|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Awans jest tożsamy z przetrwaniem. Wczoraj na konferencji Jażdżyński dał do zrozumienia, że brak awansu będzie oznaczać bardzo konkretne problemy w lecie przyszłego roku.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Bo ich ktoś trenował/trenuje, u nas najpewniej by się zwinęli jak każdy inny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
"Awans jest tożsamy z przetrwaniem" - ale ja pisałem wyraźnie: "w tej chwili".
Nie mam żadnych sekretnych informacji z klubu, bazuję na tym co wiemy po konferencjach JK i TJ. : - do wczoraj groził nam paraliż decyzyjny (dobrze, że ktoś jeszcze myśli i TJ zachował zimną głowę do końca) - do przedwczoraj nie było pomysłu na zasypanie dziury, która blokuje nam otrzymanie licencji na dalszą grę - do dzisiaj nie wiemy nic o losie / planach jednego z członków TRIO - rozwalono (no, może raczej: nie odtworzono) podstawy funkcjonowania klubu, budżet na ten sezon był oparty na generatorze liczb losowych O awansie to możemy marzyć po 1.XII jak się okaże, że spełniamy wszystkie wymogi i licencyjne i mamy przynajmniej utrzymany bieżący skład (w obecnych okolicznościach nie wydaje mi się nie możliwe, że komuś nie płacimy od kilku miesięcy i będzie mógł sobie spokojnie rozwiązać kontrakt). Tutaj akurat to tylko moje czarnowidztwo!!! Jeśli DAJ BOŻE 1.XII utrzymamy aktualny stan, zasypiemy dziurę bieżącą i będzie kasa na jakiekolwiek transfery (kolejny cud?) to trzeba jakimś (jeszcze jednym) CUDEM mega szybko zbudować sensowny pion sportowy (od ilu lat nam się to nie udaje?), bo inaczej POMIMO najlepszych chęci skończymy z transferami jak ostatnie kilka okienek. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Czyli potrzebujemy tylko 2 cudów finansowego i sportowego.
Ja stawiam na 4 ligę z Kwietniem po bankructwie klubu po sezonie. |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
Nasze wkłady do koszulek wcale nie są tak słabe, jak wskazuję na to ich gra. Im po prostu nie płacą i odwalają co tydzień ten teatrzyk. A my to oglądamy i jak ostatni frajerzy łudzimy się, że coś wpadnie, że coś wygrają. Nie, nie wpadnie i nie wygrają. Myślę, że taki stan rzeczy trwa już naprawdę długo.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Ja jako czynny kibic od około 1995 roku niestety nie widzę obecnie światełka w tunelu. Bez włożenia DUŻYCH pieniędzy to w najlepszym razie wegetacja w ogonie I ligi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
teraz pytanie, czym rozni sie np taki casus jak powyżej od z ustanowienia pensji na pamietnym poziomie dukatowi i marzenie ?
![]()
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Dużo rzeczy się nie zgadza w klubie i pionie sportowym, ale nawet patrząc na ruchy do końca ubiegłego okna akurat środki przeznaczone na transfery były w czubie 1 ligi, a nie w ich ogonie. Zbyt wielu ludzi w innych klubach, z inną kadra pokazywało że niemożliwe nie istnieje. U nas niestety jest od dawna negatywna strona tego powiedzenia |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dlaczego (moim zdaniem) duże środki są niezbędne?
Bo bez pionu sportowego widzę tylko dwie opcje na potencjalnie (bo pewności nigdy nie ma) udane transfery: - kupno sprawdzonych już w PL solidnych wyrobników (a tacy kosztują i nie są generalnie bezrobotni) - kupno kilku wagonów zawodników "z przypadku" i liczenie na statystykę Jeśli mielibyśmy budować na szybko od zera sztab sportowy oparty na uznanych nazwiskach (są takie na rynku w ogóle dostępne?) to jedynie dużą kasą można by ich skusić do dołączenia do tak ryzykownego projektu ... Oczywiście cuda też się zdarzają (może ktoś z naszych akurat rozegra sezon życia i pociągnie grę), ale my obecnie potrzebujemy ich kumulacji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
dużych środków nie ma i nie bedzie , szkoda w tym okienku strzepic palce w tym temacie
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Do wzmocnienia na już jest środek pola, skrzydłowy i lewy obrońca. Jeśli przyjdą jakościowi piłkarze to może uda się jeszcze wywalczyć awans. Trzeba też liczyć na powrót kontuzjowanych Ondrasek, Uryga i Kuba... jeśli będą zdrowi to będą wzmocnieniem. Aha... i koniecznie zatrzymać Fernandeza!
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Uryga wzmocnieniem po praktycznie półtora roku bez gry w piłkę...
Co do wzmocnień pełna zgoda - lewy obrońca lepszy od Wachowiaka (to akurat nie powinno być trudne), ktoś pokroju Poletanovicia do środka za darmo (może być już trudniej) i skrzydłowy (za darmo znalezienie kogoś z jakością będzie graniczyć z cudem). ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
Uryga długa przerwa, i dwaj emeryci po przejściach wzmocnieniami? Przecież Zdenek już oddychał rękawami a o Kubie też się mówiło żeby pozostał w klubie tylko w jednej roli
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Czy nasz wybitny sztab skautów pracuje już nad wzmocnieniami ?
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Nie wiem jak skauci, ale członek rady nadzorczej i współwłaściciel dopiero co wrzucił filmik, na którym pracuje nad wzmocnieniami wielu mięśni.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja tylko wyrażam swoją opinie, po to jest to forum, a ty jesteś zwykłym internetowym napinaczem...
![]()
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Member
Od: 03.2019
Offline |
|
|
Poza Sapałą mamy kogoś na celowniku? Choć nawet w Igora wątpie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sapałą to byłby strzał w dychę, ale wątpię szczerze...
![]()
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ondrasek Uryga Błaszczykowski, na nich liczą bardziej niż na transfery
Pewnie przyjdzie ktoś do środa + jakiś no name zza granicy, ciężko się spodziewać wielu transferów przy tak tragicznej sytuacji budżetowej + przeplaconej kadrze 1 drużyny |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
Co z tym urygą? Ile my temu pajacowi już wypłaciliśmy pensji?
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
A wiadomo kiedy konkretnie będzie można na nich wszystkich liczyć w pełni? Męcząca sytuacja z tymi długimi urazami, wręcz kilkurundowymi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jeśli ktoś w klubie liczy na Jakuba oraz Zdenka to powinien odstawić substancje na czas podejmowania decyzji odnośnie składu na kolejną rundę. Zdenek nie powinien się tu w ogóle znaleźć a Jakub powinien się zająć czymś innym niż marzenia o powrocie. Alan jeszcze może nam coś dać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Odnoszę wrażenie, że piszący w tym wątku utracili kontakt z rzeczywistością.
Ludzie, my walczymy o przetrwanie, na razie poprzez dosypanie hajsu prawdopodobnie uda się otrzymać licencję, ale kadra będzie odchudzana, by nie powstawała kolejna dziura finansowa. Nikt nie będzie się napinał na iluzoryczny już w tym momencie awans, bo grozi to całkowitą niewypłacalnością i IV ligą od zera jako nowy podmiot. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Lipski z Widzewa. lat 30. Interesuje się Nim Wieczysta. czemu nie my, skoro może odejść za darmo?
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Bo zapewne Wieczystą stać na pensje, nas już niekoniecznie. Chyba że z którejś zejdziemy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Szneka,
zapewne dlatego, ze Wisle w obecnej konfiguracji, nadal brakuje kilku milionow do tego, aby ukonczyc sezon. Byc moze tez dlatego, ze niedlugo klub moze byc sprzedany i kiedy prowadzi sie powazna rozmowe na temat sprzedazy klubu, to nie kontraktuje sie nowych graczy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Online |
|
|

|
||||||
![]() |
|