|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Nadchodząca kolejka*
![]() Aktualna tabela* ![]() ![]() *grafiki i kursy (z dnia zakładania tematu) od sponsora tytularnego rozgrywek ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Cóż mogę powiedzieć - rozklad jazdy wszystkim znany Wisełko jazda z ....ami
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Przygotowania piłkarzy Wisły przed meczem z Arką:
https://www.youtube.com/watch?v=FErxsZl1HN4 PS. Transmisja meczu w Polsat Sport News. Jeżeli będziesz poza zasięgiem Polsatu, możesz wykupić dostęp do wideo transmisji za jedyne 10 złotych (5 złotych trafia na konto Wisły), wchodząc w poniższy link: https://wislakrakow.statscore.com/pl...ventId=4508385 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Konferencja prasowa przed meczem.
Raport medyczny: - Broda, Basha i Cisse out. Cisse wraca w przyszłym tygodniu. Błaszczykowski i Ondrasek trenują już z zespołem, ale jeszcze nie w pełnym wymiarze. https://youtu.be/OFRua0evW3U ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
B. Karcz obstawia taki skład: https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-17296203
M. BIEGAŃSKI B. JAROCH-I. ŁASICKI-B. MOLTENIS-D. JUNCA I. SAPAŁA-K. DUDA M.MŁYŃSKI-L.FERNANDEZ-M.VILLAR A.RODADO ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Dokładnie taki skład zobaczymy, Wisła prezentowała się najlepiej w podstawowym ustawieniu . Można dywagować kiedy Mula wygryzie Młyńskiego czy Moltenis straci miejsce, ale wątpię że dokona się to już w tej kolejce.
Zapewne Arka ruszy z huraganowy atakami i mam nadzieję że będzie to mąka na młyn w szczególności dla Villara, Młyńskiego i Rodado. Typuje 1-3 i gole Rodado, Villara i Młyńskiego. Cieszy że PZPN poważnie potraktował to spotkanie i oddelegował Marciniaka do sedziowania. Po ostatnim polowaniu na naszych graczy, przyda się sędzia który potrafi dyscyplinować zawodników. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Generalnie ten mecz to spora niewiadoma, dlatego lepiej skupić się na tym, co można uznać za pewnik:
1. Linia obrony: dokładnie taka sama, jak w meczu z Resovią. 2. Rodado zbyt zmęczony pressingiem żeby strzelać gole. 3. Polowanie Arki na nogi Wiślaków, w szczególności Fernandeza. 4. Spuszczona w dół głowa Młyńskiego, zjedzonego przez presję gry w rodzinnym mieście. 5. Sapała oddychający rękawami w okolicach 35 minuty 6. Nieudana zmiana Żyro. 7. Gorączka po SFG w naszym polu karnym Jeżeli macie jeszcze jakieś pomysły, to wpisujcie ![]() ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
1-2 Fernandez, Łasicki - chciałbym zobaczyć progres w organizacji gry.
Mam nadzieję, że Marciniak przypilnuje śledziowych siepaczy i wszelakie przejawy chamskiej gry będzie odpowiednio nagradzać. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
2. Pretensje do całego świata zawodników Arki 3. Krytyka Wisły za grę w przewadze 4. Krytyka Sobolewskiego za zbyt wczesne/późne zmiany* 5. Krytyka Sobolewskiego za styl 6. Krytyka Sobolewskiego za zbyt niskie xG drużyny 7. Krytyka Sobolewskiego za dopuszczanie do strzałów Arki 8. Umiarkowany optymizm po wygranej na wyjeździe z Arka z przewagą głosów krytykujących styl, zawodników i trenera 9. Krytyka Młyńskiego że jest Młyńskim 10. Wskazywanie następnego meczu jako meczu prawdy *Niepotrzebne skreślić |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Mówi się ,że są mecze nie o 3 ,a o 6 punktów to to jest własnie taki mecz
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
"Szymon Marciniak w Ekstraklasie pokazał łącznie ponad 1212 żółtych kartek, co daje średnią około 4 kartek na mecz, ponad 79 czerwonych kartek z czego min. 39 w wyniku dwóch żółtych, podyktował ponad 131 rzutów karnych" Arka wyjdzie nabuzowana, na pewno żywo we wspomnieniach ma poprzednie nasze starcie, po którym miała pretensje do wszystkich tylko nie do siebie. Myślę że nominacja Marciniaka na ten mecz to również pokłosie tamtych wydarzeń. Ja obstawiam że nie będą sobie radzić z naszymi Hiszpanami, szczególnie z szybkim Villarem i zarobią czerwona. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przeczytałem kilka wypowiedzi zawodników Arki przed meczem...No, zapowiada się rzeźnia, jeżeli Marciniak tego nie zatrzyma. Tutaj może nie być miejsca na grę w piłkę. Napinkę mają jakby derby z Lechią grali. W rugby. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Dla nas lepiej żeby nie próbowali grać w piłkę, bo trochę jednak umieją. W poprzednim meczu cisnęli nas w dziesiątkę mimo straty najlepszego zawodnika. Jeśli będą próbowali grać jak Resovia to dobrze się to dla nich nie skończy. Bardziej boję się tego że będą grać w piłkę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.02.2023 o godz. 12:06.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
ja to kojarze nawet ze oni nas wtedy 9 na 11 cisli .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Pomimo sędziowania Marciniaka spodziewam się bardzo ostrej gry śledzi i czerwonej kartki dla jakiegoś ich drewniaka. Wygramy jakieś 1:0/ 2:1 i oddania środka pola, bo pressingi Fernandeza i Sapały skończą się w 35 minucie, a Duda mimo ogromnych chęci i genialnego poprzedniego spotkania to sam nie opanuje środka.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie tyle "cisli" co nie mieli czego bronić i próbowali atakować. Przy czym podkreślił bym słowo "próbowali". My z kolei równie nieudolnie próbowaliśmy konstruować kontry.
Jest pewna drużyna co zawsze się na nas napina i od pewnego czasu wyniki były w jedną stronę. Mam wrażenie że Arka przejęła jej rolę. Zapewne doping również będzie bardziej anty przyjezdni niż wspierający gospodarzy. Na szczczescie Hiszpanom to będzie wszystko jedno ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Rymaniak toporek i beztalencie zakończy mecz jeszcze w pierwszej połowie. Oby Fernandezowi się styki nie przepaliły, bo to , że będzie niemiłosiernie kopany to wiadomo. Stawiam 2-0 dla nas
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
Ten mecz można wygrać albo przegrać, ewentualnie zremisować.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Bramka jest okrągła a piłki są dwie,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ten mecz TRZEBA wygrać a ewentualnie może zdarzyć remis lub porazka
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Nawet jak mecz wygrasz, to mozesz go przegrac ;-)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Przyjezdza Wisla do Gdyni to wiadomo ze przyciagniemy kibicow i zapenimy im stadion to pilkarze beda chcieli zagrac mecz zycia. Bedzie ciezko. Dobrze ze Marciniaka dali. Patrzac na to ostatni mecz byl agresywny i ze spora iloscia kontrowersji to stad decyzja na Marciniaka.
Czy wygramy? Chcialbym isc na wymiane ciosow bo ofensywnie jestesmy grozniejssi w koncu mamy skrzydla wiec rowniez ta Arke zgnieciemy bo bronic nie ma czego bo dalej elektrycznie jest |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Najbardziej niepokoi jak bedzie wygladal srodek pomocy przy braku Bashy
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najbardziej niepokoi Moltenis w składzie. Oby wszedł za niego ktokolwiek.
Trzeba zagrać z wiarą, odważnie i wygrać... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Colley to parodysta najwyższej klasy.
Jak najdalej od składu. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Ciekaw jestem, czy taktyka znowu bedzie oparta na rzuceniu sie do gardel od pierwszej minuty.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|