The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.05.2023, 20:21
Colley'a trzeba się pozbyć przy pierwszej możliwej okazji.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.05.2023, 20:21
Biegański czeka na mecz o poważną stawkę żeby udowodnić że jednak potrafi obronić karnego.

A co do Coleya. Pechowo zrobił karnego i tyle. Pierwszą bramkę zajebał Łasicki dużo bardziej niż Coley nie wspominając o Biegańskim który nie wiem co zrobił.

Biegański tonie futsal.

Pomijając, że buc Stefański nie przerwał gry po Faulu na żółć/czerwień i nie dał nam ewidentnego karnego.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 05.05.2023 o godz. 20:27.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.05.2023, 20:25
parafrazując klasyka: "grajcie na Colleya, on jest cieńki"

Nie mam pojęcia, co chłop dziś odwala. Lepiej by było, gdybyśmy wyszli w 10. Zwłaszcza, że łks to i tak tylko w kontry umie. Nie wygrać z tak kiepskim zespołem to wstyd, ale jak będziemy dawać im takie prezenty, to będzie to możliwe.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 05.05.2023, 20:25
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Czeka na mecz o poważną stawkę
Miał już takie w Ekstraklasie - jak się skończyło wszyscy pamiętamy. Typ zachowuje się jak junior, n-ty raz idzie na raz i później macha łapami.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.05.2023, 20:33
Colley jest tak beznadziejny jak niemal wszystkie transfery Pasiecznego.

I my w oparciu o takich piłkarzy i taką politykę sportowo-kadrową jak wówczas chcieliśmy utrzymać się w Ekstraklasie.

Smutne.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 05.05.2023, 20:36
Musimy wygrać z tak słabym Łksem. są słabsi od nas o klasę. Colley walnął babola ale pierwsza bramka zawalona przez Igbekeme, który miał podawać do Benito i byłby 1-0 dla nas
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 05.05.2023, 21:03
Coprawda jeszcze 20 minut do końca spotkania, ale w drugiej połowie nie istniejemy więc nie wierze, ze uda się zdobyć tutaj jakiekolwiek punkty. Kolejny mecz z czołówka w którym jesteśmy po prostu chujowi, tym sposobem pokazujemy że o pierwszej 2 możemy zapomnieć a w barażach dostaniemy w papę. Jesteśmy drużyna do okładania chojniczanek, najlepiej się od razu zamiast rezerw relegować do 4 ligi, tam co tydzień będziemy kłaść Clepardia i Orłom Piaski Wielkie 2 cyfrówki i jarek będzie mógł się bawić z głośnikiem na ramieniu
Odpowiedz cytując
Greg25
Senior Member

Od: 08.2018

Stary 05.05.2023, 21:07
Chciałoby się awansować, chociażby żeby nie oglądać tego beznadziejnego polsatu, te debilne komentarze, wk......jące zbliżenia, c..j tam, że jest akcja podbramkowa, ważniejsza pięciokrotna powtórka poprzedniej akcji i zbliżenie facjaty jakiegoś debla...
Niestety na awans nie zasługujemy, nie mamy drużyny, nasza gra jest strasznie przewidywalna, Sobol wystawia zawsze wszystkie ręce na pokład i nie ma impulsu z ławki. Nawet jak będzie baraż, to dostaniemy w Trąbkę w pierwszym meczu z arką, szkoda zdrowia...
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 05.05.2023, 21:09
dramatyczna gra w 2 połowie. to samo co w Niepołomicach i w Ruchu. pierwsza połowa super a w drugiej wybijanki, faule kłótnie i nerwy. coś czuję, że .... z tego będzie

Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 05.05.2023, 21:23
Nie jestem w stanie zrozumiem, jak można zagrać dwie tak różne połówki. Kompletne zero w drugiej połowie, nic, dno. Jakby im prąd odcięło. To tyle jeśli chodzi o awans bezpośredni.
VIVA LA WISŁA

Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.05.2023, 21:26
KOMPROMITACJA w 2 połowie. Bezradność jak z Puszczą i Ruchem.

Stefański ty chu.u
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 05.05.2023, 21:27
Fernandez Rodado Miki kolejny bardzo słaby mecz. Benito na boisku był , chociaż gdyby menda Stefański gwizdnął karnego , byłby bohaterem. Wyczyny Igbekeme i Colleya ciężko nawet skomentować. Za taką grę , na podwórku dostaliby po ryju.
Nasi gwiazdorzy ogrywają ogony tabeli i jest super , z drużynami z czołówki nie istnieją.
Nie mamy , dalej nie mamy lidera, który w momencie kryzysu pociągnąłby drużynę. Oj baraże wcale nie zapowiadają się ciekawie.
p.s. ile teraz znaczą 4pkt stracone z Sandecją 3 z Chojniczanką 3 z Łęczną 3 z Chrobrym ......
Ostatnio edytowane przez Szneka : 05.05.2023 o godz. 21:30.

Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 05.05.2023, 21:27
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Musimy wygrać z tak słabym Łksem. są słabsi od nas o klasę. Colley walnął babola ale pierwsza bramka zawalona przez Igbekeme, który miał podawać do Benito i byłby 1-0 dla nas
Ta kur.a... słabsi🤣🤣🤣
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 05.05.2023, 21:28
Ten mecz pokazuje co znaczy mieć trenera. Po przerwie korekta taktyki i nie istniejemy.

Colley... Mam nadzieję że to jego ostatni mecz w Wiśle.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 05.05.2023, 21:31
Niestety. Jaro i Kiko wykonali kawał dobrej roboty, tylko zapomnieli zatrudnić trenera.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Miałem się w tej rundzie nie wypowiadać
Ale ewidentnie nastąpiła właśnie weryfikacja
3 mecze z drużynami z czołówka 3 porażki
W 5 ostatnich meczach dobre dwie połowy, w sumie
Gra obronną dzisiaj tragiczna
Jedyna nadzieja na awans to 3 miejsce, z barażu w Niepołomicach ani w Niecieczy zwycięsko nie wyjdziemy
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

ciacho napisał(a):Wyświetl post
Ta kur.a... słabsi🤣🤣🤣
Wolfy w pierwszej połowie ŁKS był o klasę gorszy. Własnej nieudolności zawdzięczamy że do przerwy było 2-2 a nie 1-4 dla nas. W drugiej TRENER Moskal zmienił ustawienie i nas nie było. Bierność Fernandeza , koszmarna gra Igbekeme i mamy co mamy

Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 05.05.2023, 21:32
Super możemy sobie już układać kadrę żeby znowu spróbować za rok bo w barażach to już widzę jak nam pojdzie
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 05.05.2023, 21:32
Wiselko nasza coraz dalej ekstraklasa!! Nanananana nana nana!!

Kurde szkoda ze za tydzien znowu gramy z czolowka i będzie w......., ale glowa do gory, juz za 2 mecze gramy z sosnowcem to nasza hiszpanska armada ich rozpyka 3:0 i bedzie sie mozna pobujac z glosniczkiem :d
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 05.05.2023, 21:33
Z Sobolewskim na ławce nic z awansu nie będzie. Po prostu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Różnica między nami a łksem w tym meczu jest taka , że :

My mieliśmy Colleya a łks trenera , który w przerwie meczu umiał ustawić drużynę.
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

W przypadku wygranej Ruchu jutro raczej żegnamy się z bezpośrednim awansem.

Zaczęły wypadać najważniejsze elementy układanki Sobola (które wiozły mu wyniki), zaczęło się męczenie buły jak za Brzęczka, czyli beznadziejna gra w wykonaniu III-ligowych zmienników pokroju kopiących się po czole Żyro i Młyńskiego.

Do tego grający jak junior Colley, które popełnia TE SAME błędy co rok temu w Ekstraklasie (gra na raz, brak koncentracji) - no ale przecież trzeba mu dać szansę na rehabilitację, bo ma takie smutne oczy jak nie gra w podstawowym składzie.

Żyro, Młyński, Colley i cała ta reszta plejady noname'ów siedzących na ławce powinna być wyjebana z Wisły w przerwie letniej.

[35/54]

Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 05.05.2023, 21:35
Druga połowa slabiutka.. 1 strzał 0 celnych.. niestety, ale Colley zawalił nam mecz i możliwe, że bezpośredni awans..
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 05.05.2023, 21:36
Colley bohaterem meczu. Poza tym rzeczywistości nie da się zakłamać. O sile Wisły stanowi 5-6 piłkarzy, z których 2 nie gra, a pozostali mogą mieć wahania formy. Reszta to pierwszoligowi przeciętniacy albo (większość) szrot.

Niestety, nic nie zmieniło się od poprzedniego sezonu, nawet jeśli mamy niezłe momenty, za łatwo tracimy bramki. To ze słabszymi przeciwnikami uchodzi i jest mniej widoczne, ale z porównywalnymi wali po oczach.

Dzisiejszego meczu nie musieliśmy przegrać, ale jak często rok wcześniej hojnie obdarowaliśmy przeciwnika.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 05.05.2023, 21:37
To że zakończyliśmy ten mecz z Dudą w ataku, najlepiej podsumowuje to co wyprawia Sobolewski.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 05.05.2023, 21:43
Osobny wpis należy się Bashy - zaprezentował on prędkość godną 50-letniego oldboya. Krew człowieka zalewa, jak Wisła daje się nabierać na kontrakty dla takich piłkarskich wraków.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 05.05.2023, 21:45
Elendil napisał(a):Wyświetl post
Nie mogę się w sumie doczekać tego meczu, bo będzie to "do trzech razy sztuka" jeśli chodzi o mecze z czołówką na wyjeździe w ostatnich tygodniach. Dwa w plecy, jak tutaj będzie tak samo, to może przestaniemy marzyć w końcu o awansie bezpośrednim (przypominam, że byliśmy na 10 miejscu). Jak wygramy natomiast, to dostaniemy gigantycznego motywującego kopa.
No i wyjaśniło się - koniec pompowania balonika. KOMPLETNIE nie umiemy grać z rywalami z wyższej półki, potrafimy tylko zdobywać punkty na drużynach z dolnej połówki. O ile 1 połowa to dramat wiadomego gracza, tak ktoś mi może powiedzieć, co to za gówno było w 2 połowie? Jak można przez 45 minut nie zrobić jednej akcji? Co tam się odjebało? Cholera, do odrobienia był raptem 1 gol, a oni mieli taką postawę, jakby przegrywali czterema. Dramat.
VIVA LA WISŁA

Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Stary 05.05.2023, 21:46
Mecz przegrany na własne życzenie. Taktyka - wszystkie rece na poklad jak z FM’a. A P potem nie ma a kogo zmieniac. Tak jak nie rozumialem zmian Radka w mezczu z Ruchem, tak nie roumiem co mail zrobic ten salad na wejsciu, czy on naprawde liczyl na 0:4 do przerwy, a potem jakos to bedzie…
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
Garret
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 05.05.2023, 21:46
To że ŁKS się dobrze ustawił to jedno, a to, że głowy chyba na 2 połowę nie dojechały, to drugie.

Ledwo zaczyna się druga część spotkania, a już wdajemy się w jakieś przepychanki, po co? Nie wiem po co te nerwy, 2:2 to był okej wynik, gorszy niż zasługiwaliśmy z gry po 1 połowie, ale wciąż ok, mieliśmy całe 45 minut na spokojne pogranie i próbę strzelenia jakieś bramki. Za dostaliśmy gonga i w zasadzie skończył się mecz. Przemotywowanie w przerwie?

Najgorsze jest to, że mamy naprawdę zajebisty - mimo wszystko - bilans na wiosnę, ale kompletnie spieprzona jesień kładzie się strasznym cieniem na cały sezon. Nawet przegrywając te 3 mecze na wiosnę, a zdobywając z 5 pkt więcej na jesiennych meczach z Sandecją i Chojniczanką, wciąż bylibyśmy w grze. Patrząc na miny Wiślaków to mam obawy czy będą w stanie się zebrać w sobie na walkę o 3 miejsce + potem baraże, a na to w tej chwili trzeba się nastawiać.

No i żadna tajemnica, ale największą stratą w meczu z Ruchem nie były punkty, tylko Mula + Junca. Teraz pytanie co z Villarem. :/
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 05.05.2023, 21:48
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Miałem się w tej rundzie nie wypowiadać
Ale ewidentnie nastąpiła właśnie weryfikacja
3 mecze z drużynami z czołówka 3 porażki
W 5 ostatnich meczach dobre dwie połowy, w sumie
Gra obronną dzisiaj tragiczna
Jedyna nadzieja na awans to 3 miejsce, z barażu w Niepołomicach ani w Niecieczy zwycięsko nie wyjdziemy
Nasz gra obronna od początku sezonu to jest dramat i 3 metry mułu. Tylko obraz ten jest zaciemniony przez chujową konkurencję. Arka, Puszcza, Ruch i ŁKS robili z nami co chcieli, kiedy chcieli.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów