|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Może Jakub XVI?
To dopiero by się działo Wojna domowa.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 22.12.2022 o godz. 14:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
To ja proponuje zabawę w tym temacie
![]() Kiedy doczekamy się powołania dla jakiegoś polskiego zawodnika z Wisły do reprezentacji? (wykluczam tutaj Błaszczykowskiego bo pewnie jakiś pożegnalny mecz mu zrobią za niedługo) - ja obstawiam optymistycznie, że w roku 2026 jakiś reprezentant nam się trafi ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Jakub miał już mecze pożegnalne za wujka, kiedy wspólnie mącili w kadrze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
tak jak np Buksa ? ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 03.2019
Offline |
|
|
Bardzo bym chciał, aby Kuba rozegrał pożegnalny mecz w kadrze wzorem Piszczka, Fabiana, czy Boruca. Ale czy będzie na to okazja? Nawet jeśli JB16 wyzdrowieje i będzie miał jeszcze pare meczów w planie, to uważam że całe paliwo przeznaczy na granie w Wiśle, a kadra dla niego jest zamkniętym tematem, nawet mecz pożegnalny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Czerepach, właśnie chodzi mi o takiego bezpośrednio z Wisły powołanego. Ale nawet pisząc tamtego posta to uświadomiłem sobie, że raczej się takiego nie doczekamy i prędzej będzie to ktoś, kto się przewinie przez nasz skład i będzie już z jakiegos innego klubu powołany.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wydaje mi sie ze taki np Kacper Duda moze do kadry trafić , ale oczywiscie po tym jak juz roziwnie sie w jakimś poważnym klubie , tak jak np wlasnie starszy Buksa
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a wiecie że mówi sie że Czesia ma Probierz zastąpić ?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Gorszych kandydatów od wujka Jurka i Czesława 711 nie ma.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Trudno powiedzieć czy np. Probierz, Urban, Stokowiec itp. itd. nie są gorsi. Czesiek niby zdobył wcześniej jakieś mp i pp, a w/w nawet tego nie.
Skorża coś zdobył i ma większe doświadczenie bo popracował i pracuje poza Polską - zakładam, że taka sytuacja rozwija trenera i Papszun może jest obiecujący na przyszłość. O reszcie towarzystwa to dla mnie w tej chwili szkoda nawet myśleć w kontekście repry. Co do Wiślaka w reprezentacji, to trzeba najpierw wrócić do extra żeby ktoś w ogóle popatrzył w stronę grajków z Wisły, a po drugie - ja nie widzę w tej chwili w W nikogo z takim potencjałem. Chociaż może jakby przyszedł jakiś prawdziwy trener to podniósłby Gruszkowskiego, Starzyńskiego czy Wachowiaka na ten poziom, ale wątpię. Ale oczywiście oby za niedługi czas okazało się, że myliłem się z moim pesymizmem.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 06.01.2023 o godz. 09:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Właściwie to do niedawna uważałem że naturalnym następcą będzie Papszun ale jak człowiek zaczyna sobie to rozbijać na czynniki pierwsze to już takiej pewności nie ma.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Z Papszunem byłoby to samo co z Fornalikiem.
Wzięli go do kadry, bo coś tam pokazywał fajnego w Ruchu, dobrze ustawił drużynę, wypromował kilku zawodników, ogólnie było widać jego rękę. Jednak reprezentacja i rola selekcjonera, a nie trenera to trochę coś innego. Mniej czasu na budowanie drużyny, budowanie schematów czy stylu. I Fornalik poległ. Papszun, oczywiście ma więcej charyzmy od smutnego Waldka, nie wiem jednak czy byłby w stanie w krótkich okresach zgrupowań na kadrę coś zbudować. Widać po jego pracy w Rakowie, że była tam długofalowa, systematyczna praca. Oczywiście mógłby wstrząsnąć reprą powołując do niej nieoczywistych piłkarzy, którym by się chciało. Do tej pory wszyscy bowiem obracają się w tym samym kręgu, co zabija kreatywność |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jest trener i to mocne nazwisko , a tu cisza ?
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Formalnie chyba jeszcze nie ma
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Mogli wziąć Engela albo od biedy Piechniczka
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
albo Gmocha , ewentualnie Górskiego, a nie czekaj...
![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Zatrudnienie Ferdynanda Kiepskiego, tzn. Fernando Santosa nie napawa mnie optymizmem.
Już ubiegłoroczne Mistrzostwa Świata zakończyły się klęską Portugalii. Mieli najlepszy skład w historii, a mimo to nie zachwycili. Posiadali niesamowity potencjał - połączenie młodych (Ramos, Leao, Felix, Diogo Costa, itp.) z ogranymi gwiazdami (Dias, Cancelo, Bruno, Bernardo) + duet CR7 i Pepe. Mieli wszystko, aby zostać Mistrzem Świata. Zawiedli. Santos jedzie cały czas na ME z 2016 r. Pamiętamy, dzięki komu awansował do fazy półfinałowej. Brawo Jakub! Mieli wtedy dużo szczęścia, bo styl nie zachwycał. Trzy kolejne wielkie imprezy zakończyły się porażkami, bo jednak Portugalia miała o wiele większy potencjał. Dla mnie to może być casus dziadka Beenhakkera. Pamiętamy jego wyczyny na ME 2008, a eMŚ 2010 to była największa żenada w XXI wieku pod względem sportowym. Lato powinien go wcześniej wywalić i to dyscyplinarnie. Beenhakker miał już duże znamiona Alzheimera, o wszystkim decydował w rzeczywistości handlarz truskawkami Jan de Zeeuw. Walki były na początku dziennym. Uprzywilejowani menedżerowie robili co chcieli. Gwiazdy ówczesnej Wisły nie grały, a one powinny stanowić trzon kadry na ME 2008. Praktycznie nikogo nie było z prawdziwych piłkarzy Wisły, a powoływał Kokoszkę czy Łobodzińskiego. Alzheimer. Te brednie o chatkach z drewna. Bez komentarza. Beenhakker z de Zeeuwem ładnie nas orznęli na pieniądzach. Tu może być podobnie. Wypalony Ferdynand dostał kontrakt gwiazdorski, aż jestem w szoku. Pytanie, kto mu takie zarobki będzie gwarantował w rzeczywistości. Tylko przychodzi jedna osoba na myśl - Daniel z Pcimia. Santos ma łatwe zadanie, bo jednak systemy eliminacyjne i finałowe są o wiele łatwiejsze. Awans z grupy na Euro to żadne osiągnięcie, a Ferdynand za takie coś zarobi kilka mln euro. Kwota robi wrażenie. Z Portugalią nie umiał wykorzystać potencjału na ostatnich trzech wielkich turniejach. Finalnie, najbardziej prawdopodobne jest to, że on osiągnie tylko to, co każdy Probierz, czy inny Urban by osiągnął, ale za kilka mln euro więcej. W cudowną przemianę nie wierzę. Zadanie ma łatwe. Pierwszy test to grupa ME 2024, choć już jeden gwiazdor z Portugalii tego nie zdał, a wcześniej wielki Holender. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
uwaga dzisiaj debiut Santosa
nasza grupa: ![]() 1 i 2 kolejka eliminacji (na zielono mecze rywali z grupy, na czerwono nasze) ![]() powyzsza kolejka nie jest pelna , bo nie ma meczy wczorajszych , takie padły wyniki : ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Ja nie mogę: Bednarek znowu w składzie.
Ten Santos to kiedykolwiek widział, co ta chłopina odwala? Nie wiem też, co oni widzą w Linettym. Ogólnie nie ma z czego wybierać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Przede wszystkim są zdrowi i nie za starzy.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Może Niewiadomski, Łasicki i Jaroch powinni zagrać w Reprezentacji?
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Może nie do końca, ale to odwalają Bednarek, Kiwior, Cash, (Gumny), Karbownik to nawet w I lidze się nie mieści.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Nie rozumiem po jaką cholerę przerywano rozgrywki I ligi?
Można było dzisiaj oglądać Wisłę zamiast tych _*_)&)(^*^*%%$# |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Ferdziu Santos zarobi kilkadziesiąt milionów złotych.
Nie lepiej było te pieniądze przeznaczyć na szkolenie, na pracę u podstaw? Santos wydoi nas strasznie. Jak przed laty Beenhakker. Już handelek kwitnie przy pomocy Piekarskiego - agenta rosyjskiego. Od czasów EURO 2016 i nie wykorzystanej szansy na medal (brawo Billettieri) jest równia pochyła i cały czas kompromitacja. Z udziałem kanalii i agenta Filipiaka Brzęczka, który zniszczył Wisłę, bandyty Michniewicza o masakrycznym stylu, który chciał wydoić Polskę przy pomocy Morawieckiego, uciekiniera Sousy czy obecnego starego dziada. Santos, wypierdalaj do San Escobar.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 25.03.2023 o godz. 02:57.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
Ja bym te pieniądze przeznaczył na szpitale psychiatryczne.
PONAWIAM PROŚBĘ o nie cytowanie debili/botów/prowokatorów itp. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|