The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.02.2023, 18:29
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Mnie chodzi o idiotyzm przesuwania kogoś na inne pozycje, bo ktoś wypadł.
Jaroch to aktualnie nasz najlepszy PO i nie widzę powodu żeby go przesuwać na lewą obronę żeby tam łatać ewentualną absencje Junci.
Nie wiem po co rozpierrdalać coś, co po prostu funkcjonuje. Gruszkowski czy Szot i tak nas nie zbawią na prawej obronie, a przekładanie Jarocha na LO nie zbawi lewej flanki.
Jak chcemy łatać LO to wsadzamy tam po prostu zapchajdziurę (obstawiam, że zagra Szot) i zakazujemy przekraczać linię środkową, a nie wymyślamy kwadratowe jaja i rozdupcamy oba boki obrony.
Jestem tego samego zdania.Rozpierdalanie dwóch pozycji z powodu braku jednego piłkarza to jakis wyższy poziom absurdu
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 24.02.2023, 20:33
VAMOS Wisła
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 24.02.2023, 20:58
Komentator miszcz. Hernandez Kogo nasi wyzywają?
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 24.02.2023, 21:04
fatalnie sie to oglada, prawde mowiac czytam sobie w tym czasie jakies rzeczy na laptopie , bo ciezko zdzierżyć to widowisko
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 24.02.2023, 21:12
Biegański łapał muchy? Qrwa Rodado prowokuje rzut rożny i szmata wpada. dramat

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 24.02.2023, 21:18
spokojnie , Drozd z Simone przeanalizują pracę Mikolaja dokładnie
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 24.02.2023, 21:24
póki co hiszpanie oduczyli się grać w piłkę. Rodado na boisku brak, Villar 3 akcje i nie ma Go, Junca dramat, Fernandez gra tak jak strzelił karnego. Po dzisiejszym meczu , bez względu na wynik, Sobolewski powinien dla dobra klubu, podać się do dymisji

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 24.02.2023, 21:25
Co tu analizować...

Zrobił pajacyka czyli jedyne co potrafi, a że piłka go nie trafiła to "cudownej interwencji Biegańskiego" ni ma...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 24.02.2023, 21:27
Tzn. rozumiem, że Sobol nigdy nie zapowiadał się na geniusza trenerki, ale z takim składem, jaki ma obecnie Wisła, to wypadałoby przynajmniej stworzyć 2-3 sytuacje bramkowe. Z ODRĄ. U SIEBIE.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 24.02.2023, 21:41
zastanawiam sie co jest gorsze: jakość naszych akcji ofensywnych czy fryzura niziołka
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 24.02.2023, 22:02
a jednak REMONTADA !!!!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 24.02.2023, 22:21
wideo konferencja Radosława Sobolewskiego po meczu Wisła vs Odra Opole do obejrzenia na wiślackim YouTube pod linkiem:

https://www.youtube.com/watch?v=SlHGC9ufcWs
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 24.02.2023, 22:28
co się dzieje, że nie ma na ławce Talara a jest Colley?

Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.02.2023, 22:32
Dobry ten "Hernandez" a "Benitez" przynajmniej szybciej biega od Rodado.
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 24.02.2023, 22:34
Mogą sobie tak grać cały sezon, byleby męczyli kolejne zwycięstwa. Rok temu nikt nie dawał nam dodatkowych punktów za ładną, ale nieskuteczną grę.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 24.02.2023, 22:37
Pierwszej połowy nie ogladałem.

W drugiej dawno nie widziałem nas tak dominujących przeciwnika, Odra broniła się w 9 na lini 18 metra....
Przecież my mamy więcej jakościowych zawodników niż jak spadaliśmy z ekstraklasy.
Kilka przemyśleń:
- Milion dośrodkowań na Rodado to nie jest dobry pomysł (a i tak powinien mieć bramke).
- Fernandez wariat.
-Hiszpanie są za dobrzy na 1wszą liige ten Mula to kot jest.
- Oglądając od 45 minuty nie miałem wątpliwości że wciśniemy przynajmniej 2 bramki, nasi byli na pełnej.
Potwierdzam mental jest.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 24.02.2023, 22:40
A kiedy nasza gra była ładna?

Dzisiaj kilka razy pojawiły się przebłyski, niestety Duda i Sapała koszmarnie zwalniali grę. Jednak była wiara i chęci co dało nam 3 punkty, mimo niestrzelonego karnego i kolejnej szmaty bramkarza.

Odrabiamy straty i to jest najważniejsze...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 24.02.2023, 22:50
Dużo lepszy mecz niż z Arką. Prowadziliśmy grę, gola straciliśmy po babolu Biegańskiego.

Mi już powoli do chłopa siły brakuje, bo to już jest recydywa w takiej sytuacji. Miał obowiązek pilnować miejsca w które szło dośrodkowanie a przede wszystkim zostać w bramce mniej więcej na jej środku. Tylko tyle. Przez chwilę była poprawa, a teraz znowu poszedł na grzyby.

Pisałęm o tym wielokrotnie chociażby w cytacie poniżej..... Nie rozumiem ile razy można popełniać ten sam błąd.

s1mone napisał(a):
Ostatnio przynajmniej przestał błędnie się ustawiać przy dośrodkowaniach na styk. Czyli, gdy przeciwnik ma szansę trącić piłkę ale nie ma pewności czy to zrobi. Wcześniej zdarzało mu się błędnie to oceniać i leciał tam, gdzie piłka leciała bezpośrednio z crossa zamiast bronić światła bramki i asekurować miejsce crossa.
Ja oczy przecierałem, gdy wtedy szedł cross poza światło bramki, a Mikołaj sru poza światło bramki za piłką. A przeciwnik przecinał dośrodkowanie i bum mu brameczkę w środek bramki na pustaka.

Wracając do naszej gry.
Prowadziliśmy grę w obu połowach.
Zdominowaliśmy wszystkie statystyki.
Strzeliliśmy dwa gole, mimo zmarnowania wielu dogodnych sytuacji.
Fajnie, że graliśmy do końca, bo z tym różnie bywało ostatnimi czasy u nas.
Zasłużone zwycięstwo, jedziemy dalej.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 24.02.2023, 22:51
Niestety polacy.. Biegański-Sapała-Duda-Młyński-Jaroch.. wszyscy najgorsi na boisku..ale samymi hiszpanami nie da się grać..
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 24.02.2023, 22:55
Pamiętajmy, że Odra to jednak drużyna sporo słabsza od Arki.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 24.02.2023, 23:04
Dziś 3/4 meczu przegrywaliśmy chyba z najgorszą drużyną jaka dotąd gościła na Reymonta w tym sezonie...
Rodado ława ! Gość jest beznadziejny , niech gra ten Benito
Mula dał super zmianę , nakręcał całą ofensywę w 2 połowie.
Ogólnie bardzo słaby mecz znowu w 1 połowie , 2 połowa mieliśmy sporą przewagę , ale to wynikało z tego ,że Odra się broniła już niemal całą drużyna we własnym polu.
Tak jak z Arką , najwążniejsze 3 punkty
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.02.2023, 23:08
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Pierwszej połowy nie ogladałem.

W drugiej dawno nie widziałem nas tak dominujących przeciwnika, Odra broniła się w 9 na lini 18 metra....
Przecież my mamy więcej jakościowych zawodników niż jak spadaliśmy z ekstraklasy.
Kilka przemyśleń:
- Milion dośrodkowań na Rodado to nie jest dobry pomysł (a i tak powinien mieć bramke).
- Fernandez wariat.
-Hiszpanie są za dobrzy na 1wszą liige ten Mula to kot jest.
- Oglądając od 45 minuty nie miałem wątpliwości że wciśniemy przynajmniej 2 bramki, nasi byli na pełnej.
Potwierdzam mental jest.
Zmieniliśmy się w Dośrodkowię Probierza, problem w tym że on miał przynajmniej wysokich zawodników. Do takiej gry to raczej wysoki Żyro w ataku. Największe zagrożenie stwarzaliśmy i tak po grze po ziemi.

Wygraliśmy indywidualnymi umiejętnościami Hiszpanów. Młyński przegrał właśnie rywalizację z Mulą, przepaść w umiejętnościach obu to jest jakiś kosmos. Mula też ma soczysty strzał z dystansu, a do tego drybling, szybkość, dośrodkowania i podanie. W skrócie - technikę. Rywalizacja między nimi to rywalizacja Fiata 126P z Golfem V.

Duda pierwsza połowa dramatycznie słaba, zwalniał akcje, tracił - był często piątym kołem u wozu w ataku. W drugiej lepiej, kilka przechwytów. Casus Młyńskiego - gra na pożyczonym czasie, rywalizuje z lepszymi piłkarzami (Basha i Tachi, murzyn zobaczymy co pokaże ale jest podobno perfekcyjnie przygotowany do gry o czym świadczy że jest dziś na ławce i symbolicznie wszedł na boisko).

Biegański zawalił jedyną obronę jaką miał. Nie miał prawa tego puścić. Bramka w 100% na jego konto.

Jaroch jaki cyrk odwalał w obronie to pała mała, w pierwszej połowie nie trafił w piłkę w polu karnym, Hiszpan Odry go okiwał, w drugiej jeszcze lepszą dywersję odwalił. Miał farta że nie skończyło się bramką, z bloku obronnego najgorszy. Karny na nim dyskusyjny.

Moltenis miał jeden kiks, raczej poprawnie. Widać że Odra go pilnowała.

Fernandez - MVP. Wygrał nam mecz. Nie spalił się po zepsutym karnym, zrobił swoje. 13 goli, nie wiem nawet ile asyst (w tej rundzie ma już jedną). Ratuje nam dupę. Niemiłosiernie kopany i wywracany.

Sapała OK ale miał farta że nie dostał asa kier. Lepiej podaje niż Duda.

Rodado zagrał dobrze, miał trochę pecha przy strzałach. Jego strzał dobijał Fernandez.

Benito dobra zmiana, walczy o piłkę, zbiera, pressuje. Inicjował dobre kontry.

Co do murzyna to zaskakuje że już się znalazł na ławce. Widać nie tylko przygotowanie jest OK, z piłką też musi sobie radzić. Czasy Talara i Szywacza szczęśliwie chyba mijają. Kiko widział gdzie jest nasza największa słabość.

Niestety, w obecnej Wiśle to Polacy są obciążeniem, zwłaszcza pseudotalenty. Jeden Łasicki honor ratuje, najlepszy na swojej pozycji. Biegański jak będzie takie jaja odwalał to znajdzue się w końcu Hiszpański bramkarz z kartą na ręku.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.02.2023 o godz. 23:11.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.02.2023, 23:28
Kris Dee napisał(a):Wyświetl post
Dobry ten "Hernandez" a "Benitez" przynajmniej szybciej biega od Rodado.
A Sapała mimo,że od kilku minut grzał się pod kocem to jeszcze zdołał powalczyć o piłkę z zawodnikiem Odry
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 24.02.2023, 23:28
Fajnie, że po raz drugi przegrywając, potrafimy odwrócić losy meczu. Ważne zwycięstwo i lecimy za tydzień po kolejne.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 24.02.2023, 23:44
Tak będzie wyglądać połowę spotkań w tej rundzie. Przegrywaliśmy? Wolę to niz strzelać pierwsza bramkę i potem murować bramkę.

Moze z ŁKS, Ruch, czy PBB będzie rozgrywać spotkania pod ich dyktando, reszta to będzie nastawienie rywali na kontrę/SFG itp. Jak coś strzela fartem to będzie wyglądać jak z Odrą. Jak my strzelimy to jak z Resovia.

Dzisiaj Odra miała 1 sytuacje + to rzut wolny, my co cisnęliśmy w 2 połowie.. Hiszpanie rozgrywali swój mecz. Widać było że ich jakość robi różnicę. Obaj skrzydłowi z asysta/kluczowym podaniem do Luisa/Rodado. W dodatku Junca grał swój mecz. Powiem szczerze że jak na tak skomasowane obronę Odry to i tak imponowała nasza jakość piłkarska.

Brawo Wisła za walkę!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.02.2023, 23:51
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Tak będzie wyglądać połowę spotkań w tej rundzie. Przegrywaliśmy? Wolę to niz strzelać pierwsza bramkę i potem murować bramkę.

Moze z ŁKS, Ruch, czy PBB będzie rozgrywać spotkania pod ich dyktando, reszta to będzie nastawienie rywali na kontrę/SFG itp. Jak coś strzela fartem to będzie wyglądać jak z Odrą. Jak my strzelimy to jak z Resovia.

Dzisiaj Odra miała 1 sytuacje + to rzut wolny, my co cisnęliśmy w 2 połowie.. Hiszpanie rozgrywali swój mecz. Widać było że ich jakość robi różnicę. Obaj skrzydłowi z asysta/kluczowym podaniem do Luisa/Rodado. W dodatku Junca grał swój mecz. Powiem szczerze że jak na tak skomasowane obronę Odry to i tak imponowała nasza jakość piłkarska.

Brawo Wisła za walkę!
"Hiszpanie rozgrywają swój mecz" - w punkt, bo na trenera nie bardzo co mają liczyć. Zakładam że wrzutki na Rodado to jego pomysł...

Fakt że tak będzie wyglądać więlszość spotkań w tej rundzie, oby Hiszpanie mieli też żyłkę trenerską.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.02.2023 o godz. 23:59.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 24.02.2023, 23:57
wolfy napisał(a):Wyświetl post
"Hiszpanie rozgrywają swój mecz" - w punkt, bo na trenera nie bardzo co mają liczyć. Zakładam że wrzutki na Rodado to jego pomysł...

Fakt że tak będzie wyglądać więlszość spotkań w tej rundzie, oby Hiszpanie mieli też zyłkę trenerską.
Dla mnie Sobolewski może trenować na Janasa tzn "nie wpierdalam się".
Tak czy inaczej wygląda że na ten moment jest odpowiednią osobą na odpowiednim miejscu.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 25.02.2023, 01:05
Kto jak kto, ale taki człowiek jak Sobolewski zasluzyl na awans z Wisłą do esa. A na pewno bardziej niż Brzeczek czy inni jego poprzednicy

Szkoda że tak wielu mu źle życzy. Albo inaczej, próbuje go zrównać do poziomu trenerskiej A klasy. Nikt go nie wznosi pod niebiosa, ale ja nie mam wątpliwości że będzie oddawał Wiśle 100% siebie
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 25.02.2023, 01:35
Pierwszej bramki nie widziałem (na szczęście) bo wychodziłem z samolotu.
Karnego niestrzelonego widziałem.
Pierwszej naszej nie widziałem bo wywaliło mnie z wifi w kolejce między terminalami.
Drugą i końcówkę obejrzałem bo samolot do KRK miał opóźnienie. Przy okazji pozdrawiam sąsiada, który miał karnet ale też go w Kraku nie było. Przynajmniej skorzystał na moim Polsacie.

Przy okazji pytanie, dlaczego Wisła znów gra w piątek?

A co do meczu to widać, że Odra odrobiła zadanie domowe i pilnowała nas przy SFG
Skrót meczu:
https://mobile.twitter.com/polsatspo...50958105489413

I przy okazji trening karnych bardzo potrzebny. Nie wolno lekceważyć bramkarza!
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.02.2023, 08:32
Cieszy kolejna wygrana. Widać że 0-1 nam nie straszne, i dobrze. To buduje psychikę. Za tydzień liczę na kolejne 3 punkty

Btw
Ci co chcą płakać i narzekac... zawsze coś znajdą żeby pokazac ze mają rację.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów