|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
VAMOS Wisła
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Komentator miszcz. Hernandez
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
fatalnie sie to oglada, prawde mowiac czytam sobie w tym czasie jakies rzeczy na laptopie , bo ciezko zdzierżyć to widowisko
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Biegański łapał muchy? Qrwa Rodado prowokuje rzut rożny i szmata wpada. dramat
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
spokojnie , Drozd z Simone przeanalizują pracę Mikolaja dokładnie
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
póki co hiszpanie oduczyli się grać w piłkę. Rodado na boisku brak, Villar 3 akcje i nie ma Go, Junca dramat, Fernandez gra tak jak strzelił karnego. Po dzisiejszym meczu , bez względu na wynik, Sobolewski powinien dla dobra klubu, podać się do dymisji
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Co tu analizować...
Zrobił pajacyka czyli jedyne co potrafi, a że piłka go nie trafiła to "cudownej interwencji Biegańskiego" ni ma... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Tzn. rozumiem, że Sobol nigdy nie zapowiadał się na geniusza trenerki, ale z takim składem, jaki ma obecnie Wisła, to wypadałoby przynajmniej stworzyć 2-3 sytuacje bramkowe. Z ODRĄ. U SIEBIE.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
zastanawiam sie co jest gorsze: jakość naszych akcji ofensywnych czy fryzura niziołka
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a jednak REMONTADA !!!!
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
wideo konferencja Radosława Sobolewskiego po meczu Wisła vs Odra Opole do obejrzenia na wiślackim YouTube pod linkiem:
https://www.youtube.com/watch?v=SlHGC9ufcWs |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
co się dzieje, że nie ma na ławce Talara a jest Colley?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Dobry ten "Hernandez" a "Benitez" przynajmniej szybciej biega od Rodado.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Mogą sobie tak grać cały sezon, byleby męczyli kolejne zwycięstwa. Rok temu nikt nie dawał nam dodatkowych punktów za ładną, ale nieskuteczną grę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Pierwszej połowy nie ogladałem.
W drugiej dawno nie widziałem nas tak dominujących przeciwnika, Odra broniła się w 9 na lini 18 metra.... Przecież my mamy więcej jakościowych zawodników niż jak spadaliśmy z ekstraklasy. Kilka przemyśleń: - Milion dośrodkowań na Rodado to nie jest dobry pomysł (a i tak powinien mieć bramke). - Fernandez wariat. -Hiszpanie są za dobrzy na 1wszą liige ten Mula to kot jest. - Oglądając od 45 minuty nie miałem wątpliwości że wciśniemy przynajmniej 2 bramki, nasi byli na pełnej. Potwierdzam mental jest. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
A kiedy nasza gra była ładna?
Dzisiaj kilka razy pojawiły się przebłyski, niestety Duda i Sapała koszmarnie zwalniali grę. Jednak była wiara i chęci co dało nam 3 punkty, mimo niestrzelonego karnego i kolejnej szmaty bramkarza. Odrabiamy straty i to jest najważniejsze... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Dużo lepszy mecz niż z Arką. Prowadziliśmy grę, gola straciliśmy po babolu Biegańskiego.
Mi już powoli do chłopa siły brakuje, bo to już jest recydywa w takiej sytuacji. Miał obowiązek pilnować miejsca w które szło dośrodkowanie a przede wszystkim zostać w bramce mniej więcej na jej środku. Tylko tyle. Przez chwilę była poprawa, a teraz znowu poszedł na grzyby. Pisałęm o tym wielokrotnie chociażby w cytacie poniżej..... Nie rozumiem ile razy można popełniać ten sam błąd. s1mone napisał(a):
Wracając do naszej gry. Prowadziliśmy grę w obu połowach. Zdominowaliśmy wszystkie statystyki. Strzeliliśmy dwa gole, mimo zmarnowania wielu dogodnych sytuacji. Fajnie, że graliśmy do końca, bo z tym różnie bywało ostatnimi czasy u nas. Zasłużone zwycięstwo, jedziemy dalej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Niestety polacy.. Biegański-Sapała-Duda-Młyński-Jaroch.. wszyscy najgorsi na boisku..ale samymi hiszpanami nie da się grać..
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Pamiętajmy, że Odra to jednak drużyna sporo słabsza od Arki.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Dziś 3/4 meczu przegrywaliśmy chyba z najgorszą drużyną jaka dotąd gościła na Reymonta w tym sezonie...
Rodado ława ! Gość jest beznadziejny , niech gra ten Benito Mula dał super zmianę , nakręcał całą ofensywę w 2 połowie. Ogólnie bardzo słaby mecz znowu w 1 połowie , 2 połowa mieliśmy sporą przewagę , ale to wynikało z tego ,że Odra się broniła już niemal całą drużyna we własnym polu. Tak jak z Arką , najwążniejsze 3 punkty |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Wygraliśmy indywidualnymi umiejętnościami Hiszpanów. Młyński przegrał właśnie rywalizację z Mulą, przepaść w umiejętnościach obu to jest jakiś kosmos. Mula też ma soczysty strzał z dystansu, a do tego drybling, szybkość, dośrodkowania i podanie. W skrócie - technikę. Rywalizacja między nimi to rywalizacja Fiata 126P z Golfem V. Duda pierwsza połowa dramatycznie słaba, zwalniał akcje, tracił - był często piątym kołem u wozu w ataku. W drugiej lepiej, kilka przechwytów. Casus Młyńskiego - gra na pożyczonym czasie, rywalizuje z lepszymi piłkarzami (Basha i Tachi, murzyn zobaczymy co pokaże ale jest podobno perfekcyjnie przygotowany do gry o czym świadczy że jest dziś na ławce i symbolicznie wszedł na boisko). Biegański zawalił jedyną obronę jaką miał. Nie miał prawa tego puścić. Bramka w 100% na jego konto. Jaroch jaki cyrk odwalał w obronie to pała mała, w pierwszej połowie nie trafił w piłkę w polu karnym, Hiszpan Odry go okiwał, w drugiej jeszcze lepszą dywersję odwalił. Miał farta że nie skończyło się bramką, z bloku obronnego najgorszy. Karny na nim dyskusyjny. Moltenis miał jeden kiks, raczej poprawnie. Widać że Odra go pilnowała. Fernandez - MVP. Wygrał nam mecz. Nie spalił się po zepsutym karnym, zrobił swoje. 13 goli, nie wiem nawet ile asyst (w tej rundzie ma już jedną). Ratuje nam dupę. Niemiłosiernie kopany i wywracany. Sapała OK ale miał farta że nie dostał asa kier. Lepiej podaje niż Duda. Rodado zagrał dobrze, miał trochę pecha przy strzałach. Jego strzał dobijał Fernandez. Benito dobra zmiana, walczy o piłkę, zbiera, pressuje. Inicjował dobre kontry. Co do murzyna to zaskakuje że już się znalazł na ławce. Widać nie tylko przygotowanie jest OK, z piłką też musi sobie radzić. Czasy Talara i Szywacza szczęśliwie chyba mijają. Kiko widział gdzie jest nasza największa słabość. Niestety, w obecnej Wiśle to Polacy są obciążeniem, zwłaszcza pseudotalenty. Jeden Łasicki honor ratuje, najlepszy na swojej pozycji. Biegański jak będzie takie jaja odwalał to znajdzue się w końcu Hiszpański bramkarz z kartą na ręku.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.02.2023 o godz. 23:11.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Fajnie, że po raz drugi przegrywając, potrafimy odwrócić losy meczu. Ważne zwycięstwo i lecimy za tydzień po kolejne.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Tak będzie wyglądać połowę spotkań w tej rundzie. Przegrywaliśmy? Wolę to niz strzelać pierwsza bramkę i potem murować bramkę.
Moze z ŁKS, Ruch, czy PBB będzie rozgrywać spotkania pod ich dyktando, reszta to będzie nastawienie rywali na kontrę/SFG itp. Jak coś strzela fartem to będzie wyglądać jak z Odrą. Jak my strzelimy to jak z Resovia. Dzisiaj Odra miała 1 sytuacje + to rzut wolny, my co cisnęliśmy w 2 połowie.. Hiszpanie rozgrywali swój mecz. Widać było że ich jakość robi różnicę. Obaj skrzydłowi z asysta/kluczowym podaniem do Luisa/Rodado. W dodatku Junca grał swój mecz. Powiem szczerze że jak na tak skomasowane obronę Odry to i tak imponowała nasza jakość piłkarska. Brawo Wisła za walkę! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Fakt że tak będzie wyglądać więlszość spotkań w tej rundzie, oby Hiszpanie mieli też żyłkę trenerską.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.02.2023 o godz. 23:59.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Tak czy inaczej wygląda że na ten moment jest odpowiednią osobą na odpowiednim miejscu. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Kto jak kto, ale taki człowiek jak Sobolewski zasluzyl na awans z Wisłą do esa. A na pewno bardziej niż Brzeczek czy inni jego poprzednicy
Szkoda że tak wielu mu źle życzy. Albo inaczej, próbuje go zrównać do poziomu trenerskiej A klasy. Nikt go nie wznosi pod niebiosa, ale ja nie mam wątpliwości że będzie oddawał Wiśle 100% siebie |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
|
Pierwszej bramki nie widziałem (na szczęście) bo wychodziłem z samolotu.
Karnego niestrzelonego widziałem. Pierwszej naszej nie widziałem bo wywaliło mnie z wifi w kolejce między terminalami. Drugą i końcówkę obejrzałem bo samolot do KRK miał opóźnienie. Przy okazji pozdrawiam sąsiada, który miał karnet ale też go w Kraku nie było. Przynajmniej skorzystał na moim Polsacie. Przy okazji pytanie, dlaczego Wisła znów gra w piątek? A co do meczu to widać, że Odra odrobiła zadanie domowe i pilnowała nas przy SFG Skrót meczu: https://mobile.twitter.com/polsatspo...50958105489413 I przy okazji trening karnych bardzo potrzebny. Nie wolno lekceważyć bramkarza! ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Cieszy kolejna wygrana. Widać że 0-1 nam nie straszne, i dobrze. To buduje psychikę. Za tydzień liczę na kolejne 3 punkty
![]() Btw Ci co chcą płakać i narzekac... zawsze coś znajdą żeby pokazac ze mają rację. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|