The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.04.2023, 14:57
Ostatnie pytanie jest kluczowe. I nie chodzi nawet o pierwszy skład. Oni odstają od przeciwników...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.04.2023, 15:26
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Właśnie to obaliłem, ale nie chcesz tego dopuścić do myśli, bo zaburzyłoby to twoje przekonanie, że po odejściu Dawida, wyrzuceniu Brzęczka i wycofaniu się świętego Kuby w cień, nic dobrego nie może zdarzyć się w klubie, rządzą nim w gabinetach i w sztabie nieudacznicy z Sobolewskim-cieciem na czele (twoje słowa) i w ogóle - to Dawid, Jurek i Brzęczek wróćcie...

- czołowy piłkarz, lider drużyny chwali i docenia Sobolewskiego i sztab za prowadzenie zespołu i ustalanie taktyki, oraz za reagowanie zmianami taktycznymi w czasie meczu.

To obala też tezę, którą od jakiegoś czasu głosisz, że Hiszpanie sami z siebie wygrywają mecze i będą wygrywali jeśli tylko Sobol nie będzie im przeszkadzał.
Wszyscy widzą jaka to bzdura, ale ty zamykasz na to oczy w imię jakiejś walki z bugwieczym.

Czyją winą jest twoim zdaniem to, że wprowadzani zmiennicy nie potrafią założeń taktycznych zrealizować i w ogóle odstają znacząco od pierwszego składu?
Po pierwsze - niczego nie obaliłes, tak samo jak wypowiedzi Hartlinga do mediów nie sprawiły że stał się wiarygodny. Dalsze próby psychologizowania że wg. mnie nie ma życia po Brzęczku i Błaszczykowskich i moich rzekomych nastrojów z tym związanych to Twoje urojenia. Dobieram słowa delikatnie - masz urojenia. Dokonujesz jakichś chorych projekcji na mój temat. To niezdrowe, daj sobie spokój.
Tak naprawdę nie chcę powrotu Brzęczka - który tutaj jest spalony, pisałem o trenerze lepszym od Sobolewskiego (co ciekawe - od razu założyłeś o kogo chodzi).

To że nie obaliłeś moich spostrzeżeń nie oznacza że są one prawdą objawioną, po prostu jesteś cienki w te klocki i brak Ci argumentów. Nie oznacza to że te argumenty nie istnieją. Traktuję to jako przyczynek do dyskusji, ale Ty może ją sobie daruj bo mam nieodparte wrażenie że jak to pisałeś to Ci gul skakał. Dlatego że mam wątpliwości co do warsztatu Sobolewskiego. Wątpliwości które potrafię uargumentować. Przemyśl to.

Co do Twojego pytania: tak, to JEST wina trenera że każe zawodnikom robić coś co przerasta ich możliwości i to zdecydowanie. Podstawową zasadą dowodzenia jest nie wydawać rozkazów o których wiesz że nie zostaną wykonane. Rodzi to tylko frustrację i brak zaufania wykonawcy. Czy Młyński może zastąpić 1:1 Mulę a Żyro Villara? No ....a nie. Widzimy to co mecz.

Więc jeśli już KONIECZNIE uważasz że trzeba ich wpuścić, to trzeba zmienić ustawienie. Np na dwóch napastników, albo takie bez skrzydłowych - nie wiem. Mula operuje na całym boisku, Villar podobnie, nikt ich z ławki nie zastąpi 1:1. Efekt jest taki jak w poprzedniej rundzie: i za duetu Brzęczek-Sobolewski, i za samego Sobolewskiego.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.04.2023 o godz. 15:31.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.04.2023, 15:33
Cytat:
Dobra, czyli po prostu nie przyjmujesz obiektywnych faktów (takich jak punkty, odpadnięcie z PP) do wiadomości bo nienawidzisz Brzęczka i Błaszczykowskiego. OK, ja bym jednak poszedł do terapeuty.
KOALIK też nie zaczynał z wysokiego C a teraz wszędzie widzi spiski IPN-u.
To idź, może jeszcze nie wszystko stracone i Cię wyprostują.

Fakty to są chłopie takie, że oprócz 5 meczów w I lidze, gdzie Brzęczek sobie średnią punktów podgonił, to cały czas napierdalał na średnią około 1 pkt/mecz, nieważne z jakim składem, nieważne czy ekstraklasa czy I liga, nieważne czy przychodził jako strażak do eklapy, czy jako odnowiciel starował w I lidze, nieważne czy przejął po Guli drużynę czy sam sobie zbudował, włącznie z transferami takimi jakie chciał. Za Brzęczka, Dawida i Kuby, w klubie panował większy roz....... niż za WSH. I to na całej linii. Oprócz wyprostowania spraw finansowych, co dało nam licencje, to wszystko leżało, a atmosfera i gra, o dziwo wyglądały gorzej niż po wynoszeniu kasy w reklamówkach z biedronki czy jakimś zastraszaniu przez chuliganów kopaczy itp
Za Kuby-Dawida i Wuja, w klubie było zero motywacji, sama nieudolność, morale było na takim poziomie, że zapewne z ekstraklasy spadniemy bo jest ciężko, i zapewne nie awansujemy z I ligi bo jest ciężko.

A teraz broń dalej tego gówna. Napisz jak było zajebiście bo Zyro był w formie i strzelił ładną bramkę, a teraz wchodzi bez sensu z ławki i nie jest w formie, albo jaka to wina Sobola, ze teraz wychodzi bo dostał Hiszpanów i że Wuja miał taki zajebisty bilans punktowy więc to świadczy, że jest lepszym trenerem niż Sobol.

Sobol jak Sobol, może będzie dobrym trenerem, dopiero zbiera szlify, uczy się tego, zobaczymy na ile ma potencjał w tym zawodzie aby się rozwinąć. Wuja już ma za sobą naukę i powyżej pewnego pułapu się nie wzniesie. A pokazał już w każdym klubie i reprezentacji na ile go stać i jak przede wszystkim mentalnie wyglądają jego drużyny. A wyglądają jak ludzie, którzy nie wierzą w siebie i nienawidzą swojej pracy...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 15.04.2023, 15:38
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Błogosławiony ten który nie zobaczył ale dalej w to wierzy.
Gula był tak świetnym trenerem jak Dawid prezesem i nie chce mi się od początku zaczynać dlaczego Gula byl mega słaby i w mental i w taktyke.
Jest tak słabym trenerem, że jego Dunajska Streda jest na całkiem dobrej drodze, żeby po czterech latach dominacji Slovana zdobyć mistrzostwo Słowacji. Przypomnę tylko, że kiedy odchodził, to Wisła była na bezpiecznym miejscu w tabeli, a co odpie*dolił jego następca wszyscy pamiętamy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.04.2023, 15:48
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Jest tak słabym trenerem, że jego Dunajska Streda jest na całkiem dobrej drodze, żeby po czterech latach dominacji Slovana zdobyć mistrzostwo Słowacji. Przypomnę tylko, że kiedy odchodził, to Wisła była na bezpiecznym miejscu w tabeli, a co odpie*dolił jego następca wszyscy pamiętamy.
A materiał miał gówniany, co miejscami zweryfikowała pierwsza liga.
Ja zawsze twierdziłem że Gula to pewnie dobry trener, ale nie dla nas wtedy. Chociaż wydaje mi się po czasie że i tak przeceniłem tamtych piłkarzy, teraz mam wątpliwości czy jest trener który by się z tą zbieraniną utrzymał. Jeżeli już to tylko na pełnym farcie.

Czas zmienił u mnie trochę optykę, uważam że wrzucili wtedy chłopa na minę. Zresztą - niemal płakał ze szczęścia jak go wreszcie zwolnili (podobno nie przyjęli jego pierwszej dymisji). To dużo mówi, jedyny taki znany mi przypadek w Wiśle kiedy trener przyjął wypowiedzenie z ulgą.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.04.2023 o godz. 15:50.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 15.04.2023, 15:55
Widzialem prace Guli z bliska. Jakosc treningow, taktyczne treningi. Dla mnie to jest najwyzsza polka trenerska. Nie potraiflem pojac jak to sie rozlecialo.
Teraz z DAC pokazuje, ze to jednak w Krakowie bylo cos mega nie halo, a nie on jest nie halo.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.04.2023, 15:59
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Widzialem prace Guli z bliska. Jakosc treningow, taktyczne treningi. Dla mnie to jest najwyzsza polka trenerska. Nie potraiflem pojac jak to sie rozlecialo.
Teraz z DAC pokazuje, ze to jednak w Krakowie bylo cos mega nie halo, a nie on jest nie halo.
Na przykład - skład był nie halo? Stawianie masowo na niezdolnych młodych? Przecież Ci sami młodzi pokazali na co ich stać w pierwszej lidze.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 15.04.2023, 16:11
aż się dziwię, że Wolfy jeszcze nie powiedział, że gdyby Wuja miał taki skład to byłoby 9/9.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 15.04.2023, 16:12
Czesciowo masz racje, ale tylko czesciowo. Te nasze kopacze mlode oni maja jakis tam potencja. Ale ciezko wykrzesac z nich ten potencjal, jak jest degrengolada w szatni i nikt trenerra nie slucha
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 15.04.2023, 16:14
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Jest tragiczny prawdopodobnoe ta sama polka co Wujek być może niżej.
Zostawił Wisłe rozwaloną od środka, fizycznie przygotowana na 60 minut gry. Przeczytany po 5 kolejkach i każdy z karuzeli go taktycznie niszczył. Transfer zaopiniowany pozytywnie za 500 tysi euro ;-) Bez wypracowanych schematów etc etc etc.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 15.04.2023, 16:18
Właśnie to obaliłem, ale nie chcesz tego dopuścić do myśli, bo zaburzyłoby to twoje przekonanie, że po odejściu Dawida, wyrzuceniu Brzęczka i wycofaniu się świętego Kuby w cień, nic dobrego nie może zdarzyć się w klubie, rządzą nim w gabinetach i w sztabie nieudacznicy z Sobolewskim-cieciem na czele (twoje słowa) i w ogóle - to Dawid, Jurek i Brzęczek wróćcie...

- czołowy piłkarz, lider drużyny chwali i docenia Sobolewskiego i sztab za prowadzenie zespołu i ustalanie taktyki, oraz za reagowanie zmianami taktycznymi w czasie meczu.

To obala też tezę, którą od jakiegoś czasu głosisz, że Hiszpanie sami z siebie wygrywają mecze i będą wygrywali jeśli tylko Sobol nie będzie im przeszkadzał.
Wszyscy widzą jaka to bzdura, ale ty zamykasz na to oczy w imię jakiejś walki z bugwieczym.

Czyją winą jest twoim zdaniem to, że wprowadzani zmiennicy nie potrafią założeń taktycznych zrealizować i w ogóle odstają znacząco od pierwszego składu?
A jak ty sobie to wyobrażasz?Ktoś robi z Fernandezem wywiad po takiej serii jaką zespół zaliczył a ten się odpali i powie, że Sobolewski to cieć ale póki im nie przeszkadza to niech będzie trenerem ale ogólnie jest do dupy?Widziałeś kiedyś coś takiego?Nawet w drużynach które cieniują i kibice rwą włosy z głowy patrząc na ich grę zawodnicy przeważnie mówią,że na treningach jest ok,wszystko wychodzi i w ogóle trener ma ich poparcie ale nie wiedzą dlaczego w meczach nie wychodzi.Żeby nie było nie jest to atak na Sobola i osądzanie na podstawie wypowiedzi piłkarzy czy jest dobry czy zły.Podałem już wcześniej kilka argumentów przeciw i wydaje się dość poważnych błędów w prowadzeniu drużyny czy zarządzaniu w czasie meczu.
A poza tym was kontrowersyjna cieszynka Kuby bulwersowała.Co by było jakby piłkarz wyszedł i powiedział,że trener jest do dupy?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 15.04.2023, 16:22
A czy ktoś przyparł Fernandeza do muru że ma się wypowiedzieć o Sobolu i najlepiej pozytywnie? Dostał pytanie i odpowiedział tak jak chciał. Gdyby nie uznawał pracy Sobola i reszty sztabu, to by powiedział coś na ściemę, że przywrócili im wiarę w zwycięstwo, zmobilizowali ich bla bla bla, takie gadanie dla gadania, bez przykładów. A on podał konkretne przykłady, że sztab im podpowiedział x i y i to wyszło. Czyli jednak można po takim wywiadzie stwierdzić, że trenerzy coś pomagają i na czymś się znają.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 15.04.2023, 16:25
Jest tragiczny prawdopodobnoe ta sama polka co Wujek być może niżej.
Zostawił Wisłe rozwaloną od środka, fizycznie przygotowana na 60 minut gry. Przeczytany po 5 kolejkach i każdy z karuzeli go taktycznie niszczył. Transfer zaopiniowany pozytywnie za 500 tysi euro ;-) Bez wypracowanych schematów etc etc etc.
Po wzmocnieniach przyszedł były selekcjoner reprezentacji i z miejsca nie ruszył,drużyna dalej miała siły na 60 minut gry mimo buńczucznych wypowiedzi jak to będą walczyć.Co ciekawe taki Młyński choć większość drużyny wygląda pod względem fizycznym bardzo dobrze teraz chyba nawet 45 minut nie byłby w stanie zagrać na odpowiedniej intensywności.Może Gula w Wiśle popełniał jakieś błędy ale weryfikuje go obecnie liga na podobnym poziomie co nasza i tam kroczy po mistrzostwo .
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 15.04.2023, 16:25
Fajny mecz, mega konkretną 1 połowa, w drugiej słuszne zmiany, które tylko pokazały jak słaba mamy ławkę rezerwowych. Aczkolwiek lepsze takie przetarcie niż te 5-10 mój które otrzymywali ostatnio rezerwowi

Pewnie w meczu z Ruchem wjedzie sporo kartek i za chwilę paru gosci dostanie swoją szansę w 1 składzie.

Fajnie że Basha wraca do życia bo przyda nam się w dalszej części rundy.

Duda wyglądał świetnie w 1 połowie. Świetna decyzja o wyjściu w podstawie duetem Duda - Igbekeme.

Rodado haruje na całym boisku.

A tak to byle do następnego, z Ruchem będzie sieczka, ale liczę że zwycięska.

PS. Dyskusja widzę że zeszła na jechanie po Sobolewskim. Nie powiem, ciekawe macie życie.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 15.04.2023, 16:29
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
A czy ktoś przyparł Fernandeza do muru że ma się wypowiedzieć o Sobolu i najlepiej pozytywnie? Dostał pytanie i odpowiedział tak jak chciał. Gdyby nie uznawał pracy Sobola i reszty sztabu, to by powiedział coś na ściemę, że przywrócili im wiarę w zwycięstwo, zmobilizowali ich bla bla bla, takie gadanie dla gadania, bez przykładów. A on podał konkretne przykłady, że sztab im podpowiedział x i y i to wyszło. Czyli jednak można po takim wywiadzie stwierdzić, że trenerzy coś pomagają i na czymś się znają.
Z tego co pamiętam Brzęczka też chwalili,nie wiem czy akurat Fernandez ale chwalili.Po prostu lepiej żeby Sobolewski obronił się pracą(i na razie wyniki go bronią) niż kurtuazyjnymi wypowiedziami swoich podopiecznych.
Odpowiedz cytując
Piknik1906
Senior Member

Od: 01.2019

Stary 15.04.2023, 16:32
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Kiedyś miałem podobnie. Nie pojmowałem. Od ujawnienia informacji, że Brzęczek był dogadany już w lecie 2021 tylko „ktoś zablokował” chyba już pojmuję. I dziwaczne „wsparcie” Guli w przerwie zimowej i wcześniejsze „wariactwo” Hyballi.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 15.04.2023, 16:38
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Fajny mecz, mega konkretną 1 połowa, w drugiej słuszne zmiany, które tylko pokazały jak słaba mamy ławkę rezerwowych. Aczkolwiek lepsze takie przetarcie niż te 5-10 mój które otrzymywali ostatnio rezerwowi

Pewnie w meczu z Ruchem wjedzie sporo kartek i za chwilę paru gosci dostanie swoją szansę w 1 składzie.

Fajnie że Basha wraca do życia bo przyda nam się w dalszej części rundy.

Duda wyglądał świetnie w 1 połowie. Świetna decyzja o wyjściu w podstawie duetem Duda - Igbekeme.

Rodado haruje na całym boisku.

A tak to byle do następnego, z Ruchem będzie sieczka, ale liczę że zwycięska.

PS. Dyskusja widzę że zeszła na jechanie po Sobolewskim. Nie powiem, ciekawe macie życie.
Taaa jechanie po Sobolewskim bo zrobił z dupy zmiany w tym jak i w poprzednim meczu.Jeszcze napiszcie,że to hejt....
Nasza gra nie pozwala na wytykanie jakichkolwiek błędów.W ogóle asysta Żiru palce lizać niestety Poczobut koncertowo to s.......ił.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 15.04.2023, 16:39
Cytat:
Po wzmocnieniach przyszedł były selekcjoner reprezentacji i z miejsca nie ruszył,drużyna dalej miała siły na 60 minut gry mimo buńczucznych wypowiedzi jak to będą walczyć.Co ciekawe taki Młyński choć większość drużyny wygląda pod względem fizycznym bardzo dobrze teraz chyba nawet 45 minut nie byłby w stanie zagrać na odpowiedniej intensywności.Może Gula w Wiśle popełniał jakieś błędy ale weryfikuje go obecnie liga na podobnym poziomie co nasza i tam kroczy po mistrzostwo .
Gulę, Hybalę, Brzęczka i reszte zweryfikowało jedno... Kuba i jego zarządzanie klubem...

Cyrk w gabinetach = cyrk na boisku. Widać po szatni co się teraz dzieje, jest pozytywna atmosfera i Jaro w srodku ekipy podskakujący z głośnikiem. Gdzie jest Kuba? Jaro jako chłopak typowo zza biurka żyje z ta drużyną, cieszy się, bawi się, Kuba jako piłkarz trzyma się gdzieś z boku i nawet go nie widać.

Tam po prostu była za ciężka atmosfera żeby cokolwiek mogło wyjść. Kłócili się między sobą - Kuba, Jaro, Tomek - a to wpływało źle na wszystko. Nie umieli nic ustalić we trójkę. Wystarczyło dać władze jednemu, sprowadzić Kiko i są wyniki. Oczywiście poziom rozgrywkowy robi swoje ale śmiem twierdzić, że gdyby nadal rządził Kuba, gdyby mieszał, gdyby pracował tu Dawid albo Nowak, to żadnych dobrych wyników by teraz nie było. Bo zbyt cięzka by nadal była atmosfera.
Wystarczy sobie przypomnieć wywiad Władka po zostaniu prezesem. Jakimi oni frazesami żyli, jakie mieli myślenie, jaką głupią propagandę siali do kibiców, do samych siebie. Nic nie umieli i nie wiedzieli ale mówiąc "zajebałem bo miałem kontuzję", albo, że chcemy w Wiśle stawiać na chłopaków z Małopolski z wiślackim serduchem. To pokazuje jaki to jest poziom myślenia i zaściankowości jeśli chodzi o tak wielkie biznesy jakim jest prowadzenie jednego z topowych klubów w Polsce, czyli biznes złożony, na skalę całego kraju czy nawet Europy jeśli mamy kiedyś chęc zagrać w pucharach, nawet nie grając w nich to i tak się trzeba poruszać po rynkach europejskich, czy to z transferami, szukaniem trenerów, dyrektorów sportowych, skautów, może sponsorów, inwestorów, szkoleniu się itd. No ale oni myśleli, że jak Dawid był właścicielem kręgielni, Wuja selekcjonerem z dupy wziętym, Nowak jakimś chłopem wyrwanym ze wsi na powazne stanowisko itp to wszystko się ułoży bo Kuba grał w Borussi i oni to poukładają...

Cytat:
Z tego co pamiętam Brzęczka też chwalili,nie wiem czy akurat Fernandez ale chwalili.Po prostu lepiej żeby Sobolewski obronił się pracą(i na razie wyniki go bronią) niż kurtuazyjnymi wypowiedziami swoich podopiecznych.
Chwalenie, chwaleniu nierówne Wiadomo, że mało kto wyjdzie i powie, ze trener to patałach itp Ale jest różnica pomiędzy takim ogólnym pieprzeniem, że kochamy trenera i on nas uczy, a podaniem konkretnego przykładu jak w tym wywiadzie, że w danej sytuacji sztab im powiedział co mają robić. Zresztą tu nie chodzi o to czy Brzęczka chwalili i za co, tylko o fakt, że wolfy twierdzi, ze Sobol nic nie ogarnia, a w wywiadzie ma podany konkretny przykład, że piłkarze twierdzą, ze sztab im pomaga taktycznie w meczu.

Cytat:
Kiedyś miałem podobnie. Nie pojmowałem. Od ujawnienia informacji, że Brzęczek był dogadany już w lecie 2021 tylko „ktoś zablokowałâ€ chyba już pojmuję. I dziwaczne „wsparcie” Guli w przerwie zimowej i wcześniejsze „wariactwo” Hyballi.
Kolejny akcent do mojego postu. Jak ktoś umie łączyć kropki, to wie co się działo, jak się działo i dlaczego się działo. A jak trochę się wniosków powyciąga, to nie trudno pomyśleć, że najbardziej grę poprzez zgniłą atmosferę i burdel w klubie sabotował Kuba, Dawid, Nowak i Wuja się do nich dołączył, jako ten z rodziny - ale w ostatecznym rezultacie to najgorzej na tym wyszedł, bo został twarzą tego bajzlu jako trener i tamci jeszcze mu syfu robili, a poszło wszystko na niego.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 15.04.2023 o godz. 16:45.
drozd:
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.04.2023, 16:44
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze - niczego nie obaliłes...
Czyli wg ciebie Fernandez mówił z pistoletem przystawionym mu do głowy przez Sobolewskiego?

Jest oczywiste - sztab trenerski - Sobol, Zając ustawiają tych Hiszpanów na boisku, ustalają taktykę, jaka musi być zrealizowana.
I jest realizowana - są wyniki i gra ciesząca oczy.

Jeśli twoim zdaniem to dowód na słabość Sobolewskiego jako trenera to nie mam więcej pytań.
Myślę, że więcej pytań mógłby w takim przypadku zadać jakiś dobry terapeuta.

Oczywiście, Sobolewski nie jest najlepszym możliwym trenerem.
Sam jestem zdania, że trzeba będzie w przyszłości poszukać kogoś o co najmniej klasę lepszego.

Na razie jednak Sobol wykonuje dobrze swoją robotę i niemal wszyscy to widzą - od piłkarzy, po dziennikarzy i wielu fachowców.
Uważam, że czepianie się Sobola w tym momencie i w taki sposób (dopierdalanie się do wszystkiego) jest działaniem na szkodę Wisły, jest chęcią zbudowania atmosfery niechęci wobec trenera.

Nie polemizowałbym z tobą, gdybyś choć po jednym meczu wypowiedział się w sprawie trenera i jego pracy merytorycznie - czyli pokazałbyś co robi dobrze, co mu wychodzi, ale także błędy, których nie popełnia tylko ten, kto niczego i robi.
Ty jednak jesteś jednowymiarowy: Sobolewski jest be, bo jest mierny i jest cieciem.
Zdobądź się na odrobine rzetelności i uczciwości, bo na razie jesteś z tym nudny.

Żeby nie było: na razie błędy i niedostatki trenerskie Sobola ustępują przed jego dobrą pracą, pomysłami i założeniami taktycznymi.
Każdy popełnia błędy, Sobol też, ale na razie więcej wpływu na drużynę mają jego zalety niż wady.

Z chwilą kiedy proporcja się odwróci definitywnie sam będę pierwszy optował za wymianą na kogoś lepszego.
Na razie jednak nie ma takiej potrzeby, a publiczne przypierdalanie się do trenera może tylko zadziałać na szkodę Wisły.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 15.04.2023, 16:50
Kuba jest z boku i zgrzyta zębami, że idzie. Już nawet w mediach tłumaczą jego nieobecność tak jakby to było coś dziwnego. Kto wie czy to co odwala Młyński i Żyro nie ma z tym związku.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 15.04.2023, 16:54
mówił w wywiadzie , że przyjdzie czas na przedstawienie jego wersji wydarzeń...
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 15.04.2023, 16:55
Czyli wg ciebie Fernandez mówił z pistoletem przystawionym mu do głowy przez Sobolewskiego?

Jest oczywiste - sztab trenerski - Sobol, Zając ustawiają tych Hiszpanów na boisku, ustalają taktykę, jaka musi być zrealizowana.

Jeśli twoim zdaniem to dowód na słabość Sobolewskiego jako trenera to nie mam więcej pytań.
Myślę, że więcej pytań mógłby w takim przypadku zadać jakiś dobry terapeuta.

Oczywiście, Sobolewski nie jest najlepszym możliwym trenerem.
Sam jestem zdania, że trzeba będzie w przyszłości poszukać kogoś o co najmniej klasę lepszego.

Na razie jednak Sobol wykonuje dobrze swoją robotę i niemal wszyscy to widzą - od piłkarzy, po dziennikarzy i wielu fachowców.
Uważam, że czepianie się Sobola w tym momencie i w taki sposób (dopierdalanie się do wszystkiego) jest działaniem na szkodę Wisły, jest chęcią zbudowania atmosfery niechęci wobec trenera.

Nie polemizowałbym z tobą, gdybyś choć po jednym meczu wypowiedział się w sprawie trenera i jego pracy merytorycznie - czyli pokazałbyś co robi dobrze, co mu wychodzi, ale także błędy, których nie popełnia tylko ten, kto niczego i robi.
Ty jednak jesteś jednowymiarowy: Sobolewski jest be, bo jest mierny i jest cieciem.
Zdobądź się na odrobine rzetelności i uczciwości, bo na razie jesteś z tym nudny.

Żeby nie było: na razie błędy i niedostatki trenerskie Sobola ustępują przed jego dobrą pracą, pomysłami i założeniami taktycznymi.
Każdy popełnia błędy, Sobol też, ale na razie więcej wpływu na drużynę mają jego zalety niż wady.

Z chwilą kiedy proporcja się odwróci definitywnie sam będę pierwszy optował za wymianą na kogoś lepszego.
Na razie jednak nie ma takiej potrzeby, a publiczne przypierdalanie się do trenera może tylko zadziałać na szkodę Wisły.
Ale przecież jasne jest,że Sobol zostaje minimum do końca sezonu.Gdzie tu ktoś o jakiejś zmianie teraz mówi?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 15.04.2023, 17:17
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
mówił w wywiadzie , że przyjdzie czas na przedstawienie jego wersji wydarzeń...
Taa... a kiedy przyjdzie ten czas? No wtedy kiedy przestanie iść, Jarkowi powinie się noga, znajdzie się pretekst to narzekania. Dlatego ostatnia seria jakoś dziwnie Jakuba nie cieszy. Sugeruje żeby o dobrej serii zapomnieć.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 15.04.2023, 17:20
Kuba wziął wychowanie od Wuja, więc woli mówić w razie czego, że będzie źle. Takie pseudo sportowe podejście - bo realnie wiadomo, że to aż i tylko sport, że w sporcie jest różnie, że sa dwie druzyny i przecież ktoś musi przegrać, że trzeba się skupiac na każdym kolejnym meczu, że z pokora trzeba podchodzić, że każdy rywal jest ciężki itd - tylko jak się zaczyna żyć takimi myslami i zamiast się nastrajać pozytywnie (oczywiście wiedząc, ze wszystko co powyżej napisałem jest prawdą i może się przydarzyć), to mamy to co mamy, czyli po 7 "finałach" w obronie przed spadkiem z ekstraklasy - spadek, serię 1/15, a w I lidze 10 miejsce.
drozd:
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.04.2023, 17:28
@FraMat - przecież Ty ze mną nie polemizujesz, tylko .......isz jakieś kocopoły w oparciu o wywiad pomeczowy i wmawiasz mi że jestem w spisku Brzeczka, Błaszczykowskiego i Sharksów ryjących pod Sobolewskim. No bez jaj Napisałem konkretnie co mi się niepodoba, do niczego wprost się nie odniosłeś. Sam wypisałeś w punktach co zarzucam Sobolewskiemu (wyciąłeś fragment o Żyro na skrzydle, trudno z tym polemizować, nie?), potem wkleiłeś fragment wywiadu pomeczowego z Fernandezem i zacząłeś ludziom wmawiać że obaliłeś mój podły atak

A potem jak robię sobie z Ciebie jaja to jest obraza majestatu. Mimo że zasługujesz, zwłaszcza tymi sekciarskimi wstawkami o Brzęczku.

Nawaliłeś tekstu - bez sensu, .... z tego wynika. "No nie ładnie krytykować Sobolewskiego, no może nie jest najlepszy" itp. itd. Jak się nie umiesz merytorycznie odnieść do tego co napisałem to bądź jak Karherop - on udaje że jest ponad to, nie będzie się z plebsem na argumenty ścierał

Wmawiasz mi jakieś pierdoły:
Cytat:

Nędzna erystyka, Ty myślisz, że rozmawiasz z pięciolatkiem? Czy to po prostu Twój sufit?

Napisałem wprost co mi się nie podoba, sam to wkleiłeś to się do tego odnieś, albo odpuść.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.04.2023 o godz. 17:40.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 15.04.2023, 19:10
A materiał miał gówniany, co miejscami zweryfikowała pierwsza liga.
Ja zawsze twierdziłem że Gula to pewnie dobry trener, ale nie dla nas wtedy. Chociaż wydaje mi się po czasie że i tak przeceniłem tamtych piłkarzy, teraz mam wątpliwości czy jest trener który by się z tą zbieraniną utrzymał. Jeżeli już to tylko na pełnym farcie.

Czas zmienił u mnie trochę optykę, uważam że wrzucili wtedy chłopa na minę. Zresztą - niemal płakał ze szczęścia jak go wreszcie zwolnili (podobno nie przyjęli jego pierwszej dymisji). To dużo mówi, jedyny taki znany mi przypadek w Wiśle kiedy trener przyjął wypowiedzenie z ulgą.
Wydaje mi sie że Gula utrzymałby Wisłe
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Stary 15.04.2023, 19:15
tedyy napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi sie że Gula utrzymałby Wisłe
Chyba w 2 lidze Słowackiej...
Przecież jego Wisła to był najgorszy piłkarskopodobny twór jaki był.

Ja .......e... Rok później a tu jakieś legendy powstają o Guli.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.04.2023, 21:38
Chyba w 2 lidze Słowackiej...
Przecież jego Wisła to był najgorszy piłkarskopodobny twór jaki był.

Ja .......e... Rok później a tu jakieś legendy powstają o Guli.
Legendy to powstawały wtedy - że mamy skład na puchary. Okazało się że spora część tego składu jest za słaba na pierwszą ligę. Pomijając już nasze ofiary - oglądałem dziś Sadloka z Sosnowcem. Delikatnie rzecz ujmując - to nie był jego dobry mecz. Sukcesem (albo pobłażliwością sędziego) było to że w ogóle go ukończył.

Myśmy się chcieli Plewką, Starzyńskim, Młyńskim, Gruszkowskim, Szotem, Sadloliem czy Kieszkiem utrzymać?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 15.04.2023, 22:59
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Taaa jechanie po Sobolewskim bo zrobił z dupy zmiany w tym jak i w poprzednim meczu.Jeszcze napiszcie,że to hejt....
Nasza gra nie pozwala na wytykanie jakichkolwiek błędów.W ogóle asysta Żiru palce lizać niestety Poczobut koncertowo to s.......ił.
Powiedz jak mając takich gości na ławce jakich mamy obecnie można zrobić dobre zmiany

I tak, zapomniałem wspomnieć ale o tym mówił też Sobol. Z Ruchem chcemy wyjść na galowo. Nie mieliśmy o co cisnąć ze Stałą w 2 połowie, nie spinalismy się żeby nie dostać żadnej głupiej żółtej kartki.

Pragmatyzm, tego potrzebujemy na tym trudnym finiszu rozgrywek.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Stary 15.04.2023, 23:11
Legendy to powstawały wtedy - że mamy skład na puchary. Okazało się że spora część tego składu jest za słaba na pierwszą ligę. Pomijając już nasze ofiary - oglądałem dziś Sadloka z Sosnowcem. Delikatnie rzecz ujmując - to nie był jego dobry mecz. Sukcesem (albo pobłażliwością sędziego) było to że w ogóle go ukończył.

Myśmy się chcieli Plewką, Starzyńskim, Młyńskim, Gruszkowskim, Szotem, Sadloliem czy Kieszkiem utrzymać?
Ktoś ich trenował ktoś nie widział problemu z jakością zawodników.
Slaby trener, gorszy manager, taki zagubiony chłopiec co nie jest w stanie określić co jest nie tak.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów