|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
szczególnie, że na finał baraży stadion będzie juz cały otwarty. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
kiedys mieliśmy dobra trawe.... teraz to bym polemizował.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Nie słyszałem narzekań na murawę.
W każdym razie nie chciał bym powtórki meczu w Niepołomicach, co jest możliwe jeśli Puszcza nas wyprzedzi. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Trawa a murawa to niekoniecznie to samo
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Cytat:
Spoko, na nikogo nie będę gwizdał, bo jestem piknikiem-stoikiem który na stadionie raczej siedzi cicho. Swoją drogą ciekawa jest historia tej zgody. Została ona zawarta za czasów sharksów, którzy wynosili wtedy w reklamówkach hajs z klubu, na potrzeby ich narkobiznesów. Mimo to, po odcięciu sharksów, zgoda pozostała. To tak jakby Polska po '89 nadal pozostała sojusznikiem Rosji. ![]()
www.zlamacsport.blog.pl - sport w obiektywnej analizie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Konferencja prasowa przed meczem:
SZPITAL: Junca, Mula - rehabilitacja ;( Starzyński, Uryga, Kuba - za tydzień trening z dużyną Ondraszek - chory https://youtu.be/3YZKSa6eeGk ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2019
Offline |
|
|
Zamiast lunchu zrobiłem sobie dziś analizę terminarzy drużyn z Top5 (wygląda, że teoretycznie mamy najtrudniejszy).
I wychodzi mi, że nie można pisać, iż interesuje nas tylko zwycięstwo a każdy inny wynik to dramat. Faktem jest, że przy dobrej postawie Ruchu brak wygranej w Łodzi może nas pozbawić realnych szans na 2 miejsce. Ale z kolei 1 punkt za ewentualny remis może być absolutnie kluczowy w walce o trzecie miejsce, które dzięki przewadze własnego stadionu akurat nam może bardzo mocno podnieść szanse w barażach. Także oczywiście trzeba walczyć o zwycięstwo, ale remis nie będzie ostateczną tragedią. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zwłaszcza, że robione to jest od kilku tygodni, a w szczególności od porażki z Puszczą.
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Nasi pokazali ze w decydujacych meczach zle graja i zawodza. Jutro przewiduje 3:1 dla lksu. U nich chyba komplet na trybunach bo my przyjezdzamy. Dodatkowy impuls na lodzi zeby jezdzic na dupach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
a Kaziu nie nastawi się ponownie na remis?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Trener Kazimierz Moskal przy o wiele mniejszych środkach zbudował zespół pewnie zmierzający do bezpośredniego awansu grając ofensywną piłkę w pierwszej lidze pełnej drwali i drużyn skupionych na wszystkim co w normalnych zespołach jest tylko niewielkim elementem - faulach, prowokacjach, murowaniu i kontrze. Nie potrzebował do tego grupy piłkarzy z zarobkami ponad ligę i wszystko wskazuje że po raz kolejny wywalczy pewnie awans.
Nasz trener to na razie nie ma do niego podjazdu a stare resentymenty z czasów kiedy nasz klub powoli tracił na znaczeniu w lidze z czym kibice i właściciel nie mogli się pogodzić - brzmią żenująco. Zwłaszcza że dla jego drużyny remis jest OK, dla nas raczej zmniejsza mocno szanse na bezpośredni awans, a wygranych baraży to ja nie widzę. Moskal zapracował sobie na remis, a być może i przegraną a Sobolewski dołożył spory wkład do kompromitacji jaką była poprzednia runda, z której punktów może nam bardzo mocno zabraknąć. A nawet teraz, z drogimi i bardzo dobrymi piłkarzami jak na razie nic nie gramy jeżeli rywale się nam postawią i zagrają krótko i ostro, a trener Sobolewski absolutnie nic nie jest w stanie z tym zrobić. Także może trochę pokory w tej sytuacji nie zaszkodzi, bo nie bardzo jest z czym się obnosić. Zwłaszcza że Puszcza i Ruch były jednak nie tak dawno temu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.05.2023 o godz. 20:58.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W zasadzie nic nie przemawia za naszym zwycięstwem.
Dwóch kluczowych zawodników kontuzjowanych, trzech kolejnych w widocznym dołku formy (Fernandez, Igbekeme, Łasicki) Do tego dochodzi brak wartościowych zmienników (niech nikogo nienzmyli mecz z najsłabszą w lidze Chojniczanką). Dodatkowo nasz trener pokazal, ze nie umienzmotywowac druzyny na mecze wyjazdowe z czołówką tabeli. Jak dla mnie pewne 3:1 i awans dla ŁKS. Przypomnę, że Puszcza i Ruch też notowały słabsze mecze.przed spotkaniem z nami...
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 05.05.2023 o godz. 05:41.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
cel na ta kolejke - zeby Ruch nie odskoczył. Niestety dzis sie nie dowiemy przy jakim wyniku byloby to mozliwe. drugiej strony lepiej bo (moze) pilkarze nie pojda w minimalizm ze mozna sobie pozwolic na remis czy cos.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Oczywiście, broniąc się i atakując z kontry mogą nam zapodać dwa, trzy gongi i będzie po herbacie. Zwłaszcza że nasza obrona i w ogóle gra drużyny w defensywie nie dorasta do naszej gry ofensywnej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Kluczowy gracz ŁKSu i kapitan wykartkowany Z formą paru piłkarzy w ŁKSie jest na bakier (np Kort). Zmiennicy w ŁKSie niczym widmo jak u nas I presja w tym meczu będzie równie dużą po stronie ŁKSu co u nas. W końcu gramy z rywalem którym nie powinniśmy czuć się faworytem. Analogii do Ruchu i Puszczy jest tutaj niewiele. Tak czy siak, każdy wynik jest możliwy. Najbardziej prawdopodobny jest typowy Moskalowy remis. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ważne, żeby nie przegrać i się nie wykartkować za bardzo przed Brukbetem.. A tych kartek dziś się mocno obawiam - presja spora, nikt nogi odstawiać nie będzie. Zwłaszcza Łasicki i Colley bo z obroną będą już wtedy cyrki..
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
To ja pojadę znowu Jurkiem, będzie ciężko coś ugrać, obstawiam niestety wysoką porażkę... Z drugiej strony nie mamy nic do stracenia, wszystko będzie zależało od nastawienia, obyśmy się nie przemotywowali jak na Ruch...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja się na bukmacherce nie znam ale ponoć kuszą, żeby stawiać na zdarzenie malo prawdopodobne do realizacji.
Kurs na awans Wisły 1,4 jest absurdalny ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
No to kurs 3 na zdarzenie przeciwne powinien Ci się wydawać równie absurdalny, czyli wg Ciebie buki to debile - podnieś łatwe pieniądze! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No postawilem sobie na ŁKs
![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
hymn ŁKS jakby Rodowicz w Opolu benefis miała
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Poważne pytanie, bez ironii - czy Biegański kiedykolwiek wyczuł dobrą stronę przy karnym?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Zmiana Coleya w przerwie. Gość jest już tak posrany, że głowa mała.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Na razie Wisła prowadzi z ŁKS 2:0 a ŁKS 2:0 wygrywa z Colleyem...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|