu wyniku narracja siłą rzeczy była by zupełnie inna. Zawiedli wszyscy, z Sobolem i piłkarzami na czele, o wyjazdy do Niepołomic, Ruchu czy ŁKSu nawet był się nie martwił i nie czepiał, cały sezon zamknął się na Zaglębiu i dzisiaj, i to idealne podsumowanie Sobola i ekipy.
Uwazam ze dobrze się stało że nie ma awansu bo wtedy na bank Sobol zostałby trenerem a teraz jest szansa na zmianę.Po awansie z Sobolem byłaby totalna bijatyka o kolejny spadek
Odpowiedz cytując
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 06.06.2023, 21:00
Czy trener Sobolewski juz sie podal do dymisji?
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.06.2023, 21:06
Nie no k... dalej nie mogę uwierzyć, co on odpierd... z tym skaldem.
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.06.2023, 21:17
Czy trener Sobolewski juz sie podal do dymisji?
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Stary 06.06.2023, 21:41
co było na konferencji?
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 06.06.2023, 21:43
Raczej nic, ponoć konfa trwała raptem 40 sekund. Nie miał jaj, żeby odpowiedzieć na pytania, wstyd.
Dobrze chociaż, że nie rzucił swojskiego 'zaj.ebałem'
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 06.06.2023, 21:44
Savik napisał(a):Wyświetl post
co było na konferencji?
przeprosił że nie wypełnił zadania, że jest mu wstyd i zakończył konferencję. czyli taki jaki był miałki cały sezon taki sam był na konferencji.
Nie podał się do dymisji niestety. Liczę, że jutro dostanie dyscyplinarkę.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 06.06.2023, 21:46
Powiedziałbym, że nikt o zdrowych zmysłach w klubie nie powinien nawet rozważać zostawienia Sobola i jego sztabu... ale potem sobie przypominam, że rok temu zostawili Brzęczka.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Od: 03.2018

Stary 06.06.2023, 21:47
Naszym ostatnim trenerem który coś dawał i coś wnosił był Franc, potem same eksperymenty i wynalazki, każdy kolejny gorszy od poprzedniego. Mam nadzieje tylko że teraz trenerem nie zostanie Kiko a jego asystentem Kmiecik bo to będzie dla mnie gorsza szmata w pysk niż dzisiejszy wynik. Kolejne działanie na od....... po tym samym wzorze, no co może pójść nie tak
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 06.06.2023, 21:49
tedyy napisał(a):Wyświetl post
Uwazam ze dobrze się stało że nie ma awansu bo wtedy na bank Sobol zostałby trenerem a teraz jest szansa na zmianę.Po awansie z Sobolem byłaby totalna bijatyka o kolejny spadek
Jakby było np. 5 pkt po 10 meczach to i tak byłby do wywalenia i byłoby potencjalnie znacznie więcej kasy na nowego. No i więcej czasu niż dziś na przejrzenie trenerów bez pracy ( pytanie czy ktoś by to zrobił).
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Stary 06.06.2023, 21:57
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Jakby było np. 5 pkt po 10 meczach to i tak byłby do wywalenia i byłoby potencjalnie znacznie więcej kasy na nowego. No i więcej czasu niż dziś na przejrzenie trenerów bez pracy ( pytanie czy ktoś by to zrobił).
Tylko czy zarząd nie dałby mu szansy na wyprowadzenie druzyny z kryzysu
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 06.06.2023, 22:09
Sylwus1988 napisał(a):Wyświetl post
Naszym ostatnim trenerem który coś dawał i coś wnosił był Franc, potem same eksperymenty i wynalazki, każdy kolejny gorszy od poprzedniego. Mam nadzieje tylko że teraz trenerem nie zostanie Kiko a jego asystentem Kmiecik bo to będzie dla mnie gorsza szmata w pysk niż dzisiejszy wynik. Kolejne działanie na od....... po tym samym wzorze, no co może pójść nie tak
Ja bym bardziej powiedział, że Wdowczyk był tym ostatnim. Od biedy jeszcze Stolarski ale tam było bardziej jechanie na fantazji.
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Stary 06.06.2023, 22:24
Sylwus1988 napisał(a):Wyświetl post
Ostatnim trenerem był Hyballa nawet właściciel musiał siedziec na ławce a Plewka i Starzyński u niego to panowie piłkarze
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 06.06.2023, 22:26
Nawet nie miał jaj żeby się podać do dymisji. A tak bardzo go ceniłem jako piłkarza. Idź się oddalić czym prędzej.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 06.06.2023, 22:36
Jeden wniosek po tej rundzie - idź Pan w ..... Nie masz pojęcia o trenerce.
Zabierz ze sobą Kmiecika i Łaciaka.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.06.2023, 22:48
I Zajaca specjaliste od stalych fragmentow.
SObolewki ma kontrakt do 30 czerwca. No ale mialby litosc i tak sie podal do dymysji.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.06.2023, 00:01
Do teraz nie czaje dlaczego:

- James i Jaroch oraz Mula zaczeli na ławce
- Dlaczego Blaszczykowski nie wszedł w przerwie lub np 60 minucie
- Dlaczego Duda był tyle trzymany na boisku
- Jak mozna bylo praktycznie kazdą wrzutkę przegrywać od momentu straty gola do końca 1. połowy - wszystkie z prawej...
- Jak mozna sie potykać o wlasne nogi i tracić bramki

Najważniejszy mecz sezonu ...
Ostatnio edytowane przez Fugiel : 07.06.2023 o godz. 00:05.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.06.2023, 00:50
Pora na wypalenie do białej ziemi całego sztabu szkoleniowego i zatrudnienie profesjonalistów.
Już drugi sezon możemy podziwiać jak się kończy budowanie od dupy strony ale z "Wiślackim DNA" ja bulwa już tego nie chcę oglądać, chcę zobaczyć ludzi którzy znają się na pracy którą wykonują a my ich zatrudnimy.

PS Jaro na pewno wiedział że wyjdziemy wahadłami, przecież kilka dni się do tego blamażu przygotowywaliśmy niestety nie wyciągnął wniosków, będąc na jego miejscu i widząc co się kroi wyebał bym Sobola po pierwszym treningu i kazał zagrać baraże komukolwiek innemu.
Inna sprawa że ja nie musiałbym tego robić bo Sobol by na pewno nie został u mnie trenerem po tym jak fantastycznie przygotowywał stałe fragmenty za Brzęczka. Dodatkowo mając świadomość że nie czas na eksperymenty czy dawanie szansy ale musimy zrobić awans tu i teraz i mamy na to kasę.
Cofając się jeszcze dalej Brzęczek u mnie zostałby pogoniony od razu po kompromitacji i spuszczeniu nas do drugiej ligi. Więc widać tutaj szereg fatalnych decyzji menadżerskich po których decyzyjni zakładali okulary z różowym Wiślackim DNA czyli jesteśmy zajebiści, rządzimy mamy najlepszy sztab bo wszyscy to byli zawodnicy Wisły. Dość...
Jeszcze jedno, nie chcę też już słyszeć pierdo... o krakowskiej czy wiślackiej piłce i że musimy taką grać.
Powód: predykcje
Ostatnio edytowane przez Dive Pirate : 07.06.2023 o godz. 00:59.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów