|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Mam wrażenie, że zjazd Jarocha zaczął się w momencie gdy Sobolewski zaczał probowac go na lewej obronie tudzież na prawym wahadle. Chłop od tej pory coś nie może się odkręcić.
Niestety alternatywą dla niego są Gruszkowski z Szotem więc bida z nędzą. Villar traci dość sporo na wartości, mając partnera w takiej formie na wlasnej stronie. Ale to dyskusja akademicka, bo tego problemu aktualnie rozwiązać się już nie da. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
o jakim zjeździe mowa? Jaroch jest cienki jak siki węża..
nie popełnia rażących błędów, jest wyrobnikiem skrojonym na górną połówkę 1 ligi i tyle.. nic nie daje z przodu, fatalna technika.. jeśli awansujemy do ekstraklasy będzie jednym z pierwszych do odstrzału |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Już są! Wideo kulisy - niepublikowane nigdzie indziej smaczki, zakulisowe rozmowy, ujęcia z wiślackiej szatni, itd. z meczu Wisła 2-1 Odra:
https://www.youtube.com/watch?v=FKb68e3_CTk
Ostatnio edytowane przez aNouc : 26.02.2023 o godz. 21:42.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Apropo kulis to widać jak w oczach rośnie nam Fernandez. Zaryzykuję stwierdzenie że bez względu na rozstrzygnięcia wiosny zostanie na kolejny sezon w Wiśle. A w przypadku awansu to esa go na 100%. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ja szanuję Fernandeza za umiejętności, charakter, walkę i profesjonalizm, ale nie wiem czy fair jest obarczać go niechcianą kibicowską miłością która szybko może się przerodzić w nienawiść gdyby przeszedł do Lecha czy Legii, co w jego wypadku miałoby sens i sportowy, i finansowy. Fernandez nie musi kochać Wisły, wystarczy że daje nam naprawdę wiele na boisku. Ja będę zaskoczony jeśli po takiej rundzie nie zostanie w Wiśle bez względu na awans, bo na pewno pojawią się solidne oferty. Ale - każdy Imaz i Carlitos pokazuje też potencjalnym następcom że warto przyjść do Wisły, bo można tam jednak solidnie naprostować karierę, więc nie ma co płakać, tylko się cieszyć że taki piłkarz u nas gra tu i teraz.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.02.2023 o godz. 11:02.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ty nazywasz "obarczaniem go niechciana, kibicowska miłością" ja nazywam sprawianiem prawdopodobnie najlepszych chwile w jego piłkarskiej karierze.
I tak, może odejść po sezonie, ale może też zostać i będzie to miało i sens sportowy i finansowy. Uważam że dwa najważniejsze warunki to awans oraz kontynuacja projektu Ramireza. A już kiedyś przechodząc do Wisły zrezygnował z 5x większej kasy od Arabów. Poprzednia hiszpańska ekipa pomijając problemy finansowe rozpadla się również dlatego że nie mieli żadnego hiszpanskiego łącznika z klubem. 1 liga to nie jest okno wystawowe, jak się niektórym wydaje. Ma iść do Legii czy Lecha na ławe w wieku 30 lat zarabiając najwyżej tyle samo co w Wiśle? To zgoła inna sytuacja niż w przypadku choćby Carlitosa. A na ten moment niewiele wskazuje że w ogóle są nim zainteresowani. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Wątpię, żeby miał w Lechu/Legii zarabiać tyle, ile u nas.
Jeśli będzie u nas ekstraklasa, to i na pewno większe pieniądze na kontrakty, ale mam wrażenie, że i tak to, co mogą zaoferować topowe aktualnie kluby w Polsce, będzie poza naszym zasięgiem jeszcze przez parę lat. Jak Fernandez zakręci się pod koniec sezonu w okolicy 20 zdobytych bramek, to nie widzę absolutnie szans na zatrzymanie go u nas. W jego wieku będzie to idealny czas na wyjazd do jakichś arabów, gdzie za 3 lata kopania na wydmach dostanie pieniądze, które zabezpieczą go do końca życia. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wszystko co piszesz to myślenie życzeniowe. Jest szansa że Fernandez zostanie, ale raczej niewielka. Nie z takimi liczbami. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Jeżeli miałbym wybierać najlepszego PO w Wiśle od czasów Baszcza to postawiłbym na Singlara ![]() Natomiast jeżeli miałby postawić na najlepszy jednorazowy występ na PO w Wiśle jaki widziałem to stawiam na Kubę ![]() ![]()
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nikt nie wykupił Luisa bo wiązał buty w meczu z Odra Opole czy Katowicami. Pirulo, Angulu czy Ranireza nikt nie wykupił tak teraz też o Luisa będziemy się co najwyżej szarpać z polskimi klubami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|
|
Zapominasz, że poza pieniędzmi w Lechu albo Legii może doświadczyć gry w europejskich pucharach czego w swojej karierze jeszcze nie widział.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zawodnik z kartą na ręku, niech ma 20 goli i kilkanaście asyst w pierwszej lidze (realne). Każdy DS w Ekstraklasie będzie choćby wstępnie zainteresowany. 5-6 klubów jest w stanie spokojnie nas przebić. Przejście do 4 z nich to awans sportowy, finansowy, ew. gra w pucharach (pewnie ze dwa mecze, wiadomo). Nie wykluczałbym też zainteresowania z bardziej egzotycznych kierunków. Być może Fernandez zostanie, ale nie dlatego że jest prawdziwym Wiślakiem tylko - bo położymy odpowiednie pieniądze na stole i nie będzie lepszych ofert. Przyszedł tutaj odbić się od dna i to zrobił. Obiektywnie to jest piłkarz ponad obecny poziom Wisły.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.02.2023 o godz. 13:20.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak dla mnie - bez względu na wynik sportowy, Fernandeza w przyszłym sezonie w Wiśle nie będzie.
W przypadku braku awansu - wiadomo, brak kasy. Ale nawet przy awansie - przykładowy Obidziński zrobi wszystko, żeby Jarkowi dowalić A poza Rakowem taka Legia czy Amica a nawet Pogoń spokojnie mogą być zainteresowane. Życie też będzie miał atrakcyjne, w dużym mieście (nie licząc Rakowa). A kasę nawet wiekszą i dodatkowo europuchary.
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 27.02.2023 o godz. 13:32.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wisła, a w zasadzie Królewski wraz z Kiko swoim projektem stworzyli bardzo atrakcyjne środowisko dla Hiszpanów. Atrakcyjniejsze od wielu klubów ekstraklasy. Jeśli Kiko ich przekonal do odbudowania kariery w polskiej 1 lidze, to zadanie utrzymania najlepszych graczy po awansie wcale nie musi być z gatunku s-f. Inne masz oferty na stole po dobrej rundzie w 1 lidze, a inne po esa. O kwotach nawet nie ma co dyskutować, bo te które dostają gracze 1 ligowi/kluby z transferów są co najwyżej śmieszne.
Żeby zakończyć temat: we will say what time will tell |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No z tym ciężko się nie zgodzić
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zgadza się, czas pokaże.
Żeby nie było - BARDZO bym chciał żeby Fernandez został, jest to jedyny uzasadniony komin płacowy w klubie. Koleś sam nas ciągnie za uszy przez cały sezon. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Tylko po co? Fernadez wbrew pozorom nie jest żadnym łakomym kąskiem dla najlepszych klubów w E-klasie. No chyba, że udałoby się im wyciągnąć go za frytki, żeby grzał ławę |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oni go od nikogo nie muszą wyciągać, wystarczy, że zaproponują mu odpowiednią kwotę za podpis pod kontraktem po 30 czerwca 2023.
Klubów, które mogą mu z marszu zapłacić o 50% więcej niż my, jest w Ekstraklasie kilka, a sam Luis ma przed sobą 2-3 najlepsze lata. Przy liczbach, jakie ma w tym sezonie, klub w Polsce znajdzie bez problemu. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
EDIT: Dla mnie i tak najlepsze z kulis jest zbiorowe synchroniczne "KUUUURWA" z trybun jak Fernandez nie strzelił karnego. Jakby to wszyscy na stadionie wcześniej przećwiczyli
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.02.2023 o godz. 15:16.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
nie mówiąc o tym, że Wisła by go nie chciała sprzedać za frytki |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sprzedać? Przecież kontrakt ma do końca sezonu.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ja cię rozumiem z tym kontraktem.
Moje pytanie natomiast brzmi: dla którego z czołowych klubów Ekstraklasy Fernandez może być zbawcą? Lub: który z czołowych klubów Ekstraklasy podpisze umowę na grzanie ławy za pieniądze znacznie przewyższające te, które mu płaci Wisła obecnie, plus premia za podpisanie umowy? Bo o ile rozumiem, że kiedyś łakomym kąskiem był Carlitos czy Imaz to Fernandez z całym szacunkiem i uznaniem jego dokonań w I lidze mógłby buty za nimi nosić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2019
Offline |
|
|
Wedle wypowiedzi po meczu z Motorem („cała nasza drużyna zarabia podobnie”) i przy okazji potencjalnego transferu do Widzewa („tyle zarabia w sumie dwóch naszych najlepszych zawodników”) Fernandez zarabia u nas ok. 120 tys. PLN miesięcznie czyli ponad 300 tys. EUR. 50% więcej to byłoby ok. 450 tys. EUR.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale to 120 tyś. PLN to jest info potwierdzone przez Królewskiego, czy dziennikarskie domysły?
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie wiem czemu ludzie robią z tego taką histerię... Czy to źle że zarabia tyle co Wachowiak, Plewka, Szywacz, Talar i Niewiadomski razem wzięci? Lepiej mieć jednego piłkarza który robi robotę niż 8 którzy sabotują grę. A bez Fernandeza to byśmy się teraz bili z Odrą o utrzymanie. Problemem jest to że inne kominy płacowe (Hugi, Colley) i dobrze zarabiający piłkarze (Plewka, Balta) nawet się nie zbliżyli do bycia użytecznym. Wolałbym kopnąć w dupę Młyńskiego który strzela gola raz na jakieś 400 minut plus kilku badziewiaków zapychającyh tylko kadrę niż Fernandeza. Z Młyńskim na skrzydle nie awansujemy, jeden gol jak już prowadziliśmy tego nie zmieni. Problemem nie jest Fernandez tylko rozdęta do granic absurdu kadra pełna bezużytecznych piłkarzy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.02.2023 o godz. 11:21.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Niemniej temat nadmuchany do granic absurdu.
Do tego wroca tu Fazlagicie, Balty itd... |
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
To dotyczyło przedłużenia po zeszłym sezonie i klub z tego skorzystał (chociaż wielu powiela mity i bredzi o jakiejś walce o niego).
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja absolutnie nie mam nic przeciwko jego zarobkom, jeśli odwdzięcza się dobrą grą. Nie zdawałem sobie sprawy, że zarabia takie pieniądze, bardziej myślałem o kwocie rzędu 60-80k PLN brutto miesięcznie.
Przy takie pensji rzeczywiście w Ekstraklasie mało kto byłby mu w stanie dać dużo więcej, kontrakty rzędu 400k+ euro są chyba tylko w Lechu i Legii. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|