The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
NHitman
Member

Od: 08.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.04.2023, 23:14
Młyński to jest parodia, faceta nie nadąża z myśleniem za hiszpanami. Nie potrafi się ustawić i wygląda jak dziecko w sklepie z cukierkami.

Jak dla mnie Sobol pospieszył się za bardzo ze zmianami i zagrał zbyt asekuracyjnie w drugiej połowie. Ze Stalą to się udało, ale z Ruchem czy ŁKSem już tak kolorowo może nie być. Liczyłem, że na drugą połowę zobaczę Wisłę, która pakuje kolejne bramki. Dzisiaj spokojnie mogłobyć 6 z przodu.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 14.04.2023, 23:15
Nie king tylko ostatni który potrafił przekonać nasze rodzime drewno do zapieprzania, do czasu kiedy nasz własny właściciel, ratownik nie rozpieprzył klubu na prawie dwa lata. Teraz drużyna zapieprza bo przyszło pół składu z normalnej rzeczywistości. Jest już 9 mecz a drewno dalej nie zakumało dalej smęci się jak naćpane, odurzone olewactwym minimalizmem, brakiem ambicji. Zagranie Żyry czy zachowanie Młyńskiego nie wynika z umiejętności tylko z mentalu, podejścia do swoich obowiązków.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 14.04.2023, 23:17
https://www.instagram.com/p/CrCEDT_I...d=YmMyMTA2M2Y=

(wideo) Jarosław Królewski jako DJ w wiślackiej szatni po meczu Wisła 3-1 Stal
Odpowiedz cytując
Greg25
Senior Member

Od: 08.2018

Stary 14.04.2023, 23:20
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Gdyby Brzęczek robił takie akcje jak Sobolewski to bym go krytykował tak jak Sobolewskiego. Bo jest za co. Nie ogarnia.
Kocepcja ze składem była do dupy, tyle że to stawianie na Polskie drewno było przed Brzęczkiem. Wisłę odmienili Królewski, Kiko, transfery Kiko. Jak tylko Sobolewski zaczyna coś sam kombinować to mamy powrót do gry z poprzedniej rundy - gdzie solidnie dupy dawał też Sobolewski. Raz - bo jako asystent odpowiadał za SFG które były tragiczne, dwa - jako pierwszy trener... No nic nie zmienił. Zero poprawy gry. Gdzie możemy się zgodzić że materiał (vel "polskie drewno") był za słaby.
Też uważam, że mimo wszystko Brzęczek jest lepszym trenerem od Sobola, natomiast zaskoczył mnie trochę doborem wykonawców do swoich koncepcji. Ściągając Baltę Jurek chciał nas chyba dostosować do poziomu I ligi i niestety wyszło mu to wybornie... Sobolewski nie jest może wirtuozem, ale wyniki go bronią, styl też nie jest najgorszy...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.04.2023, 23:26
Greg25 napisał(a):Wyświetl post
Też uważam, że mimo wszystko Brzęczek jest lepszym trenerem od Sobola, natomiast zaskoczył mnie trochę doborem wykonawców do swoich koncepcji. Ściągając Baltę Jurek chciał nas chyba dostosować do poziomu I ligi i niestety wyszło mu to wybornie... Sobolewski nie jest może wirtuozem, ale wyniki go bronią, styl też nie jest najgorszy...
To że Brzęczek dał dupy przy transferach nie podlega raczej dyskusji.
Styl za Sobola jest tylko dopóki mamy Hiszpanów na kluczowych pozycjach. Potem jest to samo co za Brzęczka.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 15.04.2023, 00:39
FraMat napisał(a):Wyświetl post
(...)

Tak.
Potwierdzam - czepiasz się.
Opisałem jego WSZYSTKIE zagrania w meczu. Jeśli piszę, że podał w poprzek lub do tyłu to, gdzie tu czepianie? To jest opisanie tego co zrobił. Ale widzę, że syndrom oblężonej twierdzy już mocno wjechał.

Jeśli dla Ciebie strata na 40metrze od własnej bramki na kontrę, grając na DP to nie błąd to nie wiem co można uznać za błąd. Swojak z szesnastego metra?

Jeśli ktoś się kładzie bo przegrywa pojedynek fizyczny i ma farta, bo sędzia go uratował, bo był w nastroju do gwizdania miękkich fauli to nadal jest błąd. I to ewidentny prowadzący do akcji bramkowej.

Facet na defensywnym pomocniku nie zaliczył ani jednego przechwytu, ani odbioru.
Facet nie był pod grą tylko się chował za zawodnikami drużyny przeciwnej, gdy byliśmy przy piłce.
Gość nie skakał do główek.
Gość nie wyprowadzał piłki z własnej połowy.
Gość nie kwapił się do pressingu.
Gość krył na radar w polu karnym i truchtał zamiast sprintować w takiej sytuacji świeżo po wejściu na boisko...

A ty twierdzisz, że to czepianie?
Idź weź rozbieg i się palnij.

Tachi zaczął grać dobrze po przejściu na stopera. W pomocy był tragiczny i to nie pierwszy raz. Jego tragiczność niektórym przesłoniła piękna asysta w meczu, gdy wchodził z ławki i nie patrzyli jaki z niego kołek, który gra w piłka parzy - a w dodatku nie do końca odnajduje się w grze defensywnej w pomocy, bo po prostu nie do końca wie jak ma tam grać.

Basha zrobił więcej od niego na DP w przeciągu pierwszych 3 kontaktów z piłką.
Duda go czapką nakrywał.

Taka prawda. Sorry.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 15.04.2023 o godz. 00:47.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.04.2023, 07:15
Brzęczek nie jest lepszym trenerem od Sobola. Brzęczek jest najlepszym trenerem na calutkim świecie i ja się dziwię, że jakiegoś Lamparda wzięli do Chelsea skoro jego ekscelencja szanowny Pan Jerzy Brzęczek, selekcjoner, wizjoner, ekspert telewizyjny, trener z sukcesami, ba, maneger, bo przecież w Wiśle wykonywał mnóstwo świetnej pracy, nie tylko na polu trenerskim ale zarządzał też całym projektem budowania Wisły w I lidze, nie dostał tej posady.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.04.2023, 07:20
Ja się tak zastanawiam. Czy w większości tych klubów 1 ligi pracują jacyś debile? Czy naprawdę oni nie widzą, że odkąd mamy Hiszpanów to oddanie nam piłki do grania kończy się dla każdego przeciwnika tragicznie? Kiedy ktoś próbuje z nami grać w piłkę to tak kolorowo już u nas nie jest. Gdyby wczoraj w końcówce było 2:1, a nie 3:1 to drżeli bysmy o wynik i nasi mieli by kupę w majtkach. Widać, że jak nas ktoś zaczyna naciskać to nasi dostają małpiego rozumu.

Co do tego karnego dla Stali, to tam chyba Małecki został kopnięty w prawą stopę. Zauważcie, że Tachi nawet za bardzo nie protestuje.
Ostatnio edytowane przez ciacho : 15.04.2023 o godz. 07:30.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 15.04.2023, 08:22
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Drozd - Hyballa king
aNouc - oglądajcie skróty na youtubie Wisły
wolfy - Sobolewski to wuefista

To nasze forum używa bardzo prostego algorytmu do generowania postów.
Przynajmniej wiadomo czego się spodziewać
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 15.04.2023, 08:27
Jeszcze komentarz do krytykujących zmiany.
Mamy 6 zawodników z 3 żółtymi kartkami:
3 - D. Szot, J. Colley, L. Fernández, V. Basha, D. Junca, M. Żyro
z tego dwaj z pierwszej "11".
Więc nie dogramy do 34 kolejki grając tylko pierwszą.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 15.04.2023, 08:32
Mecz z Ruchem to idealna okazja dla Junci, żeby zresetować sobie konto kartkowe. Pogrążona w kryzysie Chojniczanka nie powinna stanowić dla nas problemu nawet bez niego.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 15.04.2023, 09:39
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Mecz z Ruchem to idealna okazja dla Junci, żeby zresetować sobie konto kartkowe. Pogrążona w kryzysie Chojniczanka nie powinna stanowić dla nas problemu nawet bez niego.
Przestrzegam przed dopisywaniem punktów przed meczem, ja ciągle nie wiem jaki Junca jest w obronie ale w fazie ataku to po Fernandesie i Muli 3ci najważniejszy zawodnik.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 15.04.2023, 09:46
skrót & gole z meczu Wisła 3-1 Stal:

https://www.youtube.com/watch?v=thHBnFOtuQE

OGIEŃ!!!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 15.04.2023, 10:47
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Brzęczek nie jest lepszym trenerem od Sobola. Brzęczek jest najlepszym trenerem na calutkim świecie i ja się dziwię, że jakiegoś Lamparda wzięli do Chelsea skoro jego ekscelencja szanowny Pan Jerzy Brzęczek, selekcjoner, wizjoner, ekspert telewizyjny, trener z sukcesami, ba, maneger, bo przecież w Wiśle wykonywał mnóstwo świetnej pracy, nie tylko na polu trenerskim ale zarządzał też całym projektem budowania Wisły w I lidze, nie dostał tej posady.
Czekaj czy ty na podstawie stwierdzenia,że grę robią nowi Hiszpanie i jakby nie ten zaciąg to Sobol miałby takie same wyniki jak Brzęczek wysnułeś wniosek,że ktoś uważa Brzęczka za najlepszego trenera na świecie?
Ja bym tego tematu nie poruszał bo tu znowu może nam przyjść w sukurs nasza kochana statystyka.
W pierwszej lidze Brzeczek rozegrał z Wisłą 12 meczów zdobył 17 pkt, średnia 1,41 pkt/mecz
Sobol tym samym składem 6 meczów 7 pkt, średnia....a kurvva nawet szkoda liczyć(no dobra 1,16) plus odpadnięcie z PP z Motorem Lublin- druga liga
Styl?No pięknie wyglądała nasza pogoń w meczu z PBB jeszcze w osłabieniu ale koniec końców w taki sam frajerski sposób ja za Brzęczka daliśmy sobie wyrwać zwycięstwo w 90 minucie gry.Tak samo z ŁKS-em prowadząc 2:0 ostatecznie oddać zwycięstwo.Sandecja jak wcześniej,oddanie zwycięstwa w 86 minucie.Oczywiście można powiedzieć że Sobol przejmował rozbitą drużynę w trakcie rundy tylko, że Radek nie był człowiekiem z zewnątrz.Był przy tej drużynie z Brzęczkiem cały czas.
Fakty są takie,że dopóki na placu gry są Junca,Villar,Mula,Igbekeme(czyli zimowy zaciąg)plus ci którzy jako jedyni jako tako wyglądali na jesień czyli Łasicki,Jaroch,Fernandez czy Rodado to ta gra wygląda kapitalnie jak na pierwszoligowe realia.Jak tylko wyciągnie się ze składu 3-4 graczy to nie tyle jakość spada co wręcz widzimy pierdołowatą drużynę która chaotycznie porusza się po boisku i daje sobie narzucić warunki gry przeciwnika.
Sobolewskiego bronią wyniki ale nijak nie da się ukryć jak wielki wpływ na nie ma zimowy zaciąg z Hiszpanii i jak mizernie w dalszym ciągu prezentują się zawodnicy wchodzący z ławki którzy nie wyglądają jakby poczynili jakiekolwiek postępy
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.04.2023, 11:08
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Czekaj czy ty na podstawie stwierdzenia,że grę robią nowi Hiszpanie i jakby nie ten zaciąg to Sobol miałby takie same wyniki jak Brzęczek wysnułeś wniosek,że ktoś uważa Brzęczka za najlepszego trenera na świecie?
Ja bym tego tematu nie poruszał bo tu znowu może nam przyjść w sukurs nasza kochana statystyka.
W pierwszej lidze Brzeczek rozegrał z Wisłą 12 meczów zdobył 17 pkt, średnia 1,41 pkt/mecz
Sobol tym samym składem 6 meczów 7 pkt, średnia....a kurvva nawet szkoda liczyć(no dobra 1,16) plus odpadnięcie z PP z Motorem Lublin- druga liga
Styl?No pięknie wyglądała nasza pogoń w meczu z PBB jeszcze w osłabieniu ale koniec końców w taki sam frajerski sposób ja za Brzęczka daliśmy sobie wyrwać zwycięstwo w 90 minucie gry.Tak samo z ŁKS-em prowadząc 2:0 ostatecznie oddać zwycięstwo.Sandecja jak wcześniej,oddanie zwycięstwa w 86 minucie.Oczywiście można powiedzieć że Sobol przejmował rozbitą drużynę w trakcie rundy tylko, że Radek nie był człowiekiem z zewnątrz.Był przy tej drużynie z Brzęczkiem cały czas.
Fakty są takie,że dopóki na placu gry są Junca,Villar,Mula,Igbekeme(czyli zimowy zaciąg)plus ci którzy jako jedyni jako tako wyglądali na jesień czyli Łasicki,Jaroch,Fernandez czy Rodado to ta gra wygląda kapitalnie jak na pierwszoligowe realia.Jak tylko wyciągnie się ze składu 3-4 graczy to nie tyle jakość spada co wręcz widzimy pierdołowatą drużynę która chaotycznie porusza się po boisku i daje sobie narzucić warunki gry przeciwnika.
Sobolewskiego bronią wyniki ale nijak nie da się ukryć jak wielki wpływ na nie ma zimowy zaciąg z Hiszpanii i jak mizernie w dalszym ciągu prezentują się zawodnicy wchodzący z ławki którzy nie wyglądają jakby poczynili jakiekolwiek postępy
Wszystko to prawda, tylko - dyskutujesz z demagogiem. "Każdy widział że gra za Sobolewskiego była o wiele lepsza" - ja nie widziałem, mimo że bardzo chciałem. Z Sobolowych Michałków zapomniałeś o sławetnym eksperymencie z piątką obrońców trwającym do czerwonej kartki Moltenisa. Ja .......ę, jaki to był cyrk!
Drużyna wygląda najlepiej kiedy Sobolewski nie zaczyna mieszać.
To że jego zmiany są złe możemy częściowo zwalić na ławkę ale widać gołym okiem że on nie umie tych piłkarzy ustawić po zmianach. Udawanie że Młyński może grać jak Mula - nie, nie może bo jest drewnem, tylko debil by tego nie zauważył. Żyro na skrzydle? Serio? Zawodnik który jest już bez przyśpieszenia i dynamiki? Poważnie?
Lepszy trener (a Sobolewski jest takim sobie) przy takich zmianach skorygowałby ustawienie. Młyński i Mula nie są podobni, Żyro i Villar też nie... W ogóle.
Jak się chce robić zmiany to trzeba przestawić drużynę, a nie liczyć że banda drewniaków i inwalidów wejdzie za Hiszpanów 1:1. Tylko że Sobolewski jest na to za cienki. Są zmiany - poziom gry ofensywnej i defensywnej leci na ryj - jednocześnie.
Dlatego twierdzę że zostawienie Sobolewskiego to był błąd. Na szczęście czysta jakość transferów Kiko po prostu ora tą ligę - pierwsza połowa to było demolka Stali. 4 gole (Villara był prawidłowy, nie nasza wina że sędzia i Var to bałwany). Lekko drugie tyle sytuacji. Prawdopodobnie jeszcze jeden karny. Wszystko w 45 minut... To są zawodnicy poziomem przerastający tę ligę i jest to już powszechna opinia.
A potem Sobolewski zaczął się bawić i fart że Stal czerwo dostała.

Może i z Sobolewskim awansujemy, ale przydałby się lepszy trener. Paradoksalnie - jak był Gula to dostał polskie drewno plus emerytów i rencistów. A Sobolewski - Hiszpańską maszynę. Bo u nas wszystko musi być na opak.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.04.2023 o godz. 11:21.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 15.04.2023, 11:13
Największą ułomnością Brzęczka jest fakt że całe życie tkwi w klimacie podcinania własnych skrzydeł, piętrzenia problemów, wyszukiwania usprawiedliwień porażki. TO WAMPIR ENERGETYCZNY. To dlatego wygrywając już za Sobola z Łodzią czy Sandecją, baliśmy się wygranej. Kilka miesięcy z Brzęczkiem takie przynosi efekty. Popatrz jak zamordował kadre...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 15.04.2023, 11:18
Być może,być może ale na podstawie krytyki Sobolewskiego twierdzić,że ktoś ma Brzęczka za super trenera?Trochę karkołomne.Na pewno podejście do meczów się zmieniło ale nie wiem czy nie jest to bardziej związane z piłkarzami jacy tu przyszli niż z możliwościami motywacyjnymi Sobolewskiego
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.04.2023, 11:24
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Być może,być może ale na podstawie krytyki Sobolewskiego twierdzić,że ktoś ma Brzęczka za super trenera?Trochę karkołomne.Na pewno podejście do meczów się zmieniło ale nie wiem czy nie jest to bardziej związane z piłkarzami jacy tu przyszli niż z możliwościami motywacyjnymi Sobolewskiego
Paradoksalnie (nie lubię tego słowa) najlepszym trenerem ostatnich lat był raczej Gula. Tyle że dostał tak gówniany materiał (częściowo na własne życzenie) że tego nie dało się uratować.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 15.04.2023, 11:36
Paradoksalnie (nie lubię tego słowa) najlepszym trenerem ostatnich lat był raczej Gula. Tyle że dostał tak gówniany materiał (częściowo na własne życzenie) że tego nie dało się uratować.
Nie gówniany materiał tylko gówniany klimat w całym klubie od kopaczy którzy dopiero co sabotowali grę żeby wykopać trenera, do właściciela, piłkarza, brata prezesa, który do tego syfu doprowadził. Przez swoje rozdęte ego i niewielki rozumek.

Skład mieliśmy na górną połówkę tabeli, podobnie jak budżet. Gdyby dalej w klubie był taki syf to byś pitolił że Hiszpanie od Kiko to szrot.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 15.04.2023, 11:39
Błogosławiony ten który nie zobaczył ale dalej w to wierzy.
Gula był tak świetnym trenerem jak Dawid prezesem i nie chce mi się od początku zaczynać dlaczego Gula byl mega słaby i w mental i w taktyke.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.04.2023, 12:20
Cytat:
Oczywiście z tym,że Brzęczek jest najlepszy na świecie to taki żart. po prostu rzygać mi się chce jak myślę o tym wuju, który t trafił niby dlatego, że miał papiery (selekcjoner, jednak pracował na najwyższym poziomie jakim jest kadra), a dobił tę Wisłę tak jak się dało.

Owszem, średnią miał lepszą niż Sobol wtedy, tylko mówię, dobrze, na farcie zacząl sezon, wygrał 4 mecze pod rząd (w 5 kolejkach), zapewne na famie tego, że zaczynamy wszystko od początku więc mobilizacja w drużynie była duża, do tego szczęście nam mega sprzyjało, te mecze były wygrywane z dupy. Na koniec jeszcze urwał pkt Ruchowi, gdzie też można powiedzieć, że no punktował chłop, tylko to już było ostatnie tchnienie Wuja i tej Wisły, bo już wtedy był na wylocie, kopacze mieli jechane więc na takie pojedyncze mecze jeszcze się zmobilizowali.

Sobol przejął z marszu to gówno po Wuju także na pewno łatwo nie miał. Punktował gorzej ale i rywali miał trudniejszych, z kolei sam styl gry wyglądał lepiej. Za Brzęczka na farcie wygrywaliśmy, za Sobola pechowo/frajersko przegrywaliśmy ale padaka na boisku była mniejsza.

Pamietaj też, że odszedł Wuja ale jego truskolasowi koledzy i rodzina nadal robili syf w klubie. To trochę taka spuścizna Wuja i na odwrót. Cała ekipa Dawid/Nowak/Kuba/Wuja, siebie warci, rozpierdalali ten klub. Także tez ta druzyna miała cięzko na boisku skoro w klubie i wokoł klubu był syf.

Punktowo Sobol wypadł gorzej ale jak już zobaczysz na 7 ostatnich meczów Wuja, nie patrząc na mecz w PP, to zdobył w nich 4 pkt. Te wcześniejsze 13 pkt w 5 pierwszych meczach to jest jebany fart Wuja. 7 pkt w 6 meczach Sobola tez szału nie robi.

Ale co mogę powiedzieć? Jestem pewien, że za Wuja ta drużyna własnie do końca by punktowała średnio 4 pkt/7 meczów.

Bo to kanalia była i tyle

Wuja pokazał jakim jest trenerem i jak przychodził tu jako strażak do ekstraklasy i w I lidze jak zaczął ciągną klub razem z rodziną ku II lidze. Dostał wszystko co mógł dostać, zbudował sobie z Kubą skład na spadek z I ligi, zaczął punktować 4 pkt/7 meczów. Zajebiście
I choćby z szacunku dla Sobola i tego co Wuja z Kubą w Wiśle odjebali, nawet nie powinno się go porównywać z Sobolem...

Ich życie zweryfikowało jeśli chodzi o prowadzenie klubów. Nie z przypadku to się stało w Wiśle, nie z przypadku było gówno za ich czasów w Rakowie.
Aj, szkoda gadać.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.04.2023, 12:34
Dobra, czyli po prostu nie przyjmujesz obiektywnych faktów (takich jak punkty, odpadnięcie z PP) do wiadomości bo nienawidzisz Brzęczka i Błaszczykowskiego. OK, ja bym jednak poszedł do terapeuty.
KOALIK też nie zaczynał z wysokiego C a teraz wszędzie widzi spiski IPN-u.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 15.04.2023, 12:56
Już wolę Momo Cisse od Młynskiego.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.04.2023, 12:59
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Już wolę Momo Cisse od Młynskiego.
No nie wiem. Cisse w obronie często zachowywał się jak debil, albo w ogóle nie wracał.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 15.04.2023, 13:02
No nie wiem. Cisse w obronie często zachowywał się jak debil, albo w ogóle nie wracał.
Chyba nie można było dać gorszej zmiany, niż Młynski wczoraj.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.04.2023, 13:02
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Chyba nie można było dać gorszej zmiany, niż Młynski wczoraj.
Przecież Żyro dał gorszą w tym samy meczu
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.04.2023, 13:28
  • Drużyna wygląda najlepiej kiedy Sobolewski nie zaczyna mieszać.
  • To że jego zmiany są złe możemy częściowo zwalić na ławkę ale widać gołym okiem że on nie umie tych piłkarzy ustawić po zmianach.
  • Lepszy trener (a Sobolewski jest takim sobie) przy takich zmianach skorygowałby ustawienie.
  • Jak się chce robić zmiany to trzeba przestawić drużynę, a nie liczyć że banda drewniaków i inwalidów wejdzie za Hiszpanów 1:1. Tylko że Sobolewski jest na to za cienki. Są zmiany - poziom gry ofensywnej i defensywnej leci na ryj - jednocześnie.
  • Dlatego twierdzę że zostawienie Sobolewskiego to był błąd.

• Może i z Sobolewskim awansujemy, ale przydałby się lepszy trener. Paradoksalnie - jak był Gula to dostał polskie drewno plus emerytów i rencistów. A Sobolewski - Hiszpańską maszynę. Bo u nas wszystko musi być na opak.
A co na to sami zainteresowani, czyli Hiszpanie?

Cytat:
Zapytaliśmy Fernandeza, co takiego w przerwie powiedział drużynie trener Radosław Sobolewski,.że przyniosło tak dobry efekt. Wskazał dokładnie, co pomogło zespołowi Wisły.-

Musimy po tym meczu pogratulować całej drużynie, ale też szczególnie sztabowi trenerskiemu. W przerwie powiedzieli nam jasno, co mamy robić. Pokazali nam graficzne przykłady, przekazali dokładnie, że mamy w bocznym sektorze stwarzać sytuację przewagi dwa na jeden, przyspieszać grę, by następnie dośrodkować..To przyniosło efekt w postaci bramkowej, po takich wrzutkach. To dla nas bardzo ważne, że trener podejmuje tak dobre decyzje - przyznał w rozmowie z Interią.
https://sport.interia.pl/klub-wisla-...-m,nId,6619863

I to, że chodzi o inny mecz niż wczoraj, nie ma żadnego znaczenia - widać, jaką pracę taktyczną wykonuje sztab.
Jedynym problem jest brak wartościowych zmienników.

Tak, że ja z kolei wolę opierać się na opinii piłkarzy niż na opinii forumowicza, któremu wydaje się, że jest besserwiserem tego forum.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.04.2023, 13:32
No patrz, szok i niedowierzanie, piłkarz pierwszego składu nie powiedział złego słowa o swoim trenerze, co skończyłoby się karą od klubu (bo Sobolewski go nie posadzi raczej, to by był strzał w kolano).
Problem w tym że niektórzy mają oczy i widzieli jak wyglądała gra po zmianach.

Wierz komu tam chcesz, ale jak nie masz argumentów to nie zabieraj głosu, bo głupio wychodzi

P.S. to pokażesz na tym pluszaku gdzie Cię skrzywdziłem? Bo skoro piszę takie straszne bzdury to chyba łatwo je obalić?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.04.2023 o godz. 13:38.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 15.04.2023, 14:29
No patrz, szok i niedowierzanie, piłkarz pierwszego składu nie powiedział złego słowa o swoim trenerze, co skończyłoby się karą od klubu (bo Sobolewski go nie posadzi raczej, to by był strzał w kolano).
Problem w tym że niektórzy mają oczy i widzieli jak wyglądała gra po zmianach.

Wierz komu tam chcesz, ale jak nie masz argumentów to nie zabieraj głosu, bo głupio wychodzi

P.S. to pokażesz na tym pluszaku gdzie Cię skrzywdziłem? Bo skoro piszę takie straszne bzdury to chyba łatwo je obalić?
Sobolewski jest jaki jest, ale nie odstaje od średniej w rodzimej piłce. Być może to powód do tragedii, ale to raczej tragedia całej szkoły trenerskiej w naszym kraju, a nie Sobolewskiego. Oczywiście w ekstraklasie jest kilku trenerów, którzy są zdecydowanie lepsi, ale nie mają problemów ze znalezieniem pracy i lepsze opcje niż prowadzenie pierwszoligowca.

Obecnie sprawa jest jasna. Sobol trenuje Wisłę przynajmniej do końca sezonu i jeśli awansujemy w ekstraklasie.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.04.2023, 14:33
Właśnie to obaliłem, ale nie chcesz tego dopuścić do myśli, bo zaburzyłoby to twoje przekonanie, że po odejściu Dawida, wyrzuceniu Brzęczka i wycofaniu się świętego Kuby w cień, nic dobrego nie może zdarzyć się w klubie, rządzą nim w gabinetach i w sztabie nieudacznicy z Sobolewskim-cieciem na czele (twoje słowa) i w ogóle - to Dawid, Jurek i Brzęczek wróćcie...

- czołowy piłkarz, lider drużyny chwali i docenia Sobolewskiego i sztab za prowadzenie zespołu i ustalanie taktyki, oraz za reagowanie zmianami taktycznymi w czasie meczu.

To obala też tezę, którą od jakiegoś czasu głosisz, że Hiszpanie sami z siebie wygrywają mecze i będą wygrywali jeśli tylko Sobol nie będzie im przeszkadzał.
Wszyscy widzą jaka to bzdura, ale ty zamykasz na to oczy w imię jakiejś walki z bugwieczym.

Czyją winą jest twoim zdaniem to, że wprowadzani zmiennicy nie potrafią założeń taktycznych zrealizować i w ogóle odstają znacząco od pierwszego składu?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów