|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Może dlatego nie ma zachwytów - bo nie ma nad czym? Żeby nie było - oglądałem ten mecz. Wszyscy truchtali w tempie Żyro. W pewnym momencie obrońcy Górnika wyglądali jakby się zastanawiali nad rozłożeniem leżaków. Taki Chrobry to ewidentnie dał maks, tutaj już chłopaki o plaży myśleli i zimnym piwku. Jakby się udało to by nas puknęli, ale bez spiny. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Bo ja wiem, też widziałem ten mecz, jak chyba większość na tym forum i wcale nie uważam, żeby tam było wakacyjno-spacerowe tempo.
Żyro nie nadążał za wieloma akcjami, co świadczy raczej o tym, że inni biegali, on truchtał. Natomiast po drugiej stronie było zapierdalanie bez żadnego obciążenia: przypomnij sobie pan Krykuna, Gąskę czy Kozaka i ich tempo akcji. Oni spokojnie przewyższali wielu naszych graczy szybkością, aktywnością, siłą fizyczną i zaangażowaniem Tak więc opinia, że Łęczna zagrała w trybie spacerowym jest mocnym nadużyciem i próbą obniżenia rangi tego zwycięstwa. Nawet wiem w jakim celu i pewnie większość wie, prawda? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Nie no bez przesady.Chwała Sobolowi że nie kazał się cofnąć po zdobytej bramce.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Poziom agresji jak na sparingu w Turcji, po balandze. Tu nie ma czego obniżać, to był mecz jak setki podobnych w Polsce między drużyną która o coś ważnego walczy a taką której piłkarze jutro wsiadają w samolot na Majorkę albo Ibizę, ew. Turcję (nie wiem ile Łęczna płaci). Nie położyli totalnie lagi, mogli nam dwie wbić, ale to było takie 50% Sosnowca albo 30% GKS-u z Ruchem. Jeden ostrzejszy faul przez cały mecz. Mam przed oczami jak Żyro rusza do truchtu a obok niego truchtają zawodnicy Łęcznej, to była nasza akcja ofensywna. To był nasz najmniej stresujący mecz w sezonie. Taka jest moja opinia, możesz się z nią nie zgadzać, oglądając jednak jednym okiem multiligę, to tam najmocniej Arka, Tychy i Chrobry walczyły, a u nas to był taki spacerek. Nie narzekam, żeby nie było. Rangę to mialy mecze z Puszczą, Ruchem, ŁKS-em, Termaliką, Sosnowcem. To były momenty zwrotne sezonu. Tutaj wyszli nasi rezerwowi.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.06.2023 o godz. 20:53.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Na marginesie Kozak calkiem niezly zawodnik. Wyroznial sie z Lecznej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Ale kasztan w głowie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak, nieźle wyglądał w meczu z nami (innych z Łęcznej nie oglądałem). Szybki, wytrzymały, nieźle pilką operował. Najlepszy w Górniku.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mi sie rzucily w oczy bardzo dobre centry. Taki typowy skrzydlowy. Z dryblingiem, dobrym dosrodkowaniem. Dobrze sie ustawial na boisku. Czesto wychodzil po pilke.
No jakby tak Mlynski gral to ja bym byl bardzo zadowolony. Moze jakas wymiana w razie awansu? Taki zmiennik Villara jak znalazl. |
|
|
|
Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
- jeśli zgodzimy się, że parodysta to osoba nieudolnie naśladująca lub zdeformowana, wypaczona postać czegoś ( w tym przypadku trenera) to jak Sobol może być parodystą skoro nawet wolfy go czasami chwalił
- dwa - czytając to forum to nawet jakby Sobol wygrał z Puszczą,ŁKS Ruchem awansował to byłaby to zasługa Kiko i Hiszpanów,budżetu, a nie tego parodysty - trzy - jakby wygrał z Puszczą Ruchem i ŁKS a przegrał nie wiem, z Chrobrym, Odrą i np. Skrą = parodysta, - idealnie podsumował to Framat, przed Łęczną obawy, że Mamrot poustawiał ich, to nie będzie łatwy mecz, oni grają na luzaku (Sosnowiec grał i to było ich plusem przecież wg forum, grali bez presji) jak wygraliśmy - eee Łęczna w trybie wakacyjnym, nic im się nie chciało, absolutnie nie zaleta nasza i trenera, ze na nich siedli, wybili im z głowy piłkę, strzelili 2 bramki prawda - jednym słowem nie ma znaczenia co osiągnie Sobol, będzie parodystą dla jednych bo w meczu z X nie zrobił y albo z, źle zareagował i przez niego mamy to co mamy itp. - statystyka - w meczu z Sosnowcem mieliśmy XG na poziomie 2,67 (za Trelą z weszło) i jeden gol a Sosnowiec 0,66 i k......a strzelił nam 2 gole = trener parodysta - mecz z Ruchem 0,84 XG do 0,56 = trener parodysta panowie, Sobol wkomponował 5 nowych ludzi do 11- tki, awansował do baraży, mógł lepiej ? mógł ale czy to znaczy ze to parodysta - nie wiem czy Sobol to gość i elita trenerki czy parodysta ale logika, które deprecjonuje jakiekolwiek jego dokonania (a samograj, Kiko, budżet, kabaretowa liga itp.) jest niesprawiedliwa to m.in. dzięki niemu gramy dziś a co wyjdzie |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]() ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@luczyk - sam sobie zaprzeczasz. Najpierw zauważasz (słusznie), że rzadko ale czasem znajduję pozytywy w pracy Sobolewskiego (czasem błędnie, bo pisałem że dobrze radzi sobie z motywacją i mentalem co okazało się nieprawdą), w ostatnim doszukujesz się jakiejś logiki która deprecjonuje jego wszystkie "dokonania".
I nie chce mi się więcej. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
ja się nie doszukuje logiki bo jej nie ma, uważasz go za parodystę a jednocześnie zauważasz zalety więc to ja nie szukam logiki tylko pokazuje brak twojej ot tyle, albo właśnie: a czy tabela nie pokazuje XG, dlatego sobie piszemy na forum a trenerka to obce nam zadanie,
jeśli Wisła awansuje nie zmieni to Waszego zdania nt. Sobola (bo budżet, Kiko, transfery itp) jeśli nie awansuje i tak będzie parodystą |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oddychaj luczyk,oddychaj....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Awans nie zmieni monego zdania? Zależy jaki to będzie awans.
Ale na razie ograjmy Puszczę z którą zaliczyliśmy dwie porażki i remis w PP. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
wolfy z całym szacunkiem, ogranie nawet w wielkim stylu Puszczy i Bruk Betu czy Stali ,spowoduje ze parodysta stanie się trenerem
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dla mnie nie ma wątpliwości, że Sobolewski jest marnym trenerem i nawet awans tego nie zmieni.Po ewentualnym awansie powinno się zakontraktować kogoś innego na to stanowisko.Jeśli Sobolewski zostanie najdalej w pażdzierniku/listopadzie będziemy ratować kolejny sezon kimś z łapanki
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Majac zawodnikow przewyzszajacych ta pszasna lige to mozna byc parodysta nad parodystami, obowiazkiem i tak jest awans. Brak awansu to juz nie bycie parodysta, ale totalnym zyciowym przegrywem.
Co tu jest niezrozumialego? Wszedl beniaminek, ktory ma 1/3 naszego budzetu i duzo slabszych kopaczy. Parodysta dostal zawodnikow z przezsloscia w La Liga a i tak nie potrafil tego poukladac, jak go trenerzy taktyka zaskakiwali w drugich polowach. Trenerzy przecietni, ale trenerzy jednak, a nie parodysci. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
pewnie, a w ekstraklasie oprócz Rakowa Warszawy Szczecina i Poznania nie widzę dla Nas rywala, chyba się zgodzimy, ze żadne Ruchy Łks Widzew Lublin scyzoryki Mielce już nie mówiąc o sąsiadce to żadni rywale nie ? nasz budżet transfery zmieniamy trenera i heja każde miejsce niżej niż 5 -te to znaczy ze jesteśmy paradnym klubem
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie, to co bedzie w przyszlosci nei ma znaczenia dla oceny tego co dzis. Masz jakis problem z logicznym mysleniem?
Sobol dostal zawodnikow ponad ta lige. I przegral wszystkie mecze z czolowka. EOT. Tego sie nei da obronic. Jest zywklym parodystom. Na miano trenera nie zasluguje. Jesli nie bedzie awansu to tylko i wylacznie dlatego, ze zlekcewazyl Sosnowiec. Co tu ....a do dyskusji jest. Klub przez to moze upasc a ty bronisz jakiegos parodysty za nietrafione raz po raz decyzje, bycie zakasowywanym taktycznie po przerwach, a czasem jeszcze przede meczem, bo jedyne co pan parodysta potrafil wypracowac to mata pilke i grajta co lubita. Skadzes sie chlopie urwal. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Myślę że to historia i wyniki ocenia kto jest parodysta, a kto nie. Niekoniecznie paru forumowiczów. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bedziecie mieli ocene przez historia jak w lipcu zaczniemy w 4 lidze
Czy tam w sierpniu, bo 4 liga chyba pozniej startuje Wtedy juz sobol bedzie parodysta czy nie bedzie? Dno dna. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
nie wiem czy Sobol to gość i elita trenerki czy parodysta ale logika, które deprecjonuje jakiekolwiek jego dokonania (a samograj, Kiko, budżet, kabaretowa liga itp.) jest niesprawiedliwa to m.in. dzięki niemu gramy dziś a co wyjdzie zobaczymy
to tak tytułem wyjaśnienia |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wy macie logikę ślimaka grającego w szachy. Wie, że przegra przez przekroczenie czasu, ale musi poczekać, aż to się wydarzy żeby to uznać.
Debilizm roku. Gratuluje. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Pierwsza połowa pokazuje jak miernym i bezmózgim trenerem jest Sobolewski. Zmiana ustawienia po co? Kiedy my graliśmy dobrze wahadłem? W środku pola lej po bombie. Do tego tragiczni Fernandes i Rodado i miki i nie ma nas.
teraz kluczowe 15 minut. zmienić Juncę i zapierdalać. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak mam nazwać granie w kluczowym meczu trójką z tyłu co nam nigdy nie wychodziło?
Sobolewski to trenerski parodysta. Możecie się zesrać z żalu ale taka jest prawda.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.06.2023 o godz. 17:53.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Sobol do zwolnienia w przerwie
Wyjść na taki mecz środkiem pola Duda Tachi i ogółem 6 obrońcami dyskwalifikuje go z zawodu ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Blood Brothers
Od: 11.2002
Offline |
|
|
z Puszczą u siebie 2:0 ?...
![]() ![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Coś ty k... parodysto wymyślił?
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
To dla emocji by zwiększyć oglądalność, zaraz się odbijemy na 3-2
Solorz podobno zapłacił by były emocje. ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|