The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.04.2023, 19:13
Puszcza u siebie bilans 8-4-1
wyjazd: 4:3:5
Chyba nie trzeba teraz tlumaczyc skad taki wynik na wlasnym stadionie. Przeciez oni naprawde nic nie grali. Dzida do przodu, wysoki zawodnik to moze coś strąci. Do tego zawęzane boisko co eliminuje druzyny grające bokiem.
Obawiam się podobnej murawy w Gliwicach w meczu juz tak naprawde mowiac o awans.

W dodatku dzisiaj sedzia jednostronnie sedziując dał dupy.
Ciekaw jestem czy ten zimny prysznic zmobilizuje naszych czy zwiąże nogi i nałoży presję
Odpowiedz cytując
NHitman
Member

Od: 08.2011

Stary 08.04.2023, 19:17
wislak2214 napisał(a):Wyświetl post
Ty z tą nienawiścią to serio?
Z nienawiścią mnie poniosło, ale dało się wyczuć komu kibicuje. Nawet nie potrafił zachować obiektywizmu.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.04.2023, 19:44
Skawa Wadowice napisał(a):Wyświetl post
Przeciez oni naprawde nic nie grali. Dzida do przodu, wysoki zawodnik to moze coś strąci. Do tego zawęzane boisko co eliminuje druzyny grające bokiem.
Obawiam się podobnej murawy w Gliwicach w meczu juz tak naprawde mowiac o awans.
To i tak o jakieś kilka razy lepsza taktyka niż nasza. Pierdyliard wrzutek na Rodado? Hmmm... dlaczego to się nie udało. Jeśli już mieliśmy taka zajebista taktykę to trzeba było tam ustawić Ondraska i Żyro, ale nie w 89 minucie

Mam wrażenie, że nasi pomyśleli, że jakoś to się samo wygra i w końcu coś wpadnie. I o ile w poprzednich meczach mieliśmy mnóstwo klarownych sytuacji, to dzisiaj właściwie nic.
Ostatnio edytowane przez ciacho : 08.04.2023 o godz. 19:47.
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Stary 08.04.2023, 19:48
ciacho napisał(a):Wyświetl post
To i tak o jakieś kilka razy lepsza taktyka niż nasza. Pierdyliard wrzutek na Rodado? Hmmm... dlaczego to się nie udało. Jeśli już mieliśmy taka zajebista taktykę to trzeba było tam ustawić Ondraska i Żyro, ale nie w 89 minucie

Jak lubisz taką grę oglądać to zacznij chodzić na puszcze bo nawet na żydach tak już nie grają od odejścia Probierza.
A jak uwazasz ze lepiej pkt ida na tej kopaninie od puszczy to popatrz na tabele.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 08.04.2023, 19:53
I o ile w poprzednich meczach mieliśmy mnóstwo klarownych sytuacji, to dzisiaj właściwie nic.
Puszcza przez cały mecz grała dokładnie to samo, czyli obrona całą drużyną pomiędzy koleinami na boisku. Z całego meczu mieli dosłownie jedną sytuację Boguskiego + stałe fragmenty (nie wliczając sytuacji po katastrofalnych błędach Moltenisa, które po prostu nie powinny się wydarzyć).
Hajda przez cały mecz bezlitośnie wycinał Fernandeza, wychodząc za nim wysoko - Lasyk oczywiście z uśmiechem debila to puszczał. Prześladował nas w Ekstraklasie, gdzie przekręcał nam mecze, prześladuje nas i teraz.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.04.2023, 20:07
Skawa Wadowice napisał(a):Wyświetl post
A jak uwazasz ze lepiej pkt ida na tej kopaninie od puszczy to popatrz na tabele.
Czy masz na myśli tabele 1 ligi gdzie Puszcza jest 2 pkt za nami i ma jeden mecz zaległy?
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 08.04.2023, 20:07
Na wislaportal ktoś napisał ze Zapolnik nie mógł grać bo miał 3 kartki i 1 z ekstraklasy która ponoć się liczy również.

Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Stary 08.04.2023, 20:14
Czy masz na myśli tabele 1 ligi gdzie Puszcza jest 2 pkt za nami i ma jeden mecz zaległy?
To jest za nami czy nie? Czy juz probujesz im dopisac 3 pkt z termalica ze szklanej kuli? Faktu sa takie ze sa za nami.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 08.04.2023, 20:42
Jak można przegrać z klubem w którym gra Rafał Boguski?
Odpowiedz cytując
robby51
Member

Od: 02.2012

Stary 08.04.2023, 21:02
Niestety,kartki z Ekstraklasy się nie wliczają do tych z I Ligi.Zapolnik wiec mógł zagrać.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.04.2023, 21:11

Mam wrażenie, że nasi pomyśleli, że jakoś to się samo wygra i w końcu coś wpadnie. I o ile w poprzednich meczach mieliśmy mnóstwo klarownych sytuacji, to dzisiaj właściwie nic.
Nie, nasi tak nie pomyśleli. Zaangażowanie było OK. Jeżeli nie rozumiesz dlaczego dziś było mało sytuacji proponuję przerzucić się na warcaby. Bynajmniej nie dlatego że Puszcza jest taka super.

Dzisiejszy wynik to wypadkowa skandalicznego boiska które nie powinno być dopuszczone do gry, błędów w obronie, słabego sędziowania i beznadziejnych zmian Sobolewskiego. Trzy pierwsze kwestie myślę nie wymagają większego tłumaczenia, zajmijmy się Sobolewskim:
- Duda rozegrał bardzo słaby mecz z Chrobrym gdzie miał dużo strat. Dlaczego wszedł w tym konkretnym meczu na zmianę? Znowu nie dał nic z przodu i zaliczył masę strat.
- Młyński za Mulę - po co?! Po co zamieniać zawodnika z dryblingiem i dośrodkowanie na drewniaka bez tych umiejętności? Co nam do tej pory dały zmiany Młyńskiego poza pogorszeniem gry? Efekt - Młyński psuje wszystko co może, potem już Junca gra sam po lewej...
- nie da się grać po ziemi, więc wpuszczamy pigmeja Dudę i drewniaka Młyńskiego, ale wysokich napastników Żyro i Ondraszka trzymamy do 85 minuty na ławce? Mimo że gramy już od dłuższego czasu wrzutkami?! Serio, to jest tak głupie że brak słów. Ja nie twierdzę że to gwarancja sukcesu ale jak gramy na kartoflisku (serio, tam były ślady po pługu!) i wrzucamy na aferę to dajmy sobie chociaż szansę...

Sobolewski to słaby trener, a wrzucanie leszczy takich jak Młyński i Duda broni się dopóki Hiszpanie są w stanie wziąć ich na plecy. Dzisiaj nie byli, Sobolewski wbił drużynie tymi zmianami nóż w plecy. Wunderkid Duda w 94 minucie fauluje jak debil pod polem karnym Puszczy. Po co? O czym on myśli? Czy on w ogóle myśli?

Oby Sobolewski przestał wierzyć w swoją zajebistość i wyciągnął wnioski. Chyba że nie będzie potrzeby, na takim gównie już chyba nie zagramy...
Podtrzymuję opinię że Sobolewski jest cienki taktycznie i wszystko hula jak długo Hiszpanie sami grają ze sobą, ale niech on chociaż im nie przeszkadza.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.04.2023 o godz. 21:16.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 08.04.2023, 21:26
Jak zobaczyłem rozgrzewającego się Młyńskiego to już wiedziałem, że 3 pkt zostawiamy na tym kartoflisku.

Niech mi ktoś wyjaśni, bo może jestem ślepy: jakie niby walory posiada Młyński, które dawały choćby cień nadziei, że podziała on na lewej stronie lepiej niż Mula? Obserwowałem go uważnie: prawie same straty, ani jednego dobrego dośrodkowania, ani jednego dryblingu. Po co to?

Trzeba sobie uzmysłowić: nie mamy ławki rezerwowych. Jak gonimy wynik, to niech ten wynik gonią ci, co są na boisku, bo z ławki to wchodzi totalny szrot.
Ostatnio edytowane przez Książę Palownik : 08.04.2023 o godz. 21:32.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 08.04.2023, 21:28
zmiany Sobolewskiego sa co najmniej dziwaczne

najwyrazniej nasza ławka jest po prostu dramatyczna

pytanie czy w tej sytuacji Mula nie ma sily na caly mecz ?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.04.2023, 21:30
Książę Palownik napisał(a):Wyświetl post
Jak zobaczyłem rozgrzewającego się Młyńskiego to już wiedziałem, że 3 pkt zostawiamy na tym kartoflisku.

Niech mi ktoś wyjaśni, bo może jestem ślepy: jakie niby walory posiada Młyński, które dawały choćby cień nadziei, że podziała on na lewej stronie lepiej niż Villar? Obserwowałem go uważnie: prawie same straty, ani jednego dobrego dośrodkowania, ani jednego dryblingu. Po co to?

Trzeba sobie uzmysłowić: nie mamy ławki rezerwowych. Jak gonimy wynik, to niech ten wynik gonią ci, co są na boisku, bo z ławki to wchodzi totalny szrot.
Ja bym jeszcze rozumiał zmiany Ondraszka i Żyro na ostatnie 30 minut. Może ich ktoś w łeb trafi piłką. Może ją zgrają. I tak walimy dośrodkowanie za dośrodkowaniem, trzeba pomóc szczęściu. Ale Młyński i Duda? Serio?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 08.04.2023, 21:31
To było masakryczne kartoflisko. Ten mecz powinien byc odwolany.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.04.2023, 21:33
Blixa napisał(a):Wyświetl post
To było masakryczne kartoflisko. Ten mecz powinien byc odwolany.
Sędzia musiałby mieć jaja.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 08.04.2023, 21:34
Taki mecz, że nawet odechciewa się komentować.

Mam nadzieję że za.8 spotkań opuścimy ta gówniana ligę. Takie mecze jak dzisiaj nie powinny mieć miejsca.

Dzisiejsze błędy piłkarzy czy fatalny mecz Luisa były na pewno spowodowane frustracja z faktu na jakim gównie musza grać. To uwłacza tej profesji. Lepiej wyjść już na sztuczna murawę niż grać na klepisku dopiero co po zaoraniu przez kombajn.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.04.2023, 21:35
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Taki mecz, że nawet odechciewa się komentować.

Mam nadzieję że za.8 spotkań opuścimy ta gówniana ligę. Takie mecze jak dzisiaj nie powinny mieć miejsca.

Dzisiejsze błędy piłkarzy czy fatalny mecz Luisa były na pewno spowodowane frustracja z faktu na jakim gównie musza grać. To uwłacza tej profesji. Lepiej wyjść już na sztuczna murawę niż grać na klepisku dopiero co po zaoraniu przez kombajn.
Kombajn nie orze...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 08.04.2023, 21:39
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Kombajn nie orze...
Nie jestem rolnikiem, trzeba pytać w Niepołomicach o szczegóły. Na pewno znają odpowiedź.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.04.2023, 21:40
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Nie jestem rolnikiem, trzeba pytać w Niepołomicach o szczegóły. Na pewno znają odpowiedź.
Mam wątpliwości, ani to łąka ani pole pod zasiew nie były.

Myślę że Ursus zrobił przed meczem lepszą robotę niż zawodnicy Puszczy w trakcie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Stary 08.04.2023, 21:51
Każdy widział że ta murawa to zaorana farsa ale cokolwiek teraz o tym powiedzieć to będzie kontra że szukamy wymówki bo ,,boisko" bylo jednakowe dla wszystkich, tylko gdyby nie to te wieśniaki byłyby w strefie spadkowej. Takie miały być przepisy stanowcze, brak wymagań stadionu miał być karany walkowerami, w przypadku awansu miało nie być grania pod wynajem tylko następny zespół spełniający warunki miał wejść a to wszystko jeden pic

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.04.2023, 21:59
kolarz90 napisał(a):Wyświetl post
Każdy widział że ta murawa to zaorana farsa ale cokolwiek teraz o tym powiedzieć to będzie kontra że szukamy wymówki bo ,,boisko" bylo jednakowe dla wszystkich, tylko gdyby nie to te wieśniaki byłyby w strefie spadkowej. Takie miały być przepisy stanowcze, brak wymagań stadionu miał być karany walkowerami, w przypadku awansu miało nie być grania pod wynajem tylko następny zespół spełniający warunki miał wejść a to wszystko jeden pic
Pełna zgoda, postawa PZPN to kpina.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 08.04.2023, 22:08
kolarz90 napisał(a):Wyświetl post
Każdy widział że ta murawa to zaorana farsa ale cokolwiek teraz o tym powiedzieć to będzie kontra że szukamy wymówki bo ,,boisko" bylo jednakowe dla wszystkich, tylko gdyby nie to te wieśniaki byłyby w strefie spadkowej.
No tak, kartoflisko było kartofliskiem dla obydwu drużyn. Tylko, że na pewno lepiej się na nim czuje taka, której jedynym środkiem gry była wysoka piłka grana wzdłuż linii bocznej, walka o górna piłkę z nadzieją, że uda się jakiś aut wywalczyć na wysokości pola karnego. Przecież cała gra Puszczy się do tego sprowadzała.

Dla mnie to jest skandal. Ten mecz absolutnie nie powinien się odbyć. Ale to też musi za tym iść twarda postawa Wisły, konkretna presja i np. zagrożenie, że nie wyjdziemy na to boisko, bo nie będziemy zdrowia piłkarzy tak ryzykować.

To samo będzie w Gliwicach, to będzie mega ciężki mecz z tego powodu, ze to nie będzie piłka nożna.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 08.04.2023, 22:18
Powiem szczerze ,jest poczatek transmisji ,idzie pierwsze ujecie na stadion ,murawa......a moje pierwsze skojarzenie to ....
murawa jak na stadionie w Wodzisławiu ,gdzie Wisła 15 lat temu miała nieprzyjemnosc grac mecze z bodaj juz nieistniejąca Odrą.Ale to było 15 lat temu (!!!)

na Boga dzis wymagają miejsc parkingowych ,a to kateringu a tu nawet jest przepis i tym zeby nie bylo przeklenstw na stadionach ,a na co nie zwracają uwagi ? no skoro najwazniejszy jest futbol to chyba kluczowe jest to na czym gra tych 22 ludzi.

Jak mozna taki gnojownik dopuscic do rozgrywki to jest skandal.Przeciez ci wiesniacy robiący to z premedytacją tylko czekają na taki stan murawy ,dotego 10 drwali koszących i grajacych antyfybol i heja na Moskala ,moze jakis remis ,moze farfocel ale jak u siebie punkty beda wpadac to sie utrzymamy.
jak mozna w 2023 grac na takim bagnie to jest niepojete.I jeszcze te całe krawaty z pzpn ogladają to i nie maja zadnych zastrzezen.Kazdy kto przjedzie tam zagrac w piłke jak ŁKS i tak zostanie w bagnie utopiony a jego umietnosci zniwelowane.

WIdac ile flustracji mial dzis Luis,Rodado czy Junca bo przeciez grajac przeciwko pastuchom na czyms normalnym dzis spokojnie by ich ograli.Naprawde takim czyms robimy posmiewisko egzekwujac czasem wrecz kurioznalne wymogi podczas gdy olewamy najwzniejszy czyli stan murawy.
Dla pilkarzy i tak nalezy sie pochwała ,dali 100% ,pare razy nawet klepneli ,ale dzis poprpstu na tym gnojowniku grac sie nie dalo.Jest 8 meczy dalej wszytsko przed nami,zycze tym wsiokom zeby przyszedl mecz kiedy grajac o cos waznego sami wtopią na tym swoim bagnie punkty a los ich pokaże,i okaze sie przewrotny.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 08.04.2023 o godz. 22:23.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.04.2023, 22:21
Kilka uwag ode mnie:

1. Mecz. Puszcza zdobyła na nas 6 punktów i w sumie zrobiła to dokładnie w ten sam sposób. Skoro w pierwszym meczu my graliśmy piłką, a oni strzelali gole po wyćwiczonych, stałych fragmentach gry, to nie mamy prawa być zaskoczeni w ten sam sposób w drugim meczu. Mecz był taki, jak chciała Puszcza. Zagraliśmy w ich grę, z krótkimi przerwami. Żaden z piłkarzy nie zagrał na swoim normalnym poziomie. To była wypadkowa stylu gry Puszczy, ale też tego, że myśmy w ten styl poszli i zaczęliśmy się kopać z koniem, grać na przebitki z drwalami.
2. Puszcza. W.... i szacunek. Nie pekli, zagrali taktycznie dobry mecz, choć nienawidzę tego stylu rodem z LZSu. Dla nich idealna aura, idealne boisko i idealny sędzia, o czym poniżej. Te przebitki, długie wrzuty z autu, pressing z lekkim faulem, to jest ich żywioł. To jest najlepsza drużyna do zabijania stylu gry przeciwnika, i meczu w ogóle. Przeciwnik nie ma płynności, nie potrafi zaskoczyć. Są bardzo dobrze przygotowani fizycznie, bo pressują cały mecz. Najprostsze środki w destrukcji i w ataku. Wkurza mnie również kładzenie się przy kontakcie przeciwnika i jednocześnie ostra gra gdy oni piłki nie mają. Sędzia musi być wyczulony na taką grę. No właśnie...
3. Sędzia, a właściwie sędziowie. Dla mnie tragedia. Wojciech Myć na VAR i ten rudy buc na głównym. Ja rozumiem, że sędzia pozwala czasem podostrzyć, "puszczać grę", a czasem gwiżdże wszystko. Tutaj było raz tak, raz tak. Puszcza aktorzyła i jednocześnie grała ostro. Taki Hajdas po 10 faulach bez upomnienia, zrobił sanki w 96 minucie i jakby trafił naszego obrońcę to by mu skończył karierę. Od 85 minuty to była jawna gra Niepołomic na przerwanie akcji w końcówce przy aprobacie tego typa z gwizdkiem - zero upomnień. Żenada. Nie boję się napisać, że sędzia pomógł Puszczy ten mecz wygrać. Kartki tylko dla nas, podczas, gdy to my chcieliśmy grać w piłkę. Taki Marciniak w Gdyni w pierwszej minucie wyjaśnił chłopów, żeby skupili się na grze w piłkę. Przy normalnym sędziowaniu, 4-5 gości z Niepołomic miałoby żółte w pierwszej połowie, a druga, gdzie podostrzyli skończyłaby się zmianą taktyki, albo zjazdem do boksu. Ja nie rozumiem takich sędziów. Bez jaj, bez werwy, bez pomysłu na sędziowanie. No i VAR. Dla mnie, skoro karny Tachiego (był) to karny dla nas powinien być za rękę obrońcy w polu karnym. W takim meczu, nie gwizdnięcie tego to skandal, bo tylu klarownych sytuacji nie było.
4. Boisko. Wąskie, grząskie i garbate. Jak ktoś już napisał, uwłacza profesjonaliście taplać się na polu zrytym przez dziki. Piłka raz dostawała poślizgu, a raz zwalniała, raz plaskacz, a raz wysokie odbicie. Nieprzypadkowo Puszcza miała najgroźniejsze sytuacje po wykopach bramkarza, bo nie wiadomo było jak się odbije piłka. To wszystko też miało wpływ na nasz styl, jak również na pewność siebie. Wiadomo było, że trudno grać swoją piłkę, ale powtarzam: w pierwszym meczu, na płaskim boisku też nas jebnęli.
5. Wisła (piłkarze i trenerzy). Starali się, chcieli, walczyli, ale wszyscy zagrali poniżej swoich możliwości. Nawet ze stojącej piłki gorzej, gorsze przesuwanie się, brak akcji 1 na 1, zmiany strony, tempa.... Daliśmy się wciągnąć w granie w stylu LZS. Najbardziej rozczarował mnie Ikbekeme. Wiadomo, że w obu bramkach mniej lub bardziej maczał palce Tachi. W takim meczu musi być pewny środek pola, a tu brakło przetrzymania, przyspieszenia, dyktowania tempa... No i ławka. Jak ktoś jest konusem, to zapewne ma lepsze przyspieszenie, więc może na to liczył Sobol. Mnie akurat zmiana Tachiego na Dudę nie raziła. Brakowało mi tego stylu 1 na 1, bazując na dynamice i wyszkoleniu technicznym skrzydeł. A może trzeba było dać Żyrę i Ondraszka od początku, żeby było trochę walki wręcz, a dopiero nasze brylanty na podmęczonego przeciwnika? Fakt, że Sobol wierzył do końca w Hiszpanów ich umiejętności i przygotowanie fizyczne. Zmiany dziś faktycznie niewiele dały.
6. Wnioski są dwa. Jeden ważniejszy: trzeba jak najszybciej przekłuć ten mecz w sportową złość i wygrać kolejny mecz, a później kolejne, abyśmy nie musieli więcej tam przyjeżdżać. Zapomnieć o tym meczu i stadionie. I drugi: każda liga ma swoje chłodne, deszczowe Stoke.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 08.04.2023, 22:26
Poza boiskiem trzeba dodać, że karny został wykonany nie prawdilowo, bo zawodnik się zatrzymał. Gol nie powinien zostać uznany, no ale sędziowanie przeciw Wiśle to już standard.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Stary 08.04.2023, 22:31
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
I drugi: każda liga ma swoje chłodne, deszczowe Stoke.
Trela najlepiej przewidział co nas czeka

Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 08.04.2023, 22:43
Nikt nie zwrocil uwagi na oczywistego karnego, ktoremu nam nie podyktowano jak lezacy w polu karnym drwal zatrzymal pilke reka

To byla jakas jedna wielka komedia... chyba komus bardzo bedzie brakowac Wisly w 1 lidze.
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Stary 08.04.2023, 22:59
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
To byla jakas jedna wielka komedia... chyba komus bardzo bedzie brakowac Wisly w 1 lidze.
Na pewno nie Canal+

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 08.04.2023, 23:34
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Powiem szczerze ,jest poczatek transmisji ,idzie pierwsze ujecie na stadion ,murawa......a moje pierwsze skojarzenie to ....
murawa jak na stadionie w Wodzisławiu ,gdzie Wisła 15 lat temu miała nieprzyjemnosc grac mecze z bodaj juz nieistniejąca Odrą.Ale to było 15 lat temu (!!!)

na Boga dzis wymagają miejsc parkingowych ,a to kateringu a tu nawet jest przepis i tym zeby nie bylo przeklenstw na stadionach ,a na co nie zwracają uwagi ? no skoro najwazniejszy jest futbol to chyba kluczowe jest to na czym gra tych 22 ludzi.

Jak mozna taki gnojownik dopuscic do rozgrywki to jest skandal.Przeciez ci wiesniacy robiący to z premedytacją tylko czekają na taki stan murawy ,dotego 10 drwali koszących i grajacych antyfybol i heja na Moskala ,moze jakis remis ,moze farfocel ale jak u siebie punkty beda wpadac to sie utrzymamy.
jak mozna w 2023 grac na takim bagnie to jest niepojete.I jeszcze te całe krawaty z pzpn ogladają to i nie maja zadnych zastrzezen.Kazdy kto przjedzie tam zagrac w piłke jak ŁKS i tak zostanie w bagnie utopiony a jego umietnosci zniwelowane.

WIdac ile flustracji mial dzis Luis,Rodado czy Junca bo przeciez grajac przeciwko pastuchom na czyms normalnym dzis spokojnie by ich ograli.Naprawde takim czyms robimy posmiewisko egzekwujac czasem wrecz kurioznalne wymogi podczas gdy olewamy najwzniejszy czyli stan murawy.
Dla pilkarzy i tak nalezy sie pochwała ,dali 100% ,pare razy nawet klepneli ,ale dzis poprpstu na tym gnojowniku grac sie nie dalo.Jest 8 meczy dalej wszytsko przed nami,zycze tym wsiokom zeby przyszedl mecz kiedy grajac o cos waznego sami wtopią na tym swoim bagnie punkty a los ich pokaże,i okaze sie przewrotny.
100% zgody
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów