The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.06.2023, 16:17
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Przed meczem z Łeczna: max remis, Łeczna u siebie na wiosnę nie przegrywa, zepna się na ostatni mecz, nasi w dolku, Sobolewski nic nie wymyśli

Po meczu: przecież było wiadome że Łeczna gra o nic i się położy i takie 3-0 w ciemno można było typować

Oczekiwałabym (wiem, to jest naiwność) po niektórych odrobinę obiektywizmu. Sobolewski nie mógł zrobić przed meczem z Puszcza nic lepszego niż namieszać w naszym systemie gry.

Teraz niech się Tułacz i Puszcza zastanawiają w jakim ustawieniu wyjdziemy.
No i gdyby Górnik zagrał na 100% albo się spiął to tak by było. Zagrali w tempie spacerowym, zero agresji (kartki są świadectwem jaka tam była walka) a i tak powinni nam minimum dwie strzelić po babolach Colleya i Biegańskiego.

Może dlatego nie ma zachwytów - bo nie ma nad czym?

Żeby nie było - oglądałem ten mecz. Wszyscy truchtali w tempie Żyro. W pewnym momencie obrońcy Górnika wyglądali jakby się zastanawiali nad rozłożeniem leżaków. Taki Chrobry to ewidentnie dał maks, tutaj już chłopaki o plaży myśleli i zimnym piwku. Jakby się udało to by nas puknęli, ale bez spiny.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.06.2023, 16:46
Bo ja wiem, też widziałem ten mecz, jak chyba większość na tym forum i wcale nie uważam, żeby tam było wakacyjno-spacerowe tempo.
Żyro nie nadążał za wieloma akcjami, co świadczy raczej o tym, że inni biegali, on truchtał.
Natomiast po drugiej stronie było zapierdalanie bez żadnego obciążenia: przypomnij sobie pan Krykuna, Gąskę czy Kozaka i ich tempo akcji.
Oni spokojnie przewyższali wielu naszych graczy szybkością, aktywnością, siłą fizyczną i zaangażowaniem

Tak więc opinia, że Łęczna zagrała w trybie spacerowym jest mocnym nadużyciem i próbą obniżenia rangi tego zwycięstwa.
Nawet wiem w jakim celu i pewnie większość wie, prawda?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 05.06.2023, 16:55
Nie no bez przesady.Chwała Sobolowi że nie kazał się cofnąć po zdobytej bramce.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 05.06.2023, 20:46
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Bo ja wiem, też widziałem ten mecz, jak chyba większość na tym forum i wcale nie uważam, żeby tam było wakacyjno-spacerowe tempo.
Żyro nie nadążał za wieloma akcjami, co świadczy raczej o tym, że inni biegali, on truchtał.
Natomiast po drugiej stronie było zapierdalanie bez żadnego obciążenia: przypomnij sobie pan Krykuna, Gąskę czy Kozaka i ich tempo akcji.
Oni spokojnie przewyższali wielu naszych graczy szybkością, aktywnością, siłą fizyczną i zaangażowaniem

Tak więc opinia, że Łęczna zagrała w trybie spacerowym jest mocnym nadużyciem i próbą obniżenia rangi tego zwycięstwa.
Nawet wiem w jakim celu i pewnie większość wie, prawda?
Kozakowi się chciało. Tyle.
Poziom agresji jak na sparingu w Turcji, po balandze. Tu nie ma czego obniżać, to był mecz jak setki podobnych w Polsce między drużyną która o coś ważnego walczy a taką której piłkarze jutro wsiadają w samolot na Majorkę albo Ibizę, ew. Turcję (nie wiem ile Łęczna płaci).
Nie położyli totalnie lagi, mogli nam dwie wbić, ale to było takie 50% Sosnowca albo 30% GKS-u z Ruchem. Jeden ostrzejszy faul przez cały mecz. Mam przed oczami jak Żyro rusza do truchtu a obok niego truchtają zawodnicy Łęcznej, to była nasza akcja ofensywna. To był nasz najmniej stresujący mecz w sezonie.

Taka jest moja opinia, możesz się z nią nie zgadzać, oglądając jednak jednym okiem multiligę, to tam najmocniej Arka, Tychy i Chrobry walczyły, a u nas to był taki spacerek. Nie narzekam, żeby nie było.

Rangę to mialy mecze z Puszczą, Ruchem, ŁKS-em, Termaliką, Sosnowcem. To były momenty zwrotne sezonu. Tutaj wyszli nasi rezerwowi.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.06.2023 o godz. 20:53.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 06.06.2023, 07:25
Na marginesie Kozak calkiem niezly zawodnik. Wyroznial sie z Lecznej.
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 06.06.2023, 08:06
Ale kasztan w głowie.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 06.06.2023, 10:47
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Na marginesie Kozak calkiem niezly zawodnik. Wyroznial sie z Lecznej.
Tak, nieźle wyglądał w meczu z nami (innych z Łęcznej nie oglądałem). Szybki, wytrzymały, nieźle pilką operował. Najlepszy w Górniku.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 06.06.2023, 11:59
Mi sie rzucily w oczy bardzo dobre centry. Taki typowy skrzydlowy. Z dryblingiem, dobrym dosrodkowaniem. Dobrze sie ustawial na boisku. Czesto wychodzil po pilke.

No jakby tak Mlynski gral to ja bym byl bardzo zadowolony. Moze jakas wymiana w razie awansu? Taki zmiennik Villara jak znalazl.
Odpowiedz cytując
luczyk
Member

Od: 12.2010

Stary 06.06.2023, 12:04
- jeśli zgodzimy się, że parodysta to osoba nieudolnie naśladująca lub zdeformowana, wypaczona postać czegoś ( w tym przypadku trenera) to jak Sobol może być parodystą skoro nawet wolfy go czasami chwalił moim zdaniem to już z założenia się wyklucza to raz

- dwa - czytając to forum to nawet jakby Sobol wygrał z Puszczą,ŁKS Ruchem awansował to byłaby to zasługa Kiko i Hiszpanów,budżetu, a nie tego parodysty

- trzy - jakby wygrał z Puszczą Ruchem i ŁKS a przegrał nie wiem, z Chrobrym, Odrą i np. Skrą = parodysta,

- idealnie podsumował to Framat, przed Łęczną obawy, że Mamrot poustawiał ich, to nie będzie łatwy mecz, oni grają na luzaku (Sosnowiec grał i to było ich plusem przecież wg forum, grali bez presji) jak wygraliśmy - eee Łęczna w trybie wakacyjnym, nic im się nie chciało, absolutnie nie zaleta nasza i trenera, ze na nich siedli, wybili im z głowy piłkę, strzelili 2 bramki prawda bo jak jednak zaleta to przecież nie może być parodystą, trudny mecz, po przegranej szansie z Sosnowcem, pozbierał naszych, ustawił, zagrali - nieważne, Łęczna ch...a grała, to żadne zwycięstwo to obowiązek

- jednym słowem nie ma znaczenia co osiągnie Sobol, będzie parodystą dla jednych bo w meczu z X nie zrobił y albo z, źle zareagował i przez niego mamy to co mamy itp.

- statystyka - w meczu z Sosnowcem mieliśmy XG na poziomie 2,67 (za Trelą z weszło) i jeden gol a Sosnowiec 0,66 i k......a strzelił nam 2 gole = trener parodysta

- mecz z Ruchem 0,84 XG do 0,56 = trener parodysta

panowie, Sobol wkomponował 5 nowych ludzi do 11- tki, awansował do baraży, mógł lepiej ? mógł ale czy to znaczy ze to parodysta a Tułacz z Puszczy przywoływany tutaj jako przykład dobrego trenera, wyjaśniający taktycznie naszego parodystę co zrobił w ostatnim meczu i teraz jeśli przegra z nami w barażu, a wystarczyło wygrać swój ostatni mecz i miałby Nas u siebie a nie w Krakowie to też parodysta, nie udźwignął presji zobaczcie co tłumaczył po meczu nie grali źle, mieli mnóstwo strzałów ale nie chciało wpaść (XG po meczu z Sosnowcem to 2,67 dla Nas i jak Sobol powiedział, że niezły mecz, mieliśmy dużo strzałów to już go ośmialiśmy )

- nie wiem czy Sobol to gość i elita trenerki czy parodysta ale logika, które deprecjonuje jakiekolwiek jego dokonania (a samograj, Kiko, budżet, kabaretowa liga itp.) jest niesprawiedliwa to m.in. dzięki niemu gramy dziś a co wyjdzie zobaczymy
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.06.2023, 12:05
luczyk napisał(a):Wyświetl post
- statystyka - w meczu z Sosnowcem mieliśmy XG na poziomie 2,67 (za Trelą z weszło) i jeden gol a Sosnowiec 0,66 i k......a strzelił nam 2 gole = trener parodysta

- mecz z Ruchem 0,84 XG do 0,56 = trener parodysta
A tabela uzwględnia xG?
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 06.06.2023, 12:11
@luczyk - sam sobie zaprzeczasz. Najpierw zauważasz (słusznie), że rzadko ale czasem znajduję pozytywy w pracy Sobolewskiego (czasem błędnie, bo pisałem że dobrze radzi sobie z motywacją i mentalem co okazało się nieprawdą), w ostatnim doszukujesz się jakiejś logiki która deprecjonuje jego wszystkie "dokonania".

I nie chce mi się więcej.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
luczyk
Member

Stary 06.06.2023, 12:17
ja się nie doszukuje logiki bo jej nie ma, uważasz go za parodystę a jednocześnie zauważasz zalety więc to ja nie szukam logiki tylko pokazuje brak twojej ot tyle, albo właśnie: a czy tabela nie pokazuje XG, dlatego sobie piszemy na forum a trenerka to obce nam zadanie,

jeśli Wisła awansuje nie zmieni to Waszego zdania nt. Sobola (bo budżet, Kiko, transfery itp) jeśli nie awansuje i tak będzie parodystą
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 06.06.2023, 12:17
Oddychaj luczyk,oddychaj....
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 06.06.2023, 12:19
Awans nie zmieni monego zdania? Zależy jaki to będzie awans.
Ale na razie ograjmy Puszczę z którą zaliczyliśmy dwie porażki i remis w PP.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
luczyk
Member

Stary 06.06.2023, 12:26
wolfy z całym szacunkiem, ogranie nawet w wielkim stylu Puszczy i Bruk Betu czy Stali ,spowoduje ze parodysta stanie się trenerem w tydzień na podstawie 2 meczów
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 06.06.2023, 13:03
Dla mnie nie ma wątpliwości, że Sobolewski jest marnym trenerem i nawet awans tego nie zmieni.Po ewentualnym awansie powinno się zakontraktować kogoś innego na to stanowisko.Jeśli Sobolewski zostanie najdalej w pażdzierniku/listopadzie będziemy ratować kolejny sezon kimś z łapanki
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 06.06.2023, 14:08
Majac zawodnikow przewyzszajacych ta pszasna lige to mozna byc parodysta nad parodystami, obowiazkiem i tak jest awans. Brak awansu to juz nie bycie parodysta, ale totalnym zyciowym przegrywem.
Co tu jest niezrozumialego?

Wszedl beniaminek, ktory ma 1/3 naszego budzetu i duzo slabszych kopaczy. Parodysta dostal zawodnikow z przezsloscia w La Liga a i tak nie potrafil tego poukladac, jak go trenerzy taktyka zaskakiwali w drugich polowach. Trenerzy przecietni, ale trenerzy jednak, a nie parodysci.
Odpowiedz cytując
luczyk
Member

Stary 06.06.2023, 15:49
pewnie, a w ekstraklasie oprócz Rakowa Warszawy Szczecina i Poznania nie widzę dla Nas rywala, chyba się zgodzimy, ze żadne Ruchy Łks Widzew Lublin scyzoryki Mielce już nie mówiąc o sąsiadce to żadni rywale nie ? nasz budżet transfery zmieniamy trenera i heja każde miejsce niżej niż 5 -te to znaczy ze jesteśmy paradnym klubem ��
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 06.06.2023, 15:57
Nie, to co bedzie w przyszlosci nei ma znaczenia dla oceny tego co dzis. Masz jakis problem z logicznym mysleniem?
Sobol dostal zawodnikow ponad ta lige. I przegral wszystkie mecze z czolowka. EOT. Tego sie nei da obronic. Jest zywklym parodystom. Na miano trenera nie zasluguje. Jesli nie bedzie awansu to tylko i wylacznie dlatego, ze zlekcewazyl Sosnowiec. Co tu ....a do dyskusji jest. Klub przez to moze upasc a ty bronisz jakiegos parodysty za nietrafione raz po raz decyzje, bycie zakasowywanym taktycznie po przerwach, a czasem jeszcze przede meczem, bo jedyne co pan parodysta potrafil wypracowac to mata pilke i grajta co lubita.

Skadzes sie chlopie urwal.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.06.2023, 15:57
luczyk napisał(a):Wyświetl post
ja się nie doszukuje logiki bo jej nie ma, uważasz go za parodystę a jednocześnie zauważasz zalety więc to ja nie szukam logiki tylko pokazuje brak twojej ot tyle, albo właśnie: a czy tabela nie pokazuje XG, dlatego sobie piszemy na forum a trenerka to obce nam zadanie,

jeśli Wisła awansuje nie zmieni to Waszego zdania nt. Sobola (bo budżet, Kiko, transfery itp) jeśli nie awansuje i tak będzie parodystą
Trafiłeś w sedno.

Myślę że to historia i wyniki ocenia kto jest parodysta, a kto nie. Niekoniecznie paru forumowiczów.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 06.06.2023, 16:07
Bedziecie mieli ocene przez historia jak w lipcu zaczniemy w 4 lidze Czy tam w sierpniu, bo 4 liga chyba pozniej startuje
Wtedy juz sobol bedzie parodysta czy nie bedzie?

Dno dna.
Odpowiedz cytując
luczyk
Member

Stary 06.06.2023, 16:10
nie wiem czy Sobol to gość i elita trenerki czy parodysta ale logika, które deprecjonuje jakiekolwiek jego dokonania (a samograj, Kiko, budżet, kabaretowa liga itp.) jest niesprawiedliwa to m.in. dzięki niemu gramy dziś a co wyjdzie zobaczymy
to tak tytułem wyjaśnienia ��
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 06.06.2023, 16:27
wy macie logikę ślimaka grającego w szachy. Wie, że przegra przez przekroczenie czasu, ale musi poczekać, aż to się wydarzy żeby to uznać.
Debilizm roku. Gratuluje.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 06.06.2023, 17:47
Pierwsza połowa pokazuje jak miernym i bezmózgim trenerem jest Sobolewski. Zmiana ustawienia po co? Kiedy my graliśmy dobrze wahadłem? W środku pola lej po bombie. Do tego tragiczni Fernandes i Rodado i miki i nie ma nas.
teraz kluczowe 15 minut. zmienić Juncę i zapierdalać.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 06.06.2023, 17:51
Jak mam nazwać granie w kluczowym meczu trójką z tyłu co nam nigdy nie wychodziło?
Sobolewski to trenerski parodysta. Możecie się zesrać z żalu ale taka jest prawda.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.06.2023 o godz. 17:53.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.06.2023, 17:53
Sobol do zwolnienia w przerwie
Wyjść na taki mecz środkiem pola Duda Tachi i ogółem 6 obrońcami dyskwalifikuje go z zawodu
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 06.06.2023, 17:53
z Puszczą u siebie 2:0 ?...
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 06.06.2023, 17:55
Smyrgu napisał(a):Wyświetl post
W pierwszych 45 minutach, ale odwrotny wynik.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Coś ty k... parodysto wymyślił?
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Smyrgu napisał(a):Wyświetl post
To dla emocji by zwiększyć oglądalność, zaraz się odbijemy na 3-2
Solorz podobno zapłacił by były emocje.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów