|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Dość defensywnie Sobol zestawił drużynę taka prawda.
Na zasadzie : żeby głupio nie stracić na początku, a z przodu i tak coś wpadnie. Możliwe, że to próba generalna zestawienia pod ŁKS. Co do Tachiego : przytomnie dobił piłkę, która mu spadła pod nogi. Poza tym znów notował groźne straty na kontrę i tylko mnie utwierdził w przekonaniu, że środek pola to nie jego pozycja. Coraz bardziej mi imponuje Villar, im dłużej gra u nas tym prezentuje się lepiej. Nawet w przegranych meczach był wyróżniającym się piłkarzem. Niby ten transfer był w cieniu transferu Muli, ale Sobol pokazał, że czasem potrafi wywąchać potencjał zawodnika wcześniej. Przypomnijmy, że Villar od początku zaczynał w pierwszym składzie, a Mula się do niego musiał przebić. Na początku mi się wydawał bardzo jednowymiarowy, ale jak się rozhasał to pokazał dużo więcej niż gazicho i dobrą wrzutkę. Dla mnie największy wygrany ostatnich meczy. Co do samego meczu, to nie mam pojęcia jak go ocenić. Z jednej strony w Chojnicach straciliśmy punkty, więc progres jest. Z drugiej strony jak popatrzę na bilans Chojniczanki na wyjazdach to zwycięstwo z nimi to był obowiązek. Niby wynik ładny, ale chyba nie ma co wyciągać daleko idących wniosków. Przypomnijmy sobie jaki wynik padł przed meczem z Ruchem. Teraz mecz z ŁKSem, który preferuje grę piłką tak jak my. Możliwe, że dlatego Sobol chce grać środek pola 3 graczami. Szczerze powiedziawszy - nie mam pojęcia co my zaprezentujemy. Wszystkie scenariusze są możliwe od 40% posiadania z naszej strony po 60%, od gry piłką po grę z kontry. To jeden mecz, ŁKS jest liderem. Patrząc na nasze ostatnie wtopy i fakt, że Ruch się trochę ogarnął to zwycięstwo w tym meczu by nam bardzo pomogło. W takiej sytuacji 2 pkt straty do ŁKS oznaczałyby walkę o awans z Ruchem oraz ŁKSem. Każdy inny wynik będzie premiował ŁKS, który będzie utrzymywał dwumeczowy dystans punktowy. Moim zdaniem styl gry ŁKS'u nam bardziej odpowiada niż Ruchu. Trzeba jednak pamiętać, że gramy z liderem na wyjeździe. Tu dyspozycja dnia może zadecydować.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 30.04.2023 o godz. 17:49.
|
|
|

|
||||||
|
|