|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2019
Offline |
|
|
Jeszcze nigdy liberał nie wygrał publicznej dyskusji z populistami/socjalistami. Tego pierwszego się woła, żeby ratował dopiero jak Ci drudzy już wszystko zniszczą.
![]() Dlatego nie będę z Panami wchodził w polemikę - napisałem co napisałem z âpotrzeby sercaâ. Zapewne, jak w każdej większej grupie, 10-15% czytających uzna to za rozsądne - reszta za brednie nie pasujące do ich widzenia świata. Nie ma sensu dyskutować w sytuacji w której gdy ja piszę o tym, że Błaszczykowski dużo wniósł w pierwszym okresie, to w odpowiedzi czytam, że nic nie wniósł w 2021 i później. Nie ma sensu wymieniać opinii, gdy warte pewnie dziesiątki, a może setki tysięcy usługi firm Trio to ânorma i naturalny porządek rzeczyâ, o którym nie ma sensu wspominać, za to bilet za 19 pln (z czego pewnie połowa to koszt zorganizowania meczu) to warte najwyższego uznania wsparcie. Ja jestem kibicem Wisły Kraków. Pamiętem jak kupowałem bilety na Okocimskiego Brzesko czy Jeziorak Iława i pamiętam jak kupowałem na Real czy Barcelonę. Nie czuję się przez to darczyńcą - kupuję bilet żeby przyjść na mecz. I nie tylko możliwość patrzenia jak biegają za piłką kupuję. To chyba oczywiste. Czuję się za to darczyńcą płacąc składkę na Socios - obraża mnie relatywizowanie rzeczywistości i twierdzenie, że to transakcja nie darowizna bo ktoś w konkursach tam wygrywa Skyboxa. Kupiłem sobie też pakiecik akcji i uważam, że jestem w dokładnie tej samej sytuacji co panowie z Trio ze swoimi pożyczkami - i ja i oni mamy na teraz praktycznie nic nie warte aktywa. I tyle. Znam swoje miejsce w szeregu Wy z kolei jako że porównanie 1:1 z którymkolwiek z Trio wypadłoby dla Was dramatycznie stajecie jak rasowi politycy w obronie/na czele wsztstkich kibiców (liczycie wszak ile wszyscy na klub wydali) bez żadnej podstawy. Bo ja na przykład nie chcę być tak reprezentowany. Jestem bardzo rozczarowany efektami zarządzania (szczególnie za 2021i 2022), ale daleko mi do deprecjonowania wielomilionowych wkładów tych ludzi i twierdzenia, że bawią się za moje. Mamy inne widzenie świata. Pewnie wynika to z doświadczeń życiowych. A Wasze widzenie świata najlepiej obrazuje fragment zakończony mądrością ludową: âbo właściciel musi dofinansowywać swój klubâ. Fragment, który każdego, kto wie po co są zakładane spółki rozbawia do łez. Przy czym jest to taki śmiech przez łzy bo ta âmądrośćâ pokazuje stopień ekonomicznej edukacji w naszym pięknym kraju. |
|
|

|
||||||
|
|